TORTA OD BADEMA S KRUŠKAMA
Pozdrav!
Pošto je internet neiscrpan izvor moje inspiracije, kada naiđem na dobar kolač odmah ga poželim isprobati. Prevedem recept, prilagodim našim namirnicama i svojem ukusu te promijenim ako je što potrebno. Međutim, kada radim kolače sa Home Cooking Adventure stranice bilo kakve prepravke su suvišne. Kolači su jednostavni, ukusni i gotovo uvijek ispadnu dobro, tako da rado pratim ovu stranicu i izdvojim poneki recept za vas. Ovaj kolač s kruškama me je odmah privukao baš zbog toga što ne sadrži brašno, a bademi i kruške su moji omiljeni sastojci. Idealan kolač za kišne jesenske dane! Sastojci potrebni za izradu kolača: 4 jaja 200 g čokolade 150 g maslaca žlica kakaa 100 g mljevenih badema prstohvat soli 100 g šećera aroma vanilije 3 kruške Odvojite bjelanjke i izradite ih s mikserom uz postepeno dodavanje šećera. Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri te im dodajte jedan po jedan žumanjak. Smjesi dodajte bademe, sol i vaniliju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte promjera 28 cm. Kruške ogulite, prerežite na pola i zarežite uzdužno svaku polovicu više puta, ali ne do kraja. Stavite ih na biskvit i pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom). Napomena: Biskvit je jako rijedak tako da postoji mogućnost da kruške potonu u njega, pa se malo gubi njihova estetska vrijednost kao ukrasa na torti. Međutim, okus torte je fenomenalan, pa nam nimalo nije smetalo što su kruške malo "potonule" :) Tortu dobro ohladite, posipajte šećerom u prahu i uživajte u svojoj aromatičnoj kriški zadovoljstva! Servus i u slast :) Oznake: torte, bademi, kruške, kakao |
GALETTE S KRUŠKAMA
Pozdrav svima!
Jučer sam radila ovaj kolač od prhkog, hrskavog tijesta i predivnog sočnog nadjeva od voća po izboru. Galette je izraz za kolač koji se koristi u francuskoj kuhinji, neobičnog i slobodnog oblika korica, a zovu ga još i kraljevskim kolačem. Ovo je sočni kolač s kojim ne možete pogriješiti bez obzira kojim ga voćem napunili. Naravno, ja sam poželjela breskve kojih sada nema, ali i kruške Viljamovke su pustile svoje sokove i oplemenile ovaj jednostavan recept. Vjerujem da bi i voće iz kompota bilo savršeno za ovu predivnu sočnu pitu! Sastojci potrebni za tijesto: 125 g oštrog brašna 60 g omekšalog maslaca 1 žlica šećera pola žličice soli 1 jaje 20 ml vode Zamijesiti tijesto i razvaljati u krug. Voće narezati na tanke kriške, posipati s 25 g šećera, 3 žlice otopljenog maslaca i 1 žlicom gustina te lagano promiješati. Poslagati kriške voća kružno na sredinu tijesta tj. udaljeno oko 2 centimetra od ruba. Zatim preklopite rubove tijesta malo preko nadjeva i posipajte rubove šećerom, a voće s malo cimeta. Pecite pitu na 200*C oko 45 minuta i možete je premazati s malo ugrijane marmelade da dobije predivan sjaj. Svakako je kušajte još toplu posluženu s kuglicom sladoleda! Ovakva mala zadovoljstva čine život boljim! Servus i uživajte;) Oznake: Galette, kruške, desert |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |