JOGURTICA S JAGODAMA
Pozdrav! Danas vam darujem recept za jogurticu s jagodama, osvježavajuću i slasnu! Sastojci potrebni za izradu podloge: 150 g keksa (Digestive) 80 g maslaca -otopljeni maslac pomiješajte s usitnjenim keksima i utisnite u kalup promjera 20 cm -podlogu ostavite na hladnom dok vi ne napravite kremu Sastojci potrebni za izradu kreme: 500 ml Dukatos jogurta vrećica želatine 100 ml crvenog kiselog vrhnja 200 ml slatkog vrhnja 40 g šećera u prahu 2 vanilin šećera naribana kora jednog limuna aroma vanilije 300 g svježih jagoda ili nekog drugog voća, ja sam koristila kombinaciju jagoda i borovnica -želatinu napravite prema uputstvu na vrećici -mikserom izradite crveno vrhnje, jogurt, šećer i arome -želatinu ugrijte i dodajte ostalim sastojcima, a na samom kraju rukom lagano umiješajte izrađeni šlag od slatkog vrhnja -pola kreme premažite preko podloge, u sredinu poslažite svježe voće te tortu prekrijte ostatkom kreme -ako želite možete voće i umiješati u samu kremu te premazati preko podloge -tortu sam ukrasila želeom od jagoda narezanim na sitne kockice, izgleda vrlo interesantno -dobro je rashladite i uživajte u ovom prekrasnom laganom desertu Servus i u slast :) Oznake: torte, jogurt, jagode, borovnice |
PANNA COTTA S JAGODAMA 2
Danas vam darujem savršen i neodoljiv desert kojim možete poželjeti dobrodošlicu suncu, prvim domaćim mirisnim jagodama, običnom danu koji odjednom postaje poseban... desert koji jednostavno usrećuje! Sastojci potrebni za podlogu: 250 g Digestive keksa 150 g otopljenog maslaca 2 žlice mlijeka (prema potrebi) - kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm Žele od jagoda: 500 g jagoda 100 g šećera sok pola limuna želatina (10g) - jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom -ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu -želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa -ostavite ga u frižideru da se stisne Panna cotta: 320 ml mlijeka 320 ml slatkog vrhnja 100 g šećera aroma vanilije želatina (10g) - pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati -kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici -želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda -desert ostavite preko noći da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem Servus i u slast :) Oznake: desert, panna cotta, jagode, keksi |
MAKRONI
|
DAMSKI KAPRIC
Danas su me obuzele ženske mušice što je rezultiralo izradom dobrog starog klasika, kolača koji se zove Damski kapric! Malo domaćeg džema od jagoda i ukusnog prhkog tijesta, a sve prekriveno pahuljama od bjelanjaka! Slatko zadovoljstvo, baš po mojem ukusu :) Ugodan vikend! Oznake: kolač, džem, jagode, bjelanjci |
MRAMORNI KOLAČIĆI
Pozdrav! Danas si popravljam raspoloženje ovim malim slatkim kolačićima! Prhki domaći kolači koji sadrže predivne arome vanilije i jagoda, a tope se u ustima! Ukrasila sam ih s glazurom od vanilije i mirisnim džemom od jagoda! Sastojci potrebni za kekse: 200 g omekšalog maslaca 90 g gustina 50 g šećera u prahu 125 g glatkog brašna ( bademovo, kokosovo...) - mikserom izradite maslac i gustin - dodajte smjesi brašno i šećer te stavite u frižider na 15 minuta - formirajte malene kuglice koje pecite na 180*C dok blago ne porumene (15-tak minuta) - kada ih izvadite odmah ih pritisnite s čašom da se formiraju u oblik keksa i ostavite da se ohlade Glazura od vanilije: 3 žlice maslaca 3 žlice toplog mlijeka aroma vanilije 200 g šećera u prahu - pomiješajte sve sastojke i stavljajte po žličicu glazure na svaki keksić - nakapajte ih s džemom od jagoda, malina, višanja ili nekog drugog voća te čačkalicom iscrtajte oblike koje volite Servus i uživajte netko u okusu, a netko kao ja u samoj izradi ovih slatkih kolačića :):) Oznake: kolači, keksi, jagode, vanilija |
TORTA OD SIRA I JAGODA
|
PANNA COTTA
Desert koji jednostavno morate voljeti, jednostavan i ukusan! Recept za panna cottu s jagodama možete pronaći ovdje! Oznake: desert, panna cotta, jagode |
FINA LAGANA TORTA
|
SVILENI CHEESECAKE
Pozdrav!
Danas nešto jednostavno, samo jedan sasvim, sasvim običan kolač koji me je ostavio bez riječi! Kolač koji je tako svilen, mekan, sočan, ukusan... koji je jednostavno savršen! Uvjerite se sami :) Sastojci potrebni za izradu kolača: 6 jaja 250 g krem sira 50 g maslaca 100 ml mlijeka aroma vanilije žlica limunovog soka 60 g glatkog brašna 20 g gustina prstohvat soli 140 g šećera - odvojite bjelanjke i izradite ih mikserom u snijeg postepeno dodavajući šećer - na pari otopite maslac, sir i mlijeko te maknite da se malo ohladi i dodajte vaniliju - sada polako umiješajte žumanjke, gustin i brašno - na samom kraju rukom lagano pomiješajte snijeg od bjelanjaka dobivenoj smjesi - pećnicu ugrijte na 160*C, a smjesu ulijte u kalup promjera 22 cm i s vanjske strane obložite aluminijskom folijom jer se kolač peče u vodenoj kupelji - znači, kalup sa smjesom stavite u dublji pleh i nalijte vruće vode do pola njegove visine - kolač pecite točno 1 sat, ugasite pećnicu i otvorite malo vrata pećnice te ga ostavite još 15-tak minuta u njoj da se malo rashladi - možete ga servirati dobro ohlađenog s narezanim jagodama koje ste prethodno pomiješali s nekoliko žlica šećera i ostavili da se šećer dobro otopi - po želji prelijte jagode crvenim preljevom za torte Lagano, osvježavajuće i ukusno, za svaku preporuku! Servus :) Oznake: kolač, chesecake, svileni, jagode |
KREM PITA OD JAGODA
Pozdrav!
Pošto sam oduvijek veliki obožavatelj tradicionalnih pita pokušat ću ovu napraviti u malo modernijem ruhu! Za njenu izradu koristila sam samo jagode, ali vi možete koristiti bilo koju kombinaciju voća, sigurna sam da će i dalje ostati ukusna! Mislim da bi se i maline savršeno uklopile, ali to ću ostaviti za slijedeći put :) Sastojci potrebni za podlogu: 250 g oreo keksa 80 g otopljenog maslaca - usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup veličine 22 cm tako da i bočne stranice budu oko 2 cm visine obložene keksima - sada rastopite 150 g čokolade i 100 ml slatkog vrhnja te 2/3 čokolade prelijte po podlozi od keksa, a mali dio ostavite za ukrašavanje - podlogu stavite u frižider da se stisne dok vi radite kremu Sastojci potrebni za kremu: 500 g mascarponea 100 g šećera 100 ml kiselog vrhnja aroma vanilije 240 ml slatkog vrhnja od kojeg napravite šlag 300 g svježih jagoda - prvo mikserom izradite sir, kiselo vrhnje, vaniliju i šećer - dodajte ručno šlag od slatkog vrhnja i kremu premažite preko podloge od keksa - pitu ukrasite narezanim sočnim jagodama i prelijte ostatkom čokolade - dobro je ohladite prije serviranja Servus i uživajte u ovoj osvježavajućoj i ukusnoj poslastici :) Oznake: kolači, pita, oreo keksi, jagode, mascarpone |
CHEESECAKE OD JAGODA
Pozdrav!
Danas imam za vas jedan elegantan ukusan recept, naime,radi se o torti od jagoda! Lagana je i osvježavajuća, a svaki njen sloj nosi svoj okus i aromu. Izmjenjuju se sir, limun, parfe od jagoda i na samom vrhu dolazi fini aromatični žele od jagoda! Ako razmišljate čime ćete uljepšati stol za neki od svečanih događaja koji su pred vama vjerujte mi, ovo je torta baš za vas :) :) Sastojci potrebni za podlogu: 60 g mljevenih badema 50 g šećera u prahu 10 g glatkog brašna žlica kakaa 2 jaja 2 bjelanjka 10 g kristal šećera 20 g otopljenog maslaca - mikserom izradite bjelanjke i šećer kristal - pomiješajte sve suhe sastojke i miksajte ih sa žumanjcima i rastopljenim maslacem - na kraju smjesi lagano ručno dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte te ispecite na 180*C - ostavite biskvit da se dobro ohladi Krema od sira: 500 g krem sira želatina + 3 žlice soka od limuna 100 g šećera u prahu 140 ml slatkog vrhnja - želatinu stavite u sok od limuna da nabubri te je zatim lagano ugrijte da se rastopi - mikserom izradite sir i ostale sastojke, dodajte ugrijanu želatinu, sve dobro promiješajte i prelijte preko ohlađene podloge i stavite u frižider na hlađenje dok vi radite drugi sloj torte Krema od jagoda: želatina + 3 žlice hladne vode 200 g pirea od jagoda 40 g šećera u prahu 150 ml slatkog vrhnja - stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i umiješajte u pire od jagoda - mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja i dodajte ga smjesi jagoda - premažite preko sloja od sira i ponovo vratite u frižider Žele od jagoda: želatina + 3 žlice hladne vode 300 g pirea od jagoda 80 g šećera u prahu - stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i pomiješajte u pire od jagoda - dodajte šećer i dobro promiješajte - ovim slojem završite tortu i dobro je rashladite Servus i uživajte u mirisima i okusima ove ukusne torte :) Oznake: torte, jagode, sir, limun, žele |
PARFE TORTA OD JAGODA
|
PROLJETNA TORTA
Pozdrav!
Lagana, mirisna i osvježavajuća torta koju možete napraviti od svog omiljenog voća - sve kombinacije su dozvoljene! Vrlo je dekorativna i već ovaj Uskrs možete njome ukrasiti vaš blagdanski stol na zadovoljstvo svih vaših ukućana :) Prvo je potrebno napraviti dvije rolade koje ćete premazati marmeladom od marelica! Sastojci potrebni za rolade: 3 jaja 3 žlice šećera 3 žlice glatkog brašna - odvojite bjelanjke i mikserom izradite od njih snijeg - miksajte žumanjke i šećer te na kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka - lim za pečenje veličine cca. 25x35 cm obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu na njega - na 180*C pecite oko 15 minuta i izvadite - za izradu torte su vam potrebne dvije ovakve rolade tako da cijeli postupak ponovite još jednom - još topli biskvit prvo odvojite od papira pa ga odmah zatim zarolajte u taj isti papir - potrebno ga je prvo odvojiti da se ne zalijepi za njega u toku hlađenja - kada se malo ohladi premažite ga marmeladom od marelica i zarolajte ponovo vaše dvije male rolade te ostavite da se dobro ohlade - rolade možete napraviti i dan ranije ako ste u stisci s vremenom, ostavite ih zamotane u papir na hladnom Sastojci potrebni za kremu: 8 žumanjaka 8 žlica šećera litra mlijeka 5 žlica oštrog brašna 2 vanilin šećera - mikserom izradite sve sastojke i zakuhajte u vruće mlijeko, miješajte dok se ne počne zgušnjavati te je ostavite da se malo ohladi Postupak slaganja: - rolade narežite oštrim nožem i njima obložite dno i rubove kalupa za torte - pola kreme izlijte preko podloge od rolada - sada možete preko kreme poslagati narezano voće - inače koristim narezane banane koje samo malo prije poškropim sokom od limuna, ali vi koristite voće po svom izboru - preko voća ponovo poslažite rolade koje premažite drugom polovicom kreme - poslažite red voća i tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem - bočne stranice torte ne premazujem tučenim vrhnjem tako da se sa strane vide rolade koje je ujedno i ukrašavaju Servus i u slast svima :) Oznake: torte, proljetna torta, jagode, vanilija, slatko vrhnje |
PITA S JAGODAMA
Pozdrav! Danas imam za vas poseban recept, mirisna i ukusna kremasta pita s jagodama koju ne trebate peći, malo miksanja i vaša pita je spremna za serviranje! Osvježavajuće i ukusno zadovoljstvo kojeg ćete sigurno raditi češće kada ga jednom isprobate! Sastojci potrebni za podlogu: 300 g čajnih kolutića 100 g otopljenog maslaca - usitnite kekse i prelijte ih maslacem - smjesu dobro promiješajte i utisnite u duboki kalup za pite, a može vam poslužiti i običan kalup za torte - podlogu lagano ispecite na 180*C oko 10 minuta zbog lakšeg rezanja prilikom serviranja Nadjev: 500 ml slatkog vrhnja 200 g bijele čokolade 250 g mascarponea ili nekog drugog krem sira 500 g svježih jagoda crveni preljev za torte - otopite čokoladu i 50 ml slatkog vrhnja - mikserom izradite šlag od ostatka slatkog vrhnja - mascarpone i otopljenu čokoladu pomiješajte te ručno umiješajte šlag - kremu nanesite na rashlađenu podlogu - ukrasite je jagodama kako vi želite, ja sam stavljala cijele jagode, a praznine popunila s nekoliko komadića - preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte lagano žlicom preko jagoda i kreme - pitu dobro rashladite prije serviranja Servus i u slast svima :) Oznake: torte, jagode, mascarpone, bijela čokolada |
PRVE JAGODE
|
TORTA OD JOGURTA S JAGODAMA
Pozdrav svima!
Pošto je sezona jagoda darujem vam recept za još jednu laganu i osvježavajuću tortu. Svježina i lakoća jogurta čine ovu tortu ukusnim desertom za svako društvo i prigodu. Svježe mirisne jagode svojim okusom će doživljaj učiniti potpunim i izazvati vas da je ponovo napravite, ali u kombinaciji s nekim drugim voćem da biste se uvjerili da je jednako dobra i ukusna! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 4 žumanjka 170 g maslaca 100 g šećera 250 g glatkog brašna prašak za pecivo žlica arome vanilije Zamijesiti tijesto i obložiti njime kalup za torte, uključujući i stranice kalupa. Sastojci potrebni za nadjev: 4 bjelanjka 3 čvrsta jogurta (može i Dukatos) 2 crvena vrhnja 150 g šećera 5 žlica oštrog brašna Posebno izradite snijeg od bjelanjaka i ručno ga umiješajte izmiksanim sastojcima za nadjev. Prelijte ga preko razvaljanog tijesta i pecite na 180*C oko sat vremena. Kada se torta ohladi, ukrasite je narezanim voćem i prelijte preljevom za torte. Servus i uživajte u ovom osvježavajućem desertu :) |
ČOKOLADNA ROLADA S JAGODAMA
Pozdrav svima!
Ova rolada koju danas dijelim s vama je nastala sasvim slučajno i kao takva je ispala jako dobro.Razlozi su višak jagoda i možda najvažnije, višak moga vremena koje uvijek rado trošim na izradu slastica.Kakao daje tijestu jak čokoladni okus i predivan je kontrast lakoći slatkog vrhnja. Aroma domaćeg džema od jagoda cijelu ovu priču čini još boljom. Ovaj kolač je tako jednostavan, a opet savršen ako želite impresionirati vašu mamu za rođendan ili samo da ugodite sebi jer volite čokoladu i jagode jednako kao i ja :) Sastojci potrebni za biskvit: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna 2 žlice kakaa Odvojiti bjelanjke i žumanjke te prvo napravite snijeg od bjelanjaka. Posebno mikserom izradite žumanjke i šećer, dodajte brašno i kakao te polako na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Na lim za pečenje obložen pek papirom istresite smjesu i pecite biskvit oko 15 minuta. Još vrućeg ga odvojite od papira, ali ga ponovo skupa s papirom zarolajte i ostavite da se ohladi. Nekoliko puta ga lagano odmotavajte i provjeravajte da se ne zalijepi. Krema: 150 ml slatkog vrhnja 2 žlice šećera u prahu Džem od jagoda: 200 g narezanih jagoda 4 žlice šećera 2 žlice vode Jagode kuhati dok se ne zgusnu i ohladiti. Biskvit premazati prvo džemom, pa šlagom i zarolati. Posipajte ga šećerom u prahu, prelijte čokoladom ili ukrasite s voćem! Servus i uživajte u plodovima kojima nas priroda tako nesebično daruje :) Oznake: čokoladna rolada, jagode |
SLASNI POLJUPCI
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za malene kolačiće s marmeladom od jagode. Mislim da slika sve govori: lagano, lepršavo, mirisno, osvježavajuće i što je najbitnije gotovi su u trenu! Vrlo je jednostavan put do ovih malenih slasnih poljubaca, a za njihovu izradu potrebno vam je samo par osnovnih namirnica! Sastojci potrebni za biskvit: 40 g glatkog brašna 40 g šećera u prahu pola praška za pecivo žlica arome vanilije 3 jaja Krema: 100 ml slatkog vrhnja + aroma vanilije marmelada od jagoda ili po izboru Odvojiti bjelanjke i miksati ih sa šećerom, dodati žumanjke i na kraju lagano ručno umiješati brašno i prašak za pecivo. Malom žličicom slažite hrpice na lim za pečenje obložen pek papirom ili ako volite pravilne oblike istiskujte smjesu pomoću vrećice za kreme. Kolačiće pecite vrlo kratko da ostanu mekani i pahuljasti cca. 6 minuta na 220*C! Svaki premažite marmeladom i šlagom, poklopite ga drugim kolačićem i posipajte šećerom u prahu. Ako volite slatko obavezno radite kolačiće od duple smjese sastojaka jer su tako lagani da brzo nestaju :) Servus i uživajte u slasnim poljupcima :) Oznake: lagani kolačići, marmelada, jagode |
PARFE TORTA OD JAGODA
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept od torte u koju sam ukomponirala sve svoje omiljene sastojke. Mekani čokoladni biskvit i krema od mirisnih svježih jagoda čine predivnu kombinaciju koja će oduševiti sve ljubitelje slastica. Tortu možete ukrasiti samo čokoladnom glazurom ili veselim crvenim preljevom koji će je učiniti još poželjnijom. Vjerujte mi, nakon što smo je probali, shvatili smo da je jedna od najboljih torti koje smo kušali, a kušali smo ih zaista velik broj! Sastojci potrebni za biskvit: 6 jaja 120 g šećera 120 g čokolade za kuhanje pola praška za pecivo Prvo mikserom izradite bjelanjke i šećer. Dok to radite, uključite pećnicu na 180*C i stavite čokoladu da se otopi. Žumanjke miksajte sa praškom za pecivo i dodajte im otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke. Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov). Sastojci potrebni za kremu: 500 g jagoda 80 g šećera želatina 350 ml slatkog vrhnja Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im ugrijanu želatinu koju napravite prema uputstvu na vrećici. Kada se jagode ohlade lagano im dodajte šlag od slatkog vrhnja. Ohlađeni biskvit premažite marmeladom od jagoda i prekrijte kremom. Kada se krema malo stvrdne nanesite na nju preljev za torte ili čokoladnu glazuru, ovisno što više volite. Ukrasite jagodama, šlagom... Servus i uživajte u ovoj izuzetno laganoj i osvježavajućoj torti :) Oznake: parfe torta, jagode, desert |
BIJELE ČOKO KOCKE S JAGODAMA
Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za ove predivne kocke od bijele čokolade i jagoda. Nevjerojatno je kremast i ukusan, a tako lako se napravi. Ovisno o vrsti voća koje koristite možete ga raditi i uživati u njemu tijekom cijele godine. P.S. Volite li maline? Budite sigurni da je s njima ovaj kolač jednako dobar :) Sastojci potrebni za izradu podloge: 300 g mljevenih čajnih kolutića 150 g maslaca Rastopite maslac, prelijte ga preko keksa i promiješajte. Dobivenu smjesu utisnite u lim za kolače cca. 32x22 centimetra i stavite nekih 7 minuta u pećnicu da se malo zazlati i zbog lakšeg rezanja kolača. Krema: 350 g bijele čokolade 200 ml slatkog vrhnja 250 g krem sira 150 ml Dukatos jogurta 300 g svježih jagoda (voće po izboru) Čokoladu pažljivo otopiti u mikrovalnoj i dodati izmiksanom siru i jogurtu.Dobivenoj kremi dodajte šlag i lagano rukom promiješajte sve sastojke. Pola kreme izlijte na ohlađenu podlogu, prekrijte svježim voćem i premažite ostatkom kreme. Svaku kocku ukrasite komadićem voća, a možete i cijeli kolač preliti s još malo otopljene bijele čokolade. Kolač ostavite da se malo ohladi ili možete poput nas odmah krenuti s kušanjem :) P.S. Moram naglasiti da je nama kolač izvrstan, ali ako vi niste ljubitelji bijele čokolade onda ovaj recept nije izbor za vas :( Ukusi su različiti i svatko neka uživa u onom što voli, a ja volim slatko! Servus i uživajte :) . Oznake: kolač, bijela čokolada, jagode |
VOĆNI TART
Pozdrav svima!
Ako ste u potrazi za jednostavnim, lijepim, a prije svega ukusnim desertom kušajte moj voćni tart. Ispunjen je predivnom laganom kremom od vanilije i svježim mirisnim voćem.Prhko tijesto radi fantastičan kontrast laganoj baršunastoj kremi s mirisom vanilije.Mogućnost izrade raznih varijanti prepuštam vama, sami odlučite o vašoj idealnoj kombinaciji kreme i voća kojom ćete napuniti ovu laganu voćnu pitu, bitno je da uživate u tom što radite! Sastojci potrebni za tijesto: 125 g glatkog brašna 50 g maslaca jaje žličica praška za pecivo prstohvat soli 50 g šećera vanil šećer Zamijesite tijesto, razvaljajte ga i njime obložite kalup koji može biti okrugli,dugoljast... Sada tijesto prekrite pek papirom i napunite ga s grahom te stavite peći oko 15 minuta na 200*C, izvadite grah i papir te još malo ostavite da porumeni. Grah smo koristili da pritisne tijesto i spriječi ga da se digne tj. da ostane mjesta za punjenje kojim ćemo ga kasnije napuniti. Krema: puding od vanilije 300 ml mlijeka 3 žlice šećera Skuhajte kremu, prekrite je prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Za to vrijeme izmiksajte 250 ml vrhnja za šlag i lagano umiješajte u puding. Koru ostavite da se ohladi, napunite je kremom i ukrasite svježim voćem. Servus i uživajte u desertu od vašeg omiljenog voća :) Oznake: voćni tart, vanilija, borovnice, jagode |
LAGANI KOLAČ S JAGODAMA
Pozdrav svima!
Kolač koji danas dijelim s vama tako miriše na vaniliju i jagode da sam sigurna da mu nećete moći odoljeti. Slojevi bogatog ukusnog biskvita ispunjeni su glatkom kremom od sira i sjeckanih svježih jagoda. Božanstveno izgleda, zar već to nije razlog da ga isprobate? Bilo kako bilo, ako volite vaniliju i jagode svidjeti će vam se ovaj kolač! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 300 g omekšalog maslaca 200 g šećera 6 jaja žlica arome vanilije 360 g brašna prašak za pecivo 60 ml mlijeka Izradite mikserom maslac i šećer, pa polako dodajte jedno po jedno jaje te sve ostale sastojke. Pecite ga u limu obloženom pek papirom veličine cca. 42x30 cm. Pećnicu ugrijte na 190*C i pecite biskvit oko 25 minuta, a kada se ohladi razrežite ga po kraćoj strani na tri dijela. Kolač je dosta visok, pa ga možete ako želite manje biskvita razrezati samo na dvije uže trake, ovisi o vama. Krema: 100 g šećera u prahu 500 g krem sira (može i svježeg sira) 300 ml slatkog vrhnja 400 g jagoda Jagode operite, narežite na kockice i stavite u ledenicu da se zamrznu. Napravite šlag od slatkog vrhnja i pomješajte sa sirom i šećerom. Glazura: 125 g šećera u prahu i 2 žlice soka od limuna Premažite biskvit s pola krema i rasporedite dio jagoda po njoj. Poklopite drugim biskvitom, pa opet idu krema i jagode. Završite sa trećim komadom biskvita kojeg premažite glazurom ili samo posipajte šećerom u prahu. Servus i uživajte u okusu proljeća i svježine :) Oznake: jagode, vanilija, kolač |
PROLJETNA TORTICA
Pozdrav svima!
Dragi moji, danas vam darujem ove male proljetne tortice o kojima ne treba puno govoriti. Mislim da slika govori više od 1000 riječi! Čokoladne palačinke, šlag i svježe jagode - kombinacija koja će zadovoljiti sve ljubitelje slatkog! Desert koji je brzo gotov, a možete ga puniti svim svojim omiljenim sastojcima ili probajte moju kombinaciju i vjerujte mi, nećete požaliti :) Sastojci potrebni za izradu palačinki: jaje 200 ml toplog mlijeka 4 žlice šećera 3 žlice kakaa 70 g brašna pola praška za pecivo Izradite mikserom sve sastojke i smjesu stavite u frižider sat vremena,vrlo je rijetka neka vas to ne brine jer tako mora biti. Na par kapi ulja ispecite od smjese male čokoladne palačinke. Moj nadjev je bio šlag od 200 ml slatkog vrhnja, žlica arome vanilije i žlica šećera u prahu. Premažite palačinku s malo šlaga, poslažite narezane jagode i tortice slažite do visine koju želite. Posipajte šećerom u prahu, prelijte omiljenim preljevom ili posipajte orasima i medom! Bilo kako bilo, iznenadite torticama svoje prijatelje i obitelj! Servus i uživajte u zajedničkim trenucima :) Oznake: čokoladne palačinke, tortica, jagode |
TORTA OD JAGODA I BIJELE ČOKOLADE
Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za ovu predivnu mousse tortu koja spada u one koje se ne peku, pa će biti idealan izbor slastice za vruće ljetne dane.Bijeli mousse od čokolade i lagana krema od jagoda djeluju tako osvježavajuće i čine predivan kontrast hrskavoj podlozi od keksa. Ovo je jedna prava proljetna tortica koju svakako morate isprobati! Možda jagode nisu vaš izbor, pokušajte je napraviti s vašim omiljenim voćem! Sastojci potrebni za izradu torte: 250 g Digestiv keksa 100 g rastopljenog maslaca Mljevene kekse prelijte s maslacem i utisnite u kalup za torte. Možete koristiti kalup promjera 20 cm jer onda je tortica viša ili kalup koji inače koristite. Sljedeći postupak neka bude krema od jagoda: 300 g jagoda 50 g šećera pola želatine u prahu 5 g 2 žlice hladne vode 200 ml slatkog vrhnja Operite i narežite jagode te ih stavite kuhati sa šećerom. Kada se malo raskuhaju usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im rastopljenu želatinu. Ostavite da se ohlade i na kraju im umješajte šlag od 200 ml vrhnja. Bijeli mousse od čokolade: 200 g bijele čokolade 150 ml + 200 ml slatkog vrhnja pola želatine u prahu 5 g 2 žlice hladne vode Otopite čokoladu i 15o ml slatkog vrhnja na pari ili u mikrovalnoj te smjesi dodajte otopljenu želatinu. Posebno mikserom izradite 200 ml slatkog vrhnja i sjedinite sa otopljenom čokoladom koja se prethodno ohladila. Preko podloge prvo premažite bijelu kremu, pa stavite u frižider da se malo stvrdne. Zatim stavite kremu od jagoda i sve skupa ostavite da se rashladi. Tortu ukrasite svježim jagodama ili preljevom od čokolade! Servus i sigurna sam da ćete uživati u ovoj predivnoj slastici :) Oznake: torta, jagode, bijela čokolada, mousse |
MUFFINI S JAGODAMA
Pozdrav svima!
Jagode nas ovih dana stvarno izazivaju da napravimo od njih kolače dostojne njihove ljepote. Ovi predivni jednostavni, a ipak ukusni muffini zaokružuju cijelu ovu priču. Lagani su, lepršavi i sočni dok im komadići jagoda daju notu svježine koja će vas sigurno oduševiti! Sastojci potrebni za izradu muffina: 250 g brašna pola praška za pecivo 150 g šećera 120 g maslaca 2 jaja 210 ml slatkog vrhnja žlica arome vanilije 300 g jagoda Mikserom izradite šećer i jaja, dodajte otopljeni maslac i brašno te slatko vrhnje. Kada ste dobili glatku smjesu ručno pažljivo umiješajte jagode narezane na komadiće. Pecite u kalupu za muffine od 12 komada, ali bitno je da čašice za muffine budu one visoke jer se tijesto jako diže. Pećnicu ugrijte na 200*C i pecite ih oko 30 minuta. Možete ih ukrasiti po želji, možda sa čokoladnim preljevom, ali meni su najljepši samo posuti šećerom u prahu! Servus i uživajte u ovom laganom proljetnom desertu :) Oznake: muffini, jagode, proljeće |
ROLADA S JAGODAMA
Pozdrav svima!
Ne želim propustiti sezonu jagoda, a da ne isprobam neki novi recept. Pošto uživam u okusu i izgledu rolada napravila sam jednu od jagoda. Ovo je lagan i sočan kolač savršen za tople dane proljeća. Nadam se da ćete se složiti da izgleda impresivno, a okus mu je nevjerojatan, naprosto se topi u ustima. Biskvit od vanilije, marmelada od svježih jagoda i lagana mascarpone krema će sigurno potaknuti i vas da pripremite ovaj predivan desert za svoju obitelj i goste! Sastojci potrebni za biskvit: 100 g glatkog brašna pola praška za pecivo pola žličice soli 4 jaja 120 g šećera žlica arome vanilije 50 g rastopljenog maslaca Izradite mikserom sve sastojke počevši s jajima i šećerom, dodajte rastopljeni maslac i brašno te izlijte smjesu u papirom obložen lim veličine 30x40cm. Pecite biskvit na 180*C oko 15 minuta, izvadite i nakon par minuta odvojite od papira, ali ponovo ga zarolajte u isti papir i ostavite da se ohladi. Marmelada od jagoda: 300 g jagoda 50 g šećera žlica vode Narežite jagode i stavite ih kuhati sa šećerom i vodom. Lagano ih pritisnite s kuhačom da se ubrza proces i kuhajte dok se ne zgusnu,oko 15 minuta. Ostavite marmeladu da se ohladi. Krema od sira: 200 g sira mascarponea 150 ml slatkog vrhnja 4 žlice šećera u prahu žlica arome vanilije Napravite šlag od vrhnja i dodajte ga siru,šećeru i vaniliji. Sada odmotajte biskvit i premažite ga prvo marmeladom od jagoda, pa zatim kremom od sira. Lagano ga zamotajte i ostavite nekoliko sati da se stegne. Posipajte ga šećerom u prahu, ukrasite sa svježim jagodama i opustite se u ugodnom društvu! Servus :) Oznake: rolada, jagode, mascarpone, vanilija |
PANNA COTTA S JAGODAMA
Pozdrav svima!
Danas vam darujem pravi klasik iz svijeta slastica. Pokušajte ovim tradicionalnim desertom probuditi vaša osjetila i dozvolite da vas odvede u pravi tropski raj. Vanilija, jagoda i tek blagi nagovještaj mente prava su kombinacija za stvaranje slatke bombe koja će eksplodirati vašim osjetilima. Probajte i vi, brzo i jednostavno! Sastojci potrebni za panna cottu: 500 ml slatkog vrhnja vrećica želatine žlica arome vanilije 150 g šećera Želatinu namočite u par žlica hladne vode (prema uputstvu). Slatko vrhnje, šećer i vaniliju lagano zagrijte na laganoj vatri te dodajte želatinu da se otopi. Dovoljno je da vrhnje bude vruće, ne treba zakuhati. Dobivena smjesa je potpuno tekuća, ali to neka vas ne brine, kasnije će očvrsnuti. Napunite staklene čaše i ostavite nekoliko sati na hladnom mjestu. Dok se krema hladi vi pripremite preljev od jagoda za što vam je potrebno: 500 g jagoda 70 g šećera 2 žlice vode Jagode operite, narežite i stavite kuhati. Kada omekšaju, usitnite ih štapnim mikserom i procijedite. Preljev od jagoda ohladite i prelijte preko ohlađene panna cotte. Ukrasite desert svježim listićima mente,vjerujte mi, okus je zaista prava eksplozija! Servus i uživajte :) Oznake: panna cotta, jagode, menta, krema |
TART SA ČOKOLADOM I JAGODAMA
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama ovaj predivan recept kojem će se sigurno razveseliti svi koji vole čokoladu. Ako niste još smislili čime iznenaditi voljenu osobu za Dan zaljubljenih ovaj kolač može biti jedna od mogućnosti.Kolač od jagoda koji se ne peče, apsolutno idealno rješenje za Valentinovo. Iznenadite voljene ovim tartom koji je zaista posebnog okusa. Prhki Oreo keksi predivno se nadopunjuju sa mekanim glatkim čokoladnim dijelom. Jagode su zaista kao šlag na kraju, ali ako pronađete samo maline i one su dobar izbor za ovaj kolač. Posipajte ga nasjeckanim bademima, ukrasite crvenom mašnom i uživajte sa voljenom osobom u ovim posebnim okusima! Za podlogu trebate: 330 g Oreo keksa 110 g otopljenog maslaca Kekse sitno samljeti, dodati otopljeni maslac i promiješati te utisnuti u kalup za torte (rub ne mora biti visok-cca.2 cm). Čokoladni preljev: 200 g mliječne čokolade 100 g tamne čokolade 200 ml slatkog vrhnja Ugrijati vrhnje te preliti po čokoladi i miješati dok se ne otopi. Preliti po podlozi od keksa i kada se malo ohladi utisnuti jagode. Posipajte krupno nasjeckanim bademima, orasima... i gotovo,ništa lakše! Nadam se da ćete ovim kolačem ugodno iznenaditi nekog koga volite, a ako ste sami ugodite sebi i uživajte! Servus:) Oznake: tart, čokolada, jagode |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |