GALETTE S KRUŠKAMA
Pozdrav svima!
Jučer sam radila ovaj kolač od prhkog, hrskavog tijesta i predivnog sočnog nadjeva od voća po izboru. Galette je izraz za kolač koji se koristi u francuskoj kuhinji, neobičnog i slobodnog oblika korica, a zovu ga još i kraljevskim kolačem. Ovo je sočni kolač s kojim ne možete pogriješiti bez obzira kojim ga voćem napunili. Naravno, ja sam poželjela breskve kojih sada nema, ali i kruške Viljamovke su pustile svoje sokove i oplemenile ovaj jednostavan recept. Vjerujem da bi i voće iz kompota bilo savršeno za ovu predivnu sočnu pitu! Sastojci potrebni za tijesto: 125 g oštrog brašna 60 g omekšalog maslaca 1 žlica šećera pola žličice soli 1 jaje 20 ml vode Zamijesiti tijesto i razvaljati u krug. Voće narezati na tanke kriške, posipati s 25 g šećera, 3 žlice otopljenog maslaca i 1 žlicom gustina te lagano promiješati. Poslagati kriške voća kružno na sredinu tijesta tj. udaljeno oko 2 centimetra od ruba. Zatim preklopite rubove tijesta malo preko nadjeva i posipajte rubove šećerom, a voće s malo cimeta. Pecite pitu na 200*C oko 45 minuta i možete je premazati s malo ugrijane marmelade da dobije predivan sjaj. Svakako je kušajte još toplu posluženu s kuglicom sladoleda! Ovakva mala zadovoljstva čine život boljim! Servus i uživajte;) Oznake: Galette, kruške, desert |
< | veljača, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |