MILERAMKA
... mirisna i osvježavajuća, svakako je morate isprobati! Recept možete pronaći ovdje! Oznake: torte, mileram, šumsko voće |
CHEESECAKE U TRI NIJANSE
Pozdrav svima! Danas imam za vas recept jedne vrlo elegantne voćne torte. Mogu je opisati samo s nekoliko riječi: jednostavna, lagana, sočna i predivno izgleda! Nije li to već dovoljan razlog da je odlučite isprobati? Sastojci potrebni za ombre tortu od šumskog voća: 150 g čajnih kolutića žlica meda 5 žlica otopljenog maslaca Mljevenim keksima dodajte med i maslac te dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte promjera 20-22 centimetra. Umak od šumskog voća: 300 g smrznutog ili svježeg šumskog voća ( maline, jagode, borovnice) 50 g šećera žlica soka od limuna žlica vode 5 g želatine u prahu +2 žlice hladne vode Voće i šećer kuhajte oko 15 minuta dok se umak ne zgusne, pa ga procijedite i odvojite koštice. Želatinu promiješajte u 2 žlice vode, ostavite da nabubri 5 minuta, pa je lagano zagrijte i dodajte umaku od voća. Krema od sira: 300 g krem sira 400 ml slatkog vrhnja 60 g šećera u prahu 5 g želatine u prahu + 2 žlice vode Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri. Mikserom izradite slatko vrhnje i napravite šlag. Miksajte sir i šećer u prahu te smjesi dodajte izrađeni šlag i zagrijanu želatinu. Dobivenu smjesu podijelite u 3 zdjelice, prvoj dodajte 2/3 umaka od voća, drugoj 1/3 umaka od voća, a jednu zdjelicu ostavite bijelom. Preko podloge od keksa izlijte najtamniju smjesu i stavite u škrinju da se lagano zamrzne da možete preko nje staviti novu, svjetliju smjesu. Ponovo stavite u škrinju i na kraju premažite tortu s bijelom kremom. Predivan ombre, nijansirani efekt će ovu tortu učiniti još posebnijom. Ukrasite je šumskim voćem ili s crvenim preljevom za torte! Servus i uživajte u torti koja zaista ne zahtijeva puno vašeg vremena, a uvjerit ćete se da je predivnog okusa :) Oznake: torte, cheesecake, šumsko voće |
ZDRAVA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM
Pozdrav svima!
Ovu ukusnu zdravu tortu od bobica je zaista jednostavno i brzo napraviti, a mogla bi biti novi dodatak repertoaru vaših slastica. Zaslađena je medom, miriše na vaniliju i šumsko voće koje joj daje poseban okus zbog kojeg bi je i vi mogli zavoljeti. Brzo i jednostavno ćete je napraviti, a obavezno je kušajte još toplu jer se tada njeni okusi i mirisi najbolje osjete! Sastojci potrebni za izradu torte: 4 jaja 70 ml meda 250 ml grčkog jogurta Dukatos žlica arome vanilije 3 žlice kukuruznog brašna 250 g šumskog voća (svježe ili odmrznuto) šećer u prahu za posipanje Sve sastojke izraditi dobro mikserom. Kalup za torte obložiti pek papirom, na dno izliti malo smjese i složiti pola voća te uliti ostatak smjese koju prekrijte s preostalim voćem. Pecite tortu na 180*C oko 25 minuta dok ne porumeni, posipajte je šećerom u prahu i probajte! Sviđa li vam se ova malo blaža varijanta deserta bez šećera, šlaga i čokolade? Servus :) Oznake: torta, jogurt, šumsko voće |
RUSTIKALNE MINI PITE
Pozdrav svima!
Danas sam spremila za vas mirisne mini pite koje možete raditi na milion načina. Doduše, malo se morate potruditi oko izrade tijesta, ali konačni rezultat je vrijedan truda. Napunite ih s raznim voćem, s nasjeckanim orasima, bademima, lješnjacima ili jednostavno stavite u svaku malo svog omiljenog džema. Kada se predivni voćni mirisi počnu širiti vašom kuhinjom to je znak da su pite gotove. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte u ovim malim slatkim zalogajima! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna 70 g šećera u prahu prstohvat soli 120 g maslaca 2 žumanjka 100 ml hladne vode Zamijesite tijesto od svih sastojaka i razvaljajte ga, ali slobodno ga ostavite da bude malo deblje. Pomoću zdjelice sam izrezala iz tijesta 6 krugova koji će mi služiti kao podloga za pite. Samo o vama ovisi veličina krugova tj. koliko želite da vam pite budu velike. Pomiješajte u posudi 2 žlice brašna i 2 žlice šećera u prahu te stavite malo na sredinu svakog kruga. Sada ih napunite raznim voćem i krajeve stisnite prema gore tako da formirate malu košaricu. Rubove tijesta premažite žumanjkom i posipajte šećerom te ih pecite na 200*C oko 25 minuta dok ne porumene. Iskustvo je pokazalo da ih je najbolje pojesti još tople servirane uz šlag ili sladoled od vanilije! Servus i uživajte :) Oznake: Mini pite, šumsko voće, džem |
ČOKOLADNA PAVLOVA SA ŠUMSKIM VOĆEM
Pozdrav svima!
Nadam se da volite lagane hrskave torte i da je ovo pravi recept za vas. Kakao i čokolada ovoj torti od bjelanjaka pružaju jak čokoladni okus, a kombinacija s tučenim vrhnjem i šumskim voćem nas dovodi do savršenog laganog i prozračnog deserta. Napravite je s vašim omiljenim voćem i uživajte u njenoj svježini! Sastojci potrebni za izradu kora: 6 bjelanjaka prstohvat soli 4 žlice kakaa žličica bijelog octa 50 g sjeckane čokolade Izradite mikserom bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte ocat, kakao i čokoladu te dobro promiješajte smjesu. Ovo je količina za 3 kore promjera 20 cm, ali pošto ja volim da su kore malo deblje i da im unutrašnjost ostane mekana radila sam dvije kore. Veliki lim za pečenje obložite pek papirom i nacrtajte dvije kružnice promjera 22 cm, ali pazite da nisu preblizu jer se u toku pečenja bjelanjci ipak malo dignu. Ugrijte pećnicu na 150*C i pecite kore jedan sat te pustite da se ohlade. Krema: 500 ml slatkog vrhnja 4 žlice šećera u prahu žlica arome vanilije 200 g šumskog voća ( može i zamrznuto koje ste prethodno otopili) Mikserom izradite slatko vrhnje, šećer i stavite žlicu arome vanilije, a na kraju dodajte šumsko voće. Slažite tortu tako da završite s kremom koju možete ukrasiti svježim voćem, naribanom čokoladom ili prema vlastitoj želji! Servus i u slast :) Oznake: Pavlova od čokolade, šumsko voće, desert |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |