Gurmanka

08.07.2019., ponedjeljak

PANNA COTTA S BOROVNICAMA





... sladi i osvježava!

Oznake: desert, panna cotta, borovnice


- 13:26 - Komentari (10) - Isprintaj - Link

02.05.2019., četvrtak

PANNA COTTA S JAGODAMA 2



Danas vam darujem savršen i neodoljiv desert kojim možete poželjeti dobrodošlicu suncu, prvim domaćim mirisnim jagodama, običnom danu koji odjednom postaje poseban... desert koji jednostavno usrećuje!

Sastojci potrebni za podlogu:
250 g Digestive keksa
150 g otopljenog maslaca
2 žlice mlijeka (prema potrebi)
- kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm

Žele od jagoda:
500 g jagoda
100 g šećera
sok pola limuna
želatina (10g)
- jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom
-ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu
-želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa
-ostavite ga u frižideru da se stisne

Panna cotta:
320 ml mlijeka
320 ml slatkog vrhnja
100 g šećera
aroma vanilije
želatina (10g)
- pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati
-kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici
-želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda
-desert ostavite preko noći da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem

Servus i u slast :)



Oznake: desert, panna cotta, jagode, keksi


- 11:31 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

14.09.2018., petak

PANNA COTTA S PRELJEVOM OD MALINA





Ukusan desert koji će vas uvijek oraspoložiti :)
Recept možete pronaći ovdje!

Servus i u slast!

Oznake: kolači, panna cotta, maline, desert


- 14:18 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

10.05.2018., četvrtak

PANNA COTTA




Desert koji jednostavno morate voljeti, jednostavan i ukusan!
Recept za panna cottu s jagodama možete pronaći ovdje!

Oznake: desert, panna cotta, jagode


- 06:47 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

05.04.2016., utorak

PANNA COTTA S JAGODAMA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem pravi klasik iz svijeta slastica. Pokušajte ovim tradicionalnim desertom probuditi vaša osjetila i dozvolite da vas odvede u pravi tropski raj. Vanilija, jagoda i tek blagi nagovještaj mente prava su kombinacija za stvaranje slatke bombe koja će eksplodirati vašim osjetilima. Probajte i vi, brzo i jednostavno!
Sastojci potrebni za panna cottu:
500 ml slatkog vrhnja
vrećica želatine
žlica arome vanilije
150 g šećera
Želatinu namočite u par žlica hladne vode (prema uputstvu).
Slatko vrhnje, šećer i vaniliju lagano zagrijte na laganoj vatri te dodajte želatinu da se otopi. Dovoljno je da vrhnje bude vruće, ne treba zakuhati. Dobivena smjesa je potpuno tekuća, ali to neka vas ne brine, kasnije će očvrsnuti. Napunite staklene čaše i ostavite nekoliko sati na hladnom mjestu.
Dok se krema hladi vi pripremite preljev od jagoda za što vam je potrebno:
500 g jagoda
70 g šećera
2 žlice vode
Jagode operite, narežite i stavite kuhati. Kada omekšaju, usitnite ih štapnim mikserom i procijedite. Preljev od jagoda ohladite i prelijte preko ohlađene panna cotte. Ukrasite desert svježim listićima mente,vjerujte mi, okus je zaista prava eksplozija!
Servus i uživajte :)


Oznake: panna cotta, jagode, menta, krema


- 22:21 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO