Gurmanka

27.04.2017., četvrtak

ČOKO MUFFINI




Pozdrav!
Sasvim sam sigurna da svatko od vas ima svoj omiljeni recept za muffine, a ja vam danas darujem ovaj po kojem ih već dugo moje kćeri rade, a koji nas nikada nije iznevjerio!
Što reći novo o ovoj poslastici osim vrući, mirisni, sočni i prepuni domaćeg džema od malina koji ljepljivo i uporno peče vaše nepce, ali vi ne odustajete...užitak je jednostavno prevelik :)
Sastojci potrebni za 12 muffina:
250 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
2 jaja
pola praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
2 žlice kakaa
150 g šećera
vanilin šećer
100 ml ulja
100 g nasjeckane čokolade
- pomiješajte posebno suhe, a posebno mokre sastojke
- lagano ih pomiješajte i dodajte dio nasjeckane čokolade, a dio ostavite za ukrašavanje
- u kalup za muffine stavite papirnate čašice i smjesom napunite tako da pokrijete dno čašice
- sada stavite žličicu džema po vlastitom ukusu, a kod nas je to uvijek malina
- smjesom prekrite džem tako da napunite 2/3 čašice
- posipajte ih ostatkom nasjeckane čokolade
- ako vam je ostalo smjese napravite još muffina kada se ovi prvi ispeku ( ovisi o veličini vašeg kalupa)
Servus i uživajte u ovom malom mirisnom zadovoljstvu :)







Oznake: kolači, muffini, čokolada, džem od malina


- 07:31 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

25.04.2017., utorak

SACHERICA

Pozdrav!
Tradicionalna Bečka poslastica koja privlači ne svojom ljepotom nego šarmom koji prepoznaju samo pravi znalci :)
Tajanstvena, zamamna i sočna ljepotica kojoj sigurna sam, nećete moći odoljeti!
Ovih dana uživali smo u njenim okusima, a ako je želite i vi isprobati recept možete pronaći ovdje!
Servus i uživajte u ovom uvijek posebnom i prepoznatljivom klasiku!

Oznake: torte, Sacher, čokolada, marelica


- 07:28 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

20.04.2017., četvrtak

LIMUN SOUFFLE



Pozdrav!
I sama pomisao na izradu soufflea može zvučati zastrašujuće, ali uz dobar recept sve je moguće!
Ovaj put sam odlučila napraviti nabujak od limuna jer posebno uživam u ovom aromatičnom voću i njegovim okusima!
Ispekao se savršeno i napuhnuo, a limun žuta boja dala je nevjerojatan kontrast crvenom umaku od malina!
Okus mu je fantastičan, topao, mirisan, lagan kao pjena ... :)
Sastojci potrebni za izradu:
100 g šećera
8 žumanjaka
9 bjelanjaka
2 i 1/2 žlice brašna
žlica naribane limunove korice
50 ml soka od limuna
200 ml mlijeka
2 žlice maslaca
- ugrijte mlijeko i dodajte ga u mikserom izrađenu smjesu od svih sastojaka osim pola šećera,maslaca i limunovog soka
- kada ste dobro promiješali vratite smjesu na vatru i kuhajte dok se ne počne zgušnjavati (2 minute)
- maknite s vatre i dodajte maslac i limunov sok
- mikserom napravite snijeg od bjelanjaka i ostatka šećera te ručno lagano umiješajte u smjesu
- posudice u kojima ćete raditi nabujak premažite maslacem i kristal šećerom te ih napunite do vrha
- nožem izravnajte i uklonite višak smjese
- pecite ih 16 minuta na 200*C
- još tople prelijte omiljenim voćnim umakom
Servus i uživajte u ovom posebnom desertu :)




Oznake: kolači, limun, souffle, maline


- 07:38 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

18.04.2017., utorak

POGAČA OD KIFLICA

Pozdrav!
Kada poželim ukusnu i posebnu domaću pogaču samo moram posegnuti za stranicom Minjina kuhinjica jer gospođa Minja je nedostižna kraljica domaćih pogača!
Koliko god sam njenih recepata isprobala, nikada me nije razočarala niti s jednim :)
Ukusna, maštovita, hrskava i vruća, pogača od kiflica koju ćete sigurno voljeti!
Recept za pogaču možete pronaći ovdje!
Isproban recept i za svaku preporuku!
Servus i u slast :)



Oznake: pogača, kiflice, Minjina kuhinjica


- 07:28 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

15.04.2017., subota

ČESTITKA





Osjetite svu radost i toplinu Uskrsa!
Vaša Gurmanka :)

Oznake: Uskrs, pinca, čestitka


- 08:55 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

13.04.2017., četvrtak

KUGLOF S BOROVNICAMA I LIMUNOM

Pozdrav svima!
Trudim se ne ponavljati i pripremiti vam uvijek neki novi i originalni recept,ali moram vas podsjetiti na ovaj predivan kuglof. Za ovaj kolač zaista vrijedi pravilo manje je više!
Toliko je jednostavan za pripremu, a užitak u njegovom mirisu i okusu je neponovljiv, barem za mene! Svježina koju mu daju spoj vanilije, voća i limuna me uvijek iznova oduševljava!
Sastojci potrebni za izradu voćnog kuglofa:
220 g omekšalog maslaca
200 g šećera
3 jaja
žlica arome vanilije
2 žlice naribane limunove kore
2 žlice soka od limuna
370 g glatkog brašna
prašak za pecivo
žličica soli
200 ml mlaćenice (koristila sam jogurt 0.9 %)
200 g borovnica (može i smrznutih)
Limun glazura:
100 g šećera u prahu
2 žlice soka od limuna
Izradite mikserom maslac i šećer te dodajte jaja. Naizmjence dodajte jogurt i brašno te ostale sastojke. Borovnice pomiješajte sa žlicom brašna da ne puste jako boju po tijestu. Na kraju ih ručno, ali vrlo kratko umiješajte u smjesu te stavite peći u premazan kalup. Pecite ga na 180*C oko jedan sat i provjeravajte štapićem sredinu da li je pečeno.
Ukrasite ga preljevom, voćem ili samo jednostavno posipajte šećerom u prahu!
Servus i uživajte već ovih blagdana u ovom mirisnom i osvježavajućem desertu :)




Oznake: kolači, voćni kuglof, borovnice, vanilija


- 07:52 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

12.04.2017., srijeda

GODIŠNJICA






Iznad svega cijeni ljubav koju primiš.
Živjet će još dugo pošto izgubiš zlato i zdravlje!
Og Mandino

Njegova omiljena torta za prekrasnih 20 godina dobrog braka!
Lijep pozdrav prijatelji :)


Oznake: godišnjica


- 09:15 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

11.04.2017., utorak

PROLJETNA TORTA

Pozdrav!
Lagana, mirisna i osvježavajuća torta koju možete napraviti od svog omiljenog voća - sve kombinacije su dozvoljene!
Vrlo je dekorativna i već ovaj Uskrs možete njome ukrasiti vaš blagdanski stol na zadovoljstvo svih vaših ukućana :)
Prvo je potrebno napraviti dvije rolade koje ćete premazati marmeladom od marelica!
Sastojci potrebni za rolade:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
- odvojite bjelanjke i mikserom izradite od njih snijeg
- miksajte žumanjke i šećer te na kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
- lim za pečenje veličine cca. 25x35 cm obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu na njega
- na 180*C pecite oko 15 minuta i izvadite
- za izradu torte su vam potrebne dvije ovakve rolade tako da cijeli postupak ponovite još jednom
- još topli biskvit prvo odvojite od papira pa ga odmah zatim zarolajte u taj isti papir
- potrebno ga je prvo odvojiti da se ne zalijepi za njega u toku hlađenja
- kada se malo ohladi premažite ga marmeladom od marelica i zarolajte ponovo vaše dvije male rolade te ostavite da se dobro ohlade
- rolade možete napraviti i dan ranije ako ste u stisci s vremenom, ostavite ih zamotane u papir na hladnom
Sastojci potrebni za kremu:
8 žumanjaka
8 žlica šećera
litra mlijeka
5 žlica oštrog brašna
2 vanilin šećera
- mikserom izradite sve sastojke i zakuhajte u vruće mlijeko, miješajte dok se ne počne zgušnjavati te je ostavite da se malo ohladi
Postupak slaganja:
- rolade narežite oštrim nožem i njima obložite dno i rubove kalupa za torte
- pola kreme izlijte preko podloge od rolada
- sada možete preko kreme poslagati narezano voće
- inače koristim narezane banane koje samo malo prije poškropim sokom od limuna, ali vi koristite voće po svom izboru
- preko voća ponovo poslažite rolade koje premažite drugom polovicom kreme
- poslažite red voća i tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem
- bočne stranice torte ne premazujem tučenim vrhnjem tako da se sa strane vide rolade koje je ujedno i ukrašavaju
Servus i u slast svima :)




Oznake: torte, proljetna torta, jagode, vanilija, slatko vrhnje


- 07:35 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

08.04.2017., subota

ZA SUKIYAKI - KRUH BEZ UGLJIKOHIDRATA

Pozdrav!
Čitajući post naše drage blogo prijateljice Sukiyaki zainteresirala sam se za njezin novi način prehrane, a posebno za kruh koji je poseban i drugačiji!
Naravno, izazov je bio prevelik kao i moja znatiželja tako da sam ga odmah odlučila napraviti :)
Slijedeći njene upute i originalni recept koji sam ipak neznatno promijenila, ali samo zbog praktičnosti i osobne sklonosti određenim začinima, kruh je bio vrlo brzo gotov!
Mogu vam reći da sam ostala ugodno iznenađna njegovim okusom kao i činjenicom da zbog svojih sastojaka zaista može poslužiti i kao samostalan obrok. Dodatak kima mu je dao jedan specifičan okus koji meni odgovara što ne znači da se mora svidjeti i vama, sami odlučiti koji ćete začin upotrijebiti.
Originalan recept sugerira i cimet, ali ja bih ga ostavila za slučaj da želite ovaj kruh napraviti i u slatkoj verziji, cimet će mu dati onu finu ugodnu aromu!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
200 g mljevenih sjemenki lana
50 g mljevenih sjemenki sezama
50 g mljevenih lješnjaka - grublje
50 g mljevenih badema - grublje
pola praška za pecivo
žličica soli
začini po želji ( cimet, kim, origano, timijan...)
50 g rastopljenog maslaca
100 ml vrhnja ili jogurta
200 g zrnatog sira
6 jaja
- suhe sastojke sameljite i dobro promiješajte
- mokre sastojke izradite mikserom, dodajte ostatku smjese i izlijte u dugoljasti kalup za kruh
- pecite ga na 180*C oko 25 minuta ( probajte čačkalicom), pazite da ga ne isušite dugim pečenjem
Interesantog je okusa, vrlo praktičan za ponijeti na posao i kao ukusna podloga uz razne namaze!
Nadam se da će ga i naša Sukiyaki vrlo skoro isprobati da čujemo i njene dojmove :)
Servus :)







Oznake: kruh i peciva, kruh bez ugljikohidrata, lan, sezam


- 19:11 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

06.04.2017., četvrtak

ČOKOLADNI CHEESECAKE




Pozdrav!
Bogat, gust i nevjerojatno ukusan kolač od čokolade i sira, stvoren za poseban užitak!
Kremasta baršunasta torta koju je teško ne voljeti, jedinstven kolač koji svakako morate isprobati!
Sastojci potrebni za podlogu:
150 g mljevenih badema
3 žlice kakaa
3 žlice šećera u prahu
6 žlica rastopljenog maslaca
- pomiješajte sve sastojke, utisnite u kalup za torte promjera 22 cm i pecite 10-tak minuta na 180*C
Nadjev:
200 g čokolade
žlica maslaca
500 g krem sira
100 g šećera u prahu
aroma vanilije
3 jaja
3 žlice kakaa
70 ml slatkog vrhnja
Glazura:
150 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade
aroma mente
Postupak izrade:
- otopiti maslac i čokoladu
- mikserom izraditi sir, vaniliju, jaja i šećer
- izraditi šlag od slatkog vrhnja i dodati mu kakao
- pomiješati otopljenu čokoladu i šlag te sve dodati smjesi sira
- peći na 180*C oko 45 minuta (provjeriti čačkalicom)
- kada se torta ohladi prelijte je glazurom, posipajte kakaom ili samo ukrasite svježim voćem
Servus i uživajte :)

Oznake: torte, čokoladni cheesecake, voće


- 07:54 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

04.04.2017., utorak

MINI PITE S KREMOM OD LIMUNA



Pozdrav!
Prhko, lagano, osvježavajuće i ukusno!
Danas imam za vas mini pite koje će vas osvojiti odmah na prvi pogled kako svojim izgledom tako i okusom :)
Krema od limuna:
80 g maslaca
200 g šećera u prahu
2 jaja
2 žumanjka
100 ml limunovog soka
naribana korica jednog limuna
- mikserom izraditi maslac i šećer
- dodati jaja i limunov sok
- na pari ili u posudi s debelim dnom na srednjoj vatri lagano kuhati kremu dok se ne zgusne (15-tak minuta)
- maknuti i dodati limunovu koricu te ostaviti da se ohladi dok vi radite tijesto
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
200 g glatkog brašna
100 g maslaca
50 g šećera u prahu
jaje
prstohvat soli
- zamijesite tijesto i malim kalupima izrežite krugove te ga kratko ispecite ( možete se poslužiti kalupima za šape)
- ako nemate kalupe oblikujte od tijesta kuglice kojima u sredini napravite udubljenje te ih stavite peći dok ne dobiju blagu boju
- kada se tijesto ispeklo napunite ga kremom od limuna i vratite kratko u pećnicu da se blago zapeče ( 10-tak minuta)
Servus i uživajte u ovim malim aromatičnim hrskavim kolačićima :)



Oznake: kolači, pite, limun


- 07:41 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

02.04.2017., nedjelja

PRIRODA






Ništa mi neće ovi dan pokvarit... :)


Oznake: riba, priroda, proljeće


- 14:11 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

31.03.2017., petak

HOBOTNICA IZ PEKAČA





Dobar tek vam želim!
P.S. Naša bogata gastronomska tradicija zadovoljava sve ukuse, nije peka ali u okus ove naše poznate delicije nimalo ne sumnjajte :) :)
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: hobotnica, peka, povrće


- 13:36 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

30.03.2017., četvrtak

PITA S JAGODAMA



Pozdrav!
Danas imam za vas poseban recept, mirisna i ukusna kremasta pita s jagodama koju ne trebate peći, malo miksanja i vaša pita je spremna za serviranje!
Osvježavajuće i ukusno zadovoljstvo kojeg ćete sigurno raditi češće kada ga jednom isprobate!
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g otopljenog maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih maslacem
- smjesu dobro promiješajte i utisnite u duboki kalup za pite, a može vam poslužiti i običan kalup za torte
- podlogu lagano ispecite na 180*C oko 10 minuta zbog lakšeg rezanja prilikom serviranja
Nadjev:
500 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
250 g mascarponea ili nekog drugog krem sira
500 g svježih jagoda
crveni preljev za torte
- otopite čokoladu i 50 ml slatkog vrhnja
- mikserom izradite šlag od ostatka slatkog vrhnja
- mascarpone i otopljenu čokoladu pomiješajte te ručno umiješajte šlag
- kremu nanesite na rashlađenu podlogu
- ukrasite je jagodama kako vi želite, ja sam stavljala cijele jagode, a praznine popunila s nekoliko komadića
- preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte lagano žlicom preko jagoda i kreme
- pitu dobro rashladite prije serviranja
Servus i u slast svima :)




Oznake: torte, jagode, mascarpone, bijela čokolada


- 07:37 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

28.03.2017., utorak

TORTA S VIŠNJAMA

Pozdrav!
Ako trebate desert koji će biti jednostavan i brzo gotov nemojte se ni malo dvoumiti - ova torta je baš za vas!
Dovoljno je samo nekoliko osnovnih koraka da bi napravili ovu slasnu sočnu i osvježavajuću tortu!
Višnje su voće koje uvijek rado koristim za svoje slastice, a vi možete sami odabrati koje voće želite kombinirati za ovaj kolač.
Naravno, osim kao tortu možete ga ispeći i u obliku kolača u pekaču cca 20x30 cm.
Lagana aroma vanilije i osvježavajućih višanja sigurno će se svidjeti i svima vama koji je odlučite napraviti :)
Sastojci potrebni za izradu torte:
2 jaja
jogurt
2 vanil šećera
čaša od jogurta šećera
2 čaše glatkog brašna
pola praška za pecivo
pola čaše ulja
- izradite mikserom prvo šećer i jaja te smjesi polako dodajte ostale sastojke
- u kalup za torte izlijte smjesu i pecite je na 180*C dok ne dobije boju
- dok je još vruć biskvit napravite rupe s kuhačom u njemu i prelijte ga vrućim pudingom od vanilije
- kada se malo ohladi prekrijte tortu višnjama iz kompota i prelijte ih crvenim preljevom za torte
Kolač dobro ohladite i servirajte!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, višnje, puding od vanilije


- 07:38 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

24.03.2017., petak

DOMAĆE KIFLICE

Pozdrav!
Što vam može bolje popraviti raspoloženje nego tople mirisne netom pečene kiflice?
Odvojite vrijeme za sebe i osmijehnite se novom danu :)

Recept možete pronaći ovdje!



Oznake: kruh i peciva, kiflice, sjemenke


- 13:56 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

23.03.2017., četvrtak

TORTA OD MAKA I SIRA

Pozdrav!
Recept za ovu jednostavnu torta od maka i sira pronašla sam u jednom časopisu i odlučila ga isprobati.
Torta je fantastična i morala bi zadovoljiti sve ljubitelje slastica, a osobito obožavatelje maka!
Nema razloga zašto da i vi ne uživate u njenom jedinstvenom okusu i svježini, napravite je, zaista je lako.
Ova torta je slatko i neodoljivo zadovoljstvo koje ćete sigurno češće raditi kada je jednom isprobate!
Sastojci potrebni za tijesto:
300 g oštrog brašna
200 g maslaca
100 g šećera
jaje
vanilin šećer
pola praška za pecivo
ribana korica limuna
Nadjev od maka:
400 g mljevenog maka
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g griza
500 ml mlijeka
Nadjev od sira:
200 g ABC sira
100 g kiselog vrhnja
100 ml jogurta dukatos
3 žumanjka
150 g šećera
3 bjelanjka
2 vanilin šećera
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na veličinu kalupa za pite tako da obložite i stijenke kalupa.
Tijesto izbodite vilicom i prekrijte folijom i grahom te ga "na slijepo" pecite oko 15 minuta na 180*C!
Za nadjev od maka stavite kuhati mlijeko i šećer te kada zavrije ukuhajte pomiješani mak i griz, sve skupa kuhajte još nekoliko minuta.
Za nadjev od sira izradite mikserom žumanjke, šećer, sir, vrhnje i jogurt, a na samom kraju lagano umiješajte snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
Na toplo tijesto prvo raspodijelite nadjev od maka, a zatim ga prekrijte nadjevom od sira.
Sve skupa vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta, dok torta ne dobije lijepu boju!
Servus i u slast!






Oznake: torte, mak, sir, svježe, sočno


- 07:39 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

21.03.2017., utorak

CHEESECAKE S BOROVNICAMA

Pozdrav!
Nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda je potrebno za ovaj fantastičan, lagan i osvježavajuć kolač!
Izbor voća s kojim ćete ga kombinirati ovisi samo o vama, a podlogu napravite od keksa kao ja ili od prhkog tijesta. Ako volite biskvit i on može poslužiti kao podloga ove uvijek moderne i posebne torte :)
Moja ekipa je uživala u njoj tako da vam preporučam da je svakako napravite!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte promjera 22 cm.
Umak od borovnica:
150 g borovnica
70 g šećera
žlica gustina
žlica soka od limuna
- borovnice mogu biti svježe ili zamrznute
- na srednjoj vatri kuhajte sve sastojke dok se voće ne počne raspadati
- procijedite umak i stavite hladiti
Nadjev:
200 g bijele čokolade
4 žlice slatkog vrhnja
500 g sira mascarponea
40 g šećera u prahu
naribana korica limuna
240 ml slatkog vrhnja
- otopite čokoladu i 4 žlice vrhnja
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja
- sir i šećer dobro izmiksajte, dodajte otopljenu čokoladu i koricu limuna
- na samom kraju ručno umiješajte šlag i smjesu premažite preko podloge od keksa
- sa umakom od borovnica možete se poigrati i ukrasiti tortu prema svojoj želji
- ja sam odlučila preliti cijelu tortu umakom od borovnica, rasporediti svježe borovnice po torti i sve preliti crvenim preljevom za torte, ispala je fantastično!
Servus i u slast :)





Oznake: torte, cheesecake, borovnice, oreo keksi


- 07:45 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

17.03.2017., petak

TORTA OD MRKVE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem ovu malenu slatku torticu od mrkve. Miriše na proljeće, svježinu i cimet, a svojim okusom sigurno će zavesti sve one koji vole jednostavne deserte. Lagana krema od sira i vlažan, sočan biskvit izvrsno se nadopunjuju, pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom!
Ovaj put sam poželjela malu tortu, pa sam je pekla u kalupu promjera 20 cm, ako vi želite veću prilagodite količinu sastojaka vašem kalupu.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
3 cijela jaja
135 g šećera
1/2 žličice soli
1 žlica arome od vanilije
2 žlice ulja
1 žličica soka od limuna
2 mrkve (sitno naribane)
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice sode
2 žličice cimeta
Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u kalup te peći biskvit na 180*C oko 15 minuta.Ohladite ga i prerežite na dva dijela.
Krema:
240 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
1/2 žličice cimeta
4 žlice šećera u prahu
1 žlica arome od vanilije
Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. Premažite biskvit s kremom, stavite drugi dio i završite tortu s kremom te ostavite da se ohladi. Posipajte šećerom u prahu ili cimetom, a možete je ukrasiti i svježim voćem koje izvrsno odgovara okusu torte.
Servus i uživajte :)






Oznake: torte, mrkva, mascarpone, cimet


- 19:21 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

16.03.2017., četvrtak

KREMŠNITE

Pozdrav!
Klasik koji uvijek rado vidimo na našem stolu, mirisne i tako slasne :)




- recept možete pronaći ovdje

Oznake: kolači, kremšnite, vanilija


- 07:23 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

14.03.2017., utorak

LIMUN MOUSSE




Pozdrav!
Današnja slatka priča je nastavak priče o limun curdu!
Ako ga ne želite iskoristiti u teksturi jedne aromatične i snažne kreme, napravite od nje mousse koji je tako blag i lagan da ga morate zavoljeti!
Fantastično odgovara uz snažne čokoladne biskvite jer daje predivan kontrast čokoladi svojom svježinom!
Srca za Valentinovo su bila pravi primjer ove idealne simbioze :)



Sastojci potrebni za kremu:
4 žumanjka
200 g šećera u prahu
80 g maslaca
100 ml soka od limuna
- šećer i žumanjke izradite mikserom, dodajte ostale sastojke i u posudi s debelim dnom lagano kuhajte dok ne dođe do vrenja i krema se ne počne zgušnjavati
- ostavite je da se malo ohladi dok vi ne napravite šlag od 200 ml slatkog vrhnja
- lagano ga umiješajte u kremu od limuna i vaš mousse je gotov, ne može biti lakše!
Naravno, mousseom možete ukrašavati torte, razne kolače, fantastičan je uz čokoladne kuglofe ili muffine...
Moj izbor je mousse od limuna u čaši ukrašen sa svježim voćem i kao stvoren za užitak, zar ne?
Servus i uživajte :)







Oznake: kolači, mousse, limun


- 07:44 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

12.03.2017., nedjelja

KONCERT






...oluja se diže
jer ja virujem u anđele
i siguran stižen
jer ja virujem da postoje
od kada te znam
ja virujem u anđele...

Jedna predivna večer puna topline, pozitive i ljubavi!

Oznake: koncert, Oliver


- 10:24 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

10.03.2017., petak

PRVE JAGODE




...što napraviti s prvim jagodama ako ne tortu - šarenu i mirisnu baš poput proljeća!
Ugodan vam vikend mili moji :)

-recept možete pronaći:ovdje

Oznake: torte, parfe, jagode


- 07:34 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

08.03.2017., srijeda

PIZZA KRUH

Pozdrav!
Koliko postoji varijanti pizze ne mogu vam sa sigurnošću potvrditi, ali da je ovo jedna od ukusnijih to vam garantiram!
Ukusno, sočno i hrskavo, poznati okusi, ali u novom, drugačijem ruhu :)
Vruć i mirisan kruščić koji će vas sigurno oduševiti
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
250 ml mlijeka
žličica soli
jaje
50 g maslaca
Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera.Ostavite ga desetak minuta da nabubri i dodajte brašnu, jaje i otopljeni maslac dodajte na kraju te zamijesite mekano glatko tijesto.
Ostavite ga 30 minuta da se diže, a onda razvaljajte u oblik pravokutnika.
Okruglim kalupom režite krugove od tijesta i na svaki stavite omiljene sastojke.
Tijesto sam premazala domaćim paradajzom, stavila šunku i krišku mozzarelle.
Fantastična je baš ova mogućnost kombinatorike jer to ne mora nužno biti šunka, možete napraviti nadjev od špinata, češnjaka, inćuna... svega što poželite!
Sada uzmite dugoljasti kalup za pečenje kruha i obložite ga papirom te poslažite male pizzete u njega! ( vidi sliku)



Ostavite kruh da se diže dok ne ugrijete pećnicu na 200*C i pecite ga dok ne dobije lijepu boju. Možete ga pred sam kraj pečenja posipati s malo sira kojeg nikad dosta :)
Kruh fantastično izgleda, a i zgodno je jer ga možete jesti odvajajući sloj po sloj!
Servus i uživajte :)



Oznake: kruh i peciva, pizza, mozzarella


- 22:11 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

07.03.2017., utorak

ČOKOLADNI KUGLOF SA SIROM

Pozdrav!
Mirisno, toplo i ukusno!
Okusi tople čokolade i sira koji mu daje osvježavajuću notu čine ovaj kuglof posebnim.
Bogata čokoladna struktura i zanimljiv prsten od sira čine ovo sočno zadovoljstvo još boljim, a kuglof je ujedno i predivan ukras vašeg stola!
Možete ga ukrasiti čokoladom, karamelom, voćem ili samo jednostavno posipati šećerom u prahu!
Sastojci potrebni za izradu:
220 g glatkog brašna
6 žlica kakaa
200 g šećera
2 žličice sode
pola žličice soli
žličica praška za pecivo
120 ml ulja
2 jaja
180 ml vrhnja (milleram)
120 ml jogurta
120 ml vruće vode
Nadjev od sira:
200 g svježeg sira
jaje
30 g šećera
aroma vanilije
- pomiješajte prvo suhe sastojke za biskvit
- dodajte ih mokrim sastojcima, dodajte vruću vodu i dobro izradite mikserom
- sve sastojke nadjeva dobro promiješajte
- pola smjese izlijte u kalup za kuglof
- žlicom rasporedite sir u sredinu kuglofa
- izlijte ostatak smjese i pecite na 180*C oko sat vremena (provjerite čačkalicom)
- kuglof dobro ohladite, prelijte omiljenom glazurom i ukrasite
Servus i uživajte :)









Oznake: kolači, kuglof, čokolada, sir


- 07:39 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

03.03.2017., petak

ZEBRA KOLAČ S MALINAMA

Pozdrav!
Zebra kolač, uvijek atraktivan i ukusan!
Nedavno sam vidjela na netu ovu kombinaciju koja me je vrlo zaintrigirala,a poznato je da s okusima čokolade i malina ne možete nikada pogriješiti i zaista nisam!
Kolač je sočan, osvježavajuć i ukusan, a da fantastično izgleda to morate i sami priznati, zar ne?
Sastojci potrebni za izradu kolača:
400 g glatkog brašna
200 g šećera
pola praška za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
200 ml ulja
aroma vanilije
200 ml mlijeka
- mikserom izradite prvo mokre sastojke, pa ih dodajte suhim sastojcima lagano miješajući i na samom kraju dodajte mlijeko
- smjesu podijelite na dva dijela
- jednom dodajte 3 žlice kakaa
- drugom 100 g marmelade od malina, aromu maline i crvenu boju ako je potrebno
- smjesu sam stavila u vrećice za kremu i naizmjence istiskala, krug po krug u kalup za torte promjera 24 cm.
- pecite je na 180*C oko 40 minuta ( provjerite čačkalicom)
- kada je pečena dobro je ohladite
- možete je samo posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom od: 200 ml slatkog vrhnja i 200 g čokolade
Ukrasite je svježim malinama i uživajte!
Servus :)





Oznake: kolači, zebra kolač, maline, čokolada


- 19:12 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

02.03.2017., četvrtak

PITA OD SIRA,MALINA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav!
Danas imam za vas jedan efektan, ali uistinu jednostavan kolač!
Kremast je i osvježavajuć, a kombinacija bijele čokolade i malina ga čini neodoljivim!
Podloga može biti od keksa, prhkog tijesta ili vaš omiljeni biskvit, kako god vi želite!
Kod ukrašavanja pustite mašti na volju i dozvolite svojoj kreativnosti da dođe do izražaja, zadivite svoju obitelj :)
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem, dobro promiješajte i utisnite prstima u kalup za pite tako da obložite i stijenke kalupa do pola
Umak od malina:
4 žlice šećera
žlica gustina
70 ml vode
žlica limunovog soka
450 g smrznutih malina
- sve sastojke pomiješajte i stavite kuhati dok se voće ne raspadne
- procijedite umak
- ostavite ga da se ohladi, a ova količina je i više nego dovoljna
- možete ga još posebno servirati uz pitu ili iskoristiti za neki drugi kolač
Nadjev:
500 g svježeg krem sira
70 g šećera
jaje
bjelanjak
aroma vanilije
žlica limunovog soka
200 g bijele čokolade
50 ml slatkog vrhnja
- otopiti čokoladu i pomiješati je sa šlagom koji ste dobili od 50 ml slatkog vrhnja
- od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
- mikserom izraditi sir, žumanjak i šećer te dodati otopljenu čokoladu sa šlagom
- na samom kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka
- preko kore izlijte nadjev od sira
- sada pitu ukrasite umakom od malina kako želite
- moja je kružno pokapana umakom i onda sam čačkalicom spajala točkice tako da sam dobila oblik srca
- nakon što ste je ukrasili stavite je peći na 180*C oko 35 minuta, ovisno o vašoj pećnici
Dobro je ohladite i servirajte uz preostali umak od malina!
Servus i u slast :)





Oznake: kolači, maline, sir, bijela čokolada


- 07:48 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

28.02.2017., utorak

KRAFNE

Pozdrav!
Pokladnica ili krafna je slatki kolač od dizanog tijesta, a ovo vrijeme maškaranja učinit će slađim i posebnijim!
Imate li vremena i volje poigrajte se i napravite ove meke i pahuljaste, uvijek moderne slasne zalogajčiće!
Vašem zadovoljstvu neće biti ravna i biti ćete ponosni jer nema ništa slađe od netom pečene vruće slasne krafne!
Kruna svega je domaća marmelada kojom ih svakako napunite!
Podsjetimo se ovog već prije objavljenog recepta tek toliko da utvrdimo gradivo :)
Sastojci potrebni za izradu krafni:
svježi kvasac
300 ml mlijeka
prstohvat soli
3 žlice šećera
3 žlice otopljenog maslaca
jaje + žumanjak
500 g glatkog brašna
2 žlice ruma
limunova korica (nije obavezno)
Ugrijte mlijeko sa žlicom šećera te umješajte kvasac u njega i ostavite da se digne.
Kada je kvas narastao dodajte ga brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite glatko tijesto.
Ostavite ga jedan sat da se diže i razvaljajte, ali pazite, nikako ne pretanko jer će vam krafne ostati male i nećete dobiti onaj famozni prsten. Razvaljajte tijesto na cca.2 cm debljine i okruglim kalupom ili čašom režite krafne.
Pazite da čaša ne bude premala jer će se krafnice okretati u ulju kao fritulice i nećete ih moći ravnomjerno ispržiti (promjer mog kalupa je bio 8 cm).
Pobrašnite radnu površinu i na nju poslažite izrezane krafne te ostavite da se opet dižu oko 30 minuta.
U dubokoj posudi dobro ugrijte ulje i kada se zagrijalo možete krenuti s prženjem krafni, ali pazite da ih ne stavite previše jer će se lijepiti jedna za drugu. Ja sam pržila po 4 krafne, ali to ovisi o veličini vaše posude.
Na ulje okrenite prema dolje onaj dio krafne koji je bio gore kada su se dizale tako da imaju lijep pravilan oblik.
Vrlo brzo potamne tako da morate biti jako pažljivi, pecite ih po minutu sa svake strane, opet ovisno o temperaturi vašeg ulja.
Vadite ih na papir koji će upiti višak masnoće i prema želji napunite marmeladom ili samo posipajte šećerom u prahu!
Servus i u slast :)







Oznake: kolači, krafne, marmelada, fašnik


- 07:35 - Komentari (43) - Isprintaj - Link

26.02.2017., nedjelja

NEDJELJNJI TIRAMISU







Daj svakom danu šansu da bude najljepši u tvom životu!
(Mark Twain)

Oznake: nedjeljnji tiramisu


- 10:01 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

24.02.2017., petak

NUTELLA BROWNIES




Pozdrav!
Današnji recept je za sve one koji vole sve što vole mladi, a to je definitivno nutella!
Fantastični topli mirisni kolačići s punjenjem od obožavane nam nutelle, gotovi u trenu, a nestaju s tanjura brzinom svjetlosti!
Pokušajmo zajedno, možda nečija mama ima sutra rođendan ili je želite iznenaditi zato jer je jednostavno samo volite!
Prvo morate na tanjur staviti oko 12 malih žličica nutelle i staviti u zamrzivač na 30 minuta da se hrpice dobro stisnu.
Vi za to vrijeme možete napraviti bisvit!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
150 g maslaca
200 g smeđeg šećera
100 g svježeg sira
prašak za pecivo
aroma vanilije
2 jaja
230 g glatkog brašna
80 g nutelle
- rastopite maslac i maknite ga s vatre
- ne treba vam mikser za ovo nego lagano pjenjačom umiješate u maslac prvo šećer, jaja, vaniliju, brašno i nutellu
- ako je nutella jako tvrda možete je malo rastopiti u mikrovalnoj pećnici (30 sek.)
- sada uzmite manju posudu za pečenje i obložite je papirom za pečenje
- pola smjese istresite na dno posude
- komadiće nutelle koje ste smrznuli rasporedite i utisnite u biskvitnu smjesu
- sada prelijte preko svega drugi dio biskvitne smjese
- kolač pecite na 200*C oko 25 minuta (provjerite čačkalicom)
- izvadite ga i ohladite
- rastopite još malo nutelle i ukrasite kolač s njom
Nas je oduševio, jednostavno, a ukusno, svakako ga isprobajte!
Servus i u slast :)



Oznake: kolači, nutella, Brownies


- 15:10 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2017  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se