Gurmanka

18.09.2017., ponedjeljak

KRUH S LUKOM

Pozdrav!
Evo ga,hladi se na prozorskoj dasci, miriše i mami, prolaznike, mene, pa opet prolaznike...
Nestao je moj današnji osjećaj tuge i sjete, a mojom kuhinjom i dušom sada su zavladale samo ugoda i toplina koje bude lijepa sjećanja i uspomene!
Njih može probuditi samo miris netom pečenog, još toplog domaćeg kruha :)
P.S. Recept danas nije važan, danas su važni osjećaji!


Oznake: kruh i peciva, mladi luk, sreća


- 12:16 - Komentari (39) - Isprintaj - Link

14.09.2017., četvrtak

PALAČINKICE





Ovako izgleda malo slatko zadovoljstvo i dobar trenutak ukraden od svakodnevice...
Servus :)

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: ostalo, palačinke, slastice


- 18:31 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

11.09.2017., ponedjeljak

AJVAR




Usprkos trenutnoj životnoj situaciji u kojoj se nalazim tradicija nije iznevjerena i oooooogromna količina ajvara jučer je pripremljena uz svesrdnu pomoć i na sveopće zadovoljstvo moje obitelji!
Detaljniji recept možete pronaći ovdje!
Servus :)

Oznake: ostalo, zimnica, ajvar


- 07:17 - Komentari (43) - Isprintaj - Link

05.09.2017., utorak

SVILENI CHEESECAKE

Pozdrav!
Danas nešto jednostavno, samo jedan sasvim, sasvim običan kolač koji me je ostavio bez riječi!
Kolač koji je tako svilen, mekan, sočan, ukusan... koji je jednostavno savršen!
Uvjerite se sami :)
Sastojci potrebni za izradu kolača:
6 jaja
250 g krem sira
50 g maslaca
100 ml mlijeka
aroma vanilije
žlica limunovog soka
60 g glatkog brašna
20 g gustina
prstohvat soli
140 g šećera
- odvojite bjelanjke i izradite ih mikserom u snijeg postepeno dodavajući šećer
- na pari otopite maslac, sir i mlijeko te maknite da se malo ohladi i dodajte vaniliju
- sada polako umiješajte žumanjke, gustin i brašno
- na samom kraju rukom lagano pomiješajte snijeg od bjelanjaka dobivenoj smjesi
- pećnicu ugrijte na 160*C, a smjesu ulijte u kalup promjera 22 cm i s vanjske strane obložite aluminijskom folijom jer se kolač peče u vodenoj kupelji
- znači, kalup sa smjesom stavite u dublji pleh i nalijte vruće vode do pola njegove visine
- kolač pecite točno 1 sat, ugasite pećnicu i otvorite malo vrata pećnice te ga ostavite još 15-tak minuta u njoj da se malo rashladi
- možete ga servirati dobro ohlađenog s narezanim jagodama koje ste prethodno pomiješali s nekoliko žlica šećera i ostavili da se šećer dobro otopi
- po želji prelijte jagode crvenim preljevom za torte
Lagano, osvježavajuće i ukusno, za svaku preporuku!
Servus :)







Oznake: kolač, chesecake, svileni, jagode


- 21:24 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

01.09.2017., petak

MEDENE KOCKE



Jednostavnost koja će vam podariti poseban užitak i vratiti vas u djetinjstvo kada su medenjaci Medeno srce bili vaš omiljeni desert :)
Recept za ove ukusne medene kocke pronašla sam na Majinom blogu!
Detalje možete pogledati ovdje!
U slast :)

Oznake: kolači, med, cimet, čokolada


- 11:46 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

30.08.2017., srijeda

DOBAR TEK!





Njoke s brokulom u umaku od sira!
U slast :)

Oznake: ostalo, brokula, sir, njoke


- 14:22 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

28.08.2017., ponedjeljak

LEDENE MINI TORTICE

Pozdrav svima!
Ponekad zaista nedostaje vremena za pripremu deserta, a nenajavljeni gosti su gotovo na vratima. Napravite ove brze i interesantne mini tortice, a s dekoracijom se možete poigrati sami. Ne morate znati gotovo ništa o izradi slastica da bi napravili ovaj desert. Ovo je samo jedna mala ideja koja mi se svidjela, a draga je i mojoj obitelji!
Postupak pripreme:
Uzmite kalup za muffine i obložite ga papirnatim čašicama.
Sameljite oko 100 g čajnih keksa i prelijte ih sa 20 g otopljenog maslaca. Koristila sam čokoladne kekse Gran Cereale i super su se okusom uklopili u cijelu ovu priču. Stavite veliku žlicu keksa u svaku čašicu i lagano ih pritisnite na dno.
Sada možete uzeti Dukatos jogurte raznih voćnih okusa i njima napuniti čašice tj, po nekoliko žlica jogurta stavite preko keksa. Vaše tortice stavite u škrinju da se blago zamrznu. Mislim da je potrebno oko sat-dva i tada ih izvadite da se malo otope da možete izvaditi tortice iz papirnatih čašica i servirati vašim gostima.
Ukrasite ih svježim voćem, prelijte ih otopljenom čokoladom ili nekim finim voćnim preljevom, posipajte lješnjacima... Mogućnosti ukrašavanja su bezbrojne i vjerujte da će gosti biti zadovoljni, ali i da ćemo svi uživati u toplim danima rashlađujući se ovim mini ledenim torticama!
Servus i uživajte :)


Oznake: mini tortice, Dukatos, keksi, voće


- 10:52 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

25.08.2017., petak

BRZA TORTA






... tek toliko da ostanem u formi :)
P.S. Detalje recepta možete pronaći ovdje!
Servus :)

Oznake: torte, sir, višnje


- 13:14 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

23.08.2017., srijeda

KUHANI PARADAJZ






Pozdrav!
Ove svježe, mirisne i sočne rajčice su me izazvale i natjerale na ozdravljenje :)
Bolovanje se polako privodi kraju jer dolazi vrijeme pripreme zimnice koju već tradicionalno pripremam godinama i beskrajno uživam u svakom trenutku!
Ako vas zanimaju detalji recept možete pronaći ovdje!
Servus :)

Oznake: zimnica, kuhanje paradajza


- 15:33 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

13.08.2017., nedjelja

Odmor




Pozdrav sa naše predivne obale!

Oznake: ljetovanje plaža


- 10:29 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

02.07.2017., nedjelja

DŽEM OD MARELICA







Kada ti prijatelji donesu domaće marelice, a kćeri odrade i tvoj dio posla!
Može li zvučati bolje?
P.S. Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: ostalo, džem, marelice


- 11:22 - Komentari (45) - Isprintaj - Link

26.06.2017., ponedjeljak

KATINA ŠARENA TJESTENINA

Pozdrav svima!
Kada vam ponestane vremena za pripremu ručka pokušajte s ovim receptom i pripremite ovo jednostavno i lagano jelo. Već provjereno i opisano tisuću puta, a uvijek tako fino i originalno jer slijedi sezonu povrća s kojim ga pripremate. Šarena tjestenina je spoj jednostavnosti i dobrog okusa, a piletina se može zamijeniti bilo kojom vrstom mesa po vašem ukusu. Razno povrće, lagano meso i tjestenina pripremljeni u istoj posudi vam garantiraju brz i jednostavan, ali i posebno ukusan obrok!
Način na koji ga moja Kata priprema:
Pileći file nareže na kockice, začini ga mješavinom začina i preprži u woku ili nekoj širokoj tavi. Kada izvadi piletinu preprži nasjeckani mladi luk (velike količine), papriku, paradajz, grašak, šampinjone, limun... Izbor povrća se uglavnom prilagođava sezoni ili vašem ukusu. Kada je povrće malo omekšalo vraća piletinu i sve skupa lagano krčka još desetak minuta. Tjesteninu dodaje na samom kraju (ako se je kuhala posebno) i obavezno sve podlijeva sa škrobnom vodom u kojoj se je kuhala, što jelu daje kompaktniji i sočniji okus! Ponekad tjesteninu (suhu) ubaci kada i povrće u wok te sve krčka zajedno, a podlijeva je s toplom vodom po potrebi. Prednost ovog načina pripreme je kompletan obrok u jednoj posudi.Kada je gotovo dodajte samo malo maslaca koji je zaista točka na " i "ovog finog laganog obroka!
P.S. Moje cure obožavaju špagete i one su neizostavan dio ove kombinacije!
Servus i uživajte :)


Oznake: šarena tjestenina, piletina, povrće


- 12:46 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

19.06.2017., ponedjeljak

DOMAĆI LIKER OD VIŠANJA

Pozdrav svima!
Pošto imamo u dvorištu višnju bila bi šteta ne napraviti pravi domaći višnjevac za koji je potrebno odvojiti zaista malo vremena.
Liker od višanja je piće koje se tradicionalno pije i priprema u našim krajevima,a u njemu osobito uživaju pripadnice ljepšeg spola.
Jedini nedostatak ovog recepta je vrijeme koje je potrebno proći do prve konzumacije, rado bismo ga probali odmah!
Jako je dobrog okusa, pa se isplati čekati, probajte ga i vi :)
LIKER OD VIŠANJA 1
Priprema:
Operite 1.5 kg višanja i 1/3 ostavite cijelu, a ostale višnje zgnječite rukama i stavite ih u dvije velike staklenke.
Sve skupa promiješajte i ostavite da stoji 12 sati.
Sada im dodajte 2 litre domaće fine rakije i 1 kg šećera u prahu.
Staklenke držite na suncu 40 dana te povremeno promiješajte višnjevac da bi se šećer što bolje otopio.
Nakon 40 dana procijedite višnjevac i dodajte mu 750 ml dobrog crnog vina.
Cijele višnje vratite u staklenku koju sada premjestite na tamno i hladno mjesto gdje će stajati još 30 dana.
Nakon 30 dana ga ponovo procijedite, prelijte u ukrasne bočice i višnjevac je napokon spreman za posluživanje!
Ako ste nestrpljivi kao ja i želite brzo uživati u višnjevcu, napravite ga po provjerenom receptu moje kume Sanje.
Osim što je brže gotov, okusom je puno slađi i gušće teksture od prve varijante, a ako volite intenzivniju aromu rakije i da je višnjevac žešći držite se prvog recepta.
LIKER OD VIŠANJA 2
Priprema:
Uzmite 3 kg opranih i očišćenih višanja, dodajte im 500 ml ruma, 2.5 kg šećera, 2 litre rakije i litru dobrog crnog vina. Promiješajte i ostavite stajati 48 sati. Višnjevac prelijte u staklene boce i možete odmah uživati u vašem domaćem aperitivu!
Servus i živjeli :)
P.S. Recept je iz arhive od prošle godine pa ako netko ima višanja i želi napraviti svoj domaći liker možda mu pomogne :)



Oznake: domaći liker, višnjevac


- 09:22 - Komentari (47) - Isprintaj - Link

12.06.2017., ponedjeljak

POZDRAV




... tek jedan mali
trenutak opuštanja…
Lijep pozdrav dragi prijatelji, želim vam ugodan dan :)

Oznake: malo zadovoljstvo


- 07:55 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

28.05.2017., nedjelja

BRANCIN ZA PET!

Pozdrav svima!
Donosim vam jednostavan recept za pripremu brancina u pećnici. Cijela moja obitelj obožava brancina pripremljenog na ovaj način, pa pokušajte i vi, ako još niste. Sigurno svaka domaćica ima svoj omiljeni recept, ni sama nikada ne mijenjam ono s čime sam zadovoljna, zato izvolite :)
Sastojci:
4 brancina
1 kg mladog krumpira
3 mrkve ili nekog povrća po vašem ukusu, možda tikvice
1 glavica luka
6 režnjeva češnjaka
2 dcl bijelog vina
1 dcl vode
maslinovo ulje
ružmarin, sol, biber...
Postupak:
Očistite ribu, osušite je i posolite samo s unutarnje strane, a ako je veća malo je zarežite nožem.
Krumpir i mrkvu očistite i narežite na ploške. Luk prerežite na pola, a češnjak na krupnije komadiće. Začinite krumpir i povrće, dodajte maslinovo ulje i posložite na pleh za pečenje. Ribu stavite na posteljicu od povrća, prelijte vinom, vodom i maslinovim uljem te pokrite folijom. Pecite je sat vremena na 220*C, maknite foliju i nastavite peći na 250*C dok ne dobije lijepu boju,a korica
ne postane hrskava.
Ako nismo u prilici ispeći je na roštilju uživamo u ribi pripremljenoj i na ovaj način!
Servus, uživajte i vi:)






Oznake: brancin, pećnica, čista petica


- 11:21 - Komentari (46) - Isprintaj - Link

25.05.2017., četvrtak

KREM PITA OD JAGODA

Pozdrav!
Pošto sam oduvijek veliki obožavatelj tradicionalnih pita pokušat ću ovu napraviti u malo modernijem ruhu!
Za njenu izradu koristila sam samo jagode, ali vi možete koristiti bilo koju kombinaciju voća, sigurna sam da će i dalje ostati ukusna!
Mislim da bi se i maline savršeno uklopile, ali to ću ostaviti za slijedeći put :)
Sastojci potrebni za podlogu:
250 g oreo keksa
80 g otopljenog maslaca
- usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup veličine 22 cm tako da i bočne stranice budu oko 2 cm visine obložene keksima
- sada rastopite 150 g čokolade i 100 ml slatkog vrhnja te 2/3 čokolade prelijte po podlozi od keksa, a mali dio ostavite za ukrašavanje
- podlogu stavite u frižider da se stisne dok vi radite kremu
Sastojci potrebni za kremu:
500 g mascarponea
100 g šećera
100 ml kiselog vrhnja
aroma vanilije
240 ml slatkog vrhnja od kojeg napravite šlag
300 g svježih jagoda
- prvo mikserom izradite sir, kiselo vrhnje, vaniliju i šećer
- dodajte ručno šlag od slatkog vrhnja i kremu premažite preko podloge od keksa
- pitu ukrasite narezanim sočnim jagodama i prelijte ostatkom čokolade
- dobro je ohladite prije serviranja
Servus i uživajte u ovoj osvježavajućoj i ukusnoj poslastici :)



Oznake: kolači, pita, oreo keksi, jagode, mascarpone


- 07:42 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

23.05.2017., utorak

LEDENI VJETAR

Pozdrav!
Moji me mole već danima da napravim ovaj kolač, ali nekako je sve bilo preče od njega :)
Pošto nemam svoj recept posegnula sam za rješenjima koja se nude na internetu i nisam pogriješila što sam izabrala blogericu Sandru jer na njenom blogu Reci Peci sam otkrila taj, ali još i puno drugih recepata koje ću sigurno isprobati!
Ovo sočno i voćno zadovoljstvo će vas osvježiti i oraspoložiti :)
Za svaku je preporuku i nemojte ništa mijenjati jer Sandra, vjerujte mi dobro zna što radi :)
Ako vas zanima recept možete ga potražiti ovdje!
Servus i u slast :)






Oznake: kolači, ledeni vjetar, voćni


- 07:22 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

19.05.2017., petak

ČVARKOVE POGAČICE






Pozdrav!
Inspirirana Frešovim komentarom o vegetarijanstvu hitro sam ih ispekla tek toliko da uklonim sve zablude i ideje u začetku da bi i Gurmanka mogla zaploviti tim vodama :)
Ugodan vikend vam želim mili moji!
P.S. Recept možete potražiti ovdje!

Oznake: čvarkove pogačice


- 14:07 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

ČOKOLADNA MOUSSE TORTA

Pozdrav!
Čim sam na mojoj omiljenoj kulinarskoj stranici Home Cooking A. vidjela sliku ove predivne torte odmah sam je odlučila napraviti, ali ovaj put nisam ostala baš oduševljena.
Prema njezinom predivnom izgledu sam očekivala i podjednako dobar okus koji je ovaj put izostao :(
Da se razumijemo, torta je fina i jestiva, ali puno manje od očekivanog. Pošto za njenu pripremu trebaju čak 3 želatine već drugi dan je postala žilava i gumenasta, nimalo mekana i kremasta na što sam navikla i očekujem od ovako lijepe slastice.
Tortu koja je fantastična i ima ono"nešto" možete pronaći ovdje!
Za sve one koji možda ne smiju iz nekog razloga jesti mascarpone evo ipak recepta tortice koja je u biti tako malena da je možete pojesti već prvi dan dok je još mekana i svježa!
Ovo je verzija sa smanjenom količinom želatine pa vjerujem da će biti i vrlo ukusna :)
P.S. Svakako radite kreme po redu tako da se slojevi stignu stisnuti da ne bi došlo do miješanja krema!
Sastojci potrebni za tortu promjera 20 cm:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup
Tamna krema:
150 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
160 ml šlaga od slatkog vrhnja
mala žličica želatine + 2 žlice hladne vode
- otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg slatkog vrhnja
- namočite želatinu u vodu da nabubri
- mikserom izradite šlag od 160 ml vrhnja
- ugrijte želatinu i dodajte čokoladi kojoj zatim polako rukom umiješajte izrađeni šlag
- na podlogu od keksa prvo izlijte tamnu kremu i vratite u frižider na hlađenje
Mliječna i bijela krema:
- umijesto tamne čokolade sada koristite mliječnu i bijelu čokoladu te sve ostale sastojke u istim omjerima
- tortu završite s bijelom kremom te je ostavite da se dobro ohladi
- prije serviranja je ukrasite kakaom ili voćem
Servus i uživajte u ovoj maloj čokoladnoj ljepotici :)




Oznake: torte, tri čokolade, mousse


- 07:45 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

16.05.2017., utorak

ČOKOLADNA ROLADA

Pozdrav!
Danas imam za vas jednu jednostavnu, ali okusom bogatu čokoladnu poslasticu koja će, uvjerena sam zadovoljiti sve ljubitelje čokolade!
Ukusan sočan čokoladni biskvit ispunjen je laganim mousseom i preliven čokoladnom glazurom!
Jednostavno je, ovo morate svakako isprobati!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
60 g glatkog brašna
3 žlice kakaa
prašak za pecivo
1/2 žličice soli
4 jaja
140 g šećera
žličica instant kave
20 ml ulja
- zagrijte pećnicu na 180*C i obložite pek papirom lim veličine 30x40 cm
- sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi
- u drugoj mikserom izradite prvo jaja i šećer te dodajte ulje i žličicu instant kave
- polako umiješajte suhe sastojke i smjesu raširite na lim za pečenje
- biskvit pecite oko 10-tak minuta ( provjerite čačkalicom)
- odmah ga prvo odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite da se hladi dok vi napravite kremu
Sastojci potrebni za kremu:
150 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
200 ml slatkog vrhnja izrađenog u šlag
- otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg vrhnja
- kada se malo ohladi umiješajte otopljenu čokoladu u šlag i ručno sve dobro pomiješajte
- biskvit premažite s kremom i ponovo zarolajte te stavite u frižider da se dobro ohladi
- prije serviranja prelijte ga čokoladnom glazurom
Sastojci potrebni za glazuru:
30 g čokolade
30 ml slatkog vrhnja
- otopite u mikrovalnoj i njome ukrasite roladu
- možete je i samo posipati kakaom ili ukrasiti svježim voćem
Servus i u slast :)


Oznake: kolači, rolada, čokolada, mousse


- 07:43 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

15.05.2017., ponedjeljak

SLANA TORTA

Pozdrav!
Zatrebate li ikada recept za brzinsko jelo koje morate poslužiti iznenadnim gostima, ovo je samo za vas!
Jednostavna slana torta od toasta, šunke i sira koja je oduševila moje ukućane!
Sočno i ukusno slano jelo koje možete servirati kao predjelo ili samostalni obrok, praktično za druženje s prijateljima ili za dječje rođendane.
Još je ukusnije ako imate vremena napraviti ga dan ranije pa ostaviti da se svi sastojci prožmu preko noći!
Ništa se ne mora peći već samo slažete sastojke za tortu koju ne morate nužno raditi od ovih namirnica već je možete prilagoditi vlastitom ukusu i omiljenim namirnicama :)
Sastojci potrebni za izradu torte:
12 kriški toasta
2 kuhana jaja
4 narezana kisela krastavca
500 ml vrhnja
250 ml majoneze
150 g buđole ili pršuta
150 g šunke
300 g gaude ( naribati ili u listićima)
- za premaz prvo pomiješajte vrhnje i majonezu
- za podlogu složite 4 kriške toasta
- premažite je premazom i poslažite na nju šunku, narezana jaja i sir
- sada ide red toasta kojeg opet premažete premazom
- drugi sloj napravite od buđole, narezanih kiselih krastavaca i sira
- na sve poslažite zadnja 4 toasta i premažite vašu tortu ostatkom premaza
- tortu obilno posipajte naribanim sirom i ukrasite prema vlastitoj želji: rajčicama, narezanim maslinama, ružicama od šunke ili sira...
Kako god završili vašu priču sa slanom tortom nadam se da ćete je pojesti u slast!
Servus i uživajte :)


Oznake: kruh i peciva, slana torta, toast, vrhnje, majoneza


- 09:00 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

12.05.2017., petak

CHEESECAKE OD JAGODA

Pozdrav!
Danas imam za vas jedan elegantan ukusan recept, naime,radi se o torti od jagoda!
Lagana je i osvježavajuća, a svaki njen sloj nosi svoj okus i aromu. Izmjenjuju se sir, limun, parfe od jagoda i na samom vrhu dolazi fini aromatični žele od jagoda!
Ako razmišljate čime ćete uljepšati stol za neki od svečanih događaja koji su pred vama vjerujte mi, ovo je torta baš za vas :) :)
Sastojci potrebni za podlogu:
60 g mljevenih badema
50 g šećera u prahu
10 g glatkog brašna
žlica kakaa
2 jaja
2 bjelanjka
10 g kristal šećera
20 g otopljenog maslaca
- mikserom izradite bjelanjke i šećer kristal
- pomiješajte sve suhe sastojke i miksajte ih sa žumanjcima i rastopljenim maslacem
- na kraju smjesi lagano ručno dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte te ispecite na 180*C
- ostavite biskvit da se dobro ohladi
Krema od sira:
500 g krem sira
želatina + 3 žlice soka od limuna
100 g šećera u prahu
140 ml slatkog vrhnja
- želatinu stavite u sok od limuna da nabubri te je zatim lagano ugrijte da se rastopi
- mikserom izradite sir i ostale sastojke, dodajte ugrijanu želatinu, sve dobro promiješajte i prelijte preko ohlađene podloge i stavite u frižider na hlađenje dok vi radite drugi sloj torte
Krema od jagoda:
želatina + 3 žlice hladne vode
200 g pirea od jagoda
40 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja
- stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i umiješajte u pire od jagoda
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja i dodajte ga smjesi jagoda
- premažite preko sloja od sira i ponovo vratite u frižider
Žele od jagoda:
želatina + 3 žlice hladne vode
300 g pirea od jagoda
80 g šećera u prahu
- stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i pomiješajte u pire od jagoda
- dodajte šećer i dobro promiješajte
- ovim slojem završite tortu i dobro je rashladite
Servus i uživajte u mirisima i okusima ove ukusne torte :)







Oznake: torte, jagode, sir, limun, žele


- 21:41 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

10.05.2017., srijeda

ROĐENDAN







Pozdrav!
Samo malo predivnog svježeg voća, lagana krema od limuna i pita je brzo gotova, a razlog je i više nego radostan - 23. rođendan jednog mladog čovjeka pred kojim je još toliko toga lijepoga :)

P.S. Ako vam se svidjela voćna pita recept možete potražiti ovdje!

Oznake: rođendan, voćna pita


- 15:03 - Komentari (39) - Isprintaj - Link

09.05.2017., utorak

SOČNI KOLAČ S VIŠNJAMA

Pozdrav!
Danas imam za vas nešto vrlo jednostavno, ali i ukusno!
Na mojoj omiljenoj kulinarskoj stranici Home Cooking Adventure sam naišla na ovaj recept koji me vrlo zainteresirao.
Naime, radi se o tom da sve sastojke za kolač umutite zajedno, a dobijete kolač od 3 sloja!
Izuzetno je sočan i ukusan, a možete ga raditi tijekom cijele godine i kombinirati s raznovrsnim sezonskim voćem!
Danas sam napravila varijantu s višnjama koje se fantastično uklapaju u ovu cijelu priču, a kolač je i s limunom neodoljiv :)
Uvjerite se i sami :)
Sastojci potrebni za izradu:
4 jaja
120 g omekšalog maslaca
130 g brašna
500 ml mlijeka
aroma vanilije
140 g šećera
višnje (kompot ili svježe)
- pećnicu zagrijte na 150*C, posuda za pečenje neka bude cca. 20x30cm
- odvojite bjelanjke i napravite čvrsti snijeg
- miksajte žumanjke, šećer i maslac
- dodajte brašno, pa mlijeko
- na samom kraju lagano rukom umiješajte bjelanjke
- stavite peći i nakon 15 minuta po površini kolača rasporedite višnje, vratite i pecite oko 60 minuta
Kolač dobro rashladite, posipajte šećerom u prahu i spreman je za serviranje!
Servus i uživajte :)



Oznake: kolači, vanilija, višnje


- 07:37 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

06.05.2017., subota

PALAČINKE

Pozdrav svima!
Smatra se da svi znaju i mogu ispeći obične palačinke, ali vjerujte mi da je to zabluda. Poznajem mnoge koji se boje priznati da je njihov zadnji pokušaj da ispeku palačinke bio pravi fijasko. Ovo je moja dobitna kombinacija, pa ako želite pokušajte s njom. Ja sam jako zadovoljna jer su palačinke mekane, mirisne i sočne. Možda je moja tajna i u novoj Delimano tavi za palačinke. Ovo nije reklama nego prijateljski savjet i ako si je možete priuštiti kupite je jer je tava pravo otkriće. Na početku je premažite s nekoliko kapi ulja i do kraja ćete ih peći bez imalo dodavanja ulja, a ni jedna palačinka vam se neće zalijepiti. Fantastično je to što ste dobili palačinke minimalne masnoće, a okus im je i dalje fenomenalan!
Sastojci:
500 ml mlijeka
350 g glatkog brašna
2 jaja
40 g šećera
100 ml ulja - u smjesu
naribana limunova korica
prstohvat soli
mineralne prema potrebi
Miksajte sve sastojke i ostavite smjesu da malo odstoji. Sada je razrijedite s mineralnom vodom ako je potrebno, meni je trebalo oko 200 ml vode. Dobro promiješajte i na jako vrućoj tavi pecite palačinke koje možete premazati vašim omiljenim namazom!
Servus i uživajte:)




Oznake: palačinke, nutella, marmelada


- 18:42 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

04.05.2017., četvrtak

ŠTAPIĆI SA SJEMENKAMA

Pozdrav!
Pred vama je burna večer, dolazak hrpe prijatelja koji glasno zahtijevaju grickalice i hladno pivo uz večerašnju partiju karata :)
Brzo i jednostavno rješenje je pred vama, ove štapiće sa sjemenkama je zaista lako i brzo napraviti baš svima, čak i ako ste najveća šeprtlja u kuhinji :):)
Tijesto možete zamijesiti i pomoću miksera, nema kvasca i petljanja oko dizanja, a to čak i ne moraju biti štapići, samo izrežite razvaljano tijesto običnom čašom ili s nekom veselom modlom za kekse!
Ako vam se ne svidi okus dok su još topli ne brinite, kada se ohlade postaju gotovo savršeni - ukusni i hrskavi!
Za receptom sam posegnula u arhivu samo sam ovaj put promijenila omjer brašna i napravila ih od 250 g integralnog i 250 g bijelog brašna i vrlo sam zadovoljna kako su ispali!
Ako volite male slane zalogajčiće svakako ih napravite, a recept možete potražiti ovdje!
Servus i u slast :)


Oznake: kruh i peciva, štapići, sjemenke, Slano


- 07:39 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

02.05.2017., utorak

PARFE TORTA OD JAGODA





Pozdrav!
Ne vidim razlog zašto i vi već danas ne biste uživali u njenim okusima!
Recept ove mirisne voćne torte možete pronaći ovdje!
Servus i u slast :)





Oznake: torte, parfe, jagode, čokolada


- 07:40 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

01.05.2017., ponedjeljak

DVORAC TRAKOŠĆAN



Moj mali bijeg u prirodu i ponovni susret sa dvorcem koji me svaki put iznova iznenadi i oduševi!
Nikako ga nemojte zaobići ako se nađete u ovom prekrasnom kutku Lijepe naše :)
Servus dragi moji!




Oznake: priroda, dvorac


- 20:01 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

27.04.2017., četvrtak

ČOKO MUFFINI




Pozdrav!
Sasvim sam sigurna da svatko od vas ima svoj omiljeni recept za muffine, a ja vam danas darujem ovaj po kojem ih već dugo moje kćeri rade, a koji nas nikada nije iznevjerio!
Što reći novo o ovoj poslastici osim vrući, mirisni, sočni i prepuni domaćeg džema od malina koji ljepljivo i uporno peče vaše nepce, ali vi ne odustajete...užitak je jednostavno prevelik :)
Sastojci potrebni za 12 muffina:
250 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
2 jaja
pola praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
2 žlice kakaa
150 g šećera
vanilin šećer
100 ml ulja
100 g nasjeckane čokolade
- pomiješajte posebno suhe, a posebno mokre sastojke
- lagano ih pomiješajte i dodajte dio nasjeckane čokolade, a dio ostavite za ukrašavanje
- u kalup za muffine stavite papirnate čašice i smjesom napunite tako da pokrijete dno čašice
- sada stavite žličicu džema po vlastitom ukusu, a kod nas je to uvijek malina
- smjesom prekrite džem tako da napunite 2/3 čašice
- posipajte ih ostatkom nasjeckane čokolade
- ako vam je ostalo smjese napravite još muffina kada se ovi prvi ispeku ( ovisi o veličini vašeg kalupa)
Servus i uživajte u ovom malom mirisnom zadovoljstvu :)







Oznake: kolači, muffini, čokolada, džem od malina


- 07:31 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

25.04.2017., utorak

SACHERICA

Pozdrav!
Tradicionalna Bečka poslastica koja privlači ne svojom ljepotom nego šarmom koji prepoznaju samo pravi znalci :)
Tajanstvena, zamamna i sočna ljepotica kojoj sigurna sam, nećete moći odoljeti!
Ovih dana uživali smo u njenim okusima, a ako je želite i vi isprobati recept možete pronaći ovdje!
Servus i uživajte u ovom uvijek posebnom i prepoznatljivom klasiku!

Oznake: torte, Sacher, čokolada, marelica


- 07:28 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se