ČOKOLADNA TORTA S KREMOM OD KAVE
Pozdrav svima!
Samo da vas podsjetim na ovu tortu ako je već prije niste primjetili. Razlog što je često na našem repertoaru je vrlo jednostavan, bogata čokoladna biskvitna podloga i mousse od kave pun aroma, mekan i prozračan. To su dva razloga zašto je i vi morate kušati. Čokolada i kava su već provjereno dobra kombinacija, a baš njihova veza čini ovu tortu nezaboravnom. Brza i jednostavna je za pripremu, zato prionite i napravite je što prije! Svakako mi javite vaše dojmove :) Sastojci potrebni za izradu biskvita: 110 g maslaca 150 g čokolade 3 jaja 100 g šećera žlica kakaa prstohvat soli Mousse od kave: 2 žumanjka 100 g šećera 1 i1/2 žlica gustina 160 ml toplog mlijeka žlica arome vanilije žlica instant kave 5 g želatine 2 žlice hladne vode 250 ml slatkog vrhnja Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izradite bjelanjke sa šećerom. Rastopite maslac i čokoladu, dodajte žumanjke jedan po jedan te kakao. Ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite peći biskvit 20 minuta na 180*C te ga ostavite da se ohladi. Mousse od kave: Miksajte žutanjke i šećer te smjesi dodajte gustin i sve skupa umutite u toplo mlijeko. Sada stavite kuhati na vatru i kada se zgusne maknite te dodajte vaniliju i kavu. Ostavite da se krema ohladi, a za to vrijeme pripremite želatinu. Namočite je u dvije žlice hladne vode te nakon 10 minuta rastopite na vatri i dodajte kuhanoj kremi. Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano umiješajte u kremu koju zatim prelijte preko biskvita. Tortu posipajte kakaom i ukrasite prema želji. Maline su se predivno uklopile i svojim okusom dale posebnu svježinu ovom desertu! Servus i uživajte :) Oznake: čokoladna torta, mousse od kave, maline |
< | srpanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |