Gurmanka

10.10.2018., srijeda

TORTA OD BADEMA S KRUŠKAMA

Pozdrav!
Pošto je internet neiscrpan izvor moje inspiracije, kada naiđem na dobar kolač odmah ga poželim isprobati. Prevedem recept, prilagodim našim namirnicama i svojem ukusu te promijenim ako je što potrebno. Međutim, kada radim kolače sa Home Cooking Adventure stranice bilo kakve prepravke su suvišne.
Kolači su jednostavni, ukusni i gotovo uvijek ispadnu dobro, tako da rado pratim ovu stranicu i izdvojim poneki recept za vas.
Ovaj kolač s kruškama me je odmah privukao baš zbog toga što ne sadrži brašno, a bademi i kruške su moji omiljeni sastojci.
Idealan kolač za kišne jesenske dane!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
4 jaja
200 g čokolade
150 g maslaca
žlica kakaa
100 g mljevenih badema
prstohvat soli
100 g šećera
aroma vanilije
3 kruške
Odvojite bjelanjke i izradite ih s mikserom uz postepeno dodavanje šećera.
Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri te im dodajte jedan po jedan žumanjak.
Smjesi dodajte bademe, sol i vaniliju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte promjera 28 cm.
Kruške ogulite, prerežite na pola i zarežite uzdužno svaku polovicu više puta, ali ne do kraja.
Stavite ih na biskvit i pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom).
Napomena: Biskvit je jako rijedak tako da postoji mogućnost da kruške potonu u njega, pa se malo gubi njihova estetska vrijednost kao ukrasa na torti. Međutim, okus torte je fenomenalan, pa nam nimalo nije smetalo što su kruške malo "potonule" :)
Tortu dobro ohladite, posipajte šećerom u prahu i uživajte u svojoj aromatičnoj kriški zadovoljstva!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, bademi, kruške, kakao


- 21:34 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

11.02.2016., četvrtak

GALETTE S KRUŠKAMA

Pozdrav svima!
Jučer sam radila ovaj kolač od prhkog, hrskavog tijesta i predivnog sočnog nadjeva od voća po izboru. Galette je izraz za kolač koji se koristi u francuskoj kuhinji, neobičnog i slobodnog oblika korica, a zovu ga još i kraljevskim kolačem. Ovo je sočni kolač s kojim ne možete pogriješiti bez obzira kojim ga voćem napunili. Naravno, ja sam poželjela breskve kojih sada nema, ali i kruške Viljamovke su pustile svoje sokove i oplemenile ovaj jednostavan recept. Vjerujem da bi i voće iz kompota bilo savršeno za ovu predivnu sočnu pitu!
Sastojci potrebni za tijesto:
125 g oštrog brašna
60 g omekšalog maslaca
1 žlica šećera
pola žličice soli
1 jaje
20 ml vode
Zamijesiti tijesto i razvaljati u krug.
Voće narezati na tanke kriške, posipati s 25 g šećera, 3 žlice otopljenog maslaca i 1 žlicom gustina te lagano promiješati.
Poslagati kriške voća kružno na sredinu tijesta tj. udaljeno oko 2 centimetra od ruba. Zatim preklopite rubove tijesta malo preko nadjeva i posipajte rubove šećerom, a voće s malo cimeta. Pecite pitu na 200*C oko 45 minuta i možete je premazati s malo ugrijane marmelade da dobije predivan sjaj. Svakako je kušajte još toplu posluženu s kuglicom sladoleda!
Ovakva mala zadovoljstva čine život boljim!
Servus i uživajte;)






Oznake: Galette, kruške, desert


- 07:21 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO