ČOKOLADNI UŽITAK
Pozdrav svima!
Ovo je kolač koji mogu razumjeti i voljeti samo pravi ljubitelji čokolade. Zasitno, teško, kalorično su riječi koje ne prihvaćam kao opis ove torte. Dakle, tko voli i cijeni čokoladu iznimno će uživati u ovom desertu bogatog i jakog čokoladnog okusa koji se naprosto topi u ustima i odvodi vas u neki drugi svijet. Olakšavajuća okolnost je ta što je tortica tako mala (kalup promjera18 cm) i jedna slasna kriška ovog savršenog deserta vas neće upropastiti nego naprotiv, usrećiti će vas i sve koji vole slatko! Sastojci potrebni za izradu biskvita: jaje žlica šećera žlica brašna pola žlice kakaa Dobro mikserom izradite sve sastojke i izlijte u kalup za torte promjera 18 centimetra te kratko ispecite. Krema: 400 g tamne čokolade 400 ml slatkog vrhnja 90 g maslaca Čokoladu i maslac otopite u mikrovalnoj te smjesi dodajte ugrijano slatko vrhnje. Dobro promiješajte i ostavite kremu da se malo rashladi te prelijte preko biskvita. Ostavite preko noći na hladnom da se stisne i već sutradan možete uživati u ovom malom slatkom savršenstvu :) Originalan recept ove torte sam pronašla na Majinom blogu i nisam mogla odoljeti da ga podijelim s vama. Zavirite malo i uživajte u njenim finim domaćim jelima i desertima! Servus i uživajte :) Oznake: čokoladna torta, desert, čisti užitak |
ČOKOLADNA TORTA S KARAMELOM
Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za novu poslasticu od čokolade i još u kombinaciji s karamelom, meni dovoljno za sreću! Predivan sočni čokoladni biskvit (bez brašna) prekriven je laganim mousseom od karamele i ukrašen naribanom čokoladom. Zvuči super, izgleda super, a okus joj je zaista vrhunski! Sastojci potrebni za izradu torte: 110 g maslaca 4 jaja 70 g šećera žlica kakaa u prahu 150 g čokolade prstohvat soli Prvo mikserom izradite bjelanjke i šećer te ostavite sa strane. Maslac i čokoladu otopite na pari te dodajte jaje po jaje lagano miješajući smjesu. Kakao i sol dodajte na kraju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i šećera. Smjesu izlijte u kalup za torte i pecite oko 25 minuta na 200*C! Karamel mousse: 200 ml slatkog vrhnja 50 g šećera žlica vode žlica maslaca - sobne temperature prstohvat soli žlica gustina žlica vode aroma vanilije Ugrijte 50 ml slatkog vrhnja i ostavite sa strane. Stavite u posudu šećer i žlicu vode te ostavite da se šećer otopi i dobije boju karamela. Maknite posudu s vatre i dodajte ugrijano slatko vrhnje i maslac. Miješajte dok ne postane glatko te dodajte razmućeni gustin u žlici vode i kuhajte miješajući minutu, maknite s vatre i dodajte sol i vaniliju. Ostavite da se malo ohladi, a vi za to vrijeme napravite šlag od 150 ml slatkog vrhnja i umiješajte u dobiveni karamel. Mousseom premažite biskvit i tortu ukrasite prema vlastitoj želji! Nadam se da ćete biti zadovoljni kao i ja ovom novom poslasticom! Servus i uživajte :) Oznake: čokoladna torta, karamel mousse |
ČOKOLADNA TORTA S KREMOM OD KAVE
Pozdrav svima!
Samo da vas podsjetim na ovu tortu ako je već prije niste primjetili. Razlog što je često na našem repertoaru je vrlo jednostavan, bogata čokoladna biskvitna podloga i mousse od kave pun aroma, mekan i prozračan. To su dva razloga zašto je i vi morate kušati. Čokolada i kava su već provjereno dobra kombinacija, a baš njihova veza čini ovu tortu nezaboravnom. Brza i jednostavna je za pripremu, zato prionite i napravite je što prije! Svakako mi javite vaše dojmove :) Sastojci potrebni za izradu biskvita: 110 g maslaca 150 g čokolade 3 jaja 100 g šećera žlica kakaa prstohvat soli Mousse od kave: 2 žumanjka 100 g šećera 1 i1/2 žlica gustina 160 ml toplog mlijeka žlica arome vanilije žlica instant kave 5 g želatine 2 žlice hladne vode 250 ml slatkog vrhnja Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izradite bjelanjke sa šećerom. Rastopite maslac i čokoladu, dodajte žumanjke jedan po jedan te kakao. Ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite peći biskvit 20 minuta na 180*C te ga ostavite da se ohladi. Mousse od kave: Miksajte žutanjke i šećer te smjesi dodajte gustin i sve skupa umutite u toplo mlijeko. Sada stavite kuhati na vatru i kada se zgusne maknite te dodajte vaniliju i kavu. Ostavite da se krema ohladi, a za to vrijeme pripremite želatinu. Namočite je u dvije žlice hladne vode te nakon 10 minuta rastopite na vatri i dodajte kuhanoj kremi. Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano umiješajte u kremu koju zatim prelijte preko biskvita. Tortu posipajte kakaom i ukrasite prema želji. Maline su se predivno uklopile i svojim okusom dale posebnu svježinu ovom desertu! Servus i uživajte :) Oznake: čokoladna torta, mousse od kave, maline |
Čokokladna torta
Pozdrav svim čokoholičarima! Današnja priča je o jednoj čarobnoj čokoladnoj torti.Jučer sam guštala u njoj i zaista mogu potvrditi da njeni okusi potiču lučenje hormona sreće. Ova čokoladna torta će vam sigurno podići raspoloženje, opustiti vas i usrećiti! Ulijepšajte svoj dan! Be happy :) Sastojci za biskvit: 8 jaja, 8 žlica šećera, 6 žlica brašna, 4 žlice kakaa i prašak za pecivo. Odvojiti bjelanjke i prvo njih izmiksati. Žutanjke izradite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.Biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta. Kada se ohladi razrežite ga na 3 dijela. Čoko krema: 1 l mlijeka, 4 vrećice pudinga od čokolade, 150 g čokolade za kuhanje, 6 žlica šećera i 250 g margarina. Pomiješajte puding i šećer u 2 dcl mlijeka a ostatak stavite kuhati. U vrućem mlijeku skuhajte kremu, maknite s vatre i dodajte čokoladu. Kada se krema ohladi dodajte joj izrađeni margarin. Na vatri malo ugrijte marmelade od marelica (300g) i napravite šlag od 3 dcl vrhnja za šlag. Tortu slažite ovako: biskvit- marmelada-čoko krema-šlag- biskvit- marmelada- čoko krema- šlag- biskvit Završila sam tortu glazurom ali vi se možete sami poigrati s ukrašavanjem. Servus :) Oznake: čokoladna torta, desert |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |