Gurmanka

07.02.2019., četvrtak

SACHER TORTA




Sacher torta, bezvremenski klasik - jednostavno najbolja!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: torte, Sacher, marmelada, bademi, čokolada


- 20:06 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

23.01.2019., srijeda

KOLAČ OD NARANČE




Pozdrav!
Torta koja donosi sunce na tanjur zajedno s mirisima i okusima prirode!
Sočan, ukusan i aromatičan kolač od naranče kojeg ćete uvijek rado kušati možda baš već danas uz vašu podnevnu kavicu :)

Sastojci potrebni za izradu kolača:
4 žlice smeđeg šećera
2 naranče
-maslacem premazati kalup za torte promjera 24 cm i posipati dno smeđim šećerom
-tanko narezati naranče i njima obložiti dno kalupa

100 g maslaca
sok i korica 2 naranče
200 g šećera
4 jaja
6 žlica džema od naranče
200 g glatkog brašna
100 g mljevenih badema
pola praška za pecivo
prstohvat soli
-mikserom izraditi maslac i šećer
-dodati sok i koricu naranče
-dodajte jaja i dobro izradite mikserom
-sada dodajte 3 žlice džema od naranče
-na kraju umiješati brašno, mljevene badema i prašak za pecivo
-dobro promiješati dok smjesa ne bude glatka
-dobivenu smjesu preliti preko narezanih naranči i peći na 180*C oko 40 minuta
-kolač ohladiti 5 minuta i preokrenuti na pladanj za serviranje
-premazati vrh torte s ostatkom džema od naranče koji možete ugrijati da vašem kolaču da završni sjaj
-kolač možete poslužiti sa šlagom ili blago zaslađenim krem grčkim jogurtom

Servus i u slast :)

Oznake: kolači, naranče, čaj, bademi


- 12:40 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

10.10.2018., srijeda

TORTA OD BADEMA S KRUŠKAMA

Pozdrav!
Pošto je internet neiscrpan izvor moje inspiracije, kada naiđem na dobar kolač odmah ga poželim isprobati. Prevedem recept, prilagodim našim namirnicama i svojem ukusu te promijenim ako je što potrebno. Međutim, kada radim kolače sa Home Cooking Adventure stranice bilo kakve prepravke su suvišne.
Kolači su jednostavni, ukusni i gotovo uvijek ispadnu dobro, tako da rado pratim ovu stranicu i izdvojim poneki recept za vas.
Ovaj kolač s kruškama me je odmah privukao baš zbog toga što ne sadrži brašno, a bademi i kruške su moji omiljeni sastojci.
Idealan kolač za kišne jesenske dane!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
4 jaja
200 g čokolade
150 g maslaca
žlica kakaa
100 g mljevenih badema
prstohvat soli
100 g šećera
aroma vanilije
3 kruške
Odvojite bjelanjke i izradite ih s mikserom uz postepeno dodavanje šećera.
Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri te im dodajte jedan po jedan žumanjak.
Smjesi dodajte bademe, sol i vaniliju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte promjera 28 cm.
Kruške ogulite, prerežite na pola i zarežite uzdužno svaku polovicu više puta, ali ne do kraja.
Stavite ih na biskvit i pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom).
Napomena: Biskvit je jako rijedak tako da postoji mogućnost da kruške potonu u njega, pa se malo gubi njihova estetska vrijednost kao ukrasa na torti. Međutim, okus torte je fenomenalan, pa nam nimalo nije smetalo što su kruške malo "potonule" :)
Tortu dobro ohladite, posipajte šećerom u prahu i uživajte u svojoj aromatičnoj kriški zadovoljstva!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, bademi, kruške, kakao


- 21:34 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

25.09.2018., utorak

MAKRONI





... krhki, slatki i neodoljivi keksići koji jednostavno osvajaju!

Recept možete pronaći ovdje!

Servus i u slast :)

Oznake: makroni, jagode, bademi, Keksići


- 21:04 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

19.09.2018., srijeda

FRANGIPANE TART S JABUKAMA




Poseban desert koji ćete sigurno obožavati, a okuse mu možete mijenjati ovisno o voću kojim ćete ga nadjenuti!
Ovaj ukusan, sočan i prhak kolač biti će često na vašem stolu!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
200 g brašna
prstohvat soli
2 žlice šećera
110 g maslaca
žumanjak
30 ml hladne vode
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitak kalup za tart
- tijesto pecite na 180*C oko 20 minuta
- kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica

Sastojci potrebni za frangipane:
110 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
aroma vanilije
2 jaja
120 g badema
2 žlice brašna
- mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke
- premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor)
- tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju

Kada se ohladi posipajte ga šećerom u prahu i servirajte!
Servus i u slast :)



Oznake: kolači, tart, pita, bademi, jabuke, frangipane


- 20:15 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

13.10.2017., petak

KOLAČ S MALINAMA

Pozdrav!
Jednostavno, aromatično i ukusno!
Kolač koji ćete zavoljeti zbog njegove mekane sočne unutrašnjosti i hrskave korice posute bademima, a možete ga kombinirati s raznim vrstama voća!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
200 g omekšalog maslaca
180 g šećera
3 cijela jaja
aroma vanilije
130 ml jogurta ( Dukatos)
200 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
pola žličice soli
250 g malina
50 g listića badema
- izradite mikserom maslac i šećer te smjesi dodajte vaniliju i cijela jaja
- kada ste sve dobro promiješali dodajte jogurt i na samom kraju brašno s praškom i sodom
- u podmazani kalup promjera 22 cm izlijte smjesu i po njoj poslažite voće koje ste izabrali
- kolač pecite na 180*C oko 40 minuta ( provjerite sa čačkalicom)
- pred sam kraj ga posipajte s bademima i još kratko pecite
- posipajte ga sa šećerom u prahu i spreman je za serviranje
Servus i uživajte :)



Oznake: kolači, maline, bademi


- 15:27 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

17.02.2017., petak

PITA OD BOROVNICA




Pozdrav!
Danas imam za vas jedan bezobrazno dobar desert!
Naime, radi se o fantastičnoj aromatičnoj hrskavoj piti s predivnim ljepljivim nadjevom od borovnica i bourbon vanilije!
Neka slike govore :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
40 g mljevenih badema
50 g šećera
prstohvat soli
330 g glatkog brašna
200 g maslaca
2 žumanjka
60 ml hladne vode
- zamijesite od ovih sastojaka glatko tijesto i podijelite ga na dva dijela
- jedan dio razvaljajte i stavite u plitki kalup za pite
- drugi dio tijesta razvaljajte i možete ga ukrasiti tako da ga izrežete malim modlama u obliku srca (Valentinovo), zvijezda, cvijetića...
Sastojci potrebni za nadjev:
450 g smrznutih borovnica ili još bolje ako imate svježe
150 g smeđeg šećera
3 žlice gustina
vrećica bourbon vanilije
naribana korica jednog limuna
- sve sastojke dobro pomiješajte i istresite na razvaljano tijesto
- poklopite drugim listom tijesta i pritisnite krajeve da nadjev ne izlazi van
- premažite žumanjkom i posipajte smeđim šećerom
- pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju
Servus i u slast :)





Oznake: kolači, pita, borovnice, bademi, vanilija


- 12:18 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

12.01.2017., četvrtak

SOČNA ČOKOLADNA TORTA




Pozdrav!
Danas vam darujem recept za tortu koja je zaista sjajnog okusa i iznimno sočna!
Kombinacija badema i čokolade će, sigurna sam, pronaći vjerne obožavatelje među vama.
Ova torta je puni pogodak za sve iskrene ljubitelje čokolade, svakako je isprobajte!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
200 g čokolade
200 g badema
100 g šećera
2 vanil šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo
žlica ruma ( po želji)
- odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom izradite snijeg od bjelanjaka
- maslac i šećere izradite mikserom te smjesi dodajte žumanjke, mljevene bademe i otopljenu čokoladu te dobro izmiksajte
- na kraju lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte na papirom obložen kalup za torte
- biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta ( provjerite čačkalicom)
- ostavite ga da se ohladi, a nakon toga ga razrežite na 3 dijela
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade
- slatko vrhnje ugrijte i prelijte preko čokolade
- kremu dobro promiješajte i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi
- zatim je izradite mikserom dok ne posvijetli i ne poveća volumen (5 minuta)
- nikako je nemojte staviti na hladno jer će se previše stisnuti ( ostavite je na sobnoj temperaturi)
- premažite ohlađene kore, a tortu ukrasite glazurom, čokoladnim mrvicama ili je možete kao ja, jednostavno posuti kakaom!
Servus i u slast :)







Oznake: torte, čokolada, bademi, kakao


- 07:49 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

19.05.2016., četvrtak

MEDENA PITA S KRUŠKAMA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za slasnu pitu od krušaka. Možda je specifična po tome što umjesto šećera koristim domaći med, ali vam mogu reći da sam jako zadovoljna dobivenim okusima. Ova je pita fantastična i s drugim voćem, a upravo med joj daje finu i intenzivnu aromu!
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g glatkog brašna
100 g meda
125 g maslaca
jaje
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i obložite njime okrugli kalup za torte, uključujući i stranice.
Sada uzmite 5 krušaka, ogulite ih i s donje strane izvadite sjemenke. Stavite ih prokuhati cca. 5 minuta u dublji lonac s 300 ml vode i 3 žlice šećera. Izvadite ih i pustite da se malo ocijede.
Nadjev:
3 jaja
150 g meda
100 g mljevenih badema
100 g glatkog brašna
Istucite žumanjke i med, dodajte im bademe i brašno te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Prelijte preko razvaljanog tijesta i preko toga stavite kruške. Pecite u pećnici na 180*C oko sat vremena. Pred kraj pečenja pitu posipajte s listićima badema!
Servus i prepustite se okusu :)



Oznake: pita od krušaka, med, bademi


- 07:08 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO