Gurmanka

11.02.2016., četvrtak

GALETTE S KRUŠKAMA

Pozdrav svima!
Jučer sam radila ovaj kolač od prhkog, hrskavog tijesta i predivnog sočnog nadjeva od voća po izboru. Galette je izraz za kolač koji se koristi u francuskoj kuhinji, neobičnog i slobodnog oblika korica, a zovu ga još i kraljevskim kolačem. Ovo je sočni kolač s kojim ne možete pogriješiti bez obzira kojim ga voćem napunili. Naravno, ja sam poželjela breskve kojih sada nema, ali i kruške Viljamovke su pustile svoje sokove i oplemenile ovaj jednostavan recept. Vjerujem da bi i voće iz kompota bilo savršeno za ovu predivnu sočnu pitu!
Sastojci potrebni za tijesto:
125 g oštrog brašna
60 g omekšalog maslaca
1 žlica šećera
pola žličice soli
1 jaje
20 ml vode
Zamijesiti tijesto i razvaljati u krug.
Voće narezati na tanke kriške, posipati s 25 g šećera, 3 žlice otopljenog maslaca i 1 žlicom gustina te lagano promiješati.
Poslagati kriške voća kružno na sredinu tijesta tj. udaljeno oko 2 centimetra od ruba. Zatim preklopite rubove tijesta malo preko nadjeva i posipajte rubove šećerom, a voće s malo cimeta. Pecite pitu na 200*C oko 45 minuta i možete je premazati s malo ugrijane marmelade da dobije predivan sjaj. Svakako je kušajte još toplu posluženu s kuglicom sladoleda!
Ovakva mala zadovoljstva čine život boljim!
Servus i uživajte;)






Oznake: Galette, kruške, desert


- 07:21 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO