Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ČOKOLADNA TORTA S KARAMELOM

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za novu poslasticu od čokolade i još u kombinaciji s karamelom, meni dovoljno za sreću!
Predivan sočni čokoladni biskvit (bez brašna) prekriven je laganim mousseom od karamele i ukrašen naribanom čokoladom.
Zvuči super, izgleda super, a okus joj je zaista vrhunski!
Sastojci potrebni za izradu torte:
110 g maslaca
4 jaja
70 g šećera
žlica kakaa u prahu
150 g čokolade
prstohvat soli
Prvo mikserom izradite bjelanjke i šećer te ostavite sa strane.
Maslac i čokoladu otopite na pari te dodajte jaje po jaje lagano miješajući smjesu. Kakao i sol dodajte na kraju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i šećera. Smjesu izlijte u kalup za torte i pecite oko 25 minuta na 200*C!
Karamel mousse:
200 ml slatkog vrhnja
50 g šećera
žlica vode
žlica maslaca - sobne temperature
prstohvat soli
žlica gustina
žlica vode
aroma vanilije
Ugrijte 50 ml slatkog vrhnja i ostavite sa strane.
Stavite u posudu šećer i žlicu vode te ostavite da se šećer otopi i dobije boju karamela. Maknite posudu s vatre i dodajte ugrijano slatko vrhnje i maslac. Miješajte dok ne postane glatko te dodajte razmućeni gustin u žlici vode i kuhajte miješajući minutu, maknite s vatre i dodajte sol i vaniliju.
Ostavite da se malo ohladi, a vi za to vrijeme napravite šlag od 150 ml slatkog vrhnja i umiješajte u dobiveni karamel.
Mousseom premažite biskvit i tortu ukrasite prema vlastitoj želji!
Nadam se da ćete biti zadovoljni kao i ja ovom novom poslasticom!
Servus i uživajte :)








Post je objavljen 22.07.2016. u 17:22 sati.