Pozdrav svima!
Samo da vas podsjetim na ovu tortu ako je već prije niste primjetili. Razlog što je često na našem repertoaru je vrlo jednostavan, bogata čokoladna biskvitna podloga i mousse od kave pun aroma, mekan i prozračan. To su dva razloga zašto je i vi morate kušati. Čokolada i kava su već provjereno dobra kombinacija, a baš njihova veza čini ovu tortu nezaboravnom.
Brza i jednostavna je za pripremu, zato prionite i napravite je što prije! Svakako mi javite vaše dojmove :)
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
110 g maslaca
150 g čokolade
3 jaja
100 g šećera
žlica kakaa
prstohvat soli
Mousse od kave:
2 žumanjka
100 g šećera
1 i1/2 žlica gustina
160 ml toplog mlijeka
žlica arome vanilije
žlica instant kave
5 g želatine
2 žlice hladne vode
250 ml slatkog vrhnja
Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izradite bjelanjke sa šećerom. Rastopite maslac i čokoladu, dodajte žumanjke jedan po jedan te kakao. Ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite peći biskvit 20 minuta na 180*C te ga ostavite da se ohladi.
Mousse od kave: Miksajte žutanjke i šećer te smjesi dodajte gustin i sve skupa umutite u toplo mlijeko. Sada stavite kuhati na vatru i kada se zgusne maknite te dodajte vaniliju i kavu. Ostavite da se krema ohladi, a za to vrijeme pripremite želatinu. Namočite je u dvije žlice hladne vode te nakon 10 minuta rastopite na vatri i dodajte kuhanoj kremi.
Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano umiješajte u kremu koju zatim prelijte preko biskvita. Tortu posipajte kakaom i ukrasite prema želji.
Maline su se predivno uklopile i svojim okusom dale posebnu svježinu ovom desertu!
Servus i uživajte :)