Gurmanka

24.04.2018., utorak

TEK TAKO...





Daj svakom danu šansu da bude najljepši u tvom životu!
(Mark Twain)

Oznake: sreća


- 18:27 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

20.04.2018., petak

MILERAMKA






... samo jedan mali podsjetnik na ovu izuzetnu tortu!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: torte, mileram, voće


- 12:18 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

18.04.2018., srijeda

ODMOR I DALJE...






... nisam mogla odoljeti, moj odmor za dušu :)

Oznake: kruh, odmor, proljeće


- 09:10 - Komentari (39) - Isprintaj - Link

16.04.2018., ponedjeljak

ODMOR






Oznake: odmor


- 14:02 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

14.04.2018., subota

PROLJETNI DAN





... predivno lice prirode!
Ugodan vikend :)

Oznake: proljeće, priroda


- 19:35 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

13.04.2018., petak

FINA LAGANA TORTA





Ukusna, osvježavajuća i lagana torta koju ćete i vi, sigurna sam zavoljeti :)
Recept možete pronaći ovdje!
P.S. Ribizle nisam pronašla, ali jagode su im dostojna zamjena!

Servus i u slast :)

Oznake: torte, ABC sir, jagode


- 09:22 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

12.04.2018., četvrtak

STUBIČKA PISANICA





Pozdrav!
Fantastičan ručak koji samo možete poželjeti, kombinacija slatkog i slanog koja će oduševiti vaše ukućane i prijatelje!
Original recept sam pronašla ovdje!

P.S. Slijedeći put neću puniti lungić šljivama nego ih samo nekoliko narezati u umak tako da jelo nema preveliku notu slatkoće nego da okusi budu izbalansirani prema mojem ukusu, a na vama je da okuse prilagodite sebi :)
Dobar tek!

Oznake: stubička pisanica, lungić, šljive


- 14:22 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

09.04.2018., ponedjeljak

DOMAĆI KRUH








... kako mu odoljeti ovako vrućem i rumenom?

Oznake: kruh s lukom, večera, domaće


- 19:47 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

07.04.2018., subota

PROLJEĆE






“Mogu li riječi opisati miris i okus proljeća?“
– Neltje Blanchan

... proljeće na mojem stolu!

Oznake: proljeće, pita, voće


- 15:37 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

05.04.2018., četvrtak

SLATKO PECIVO S MASLACEM

Pozdrav!
Upravo sam završila večeru, večerali smo meko pahuljasto pecivo koje nas je sve oduševilo, jednostavno se topi u ustima, a nestalo je u trenu.
Mogućnosti kombinacija su velike i samo je na vama odluka kako ćete ga servirati svojim ukućanima i prijateljima.
Moj izbor je bio malo tučenog slatkog vrhnja i džema od malina, vjerujte mi, neprocijenjivo :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g oštrog brašna
14 g suhog kvasca
žličica soli
40 g otopljenog maslaca
50 g šećera u prahu
2 cijela jaja
150 ml toplog mlijeka
120 ml tople vode
- prvo pomiješajte suhe sastojke, kvasac samo umiješajte u brašno
- dodajte mokre sastojke i dobro promiješajte mikserom
- ne brinite jer je tijesto jako mokro i teško se radi s njime, zato ga i obrađujete mikserom
- poklopite posudu i ostavite tijesto da se diže nekih sat vremena
- izvadite tijesto i podijelite ga na 12 komada
- ako je jako ljepljivo dodajte brašna i oblikujte svaki komadić u valjak koji stavite na lim za pečenje i opet ostavite da se diže nekih 30 minuta
- pecivo pecite na 210*C oko 10 minuta tj, dok ne dobije lijepu boju
- peciva razrežite i napunite odabranim nadjevom
- posipajte ga šećerom u prahu i servirajte
Servus i uživajte :)


Oznake: kruh i peciva, slatko pecivo, maslac, džem


- 19:44 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

30.03.2018., petak

ČESTITKA






SRETAN USKRS!

Oznake: čestitka, Uskrs, pinca


- 15:50 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

29.03.2018., četvrtak

DOMAĆE PECIVO




Miris svježeg mekanog domaćeg peciva s maslacem je nešto posebno. Pruža nam toplinu i utjehu i nadam se da će to biti miris koji će moja djeca pamtiti kada ih put odvede od roditeljskog doma!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kruh, PECIVA, maslac


- 07:44 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

27.03.2018., utorak

KUGLOF





... potrebno je samo nekoliko mirisnih borovnica i malo dobre volje :)

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kuglof, borovnice, limun


- 10:06 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

26.03.2018., ponedjeljak

KEKSI OD NARANČE I BRUSNICA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za ove predivne prhke kekse voćne arome. Volim brusnice i uživam koristeći ih u pripremi raznih slastica, a upravo one ovim keksima daju posebnu svježinu i slatkoću.
Sastojci potrebni za tijesto:
200 g glatkog brašna
prstohvat soli
1/2 žličice sode bikarbone
jaje
žlica arome vanilije
100 g omekšalog maslaca
65 g smeđeg šećera
65 g običnog šećera
150 g brusnica
50 g kore od naranče - ušećerene
Izradite mikserom maslac i šećer, dodajte jaje pa ostale sastojke. Od dobivene smjese radite male kuglice i slažite razmaknuto u lim za pečenje. Pecite ih na 200*C oko 10 minuta, a ako ostanu zaobljeni još tople malo pritisnite da budu pravilnog oblika.
Pokušajte i vi, stvarno su ukusni!
Servus i uživajte:)



Oznake: keksi, brusnice, naranča


- 07:04 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

23.03.2018., petak

TARTE TATIN

Pozdrav!
Danas imam za vas slavnu francusku "naopaku" pitu od jabuka!
Kažu da je nastala slučajno i odmah postala hit. Neću je puno hvaliti jer je morate napraviti sami i osjetiti te mirise vrućeg karamela,cimeta i toplih jabuka. Kažu da pita od jabuka budi posebne emocije i nostalgiju u nama, a miris ove pite će vas odvesti, sigurna sam u toplu kuhinju vaše bake!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
220 g glatkog brašna
110 g maslaca narezanog na kockice
prstohvat soli
žumanjak
4 žlice vode
- zamijesite tijesto od ovih sastojaka, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider

Karamelizirane jabuke:
6-8 jabuka
80 g maslaca
150 g šećera
50 ml vode
sok od jednog limuna
cimet
- ogulite jabuke i narežite ih na krupnije komade
- prelijte ih sokom od limuna
- u debeloj tavi promjera 24 cm koja može ići u pećnicu napravite karamel od šećera i vode
- maknite ga s vatre i umiješajte maslac
- sada posložite kriške jabuka po karamelu i posipajte ih cimetom
- tijesto razvaljajte na veličinu tave i njime prekrijte jabuke
- vilicom ga malo izbodite i stavite peći pitu na 190*C oko 40 minuta tj. dok vam tijesto ne dobije lijepu boju
- ohladite ga 5 minuta i preokrenite na dublji tanjur ili pladanj
Tarte Tatin možete servirati još topao i uz kuglicu sladoleda, tko zna, možda će baš ovo postati vaš omiljeni kolač :)
U slast :)




Oznake: kolači, pita, jabuke, karamel


- 06:59 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

21.03.2018., srijeda

MOJOJ LUCI!




Sretan ti rođendan Luce i neka ti se ispune svi tvoji snovi!

Oznake: čestitka


- 07:10 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

19.03.2018., ponedjeljak

KEKSI OD PISTACIJA I LIMUNA

Pozdrav svima!
Razveselite vaše drage osobe s novim okusom, okusom keksa od pistacija i limuna. Već dugo imam ovaj recept, ali tek sada sam ga isprobala i keksi su ispali zapravo, jako dobro. Spoj slatkog, slanog i blago kiselog okusa možda će se svidjeti i vama. Jednostavno, brzo i ukusno, kušajte ih i vi!
Sastojci potrebni za izradu keksa:
200 g glatkog brašna
jaje
125 g maslaca
4 žlice šećera u prahu
naribana kora jednog limuna
2 žlice limunovog soka
30 g nasjeckanih pistacija
Pomiješaje sve sastojke i zamijesite meko tijesto. Razvaljajte ga i kalupom vadite kolačiće koje složite na lim za pečenje. Možete ih ukrasiti s malo nasjeckanih pistacija, limunovom koricom... Kolačiće pecite na 200 *C nekih 15 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Posipajte ih šećerom u prahu, servirajte i uživajte u svakom hrskavom zalogaju, a za slijedeći put pripremite smjesu od duplih sastojaka jer je jedina mana ovih keksića što brzo nestaju :)
Servus :)




Oznake: keksi, pistacija, limun


- 07:03 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

15.03.2018., četvrtak

FINSKA PALAČINKA S BOROVNICAMA

Pozdrav!
Nešto jednostavno, lagano i ukusno, debela palačinka obogaćena voćem!
Predivan izbor za svečani doručak ili kao topla večera koju će svi obožavati!
Samo nekoliko osnovnih sastojaka vam je potrebno za ovaj recept tako da je možete napraviti kada god to poželite, ja je radim vrlo često, a vi provjerite zašto :)
Sastojci potrebni za izradu:
4 jaja
200 ml mlijeka
žlica arome vanilije
naribana limunova korica
130 g glatkog brašna
prstohvat soli
50 g šećera ili 2 žlice meda
50 ml rastopljenog maslaca
50 g smrznutog bobičastog voća (borovnice)
Pomiješajte sve sastojke osim maslaca i borovnica.
Maslac stavite u malu tepsiju (20x25 cm) i u vrućoj pećnici prvo zagrijte masnoću na 250*C.
Sada dodajte borovnice smjesi i izlijte palačinku na vruć maslac.
Vratite u pećnicu i pecite 15-tak minuta dok se rubovi palačinke ne napuhnu i dobiju lijepu zlatnu boju.
Obilno je posipajte šećerom u prahu i uživajte u svom mirisnom i ukusnom obroku!
Servus i u slast :)



Oznake: kolači, debela palačinka, borovnice


- 19:46 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

14.03.2018., srijeda

ŠKAMPI




... današnji neodoljiv i slastan ručak, škampi sa zelenim rezancima!

Oznake: ručak, škampi, zeleni rezanci


- 10:43 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

12.03.2018., ponedjeljak

TIRAMISU



... slatki užitak, ali ovaj put u serviran u čašicama!
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: desert, tiramisu, Čaća


- 12:35 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

07.03.2018., srijeda

RASPUKNUTIĆI OD LIMUNA



... novi, mirisni, prhki i ukusni!
Ove keksiće, ali i mnogo drugih ukusnih delicija možete pronaći na ovom predivnom kulinarskom blogu:O slanom & slatkom

P.S. Po jedan kolačić za svaku divnu ženu na blogu, moje dame, poslužite se!

Oznake: keksi, limun, raspuknutići


- 20:40 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

05.03.2018., ponedjeljak

DOMAĆI KRUŠČIĆI

Pozdrav!
Mirisne tople štruce koje griju našu dušu u ove hladne zimske dane i donose u moj dom osjećaj topline i spokoja!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
640 g glatkog bijelog brašna
160 g oštrog brašna
160 ml mlijeka
žlica šećera
kvasac
2 1/2 žličice soli
3 žlice jogurta
2 žlice masti
320 ml vode
- napravite kvas od kvasca, toplog mlijeka i šećera
- dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje podijelite na 3 dijela
- ostavite kruščiće da se dižu oko sat vremena te ih ponovo premijesite
- po želji im sada dodajte razne sjemenke ili začinsko bilje prema vašem ukusu
- nedavno sam kupila kalup za pečenje francuza, pa u njega lijepo udobno smjestim kruščiće i ostavim ih da se dižu još 10-tak minuta dok se pećnica ne ugrije na 200*C
- stavite ih peći dok ne dobiju lijepu boju i tvrdu hrskavu koricu
Servus i u slast :)
P.S. Ne izgledaju savršeno, ali upravo takve ih mi volimo!



Oznake: kruh i peciva, francuz, sjemenke


- 09:09 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

01.03.2018., četvrtak

TORTA OD KESTENA




Jednostavno prekrasna, sočna i ukusna!
Recept možete pronaći na blogu Domaćice!

P.S. Svaki od njenih recepata je vrijedan pažnje,dobar i provjeren!

Oznake: torte, kesten, domaćica


- 08:17 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

27.02.2018., utorak

DORUČAK






Dobro jutro, doručak je spreman :)

Oznake: američke palačinke, doručak


- 08:39 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

26.02.2018., ponedjeljak

OSSO BUCCO

Pozdrav!
Cijela ova priča je započela ovako: Kratko ispeći koljenicu te prodinstati sitno nasjeckano povrće!



Dodajemo pelate, crno vino i začine te poklopljeno pečemo u gusenoj posudi na laganoj temperaturi oko 3 sata!




Dan prije sam skuhala palentu i ohladila je te narezala na kocke koje sam kratko prepržila na grill tavi prije serviranja.
Meso mekano i puno mirisa, umak fantastičan, a ručak i više nego uspio!


Servus i u slast :)

Oznake: osso bucco, ručak, povrće


- 07:00 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

24.02.2018., subota

ČVARKUŠE





Trendovi dolaze i prolaze, ali čvarkove pogačice su klasika u kojoj uvijek iznova uživamo!
Podsjetite se na recept!

Oznake: PECIVA, čvarkuše, pogačice


- 07:47 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

22.02.2018., četvrtak

POGAČA OD KIFLICA




... tek toliko da ugrije dušu u ovo hladno jutro, pozdrav :)

Oznake: pogača, domaće, emocije


- 07:29 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

20.02.2018., utorak

TORTA S MANDARINAMA




... malo slatko zadovoljstvo, sočna i mirisna!

Recept koji je vrijedilo ponoviti!

Oznake: torte, mandarine, sočno


- 17:17 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

13.02.2018., utorak

KRAFNE






Krafne koje uvijek uspiju, mekane i mirisne, baš kao nekada bakine!
Recept možete pronaći ovdje!
Servus i u slast :)

Oznake: fašnik, krafne, pokladnice


- 20:57 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

04.02.2018., nedjelja

ČESTITKA




Kato ovo je za tebe veliki dan... postaješ punoljetna!
Budi sretna, vesela i nasmijana i ostvari sve što poželiš :)

Oznake: rođendanska čestitka


- 09:22 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2018  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se