Gurmanka

05.04.2016., utorak

PANNA COTTA S JAGODAMA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem pravi klasik iz svijeta slastica. Pokušajte ovim tradicionalnim desertom probuditi vaša osjetila i dozvolite da vas odvede u pravi tropski raj. Vanilija, jagoda i tek blagi nagovještaj mente prava su kombinacija za stvaranje slatke bombe koja će eksplodirati vašim osjetilima. Probajte i vi, brzo i jednostavno!
Sastojci potrebni za panna cottu:
500 ml slatkog vrhnja
vrećica želatine
žlica arome vanilije
150 g šećera
Želatinu namočite u par žlica hladne vode (prema uputstvu).
Slatko vrhnje, šećer i vaniliju lagano zagrijte na laganoj vatri te dodajte želatinu da se otopi. Dovoljno je da vrhnje bude vruće, ne treba zakuhati. Dobivena smjesa je potpuno tekuća, ali to neka vas ne brine, kasnije će očvrsnuti. Napunite staklene čaše i ostavite nekoliko sati na hladnom mjestu.
Dok se krema hladi vi pripremite preljev od jagoda za što vam je potrebno:
500 g jagoda
70 g šećera
2 žlice vode
Jagode operite, narežite i stavite kuhati. Kada omekšaju, usitnite ih štapnim mikserom i procijedite. Preljev od jagoda ohladite i prelijte preko ohlađene panna cotte. Ukrasite desert svježim listićima mente,vjerujte mi, okus je zaista prava eksplozija!
Servus i uživajte :)


Oznake: panna cotta, jagode, menta, krema


- 22:21 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

31.03.2016., četvrtak

MENTA MAKRONI SA ČOKOLADOM

Pozdrav svima!
Moja zaluđenost after eight čokoladom je tako duboka da će ta ovisnost i prijateljstvo sigurno trajati cijeli moj život . Volim kombinaciju čokolade i mente u bilo kojem obliku, zato su me ovi makroni kupili odmah čim sam ih isprobala. Nevjerojatan okus čokolade i svježina mente će vas natjerati da i vi zavolite ove predivne hrskave kolačiće. Neki recepti za makrone jednostavno "ne drže vodu", ali pokušajte s ovim jer su zaista super ispali, vi samo slijedite moje upute i držite fige:)
Sastojci potrebni za izradu makrona:
150 g bademovog brašna
150 g šećera u prahu
110 g bjelanjaka (3 kom.)
40 ml vode
120 g šećera
3-4 kapi arome mente (jačina okusa ovisi o vama)
zelena boja (ako treba)
Krema:
200 g čokolade
50 ml slatkog vrhnja
aroma mente
Bademovo brašno i šećer u prahu pomiješajte i prosijte da ne ostanu grudice. Stavite kuhati vodu i šećer dok se šećer ne otopi i postane gusti sirup (5 minuta) te polako ulijevajte u snijeg koji ste napravili od bjelanjaka. Kada ste dobili čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano špatulom umiješajte bademovo brašno i šećer u prahu. Sada možete dodati aromu mente i boju prema potrebi. Polako miješajte masu dok ne dobije strukturu lave tj. da lagano curi sa špatule. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i na plehu za pečenje, koji ste obložili pek papirom, radite kružiće jednake veličine. Ostavite da stoje 30 minuta i stavite ih peći na 160*C oko 12 minuta. Probajte ih pomaknuti i ako se odvajaju od papira za pečenje vaši makroni su gotovi. Ostavite ih na plehu da se ohlade, pa spajajte sa čokoladnom kremom!
Ugrijte slatko vrhnje i prelijte ga preko čokolade. Dobro promiješajte, dodajte par kapi mente i stavite hladiti da možete mazati i spajati makrone.Kremu je najbolje napraviti prvu da se stigne ohladiti i stisnuti.
Ukrasite makrone kako god želite ili neka ostanu jednostavno zeleni!
Tako fini i hrskavi će nestati za tren, bili ukrašeni ili ne:)
Servus i uživajte:)


Oznake: makroni, menta, čokolada


- 07:16 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO