SACHER TORTA
|
KOLAČ OD NARANČE
Pozdrav! Torta koja donosi sunce na tanjur zajedno s mirisima i okusima prirode! Sočan, ukusan i aromatičan kolač od naranče kojeg ćete uvijek rado kušati možda baš već danas uz vašu podnevnu kavicu :) Sastojci potrebni za izradu kolača: 4 žlice smeđeg šećera 2 naranče -maslacem premazati kalup za torte promjera 24 cm i posipati dno smeđim šećerom -tanko narezati naranče i njima obložiti dno kalupa 100 g maslaca sok i korica 2 naranče 200 g šećera 4 jaja 6 žlica džema od naranče 200 g glatkog brašna 100 g mljevenih badema pola praška za pecivo prstohvat soli -mikserom izraditi maslac i šećer -dodati sok i koricu naranče -dodajte jaja i dobro izradite mikserom -sada dodajte 3 žlice džema od naranče -na kraju umiješati brašno, mljevene badema i prašak za pecivo -dobro promiješati dok smjesa ne bude glatka -dobivenu smjesu preliti preko narezanih naranči i peći na 180*C oko 40 minuta -kolač ohladiti 5 minuta i preokrenuti na pladanj za serviranje -premazati vrh torte s ostatkom džema od naranče koji možete ugrijati da vašem kolaču da završni sjaj -kolač možete poslužiti sa šlagom ili blago zaslađenim krem grčkim jogurtom Servus i u slast :) Oznake: kolači, naranče, čaj, bademi |
TORTA OD BADEMA S KRUŠKAMA
Pozdrav!
Pošto je internet neiscrpan izvor moje inspiracije, kada naiđem na dobar kolač odmah ga poželim isprobati. Prevedem recept, prilagodim našim namirnicama i svojem ukusu te promijenim ako je što potrebno. Međutim, kada radim kolače sa Home Cooking Adventure stranice bilo kakve prepravke su suvišne. Kolači su jednostavni, ukusni i gotovo uvijek ispadnu dobro, tako da rado pratim ovu stranicu i izdvojim poneki recept za vas. Ovaj kolač s kruškama me je odmah privukao baš zbog toga što ne sadrži brašno, a bademi i kruške su moji omiljeni sastojci. Idealan kolač za kišne jesenske dane! Sastojci potrebni za izradu kolača: 4 jaja 200 g čokolade 150 g maslaca žlica kakaa 100 g mljevenih badema prstohvat soli 100 g šećera aroma vanilije 3 kruške Odvojite bjelanjke i izradite ih s mikserom uz postepeno dodavanje šećera. Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri te im dodajte jedan po jedan žumanjak. Smjesi dodajte bademe, sol i vaniliju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte promjera 28 cm. Kruške ogulite, prerežite na pola i zarežite uzdužno svaku polovicu više puta, ali ne do kraja. Stavite ih na biskvit i pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom). Napomena: Biskvit je jako rijedak tako da postoji mogućnost da kruške potonu u njega, pa se malo gubi njihova estetska vrijednost kao ukrasa na torti. Međutim, okus torte je fenomenalan, pa nam nimalo nije smetalo što su kruške malo "potonule" :) Tortu dobro ohladite, posipajte šećerom u prahu i uživajte u svojoj aromatičnoj kriški zadovoljstva! Servus i u slast :) Oznake: torte, bademi, kruške, kakao |
MAKRONI
|
FRANGIPANE TART S JABUKAMA
Poseban desert koji ćete sigurno obožavati, a okuse mu možete mijenjati ovisno o voću kojim ćete ga nadjenuti! Ovaj ukusan, sočan i prhak kolač biti će često na vašem stolu! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 200 g brašna prstohvat soli 2 žlice šećera 110 g maslaca žumanjak 30 ml hladne vode - od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitak kalup za tart - tijesto pecite na 180*C oko 20 minuta - kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica Sastojci potrebni za frangipane: 110 g maslaca sobne temperature 100 g šećera aroma vanilije 2 jaja 120 g badema 2 žlice brašna - mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke - premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor) - tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju Kada se ohladi posipajte ga šećerom u prahu i servirajte! Servus i u slast :) Oznake: kolači, tart, pita, bademi, jabuke, frangipane |
KOLAČ S MALINAMA
Pozdrav!
Jednostavno, aromatično i ukusno! Kolač koji ćete zavoljeti zbog njegove mekane sočne unutrašnjosti i hrskave korice posute bademima, a možete ga kombinirati s raznim vrstama voća! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 g omekšalog maslaca 180 g šećera 3 cijela jaja aroma vanilije 130 ml jogurta ( Dukatos) 200 g glatkog brašna pola praška za pecivo pola žličice sode bikarbone pola žličice soli 250 g malina 50 g listića badema - izradite mikserom maslac i šećer te smjesi dodajte vaniliju i cijela jaja - kada ste sve dobro promiješali dodajte jogurt i na samom kraju brašno s praškom i sodom - u podmazani kalup promjera 22 cm izlijte smjesu i po njoj poslažite voće koje ste izabrali - kolač pecite na 180*C oko 40 minuta ( provjerite sa čačkalicom) - pred sam kraj ga posipajte s bademima i još kratko pecite - posipajte ga sa šećerom u prahu i spreman je za serviranje Servus i uživajte :) Oznake: kolači, maline, bademi |
PITA OD BOROVNICA
Pozdrav! Danas imam za vas jedan bezobrazno dobar desert! Naime, radi se o fantastičnoj aromatičnoj hrskavoj piti s predivnim ljepljivim nadjevom od borovnica i bourbon vanilije! Neka slike govore :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 40 g mljevenih badema 50 g šećera prstohvat soli 330 g glatkog brašna 200 g maslaca 2 žumanjka 60 ml hladne vode - zamijesite od ovih sastojaka glatko tijesto i podijelite ga na dva dijela - jedan dio razvaljajte i stavite u plitki kalup za pite - drugi dio tijesta razvaljajte i možete ga ukrasiti tako da ga izrežete malim modlama u obliku srca (Valentinovo), zvijezda, cvijetića... Sastojci potrebni za nadjev: 450 g smrznutih borovnica ili još bolje ako imate svježe 150 g smeđeg šećera 3 žlice gustina vrećica bourbon vanilije naribana korica jednog limuna - sve sastojke dobro pomiješajte i istresite na razvaljano tijesto - poklopite drugim listom tijesta i pritisnite krajeve da nadjev ne izlazi van - premažite žumanjkom i posipajte smeđim šećerom - pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju Servus i u slast :) Oznake: kolači, pita, borovnice, bademi, vanilija |
SOČNA ČOKOLADNA TORTA
Pozdrav! Danas vam darujem recept za tortu koja je zaista sjajnog okusa i iznimno sočna! Kombinacija badema i čokolade će, sigurna sam, pronaći vjerne obožavatelje među vama. Ova torta je puni pogodak za sve iskrene ljubitelje čokolade, svakako je isprobajte! Sastojci potrebni za biskvit: 5 jaja 200 g čokolade 200 g badema 100 g šećera 2 vanil šećera 100 g maslaca prašak za pecivo žlica ruma ( po želji) - odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom izradite snijeg od bjelanjaka - maslac i šećere izradite mikserom te smjesi dodajte žumanjke, mljevene bademe i otopljenu čokoladu te dobro izmiksajte - na kraju lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte na papirom obložen kalup za torte - biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta ( provjerite čačkalicom) - ostavite ga da se ohladi, a nakon toga ga razrežite na 3 dijela Krema: 300 ml slatkog vrhnja 300 g čokolade - slatko vrhnje ugrijte i prelijte preko čokolade - kremu dobro promiješajte i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi - zatim je izradite mikserom dok ne posvijetli i ne poveća volumen (5 minuta) - nikako je nemojte staviti na hladno jer će se previše stisnuti ( ostavite je na sobnoj temperaturi) - premažite ohlađene kore, a tortu ukrasite glazurom, čokoladnim mrvicama ili je možete kao ja, jednostavno posuti kakaom! Servus i u slast :) Oznake: torte, čokolada, bademi, kakao |
MEDENA PITA S KRUŠKAMA
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za slasnu pitu od krušaka. Možda je specifična po tome što umjesto šećera koristim domaći med, ali vam mogu reći da sam jako zadovoljna dobivenim okusima. Ova je pita fantastična i s drugim voćem, a upravo med joj daje finu i intenzivnu aromu! Sastojci potrebni za tijesto: 250 g glatkog brašna 100 g meda 125 g maslaca jaje Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i obložite njime okrugli kalup za torte, uključujući i stranice. Sada uzmite 5 krušaka, ogulite ih i s donje strane izvadite sjemenke. Stavite ih prokuhati cca. 5 minuta u dublji lonac s 300 ml vode i 3 žlice šećera. Izvadite ih i pustite da se malo ocijede. Nadjev: 3 jaja 150 g meda 100 g mljevenih badema 100 g glatkog brašna Istucite žumanjke i med, dodajte im bademe i brašno te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Prelijte preko razvaljanog tijesta i preko toga stavite kruške. Pecite u pećnici na 180*C oko sat vremena. Pred kraj pečenja pitu posipajte s listićima badema! Servus i prepustite se okusu :) Oznake: pita od krušaka, med, bademi |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |