CHEESECAKE OD BOROVNICA
Pozdrav svima!
Moje najdraže voće u kombinaciji sa sirom, ne može biti loše, dapače kolač je ispao fenomenalan. Ova torta sa sirom i borovnicama idealna je poslastica za sve prigode, a može se raditi u svim oblicima ( kao kolač, torta ili tart...). Ovo je jedan jako lagan i ukusan desert za koji je potrebno izdvojiti malo vremena, a rezultat će oduševiti i vas i vaše ukućane. Lagana, lepršava i vesela tortica, pravi je uvod za vesele ljetne dane! Sastojci potrebni za izradu torte: 230 g keksa (Digestive ili čajni kolutići) 80 g otopljenog maslaca 500 g mascarponea 200 ml slatkog vrhnja 200 ml jogurta 2 žlice soka od limuna 6 žlica šećera u prahu 2 žlice želatine 300 g borovnica 6 žlica šećera 2 žlice soka od limuna 2 žlice želatine Borovnice, šećer i limunov sok zagrijte na blagoj vatri. Želatinu namočite sa 2 žlice hladne vode i ostavite da stoji 5 minuta, pa dodajte borovnicama i miješajte dok se ne otopi. Ostavite smjesu da se ohladi prije nego je umiješate u bijeli dio kreme. Kekse usitnite, prelijte s maslacem i utisnite u manji kalup za torte (22 cm). Mikserom izradite sir, jogurt i vrhnje te toj smjesi dodajte otopljenu želatinu sa dvije žlice vode i kremu podijelite na tri dijela. Jedan dio pomiješajte s plodovima borovnica koje ste prokuhali i malo soka te prelijte preko keksa. Drugi dio kreme pomiješajte samo sa par žlica soka tako da krema bude svjetlija od donjeg dijela torte, ali nemojte preliti odmah da se kreme ne pomiješaju nego pričekajte da želatina počne stezati. Za sam vrh torte ostavite bijelu kremu koju možete blago ukrasiti s nekoliko crvenih kapljica soka ili preliti preljevom za torte. Torta je predivnog okusa, a o izgledu prosudite sami! Servus i uživajte:) Oznake: cheesecake, mascarpone, borovnice |
TART SA SMOKVAMA
Pozdrav svima!
Cijela ova priča počinje s podlogom koja je aromatična i hrskava te obogačena orasima. Zatim slijedi kremasti sloj od sira i meda, dovoljno bogat da osjećate njegovu baršunastu strukturu. Sve završava predivnim mozaikom od svježih smokava! One daju ovom posebnom kolaču umjetnički i elegantan izgled, dok ga blaga voćna slatkoća čini svježim i laganim! Savršen ljetni desert :) Sastojci potrebni za izradu podloge: 200 g keksa 60 g oraha 2 žlice šećera u prahu 8 žlica rastopljenog maslaca Usitnite kekse i pomiješajte ih s mljevenim orasima i šećerom. Prelijte smjesu maslacem i utisnite u četvrtasti kalup 20x20 centimetara ili manji kalup za torte. Krema: 300 g sira mascarponea 2 jaja 70 g meda žlica arome vanilije prstohvat soli Izradite mikserom sve sastojke i prelijte preko podloge od keksa. Originalan recept kaže da se kolač peče u vrućoj vodenoj kupki jedan sat na 160*C. Međutim, malo sam zanemarila recept i stavila kolač normalno peći na 170*C oko 45 minuta. Pazite pred kraj, ako vam jako potamni prekrijte ga zadnjih 15 minuta folijom. Meni je dosta potamnio, ali to se kasnije nije vidjelo zbog smokava. Kada se kolač ohladi prekrijte ga narezanim smokvama i servirajte, okus mu je zaista poseban, naravno, ako volite smokve! Moj savjet vam je da ga pojedete isti dan jer smokve brzo tamne ili narežite svježe smokve na kocku neposredno prije serviranja. Također možete prokuhati narezane smokve s malo šećera i napraviti džem te njime premazati kolač. Budite kreativni, ali vjerujem da kako god odlučili servirati kolač, biti će ukusan i poseban! Servus i u slast :) Oznake: tart sa smokvama, med, orasi, mascarpone |
PIZZA LAĐICE
Pozdrav svima!
Nedavno sam otkrila recept za posebno ukusno i bogato tijesto koje sada kombiniram u razno raznim varijantama. Okus mu je nešto drugačiji, a opet tako poznat i miriše na smijeh i druženje! Pizza lađice s tijestom koje se topi u ustima :) Domaće i tako posebno, kušajte ih i vi! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 400 g glatkog brašna kvasac+žlica šećera+60 ml toplog mlijeka žličica soli 200 g maslaca 2 jaja Napravite kvas i kada se digne dodajte ga brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite tijesto. Možete ga razvaljati i formirati u oblik koji vi želite, a ja sam se ovaj put odlučila na dugoljaste lađice. Jedna varijanta je poput pizze: premazane su paradajzom i prekrivene rajčicom, mozzarellom i šunkom! Druga varijanta: premazane su maslinovim uljem i prekrivene rajčicom. paprikom, mozzarellom i kukuruzom! Nismo se mogli odlučiti koja nam je varijanta bolja, pa smo "uništili" obje vrste! Napravite i vi svoju omiljenu kombinaciju! Servus i uživajte :) Oznake: pizza lađice, kukuruz, paprika, mozzarella |
FINI KOLAČ SA ŠLJIVAMA
Pozdrav svima!
Kako odoljeti prvim domaćim šljivama? Ideja se odmah sama nametnula i ukusan kolač je bio gotov u trenu. Jednostavan je, sočan i mirisan! U njemu će uživati gotovo svi, a uz čaj ili kavu ga možete servirati kao laganu ljetnu večeru! Sastojci potrebni za izradu kolača: 130 g glatkog brašna 20 g gustina pola praška za pecivo vanil šećer bourbon šećer ili žlica ruma žličica cimeta 100 g šećera 4 jaja 20 g maslaca 200 ml mlijeka 150 ml slatkog vrhnja 5-6 šljiva šećer u prahu za posipanje Mikserom izradite šećer i jaja te dodajte suhe sastojke da dobijete gustu glatku smjesu. Umiješajte rastopljeni maslac, mlijeko i slatko vrhnje te dobro izmiješajte. Kalup veličine 20x30 cm premažite s maslacem i izlijte smjesu u njega. Dodajte šljive prerezane na polovice i pecite 40 minuta na 190*C. Pečeni kolač malo ohladite, pa ga posipajte šećerom u prahu i poslužite dok je još topao! Teško da će itko odoljeti ovom sočnom mirisnom kolaču! Servus i uživajte :) |
ČOKOLADNA TORTA S KARAMELOM
Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za novu poslasticu od čokolade i još u kombinaciji s karamelom, meni dovoljno za sreću! Predivan sočni čokoladni biskvit (bez brašna) prekriven je laganim mousseom od karamele i ukrašen naribanom čokoladom. Zvuči super, izgleda super, a okus joj je zaista vrhunski! Sastojci potrebni za izradu torte: 110 g maslaca 4 jaja 70 g šećera žlica kakaa u prahu 150 g čokolade prstohvat soli Prvo mikserom izradite bjelanjke i šećer te ostavite sa strane. Maslac i čokoladu otopite na pari te dodajte jaje po jaje lagano miješajući smjesu. Kakao i sol dodajte na kraju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i šećera. Smjesu izlijte u kalup za torte i pecite oko 25 minuta na 200*C! Karamel mousse: 200 ml slatkog vrhnja 50 g šećera žlica vode žlica maslaca - sobne temperature prstohvat soli žlica gustina žlica vode aroma vanilije Ugrijte 50 ml slatkog vrhnja i ostavite sa strane. Stavite u posudu šećer i žlicu vode te ostavite da se šećer otopi i dobije boju karamela. Maknite posudu s vatre i dodajte ugrijano slatko vrhnje i maslac. Miješajte dok ne postane glatko te dodajte razmućeni gustin u žlici vode i kuhajte miješajući minutu, maknite s vatre i dodajte sol i vaniliju. Ostavite da se malo ohladi, a vi za to vrijeme napravite šlag od 150 ml slatkog vrhnja i umiješajte u dobiveni karamel. Mousseom premažite biskvit i tortu ukrasite prema vlastitoj želji! Nadam se da ćete biti zadovoljni kao i ja ovom novom poslasticom! Servus i uživajte :) Oznake: čokoladna torta, karamel mousse |
DŽEM OD MARELICA 2
Pozdrav svima!
Slatki mirisi koji su se širili jučer mojom kuhinjom zaista zaustavljaju vrijeme i vraćaju u prošlost. Dok miješam vruću smjesu slatkih mirisnih marelica vrtim slike iz djetinjstva kada je izrada raznih marmelada bila svakodnevnica svake domaćice. Radilo se i veselilo, uzajamno pomagalo i uživalo u malim jednostavnim stvarima. Danas je život užurban i kompliciran,ali pronašla sam malo slobodnog vremena i iz kaprica svemu modernom napravila domaći tradicionalni džem od marelica. Više ni ne znam kako da ga zovem, džem ili marmelada, bitno da su tople slatke staklenke opet pronašle svoje mjesto na polici moje smočnice. Svaka domaćica vjerojatno ima svoj recept, ali ako tražite novi pokušajte s ovim,džem je zaista dobar. O ukusima se ne raspravlja, ali moj izbor je malo mekši džem jer ga baš takvog volimo. Kolače, palačinke, razne torte i slastice premazujem samo domaćim džemom od marelica, zato... krenimo! Potrebno vam je : 10 kg marelica 4 kg šećera 5 vanil šećera Marelice operite i odvojite od koštice te narežite na manje komade. Stavite ih u veliku plitku posudu i počnite zagrijavati. Pošto imam posudu s debljim dnom nije dolazilo do sagorijevanja i ljiepljenja za dno. Možete plin držati na srednjem plamenu cijelo vrijeme, ali sve ovisi o vašoj posudi u kojoj radite džem. Pošto volim da džem ostane svijetle boje slušam starije i mudre koji su me savjetovali da šećer ne stavim odmah jer dolazi do karamelizacije i tamnjenja, pa džem bude jako tamne boje. Znači, samo čisto voće lagano kuhamo i povremeno miješamo nekih 2 sata te mu tek tada dodajemo šećer i vanil šećer. Dobro ga promiješamo i kuhamo dalje još oko jedan sat. Sada dolazi vrijeme kada sami odlučujete o gustoći džema. Vrlo je teško ocijeniti kada je trenutak da završite kuhanje, ali nemojte zaboraviti da će se džem dosta stisnuti prilikom hlađenja. Evo jedan mali trik koji dosta pomaže, na tanjurić stavite nekoliko žlica džema i stavite u frižider da se ohladi, pa ćete vidjeti realnu teksturu džema. Možete umiješati 2 želina ako mislite da je džem prerijedak jer će on pomoći da se džem bolje stisne. Ako smatrate da je gotov, prionite punjenju čistih staklenki koje brzo zatvorite, složite u neku kutiju i prekrite da ostanu tople. Drugi dan ih ponosno poslažite na police smočnice dok ne dođu na red za degustaciju. Najveći je užitak pokloniti ih dragim ljudima ili napraviti palačinke sa svježim džemom kao što smo mi jučer napravili :) Servus i uživajte u domaćem mirisnom džemu od marelica :) Prvo je uslijedila mala degustacija :) ...a za kraj uspješnog dana nagradili smo se palačinkama :) Oznake: džem od marelica |
DŽEM OD MARELICA
|
LAGANI KOLAČ S VIŠNJAMA
Pozdrav svima!
Ovaj ljetni desert namijenjen je svim ljubiteljima laganih voćnih kolača. Sočni kolač, pun okusa i svježine od višanja zasladite pudingom od vanilije i uživajte u okusima ljeta. Brzi desert kojeg je vrlo jednostavno napraviti idealan je izbor za vruće ljetne dane. Možete ga napraviti u kalupu ili samo kremom napuniti čaše što je vrlo dekorativno, ali i sigurnije jer se tako kolač neće raspasti ako vam krema ispadne malo mekša. Zaista vam je malo vremena potrebno za ovo hladno i slatko ljetno osvježenje! Sastojci potrebni za kremu od višanja: Staklenku kompota od višanja procijedite i izmjerite koliko ima tekućine. Treba vam 800 ml tekućine, tako da dodate vode do te količine. Toj tekućini dodajte višnje i 9 žlica šećera te kuhajte desetak minuta. Zatim dodajte 8 žlica griza i kuhajte još 5 minuta dok se ne zgusne te izlijte u navlaženu tepsiju ili napunite do pola čaše za desert. Krema od vanilije: Skuhajte dva pudinga od vanilije prema uputstvu na vrećici i u vruće dodajte jedan maslac. Dobro izradite mikserom i prelijte preko kreme od višanja. Ostavite da se dobro ohladi i ukrasite slatkim vrhnjem, svježim voćem, čokoladom... Servus i uživajte u ovom osvježavajućem kolaču :) Oznake: hladna krema, višnje, vanilija |
TORTA S MAKOM
Pozdrav svima!
Kolači s makom nisu baš često na mom repertoaru, ali kada sam vidjela ovu neobičnu tortu odmah sam je morala isprobati. Iako nisam baš neki ljubitelj maka moram vam priznati da sam ostala ugodno iznenađena njenim okusom. Tijesto joj je hrskavo i prhko, a glatka krema od maka će vas sigurno očarati. Tako lijepa i aromatična torta mora pronaći mjesto i za vašim stolom, svakako je isprobajte. Napravite je na svoj način i ukrasite kako želite, ali kremu ne mijenjajte jer baš ona daje torti onu posebnu notu, ono nešto! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 300 g glatkog brašna 100 g šećera 200 g omekšalog maslaca jaje žlica vrhnja prstohvat soli Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite da malo odmori u frižideru. Za to vrijeme napravite nadjev: 500 ml mlijeka 6 žumanjaka žlica brašna žlica gustina žlica arome vanilije 100 g šećera 200 g maka Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup za torte uključujući i stranice kalupa.1/4 tijesta odvojite za gornju koru torte, a možete ga napraviti poput mreže (kao ja), natrgati komadiće ili naribati tijesto krupnim ribežom. Za nadjev ugrijte mlijeko, a mikserom izradite sve ostale sastojke. Malo vrućeg mlijeka dodajte izmiksanim sastojcima i promiješajte te sve skupa vratite u ostatak mlijeka. Kuhajte kremu dok se ne zgusne i na samom kraju dodajte mak, pa sve skupa lijepo promješajte. Kuhanu kremu prelijte preko kore i stavite peći na 180*C oko 40 minuta dok lijepo ne porumeni. Posipajte je šećerom u prahu i uživajte! Servus :) |
SEMIFREDDO S MALINAMA
Pozdrav svima!
Semifreddo ili smrznuta krema od tri čokolade nam se jako svidjela, pa sam odlučila napraviti ovu voćnu varijantu. Zaista je jednostavan recept i ako slijedite osnovnu bazu recepta možete se sami poigrati sa raznim vrstama voća. Ovaj osvježavajući elegantni desert je idealan za serviranje u toplim ljetnim večerima baš kao što je ova današnja! Sastojci potrebni za izradu kreme: 3 jaja 2 žumanjka 1 žličica ekstrakta vanilije 200 šećera 500 ml slatkog vrhnja Na pari mikserom izradite 10 minuta sve sastojke kreme i na kraju lagano ručno umiješajte šlag od slatkog vrhnja. Dugoljasti kalup obložite prozirnom folijom i stavite voće koje želite te ga prelijte kremom. Moje maline su ostale cijele, pa su se teško rezale prilikom serviranja deserta. Bolje je voće koje koristite narezati na sitnije komadiće ili čak izmiksati pa samo umiješati u gotovu kremu. Vizualno je ljepše vidjeti žutu kremu prošaranu voćem, ali i nježni desert u boji ima svoju draž. Stavite kremu preko noći u zamrzivač i već sutradan možete uživati u vašem ledenom desertu! Stvorite sami svoj omiljeni ljetni okus! Servus i uživajte :) Oznake: Semifreddo, ledena krema, vanilija, maline |
MINI VOĆNE PITE
Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jedan jednostavan recept za mali lagani ljetni desert. Radi se o mini pitama koje se peku u malim čašicama i prekrivene su prhkim tijestom. Desert je lagan i osvježavajući, a možete ga napraviti kad god se nađe viška svježeg voća. Pomiješajte u zdjeli narezane na kockice: 2 nektarine trešnje, maline, borovnice... 3 žlice šećera žlica gustina žlica arome vanilije Sastojci potrebni za izradu tijesta: 90 g brašna 3 žlice šećera žličica praška za pecivo prstohvat soli 5 žlica maslaca 50 ml jogurta 0.9% 50 g borovnica Zamijesite tijesto i na kraju lagano umijesite borovnice u njega.Naravno, možete koristiti već gotovo lisnato ili prhko tijesto koje će isto tako odlično poslužiti za ovaj recept. Razvaljajte ga debelo i izrežite čašom krugove veličine posudica koje ste prethodno napunili voćem. Poklopite svaku čašicu, premažite s jogurtom i izrežite nožem križić u sredini svake da može tijekom pečenja para izlaziti van. Posipajte svaku pitu šećerom i stavite peći dok ne porumene cca. 20 minuta. Još tople ih servirajte uz kuglicu sladoleda, vjerujte mi, fantastične su! Servus i uživajte :) Oznake: voćne pite, lagani desert |
MEDENI KOLAČ S TREŠNJAMA
Pozdrav svima!
Trešnje, limun, med, ljeto... pravi razlozi da napravite ovaj predivan kolač. Drugačiji je i posebnog okusa jer su u njemu isprepleteni okusi zime i ljeta. Tijesto miriše na cimet i med dok vas lagana osvježavajuća krema od limuna odvodi u tople ljetne dane prožete voćnim aromama. Neobičan, lagan, osvježavajući... prosudite sami! Sastojci potrebni za tijesto: 80 g meda 300 g brašna 2 jaja 100 g šećera žličica cimeta 70 g maslaca žličica sode bikarbone žličica praška za pecivo Na pari kratko prokuhajte jaja, šećer i med, maknite s vatre i dodajte maslac i brašno. Zamijesite tijesto i stavite ga u frižider na sat vremena da se ohladi i stisne. Zatim ga razvaljajte u pravokutnik i uzdužno narežite na pruge (4 kom). U sredinu svake trake tijesta složite očišćene trešnje ili višnje. Prstima spojite tijesto štipajući mu krajeve i složite u okrugli kalup za torte te ga pecite na 180*C dok ne porumeni (vidi sliku)! Ako želite već sada možete završiti kolač. Posipajte ga šećerom u prahu ili premažite s malo marmelade i vaš kolač je spreman za kušanje. Oni koji to žele neka nastave dalje i naprave ovaj predivan lagani mousse od limuna kojim će premazati kolač. Mousse od limuna: 2 žumanjka jedno cijelo jaje 8 žlica šećera 50 ml soka od limuna 5 žlica narezanog maslaca 200 ml slatkog vrhnja Na pari miksajte 10-tak minuta jaja, šećer i sok od limuna. Kada pobijeli i krema postane gusta maknite s vatre i dodajte maslac. Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i polako ga ručno umiješajte u hladnu kremu. Premažite podlogu kremom, prelijte preljevom i ukrasite svježim voćem ! Servus i uživajte :) Oznake: med, trešnje, mousse od limuna |
ROLADA S BANANAMA
Pozdrav svima!
Ovaj kolač smo nekada često imali na stolu, ali neke nove delicije su ga lagano pogurale u zaborav. Međutim, pošto je to omiljen kolač mog supruga često ga pripremam na radost svih mojih ukućana. Rolada s bananama koju još nazivamo i Mačje oči je sočan osvježavajući kolač koji je neizostavan dio bilo kojeg svečanog trenutka moje obitelji. Kombinacija čokolade i banana oduvijek nas je sve oduševljavala, pa stoga i volimo uživati u ovoj mirisnoj laganoj roladi. Pridružite nam se i vi! Sastojci potrebni za izradu rolade: 6 jaja 6 žlica šećera 3 žlice brašna pola praška za pecivo 3 žlice kakaa prstohvat soli Krema: 2 cijela jaja 150 g šećera 150 ml mlijeka 150 g maslaca 3 banane Izradite žumanjke i šećer te im dodajte brašno i kakao. Snijeg od bjelanjaka, koji ste posebno istukli, ručno lagano umiješajte u smjesu za biskvit i izlijte u veliki pleh za pečenje obložen pek papirom. Biskvit pecite oko 25 minuta na 200*C. Pustite ga da se malo ohladi te skupa s papirom zarolajte s obje kraće strane prema unutra. Za vrijeme dok se biskvit hladi pripremite kremu: Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Kada se malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac. Pošto mi volimo čokoladu u kremu sam pri kraj kuhanja dodala 100 g čokolade. Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte. Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji! Glazura: 100 g čokolade, 20 g maslaca i žlica ulja! Servus i uživajte u ovom starom klasiku :) Oznake: Mačje oči, rolada, čokolada, banane |
ČOKOLADNA TORTA S KREMOM OD KAVE
Pozdrav svima!
Samo da vas podsjetim na ovu tortu ako je već prije niste primjetili. Razlog što je često na našem repertoaru je vrlo jednostavan, bogata čokoladna biskvitna podloga i mousse od kave pun aroma, mekan i prozračan. To su dva razloga zašto je i vi morate kušati. Čokolada i kava su već provjereno dobra kombinacija, a baš njihova veza čini ovu tortu nezaboravnom. Brza i jednostavna je za pripremu, zato prionite i napravite je što prije! Svakako mi javite vaše dojmove :) Sastojci potrebni za izradu biskvita: 110 g maslaca 150 g čokolade 3 jaja 100 g šećera žlica kakaa prstohvat soli Mousse od kave: 2 žumanjka 100 g šećera 1 i1/2 žlica gustina 160 ml toplog mlijeka žlica arome vanilije žlica instant kave 5 g želatine 2 žlice hladne vode 250 ml slatkog vrhnja Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izradite bjelanjke sa šećerom. Rastopite maslac i čokoladu, dodajte žumanjke jedan po jedan te kakao. Ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite peći biskvit 20 minuta na 180*C te ga ostavite da se ohladi. Mousse od kave: Miksajte žutanjke i šećer te smjesi dodajte gustin i sve skupa umutite u toplo mlijeko. Sada stavite kuhati na vatru i kada se zgusne maknite te dodajte vaniliju i kavu. Ostavite da se krema ohladi, a za to vrijeme pripremite želatinu. Namočite je u dvije žlice hladne vode te nakon 10 minuta rastopite na vatri i dodajte kuhanoj kremi. Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano umiješajte u kremu koju zatim prelijte preko biskvita. Tortu posipajte kakaom i ukrasite prema želji. Maline su se predivno uklopile i svojim okusom dale posebnu svježinu ovom desertu! Servus i uživajte :) Oznake: čokoladna torta, mousse od kave, maline |
KOLAČ OD MALINA
Pozdrav svima!
Kada razmišljam o ljetu i suncu osjećam mirise voća, a posebno miris malina. Sve ovo se nalazi na jednom mjestu, upravo u ovom kolaču od malina. Gust čokoladni brownies koji je podloga ovog deserta toliko je sočan,ukusan i pun aroma da bi bio i sam dovoljan kao kolač. Naravno, ja sam ga odlučila preliti s osvježavajućom kremom od sira i pireom od malina, a dobivenim rezultatom sam više nego zadovoljna. Kada ga probate i vaš dan će obasjati zrake sunca i sreće :) Prvo napravite pire od malina: 200 g malina (mogu biti i smrznute,jednako dobar izbor su i kupine) 50 g šećera 50 ml vode Prokuhajte sve sastojke 10-tak minuta i protisnite kroz krpu ili sito da odvojite koštice od pirea te ostavite da se malo ohladi. Sastojci potrebni za podlogu: 200 g šećera 90 g kakaa 2 jaja 12 žlica otopljenog maslaca 60 g glatkog brašna prstohvat soli žlica arome vanilije Mikserom izradite jaja i šećer, dodajte rastopljeni maslac i na kraju brašno i kakao. Istresite biskvit u lim za pečenje 20x20 cm ili u kalup za torte ako želite okrugli oblik. Krema od sira: 300 g sira mascarponea 100 ml dukatos jogurta jaje 50 g šećera prstohvat soli Mikserom izradite sve sastojke kreme i premažite sloj brownies biskvita. Pokapajte kremu s pireom od malina i nožem napravite vrtloge tj. razne šare da kolač bude što atraktivniji. Sada sve skupa stavite u pećnicu na 180*C oko jedan sat! P.S. Meni se kolač mrvicu prepekao jer boje nisu bile jako intenzivne kako moraju biti. Pri kraju ga češće provjeravajte jer je kolač predivan sa onim divnim ljubičastim mramornim efektom! Okus mu je zaista fantastičan, ali da smanjim doživljaj, jednostavno ga morate sami kušati! Servus i uživajte :) Oznake: Brownies, maline, mascarpone |
ZDRAVA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM
Pozdrav svima!
Ovu ukusnu zdravu tortu od bobica je zaista jednostavno i brzo napraviti, a mogla bi biti novi dodatak repertoaru vaših slastica. Zaslađena je medom, miriše na vaniliju i šumsko voće koje joj daje poseban okus zbog kojeg bi je i vi mogli zavoljeti. Brzo i jednostavno ćete je napraviti, a obavezno je kušajte još toplu jer se tada njeni okusi i mirisi najbolje osjete! Sastojci potrebni za izradu torte: 4 jaja 70 ml meda 250 ml grčkog jogurta Dukatos žlica arome vanilije 3 žlice kukuruznog brašna 250 g šumskog voća (svježe ili odmrznuto) šećer u prahu za posipanje Sve sastojke izraditi dobro mikserom. Kalup za torte obložiti pek papirom, na dno izliti malo smjese i složiti pola voća te uliti ostatak smjese koju prekrijte s preostalim voćem. Pecite tortu na 180*C oko 25 minuta dok ne porumeni, posipajte je šećerom u prahu i probajte! Sviđa li vam se ova malo blaža varijanta deserta bez šećera, šlaga i čokolade? Servus :) Oznake: torta, jogurt, šumsko voće |
< | srpanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |