HRSKAVO PECIVO S BOROVNICAMA
Pozdrav!
Voće mi nikada ne može dosaditi, a osobito kada je riječ o finim i mirisnim borovnicama! Danas imam za vas jednostavna lisnata hrskava peciva koja će vas oduševiti svojim okusom. Krem sir s aromom limuna i borovnice na hrskavoj podlozi od lisnatog tijesta će sigurna sam i među vama pronaći svoje poklonike! Sastojci potrebni za izradu 12 kom. peciva: 2 pakiranja lisnatog tijesta 200 g krem sira 3 žlice šećera žumanjak aroma vanilije naribana kora i sok jednog limuna 200 g borovnica -jedan list lisnatog tijesta razrežite na 12 traka po kraćoj strani -spojite dvije trake i lagano zarolajte te omotajte oko jednog kraja trake poput zvrka (vidi sl.1) Sl.1 -isti postupak ponovite i s drugim listom tijesta -krem sir dobro izmješajte sa svim ostalim sastojcima i njime napunite sredinu svakog peciva -lagano utisnite u sir voće po izboru -lisnato tijesto premažite razmućenim žumanjkom i stavite peći na 200*C dok peciva ne dobiju lijepu boju -kada se malo ohlade pokapajte ih po želji s glazurom ili posipajte šećerom u prahu Sastojci potrebni za izradu glazure: žlica toplog mlijeka žlica krem sira žlica soka od limuna 3 žlice šećera u prahu -sve sastojke za glazuru dobro promješajte i dobivenom glazurom prelijte ohlađeno pecivo Oznake: kruh i peciva, lisnato tijesto, borovnice, krem sir |
CLAFOUTIS S BOROVNICAMA I BRESKVAMA
Pozdrav! Danas imam za vas jednostavan desert koji naprosto plijeni svojim ljetnim aromama. Najbolje ga je servirati još vrućeg, a mirisi i okusi vrućeg voća fantastično će se složiti s kuglicom slasnog sladoleda! Ovo morate svakako isprobati! Sastojci potrebni za izradu kolača: žlica maslaca za premazivanje posude za pečenje žlica šećera + 50 g šećera 3 breskve 200 g borovnica sok i naribana korica jednog limuna -premažite posudu s maslacem, a po želji možete koristiti i nekoliko manjih keramičkih posuda -kada ste je premazali lagano je posipajte sa šećerom -voće narežite i pomiješajte sa sokom i koricom limuna te šećerom -prebacite voće sa svim sokovima koje je pustilo u pripremljenu posudu za pečenje Sastojci potrebni za smjesu preljeva: 100 g šećera 4 jaja prstohvat soli aroma vanilije 200 ml mlijeka 100 ml slatkog vrhnja 100 g brašna -izradite mikserom jaja i šećer dok ne postanu pjenasti te dobivenoj smjesi dodajte sve ostale sastojke -smjesu prelijte preko pripremljenog voća i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190*C oko 40 minuta -kada kolač poprimi zlaćanu boju izvadite ga i obilno posipajte sa šećerom u prahu te servirajte još toplog, a uz kuglicu sladoleda zaista ćete mu teško odoljeti Servus i u slast! Oznake: kolači, clafoutis, breskve, borovnice |
TIRAMISU
|
LAGANA TORTA S BOROVNICAMA
Pozdrav!
Danas vam darujem recept fine i prozračne torte koju je zaista lako pripremiti. Lagan i ukusan biskvit prekriven je sočnim mousseom od borovnica, može li biti ukusnije i jednostavnije? Sastojci potrebni za izradu biskvita: 3 jaja 100 g šećera 60 g brašna -mikserom izradite cijela jaja sa šećerom dok ne postanu prozračna i pjenasta -ručno dodajte brašno i stavite peći u kalupu za torte na 180*C oko 20 minuta -biskvit ohladite prije nanošenja kreme Sastojci potrebni za izradu kreme: 250 g borovnica 50 g šećera žlica soka od limuna pola želatine 200 ml slatkog vrhnja -prokuhajte voće sa šećerom i limunovim sokom, a zatim propasirajte te vratite na laganu vatru -želatinu pripremite prema uputstvu na vrećici te kada nabubri dodajte u vruću kremu od borovnica i miješajte dok se ne otopi -ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu -ohlađenoj kremi dodajte izrađeno slatko vrhnje i premažite je preko biskvita -tortu ukrasite slatkim vrhnjem i svježim voćem Servus i u slast! Oznake: torte, borovnice, biskvit, mousse |
MILERAMKA
... mirisna i osvježavajuća, svakako je morate isprobati! Recept možete pronaći ovdje! Oznake: torte, mileram, šumsko voće |
PANNA COTTA S BOROVNICAMA
|
< | srpanj, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |