Gurmanka

06.10.2016., četvrtak

CHEESECAKE U TRI NIJANSE


Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept jedne vrlo elegantne voćne torte. Mogu je opisati samo s nekoliko riječi: jednostavna, lagana, sočna i predivno izgleda! Nije li to već dovoljan razlog da je odlučite isprobati?
Sastojci potrebni za ombre tortu od šumskog voća:
150 g čajnih kolutića
žlica meda
5 žlica otopljenog maslaca
Mljevenim keksima dodajte med i maslac te dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte promjera 20-22 centimetra.
Umak od šumskog voća:
300 g smrznutog ili svježeg šumskog voća ( maline, jagode, borovnice)
50 g šećera
žlica soka od limuna
žlica vode
5 g želatine u prahu +2 žlice hladne vode
Voće i šećer kuhajte oko 15 minuta dok se umak ne zgusne, pa ga procijedite i odvojite koštice.
Želatinu promiješajte u 2 žlice vode, ostavite da nabubri 5 minuta, pa je lagano zagrijte i dodajte umaku od voća.
Krema od sira:
300 g krem sira
400 ml slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
5 g želatine u prahu + 2 žlice vode
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri.
Mikserom izradite slatko vrhnje i napravite šlag.
Miksajte sir i šećer u prahu te smjesi dodajte izrađeni šlag i zagrijanu želatinu.
Dobivenu smjesu podijelite u 3 zdjelice, prvoj dodajte 2/3 umaka od voća, drugoj 1/3 umaka od voća, a jednu zdjelicu ostavite bijelom.
Preko podloge od keksa izlijte najtamniju smjesu i stavite u škrinju da se lagano zamrzne da možete preko nje staviti novu, svjetliju smjesu. Ponovo stavite u škrinju i na kraju premažite tortu s bijelom kremom.
Predivan ombre, nijansirani efekt će ovu tortu učiniti još posebnijom. Ukrasite je šumskim voćem ili s crvenim preljevom za torte!
Servus i uživajte u torti koja zaista ne zahtijeva puno vašeg vremena, a uvjerit ćete se da je predivnog okusa :)



Oznake: torte, cheesecake, šumsko voće


- 08:50 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

01.07.2016., petak

ZDRAVA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Pozdrav svima!
Ovu ukusnu zdravu tortu od bobica je zaista jednostavno i brzo napraviti, a mogla bi biti novi dodatak repertoaru vaših slastica. Zaslađena je medom, miriše na vaniliju i šumsko voće koje joj daje poseban okus zbog kojeg bi je i vi mogli zavoljeti. Brzo i jednostavno ćete je napraviti, a obavezno je kušajte još toplu jer se tada njeni okusi i mirisi najbolje osjete!
Sastojci potrebni za izradu torte:
4 jaja
70 ml meda
250 ml grčkog jogurta Dukatos
žlica arome vanilije
3 žlice kukuruznog brašna
250 g šumskog voća (svježe ili odmrznuto)
šećer u prahu za posipanje
Sve sastojke izraditi dobro mikserom. Kalup za torte obložiti pek papirom, na dno izliti malo smjese i složiti pola voća te uliti ostatak smjese koju prekrijte s preostalim voćem. Pecite tortu na 180*C oko 25 minuta dok ne porumeni, posipajte je šećerom u prahu i probajte! Sviđa li vam se ova malo blaža varijanta deserta bez šećera, šlaga i čokolade?
Servus :)


Oznake: torta, jogurt, šumsko voće


- 09:07 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

22.06.2016., srijeda

RUSTIKALNE MINI PITE

Pozdrav svima!
Danas sam spremila za vas mirisne mini pite koje možete raditi na milion načina. Doduše, malo se morate potruditi oko izrade tijesta, ali konačni rezultat je vrijedan truda. Napunite ih s raznim voćem, s nasjeckanim orasima, bademima, lješnjacima ili jednostavno stavite u svaku malo svog omiljenog džema. Kada se predivni voćni mirisi počnu širiti vašom kuhinjom to je znak da su pite gotove. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte u ovim malim slatkim zalogajima!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
250 g glatkog brašna
70 g šećera u prahu
prstohvat soli
120 g maslaca
2 žumanjka
100 ml hladne vode
Zamijesite tijesto od svih sastojaka i razvaljajte ga, ali slobodno ga ostavite da bude malo deblje. Pomoću zdjelice sam izrezala iz tijesta 6 krugova koji će mi služiti kao podloga za pite. Samo o vama ovisi veličina krugova tj. koliko želite da vam pite budu velike.
Pomiješajte u posudi 2 žlice brašna i 2 žlice šećera u prahu te stavite malo na sredinu svakog kruga.
Sada ih napunite raznim voćem i krajeve stisnite prema gore tako da formirate malu košaricu.
Rubove tijesta premažite žumanjkom i posipajte šećerom te ih pecite na 200*C oko 25 minuta dok ne porumene.
Iskustvo je pokazalo da ih je najbolje pojesti još tople servirane uz šlag ili sladoled od vanilije!
Servus i uživajte :)



Oznake: Mini pite, šumsko voće, džem


- 09:48 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

18.06.2016., subota

ČOKOLADNA PAVLOVA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Pozdrav svima!
Nadam se da volite lagane hrskave torte i da je ovo pravi recept za vas. Kakao i čokolada ovoj torti od bjelanjaka pružaju jak čokoladni okus, a kombinacija s tučenim vrhnjem i šumskim voćem nas dovodi do savršenog laganog i prozračnog deserta.
Napravite je s vašim omiljenim voćem i uživajte u njenoj svježini!
Sastojci potrebni za izradu kora:
6 bjelanjaka
prstohvat soli
4 žlice kakaa
žličica bijelog octa
50 g sjeckane čokolade
Izradite mikserom bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte ocat, kakao i čokoladu te dobro promiješajte smjesu.
Ovo je količina za 3 kore promjera 20 cm, ali pošto ja volim da su kore malo deblje i da im unutrašnjost ostane mekana radila sam dvije kore. Veliki lim za pečenje obložite pek papirom i nacrtajte dvije kružnice promjera 22 cm, ali pazite da nisu preblizu jer se u toku pečenja bjelanjci ipak malo dignu. Ugrijte pećnicu na 150*C i pecite kore jedan sat te pustite da se ohlade.
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
žlica arome vanilije
200 g šumskog voća ( može i zamrznuto koje ste prethodno otopili)
Mikserom izradite slatko vrhnje, šećer i stavite žlicu arome vanilije, a na kraju dodajte šumsko voće.
Slažite tortu tako da završite s kremom koju možete ukrasiti svježim voćem, naribanom čokoladom ili prema vlastitoj želji!
Servus i u slast :)





Oznake: Pavlova od čokolade, šumsko voće, desert


- 08:37 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO