Gurmanka

22.02.2018., četvrtak

POGAČA OD KIFLICA




... tek toliko da ugrije dušu u ovo hladno jutro, pozdrav :)

Oznake: pogača, domaće, emocije


- 07:29 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

20.02.2018., utorak

TORTA S MANDARINAMA




... malo slatko zadovoljstvo, sočna i mirisna!

Recept koji je vrijedilo ponoviti!

Oznake: torte, mandarine, sočno


- 17:17 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

13.02.2018., utorak

KRAFNE






Krafne koje uvijek uspiju, mekane i mirisne, baš kao nekada bakine!
Recept možete pronaći ovdje!
Servus i u slast :)

Oznake: fašnik, krafne, pokladnice


- 20:57 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

04.02.2018., nedjelja

ČESTITKA




Kato ovo je za tebe veliki dan... postaješ punoljetna!
Budi sretna, vesela i nasmijana i ostvari sve što poželiš :)

Oznake: rođendanska čestitka


- 09:22 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

16.01.2018., utorak

PRHKE KIFLICE

Pozdrav!
Kiflice koje se tope u ustima, prhke i ukusne te za svaku preporuku!
Sastojci potrebni za izradu kiflica:
400 g oštrog brašna
250 g maslaca (margarina)
pola praška za pecivo
prstohvat soli
jogurt
- zamijesite glatko tijesto i ostavite ga 30 minuta da odmori u frižideru
- razvaljajte ga na tanko i narežite na kocke cca. 5x5 cm
- na sredinu svake kocke stavite žličicu marmelade po izboru, a moj izbor je uvijek marelica
- formirajte kiflice tako da spojite dva suprotna kraja i stisnete ih prstima, a možete ih i pričvrstiti čačkalicama da se kiflice ne bi rastvorile prilikom dizanja ( ovo je dobar savjet i za izradu salenjaka)
- kiflice pecite na 190*C dok ne porumene, izvadite čačkalice i još tople ih uvaljajte u šećer u prahu
Servus i uživajte :)
P.S. Neko vrijeme me neće biti, uzimam mali odmor, do nekog novog čitanja!
Vaša Gurmi :)



Oznake: kolači, kiflice, marmelada


- 19:47 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

10.01.2018., srijeda

NO KNEAD BREAD - KRUH KOJI SE NE MIJESI



Kruh koji navečer mikserom zamiješate, ostavite da stoji preko noći i drugo jutro ga morate samo ispeći.
Ukusan i hrskave korice, a možete ga jesti i nekoliko dana jer je izuzetno vlažne strukture.
Poigrajte se sami s raznim vrstama brašna i omiljenim sjemenkama!
Sastojci i postupak:
900 g glatkog brašna
3 žličice soli
žličica suhog kvasca
710 ml hladne vode
- navečer mikserom izmiješajte sve sastojke, pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je do jutra
- ujutro istresite kruh u dobro pobrašnjenu dublju posudu i ostavite ga da se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 230*C
- u pećnici ugrijte i posudu s poklopcem u kojoj ćete peći kruh
- kada je vruća istresite u nju kruh i poklopite ga
- pecite ga 35 minuta poklopljenog i još 15.tak minuta bez poklopca dok korica ne poprimi lijepu boju i ne postane hrskava

Nadam se da će vam se svidjeti, servus i u slast :)

Oznake: kruh, domaći, jednostavno


- 08:10 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

05.01.2018., petak

SLANE ROLADE




Pozdrav!
Jučer sam ih radila za jedan mali party i opet su nas oduševile, probajte ih i vi!
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: slane rolade, losos, špinat, ajvar


- 08:12 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

03.01.2018., srijeda

DOMAĆI KRUŠČIĆ





Upravo pečen, topao i mirisan!
Servus :)

Oznake: kruh, domaći, utjeha


- 09:26 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

27.12.2017., srijeda

JASLICE




- 09:03 - Komentari (39) - Isprintaj - Link

22.12.2017., petak

BOŽIĆNA ČESTITKA



Neka osjećaj sreće, topline i ljubavi prati vas i vašu obitelj, želim vam sretan Božić i ugodne blagdane!
Vaša Gurmanka:)

Oznake: čestitka, Božić, medenjaci


- 17:52 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

21.12.2017., četvrtak

BLAGDANSKI KOLAČI-9

Pozdrav!
Bio bi red da ovu malu reviju blagdanskih kolača završimo sa stilom, a ima li boljeg od naših slasnih tradicionalnih štruca?

MAKOVNJAČA I OREHNJAČA

Orehnjača ili makovnjača kod većine ljudi bude osjećaj zadovoljstva i odvode nas u prošlost prepunu lijepih uspomena. Teško da ćete moći odoljeti ovim domaćim bezvremenskim ljepoticama!
Ovo je moj idealan omjer tijesta i nadjeva, volimo je točno ovakvu!
Sastojci potrebni za tijesto:
600 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
1/2 žličice soli
kvasac
100 g maslaca
2 žumanjka
5 žlica šećera
korica od limuna
Napravite kvas od kvasca, šećera i toplog mlijeka. Kada se digne dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže sat vremena.
Za to vrijeme napravite nadjev, radim dvije štruce jednu od maka i jednu od oraha:
Nadjev 1: 250 g mljevenih oraha,100 g šećera, 2 vanil šećera,150 ml vrućeg mlijeka,žličica cimeta, žlica meda
Nadjev 2: 250 g mljevenog maka, 100 g šećera, 2 vanil šećera, 2 limun šećera, 210 ml vrućeg mlijeka
Dignuto tijesto podijelite na dva dijela, razvaljajte što tanje i premažite svaku štrucu njenim nadjevom, zarolajte i stavite u lim za pečenje.Pazite, obavezno ih stavite u usku tepsiju da se dodiruju i dižu u zrak dok bi se u širokom limu raspucale jer imaju previše prostora. Premažite ih rastopljenim maslacem i u sredini gdje se dodiruju.
Nikada ih ne ostavljam da se dižu nego ih pečem odmah na 180*C oko 45 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Servus i u slast:)


Oznake: blagdanski kolači, orehnjača, makovnjača


- 16:39 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

20.12.2017., srijeda

BLAGDANSKI KOLAČI -8

Pozdrav!
Još jedni keksići u nizu, malo modernija verzija koju će vaši tinejdžeri itekako cijeniti!

KEKSI S KIKIRIKI MASLACEM

Gotovi su za tren, a možete ih kombinirati sa čokoladom ili marmeladom.Kako god ih ispekli, s čime god kombinirali ovi keksi su svakako još jedna slatka priča u kojoj morate uživati!
Probajte ih i vi!
Sastojci potrebni za izradu keksa:
100 g omekšalog maslaca
100 g kikiriki maslaca
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
jaje
žlica arome od vanilije
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
200 g glatkog brašna
Izradite maslace i šećer mikserom, dodajte jaje i na kraju brašno. Od tijesta radite male kuglice koje blago palcem pritisnite da ostane rupica za čokoladu ili marmeladu. Složite ih s razmakom u lim te pecite na 180*C oko 14 minuta. Kada ih izvadite još malo prstom pritisnite da se formira rupica dok su još topli. Napunite ih rastopljenom čokoladom, marmeladom, nutellom...
Hrskavi su, mirisni i posebni, kušajte ih i vi!
Servus i uživajte:)


Oznake: blagdanski kolači, kikiriki, čokolada


- 07:48 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

18.12.2017., ponedjeljak

BLAGDANSKI KOLAČI -7

Pozdrav!
Još jedan slatki medeni zalogaj iz moje kuhinje, kolač koji će vas sigurno oduševiti :)

MEDENA KATA

Sastojci za kore:
2 jaja
1 žlica masti
2 žlice meda
3 žlice mlijeka
150 g šećera
450 g oštrog brašna
mala žličica sode bikarbone
Jedno jaje, mast, med, šećer i mlijeko zagrijte u posudi, dodajte brašno, sodu i drugo jaje te zamijesite tijesto. Razvaljajte i ispecite 4 kore, nekih 5 minuta na 200*C. Olakšajte si tako da koru razvaljajte na papiru za pečenje i s njim stavite na preokrenutu tepsiju, ispikajte vilicom i pecite. Ohladite ispečene kore, ali filajte isti dan jer sam primjetila da kore pucaju ako ih ispečete dan ranije.
Krema:
3 dcl mlijeka
3 žlice brašna (ali ne vrhom)
2 vanil šećera
200 g maslaca
200 g šećera u prahu
U vruće mlijeko zakuhati brašno i vanil šećer te ohladiti. Mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte ohlađenoj kremi.
Postupak: kora-pola kreme-kora-marmeleda od šljiva-kora-ostatak kreme-kora
Pitu možete posipati šećerom u prahu ili preliti glazurom. Svakako ostavite jedan dan da kore malo omekšaju i uživajte u ovoj medenoj piti!
Servus :)

Oznake: blagdanski kolači, med, pekmez šljive


- 12:45 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

15.12.2017., petak

BLAGDANSKI KOLAČI -6


Pozdrav!
Švrljajući kroz arhivu naišla sam i na ovaj klasik koji, sigurna sam voli i većina vas.
Ako tražite recept za dobru mađaricu uzmite u obzir i ovaj, provjeren je već mnogo puta na zadovoljstvo svih nas :)

MAĐARICA

Sastojci potrebni za tijesto:
150 g margarina
600 g glatkog brašna
250 g šećera
plavo kiselo vrhnje
2 jaja
1 prašak za pecivo
Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada. Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih izbodite vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje. Pecite na 200*C oko 14 minuta!
Sastojci potrebni za kremu:
1 1/2 l mlijeka
120 g oštrog brašna
450 g šećera
3 žlice kakaa
2 vanil šećera
150 g margarina
50 g maslaca
Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko zavri. Kada se krema ohladi, dodajte joj margarin i maslac.
Kore namažite odmah jer sam primjetila da pucaju ako ih mažete drugi dan. Kada napravite mađaricu premažite je glazurom od 200 g čokolade i pola margarina. Čim se glazura malo stisne, lagano označite gdje ćete je rezati da vam kasnije ne puca, samo ćete slijediti po označenim crtama.
Servus i u slast :)



Oznake: blagdanski kolači, mađarica, čokolada


- 09:12 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

13.12.2017., srijeda

BLAGDANSKI KOLAČI -5

Pozdrav!
Danas darujem svim našim Lucama recept za ove slasne i mirisne kolačiće!
Sretan imendan svima, a ponajviše mojoj najdražoj Luci :)

RASPUKNUTIĆI

Vrući keksi iz vruće pećnice - slatki i tako cool!
Ovi primamljivi keksići mogu isto tako postati i divan božićni poklon za vaše prijatelje. Ispecite ih, ukrasite i zavežite svečanom crvenom vrpcom te njima darujte sve one koje volite. Izvana hrskavi, a iznutra tako mekani i sočni, poklon koji bi svatko mogao poželjeti.
Sastojci potrebni za izradu keksa:
210 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
60 g maslaca
200 g čokolade
100 g šećera (može i smeđi)
2 vanil šećera
2 jaja
1 žlica arome vanilije
Postupak:
Prvo rastopite maslac i čokoladu te ostavite da se malo ohladi.
Pomiješajte u posudi suhe sastojke:brašno, prašak i sol.
Miksajte jaja, vanil šećer, aromu vanilije i šećer te dodajte otopljenu čokoladu. Ručno je lagano umiješajte, a zatim postepeno dodajte brašno i dobro promiješajte smjesu. Stavite je u frižider 1 sat te možete početi raditi kuglice. Zahvatite smjesu velikom žlicom, napravite kuglicu, uvaljajte je u šećer u prahu i stavite na lim za pečenje. Pazite, radite veći razmak jer se kolačići rašire u pečenju. Meni je na veliku tepsiju ispalo 12 kolačića. Pecite ih na 180*C obavezno 10 minuta, pazite ne duže da ih ne isušite.
Servus,uživajte u blagdanskom duhu i svijetu slastica!



Oznake: blagdanski kolačići, raspuknutići, čokolada


- 07:34 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

11.12.2017., ponedjeljak

BLAGDANSKI KOLAČI -4

Pozdrav!
Danas imam za vas još jedan prijedlog iz arhive blagdanskih kolačića, šubarice - meke i slasne :)

ŠUBARICE

Sastojci za biskvit:
6 jaja, 400 g šećera, 300 ml ulja, 150 ml mlijeka, 400 g brašna, 1 prašak za pecivo i 1 žlica kakaa.
Posebno miksati bjelanjke, posebno ostale sastojke i ručno pomiješati sve zajedno. Biskvit peći u velikoj tepsiji od pećnice cca 25 min na 180*C.
Krema: 1 l mlijeka, 16 žlica šećera, 1 vanil šećer, 10 žlica brašna i 125 g maslaca.
Staviti kuhati mlijeko, šećer i vaniliju. Ostale sastojke izmiksati s malo mlijeka i skuhati kremu. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
Kada se biskvit ohladi okruglom modlom vaditi krugove, a zatim svaki prerežite na pola.Filajte kremom, spojite krugove i premažite bočne strane.Odmah uvaljajte bočne strane u kokos (250 g kokos brašna).
Glazura:150 g čokolade, 3 žlice mlijeka, 1 žlica šećera i 20 g maslaca.Rastopite sve sastojke na laganoj vatri i malom žlicom prelijte vrh svake.
Provjereno dobre šubarice!
Servus :)


Oznake: blagdanski kolači, šubarice


- 09:22 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

08.12.2017., petak

BLAGDANSKI KOLAČI -3

Pozdrav!
Meke, pahuljaste i slasne princeze kojima nikada nisam znala odoljeti :)

PRINCES KRAFNE

Ako još nemate svoj omiljen recept pokušajte s ovim jer su zaista fantastične,krema je posebnog okusa, svilenkasta i glatka! Tijesto kupujem već gotovo (pečeno) tako da vam preostaje samo ih napuniti i uživati u njima :)
Sastojci potrebni za kremu:
1 l mlijeka
400 g šećera
3 vanil šećera
8 jaja
200 g oštrog brašna
400 g margarina ili maslaca
-stavite kuhati mlijeko,200 g šećera i 3 vanil šećera
-za to vrijeme razmutite mikserom ostatak šećera, 8 žutanjaka i brašno
-vrućem mlijeku dodajte ove sastojke i skuhajte kremu
-posebno istucite snijeg od 8 bjelanjaka
-kada se krema malo ohladi dodajte joj margarin i ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka
-veliku vrećicu za ukrašavanje napunite kremom i vrlo brzo sve su princeze gotove
-po želji ih još možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem ili preliti čokoladom!
Servus i uživajte u slatkim princezama :)






Oznake: kolači, princes krafne, vanilija


- 08:14 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

05.12.2017., utorak

BLAGDANSKI KOLAČI-2


Pozdrav!
Danas imam za vas jedan od mojih omiljenih kolača koji ne mora nužno biti i blagdanski, za uživanje u njemu pogodno je bilo koje doba godine!
Prhki slasni kolačići s lješnjacima sigurno će zadovoljiti i sve vas ljubitelje slatkog zalogaja :)

TROKUTIĆI S LJEŠNJACIMA

Sastojci za prhko tijesto:
150 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
65 g šećera
vanil šećer
pola žličice soli
jaje
65 g margarina
Zamijesimo tijesto i razvaljamo ga kao tijesto za pitu u tepsiju cca. 40x30 cm. Premažite ga marmeladom od marelice.
Nadjev:
100 g maslaca
100 g šećera
vanil šećer
2 žlice vode
75 g mljevenih lješnjaka
125 g narezanih lješnjaka
Lagano rastopiti u posudi sastojke nadjeva i ostaviti da se malo ohladi. Za to vrijeme premazati tijesto marmeladom od marelice, preko marmelade rasporedite nadjev i pecite dok ne porumeni.
Kada se ohladi narežite trokutiće i vrhove im umočite u čokoladu!
Servus i uživajte:)




Oznake: trokutići s lješnjacima, prhko, marmelada od marelica


- 11:06 - Komentari (40) - Isprintaj - Link

04.12.2017., ponedjeljak

BLAGDANSKI KOLAČI -1

Pozdrav!
Stigao je prosinac koji nam donosi blagdane prepune iznenađenja i veselja!
Kako ga najbolje proslaviti nego u toplom domu u krugu obitelji dok mirisi toplih blagdanskih kolača pune naše duše :)
Za vas sam pripremila nekoliko recepata i nadam se da će svatko od vas pronaći nešto za sebe i slatkim toplim kolačima razveseliti svoju obitelj!

CVJETIĆI S MARMELADOM

Sastojci potrebni za tijesto su:
700 g oštrog brašna
300 g šećera
2 margarina
3 žumanjka
2 vanil šećera
Zamijesi tijesto, razvaljaj ga 1/2 cm debelo i kalupom vadi oblike na pleh za pečenje.
Treba ti ispasti parni broj cvjetića (jedan puni i jedan s rupom).
Meni su ljepši gornji, ako ih premažem bjelanjkom i posipam mljevenim orasima.
Pazite kod pečenja jer vrlo brzo porumene.
Kada ih ohladite premažite donji kolačić marmeladom od marelica i zalijepite!
Mogu vam dugo stajati pa ih pecite kada su blagdani ili jednostavno onda kada ih vaša dječica požele :)


Oznake: božićni kolačići, cvjetići s marmeladom, krancle


- 08:37 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

29.11.2017., srijeda

POGAČA FOCCACIA S MLADIM LUKOM

Pozdrav!
Ima li išta ljepše od mirisa domaćeg peciva,posebice od ovakve hrskave, tople i slasne pogače s mladim lukom ?
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog bijelog brašna
2 vrećice suhog kvasca
40 ml maslinovog ulja
žličica soli
400 ml hladne vode
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ali ne brinite što je ljepljivo i meko, upravo takvo mora biti
-ostavite ga u posudi prekrivenoj prozirnom folijom da se diže jedan sat
- malo ga premijesite kuhačom jer će vam se jako lijepiti za prste
- nakon sat vremena ga istresite u veliki lim za pečenje dobro premazan maslinovim uljem
- tijesto prstima razvucite po limu i premažite ga maslinovim uljem
- napravite po njemu rupice i posipajte ga s krupnom solju i začinima
- mogućnosti su raznovrsne, a u originalu foccacia se posipa ružmarinom i narezanim maslinama
- ovaj put sam se odlučila na kombinaciju s mladim lukom koja je ispala fantastično
- pecite je na 200*C oko 30 minuta tj. dok ne dobije lijepu rumenu boju
- vruću je možete premazati s još malo maslinovog ulja i možete krenuti s uživanjem
Servus i u slast :)


Oznake: kruh i pecivo, peciva i razno, pogača, mladi luk, foccacia


- 07:46 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

26.11.2017., nedjelja

SLATKE RUŽICE

Pozdrav!
Toplo slatko i slasno pecivo koje će popraviti vaše raspoloženje u trenu!
Dovoljno je samo osjetiti mirise koji će donijeti toplinu u vaš dom, baš kao što je i moj večeras zamirisao :)
Ideju i recept sam pronašla na Minjinoj stranici samo što sam umjesto oraha koristila samo marmeladu!
Recept je fantastičan, tijesto meko i mirisno, a ružice ukusne i sočne :)
Servus i uvjerite se sami :)


Oznake: kruh i peciva, slatke ružice, marmelada


- 18:47 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

23.11.2017., četvrtak

PAVLOVA S LIMUNOM

Pozdrav!
Klasična Pavlova torta je divan nježan desert jer se njena savršena bjelina prekrasno nadopunjuje sa svim vrstama voća.
Međutim, moja omiljena kombinacija s limunom je tako moćna da je preporučam i svima vama.
Sigurna sam da će vas oduševiti njena istovremena mekoća i hrskavost, očaravajući izgled i okusi puni svježine!
Sastojci potrebni za kremu od limuna:
80 g maslaca
200 g šećera u prahu
2 jaja
2 žumanjka
100 ml limunovog soka
naribana korica jednog limuna
- mikserom izraditi maslac i šećer
- dodati jaja i limunov sok
- na pari ili u posudi s debelim dnom na srednjoj vatri lagano kuhati kremu dok se ne zgusne (15-tak minuta)
- maknuti s vatre i dodati limunovu koricu te ostaviti da se ohladi
Sastojci potrebni za koru:
6 bjelanjaka
pola žličice soli
270 g šećera
aroma vanilije
3 žličice gustina
žličica jabučnog octa
- ugrijte pećnicu na 130*C
- na nauljeni masni papir stavite obruč od torte promjera 22cm.
- prvo miksajte bjelanjke i prstohvat soli
- kada ste dobili snijeg polako dodajte žlicu po žlicu šećera
- miksajte toliko dugo dok pod prstima ne budete osjetili kristale šećera
- pri kraju miksanja dodajte gustin, a ocat lagano špatulom umiješajte na samom kraju
- napunite obruč od torte šaumom i formirajte ga tako da u sredini ostane udubljenje u koje ćete kasnije staviti kremu od limuna te pažljivo uklonite obruč
- pecite je točno sat i pol i ni slučajno ne otvarajte pećnicu prije vremena
- kada prođe određeno vrijeme ugasite pećnicu i otvorite je, ali tortu ostavite unutra da se hladi
- neposredno prije serviranja je premažite kremom od limuna da ne bi izgubila hrskavost
- ukrasite je prema želji
U slast :)






Oznake: torte, Pavlova, lemon curd


- 09:43 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

18.11.2017., subota

DOMAĆE KOBASICE






Ono je doba godine kada počinjemo praviti kobasice, kulene, kulenove seke, švargle, krvavice... za sve ljubitelje konkretnih jela, pikantnih i rustikalnih okusa!
Uživajte :)

Oznake: ostalo, kobasice


- 13:17 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

15.11.2017., srijeda

SACHER TORTA

Pozdrav!
Čokoladna fantazija kojoj nećete moći odoljeti, svima poznat bečki specijalitet Sacher torta koja je, kažu nastala sasvim slučajno na veliku sreću nas koji uživamo u ovom klasiku!
Sastoji potrebni za izradu torte:
150 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
150 g rastopljene čokolade
aroma vanilije
5 jaja
60 g brašna
80 g mljevenih badema
- odvojite bjelanjke i izradite čvrsti snijeg
- mikserom posebno izradite maslac i šećer u prahu
- otopite čokoladu i umiješajte joj žumanjke i aromu vanilije
- na kraju dodajte bademe i brašno
- sve skupa promiješajte te lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka
- tortu pecite u kalupu promjera 24 cm na 180*C oko 30 minuta ( provjerite sa čačkalicom)
- prerežite je na pola i premažite ugrijanom marmeladom od marelica
. osobno, volim sitno nasjeckati marelice iz kompota i staviti ih preko marmelade u sredinu torte
- tortu prelijte glazurom i ukrasite prema želji
Glazura:
150 g čokolade
200 ml ugrijanog slatkog vrhnja
- natrgane kockice čokolade prelijte vrućim vrhnjem i dobro razmutite
- glazuru ostavite da se malo ohladi i prelijte preko torte
- svježe voće je uvijek moj izbor za ukrašavanje, ali fantastičan odabir je i tučeno slatko vrhnje
Servus i uživajte :)

Oznake: torte, Sacher, marelice, čokolada


- 07:32 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

12.11.2017., nedjelja

VESELO MARTINJE





Mjesto radnje: Marija Bistrica, Vinarija Micak
Vrijeme radnje: Martinje
Glavni likovi: Veseli pajdaši
Samo sem bregima dragim obečal , da vrnul se bum nazaj... lalalalalala

Oznake: Veselo Martinje


- 10:59 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

07.11.2017., utorak

TORTA OD KLEMENTINA

Pozdrav!
Zimsko doba je vrijeme kada se citrusno voće najviše konzumira, a za kolač koji vam danas nudim je potrebno tek nekoliko komada ovog slasnog voća i vaša istančana nepca će biti i više nego zadovoljna!
Torta slasna, sočna, osvježavajuća i za svaku preporuku :)
Sastojci potrebni za izradu torte:
200 g šećera
100 g mljevenih badema
50 g krušnih mrvica
prašak za pecivo
4 jaja
175 ml ulja
naribana korica 5 klementina (mandarina)
- izradite mikserom jaja i šećer te dodajte ulje
- suhe sastojke posebno izmješajte i dodajte im mokre sastojke
- sve skupa dobro promiješajte i smjesu izlijte u podmazani kalup promjera 20 cm
- tortu pecite na 180*C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom)
Sirup:
75 g šećera
sok od 3 klementine
- pomiješajte sastojke i kuhajte ih oko 5 minuta dok se šećer dobro ne rastopi
- još toplu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je s nekoliko narezanih kriški klementina te prelijte vrućim sirupom
Servus i u slast :)


Oznake: torte, voće, klementine


- 07:47 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

05.11.2017., nedjelja

... još malo s rođendana!





... pokažite svojim prijateljima koliko vam znače :)

Oznake: večerica


- 18:49 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

29.10.2017., nedjelja

ROĐENDAN




... nekako ti se došuljaju dani kada shvatiš da je bitno ispuniti godine životom,a ne život godinama!
Jednostavno spakiraš nekoliko stvarčica i pobjegneš od svega upiti malo mira i tišine, uživati u jednostavnim stvarima koje čine naš život boljim, a nas sretnijima :)
P.S. Degustacija Žlahtine i krčkog pršuta u Vrbniku, predivno more Malinske i Njivica te nezaboravan ručak i šetnja našom bajnom Opatijom :)

Oznake: rođendan


- 18:36 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

23.10.2017., ponedjeljak

MALI SLANI ZALOGAJČIĆ




Roladice od lisnatog tijesta sa špinatom i sirom, više nego dovoljan razlog da pozovete prijatelje na druženje :):)
Servus :)

Oznake: slani zalogajčić, večera, Druženje


- 20:14 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

19.10.2017., četvrtak

CHEESECAKE S LIMUNOM



Lagano, slatko i osvježavajuće!
Detalje recepta možete pronaći ovdje!
Servus :)

Oznake: torte, limun, cheesecake


- 07:52 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2018  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se