ČOKOLADNA PAVLOVA SA ŠUMSKIM VOĆEM
Pozdrav svima!
Nadam se da volite lagane hrskave torte i da je ovo pravi recept za vas. Kakao i čokolada ovoj torti od bjelanjaka pružaju jak čokoladni okus, a kombinacija s tučenim vrhnjem i šumskim voćem nas dovodi do savršenog laganog i prozračnog deserta. Napravite je s vašim omiljenim voćem i uživajte u njenoj svježini! Sastojci potrebni za izradu kora: 6 bjelanjaka prstohvat soli 4 žlice kakaa žličica bijelog octa 50 g sjeckane čokolade Izradite mikserom bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte ocat, kakao i čokoladu te dobro promiješajte smjesu. Ovo je količina za 3 kore promjera 20 cm, ali pošto ja volim da su kore malo deblje i da im unutrašnjost ostane mekana radila sam dvije kore. Veliki lim za pečenje obložite pek papirom i nacrtajte dvije kružnice promjera 22 cm, ali pazite da nisu preblizu jer se u toku pečenja bjelanjci ipak malo dignu. Ugrijte pećnicu na 150*C i pecite kore jedan sat te pustite da se ohlade. Krema: 500 ml slatkog vrhnja 4 žlice šećera u prahu žlica arome vanilije 200 g šumskog voća ( može i zamrznuto koje ste prethodno otopili) Mikserom izradite slatko vrhnje, šećer i stavite žlicu arome vanilije, a na kraju dodajte šumsko voće. Slažite tortu tako da završite s kremom koju možete ukrasiti svježim voćem, naribanom čokoladom ili prema vlastitoj želji! Servus i u slast :) Oznake: Pavlova od čokolade, šumsko voće, desert |
< | lipanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |