ČOKOLADNI KUGLOF
|
KREM PITA S MALINAMA
Danas vam darujem recept za nezaboravnu pitu koju ćete poželjeti napraviti za sve koje znate, ukusna i sočna, a oku tako mila! Sastojci potrebni za podlogu: 250 g glatkog brašna 100 g maslaca jaje prašak za pecivo vanilin šećer 100 g šećera žlica vrhnja (po potrebi) -zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte promjera 24 cm (morate obložiti i stijenke kalupa visine oko 3 cm) -izbodite tijesto s vilicom i ostavite u frižideru dok ne napravite smjesu za punjenje Sastojci potrebni za punjenje: 2 jaja + 4 žumanjka 150 g šećera 2 žlice gustina pola žličice soli 300 ml jogurta (0.9% masnoće) 100 ml slatkog vrhnja 4 žlice otopljenog maslaca aroma vanilije -sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava) -ostavite pitu da se dobro rashladi dok vi napravite preljev od malina Sastojci potrebni za preljev: 200 g malina (može i smrznute) 4 žlice šećera žlica gustina - sastojke kuhajte na vatri dok se maline ne raspadnu, po želji propasirajte i ostavite da se ohladi -na rashlađenu pitu posložite svježe maline i prelijte je preljevom koji ste prethodno ohladili Servus i u slast :) Oznake: kolači, krem pita, maline, vanilija, jogurt |
TORTICE S MALINAMA
|
JOGURT TORTA S MALINAMA
Pozdrav! Danas imam za vas ovu laganu, svježu i vrlo ukusnu tortu,prekrasna kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama. Sastojci potrebni za izradu biskvita: 2 jaja 40 g glatkog brašna 15 g gustina 2 vanilin šećera 3 žlice šećera u prahu -mikserom dobro izradite jaja i šećer -ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte -smjesu istresite u kalup promjera 22 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje -biskvit pecite na 180*C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom) - odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi Sastojci potrebni za prvu kremu: 250 ml Dukatos jogurta 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu) 2 vanilin šećera pola vrećice želatine 200 ml slatkog vrhnja -mikserom izradite jogurt i šećere -želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode -ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja - dobivenom smjesom premažite biskvit koji ste prethodno vratili u kalup,a stranice obložili papirom za pečenje da budu više jer je torta dosta visoka -stavite je u frižider da se prva krema stisne Sastojci potrebni za žele od malina: 300 g smrznutih malina 40 g šećera (prema ukusu) pola vrećice želatine -želatinu namočite u 3 žlice hladne vode -maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu -dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi -smjesu izlijte u kalup promjera 18 cm obložen prozirnom folijom -stavite u hladnjak da se dobro stisne -kada se žele od malina stvrdnuo stavite ga na prvu kremu i vratite u hladnjak dok radite drugu kremu Sastojci potrebni za drugu kremu: 250 ml Dukatos jogurta 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu) 2 vanilin šećera pola vrećice želatine 200 ml slatkog vrhnja -mikserom izradite jogurt i šećere -želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode -ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja - sa smjesom premažite žele i tortu ostavite u hladnjaku da se dobro stisne dok vi napravite preljev od malina Sastojci potrebni za preljev od malina: 200 g malina 4 žlice šećera pola vrećice želatine -želatinu namočite u 3 žlice hladne vode -maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu -dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi te smjesu protisnite kroz cijedilo da bi dobili glatki preljev - prelijte njime tortu i ostavite da se stisne te ukrasite tortu prema želji Servus i u slast :) |
TIRAMISU TORTA S MALINAMA
|
ČOKOLADNI TART S MALINAMA
|
BROWNIES S MALINAMA
|
PANNA COTTA S PRELJEVOM OD MALINA
Ukusan desert koji će vas uvijek oraspoložiti :) Recept možete pronaći ovdje! Servus i u slast! Oznake: kolači, panna cotta, maline, desert |
TORTA OD MALINA 2
|
LAGANA LJETNA TORTA
Lagana i ukusna torta od voćnog jogurta i malina oduševila je sve nas, a sigurna sam da će pronaći i poklonike među vama, pronađite malo vremena i isprobajte ovaj recept, vjerujem da ćete se s njom osvježiti mnogo puta već i ovog ljeta :) P.S. Osnovnom receptu sam dodala svježe maline koje sam umiješala u kremu i tortu ukrasila tučenim slatkim vrhnjem! Servus i u slast :) Oznake: torte, voćni jogurt, maline, slatko vrhnje |
MAKRONI S MALINAMA
|
ROLADA S MALINAMA
|
TIRAMISU TORTA S MALINAMA
|
PITA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE!
|
KOLAČ S MALINAMA
Pozdrav!
Jednostavno, aromatično i ukusno! Kolač koji ćete zavoljeti zbog njegove mekane sočne unutrašnjosti i hrskave korice posute bademima, a možete ga kombinirati s raznim vrstama voća! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 g omekšalog maslaca 180 g šećera 3 cijela jaja aroma vanilije 130 ml jogurta ( Dukatos) 200 g glatkog brašna pola praška za pecivo pola žličice sode bikarbone pola žličice soli 250 g malina 50 g listića badema - izradite mikserom maslac i šećer te smjesi dodajte vaniliju i cijela jaja - kada ste sve dobro promiješali dodajte jogurt i na samom kraju brašno s praškom i sodom - u podmazani kalup promjera 22 cm izlijte smjesu i po njoj poslažite voće koje ste izabrali - kolač pecite na 180*C oko 40 minuta ( provjerite sa čačkalicom) - pred sam kraj ga posipajte s bademima i još kratko pecite - posipajte ga sa šećerom u prahu i spreman je za serviranje Servus i uživajte :) Oznake: kolači, maline, bademi |
LIMUN SOUFFLE
Pozdrav! I sama pomisao na izradu soufflea može zvučati zastrašujuće, ali uz dobar recept sve je moguće! Ovaj put sam odlučila napraviti nabujak od limuna jer posebno uživam u ovom aromatičnom voću i njegovim okusima! Ispekao se savršeno i napuhnuo, a limun žuta boja dala je nevjerojatan kontrast crvenom umaku od malina! Okus mu je fantastičan, topao, mirisan, lagan kao pjena ... :) Sastojci potrebni za izradu: 100 g šećera 8 žumanjaka 9 bjelanjaka 2 i 1/2 žlice brašna žlica naribane limunove korice 50 ml soka od limuna 200 ml mlijeka 2 žlice maslaca - ugrijte mlijeko i dodajte ga u mikserom izrađenu smjesu od svih sastojaka osim pola šećera,maslaca i limunovog soka - kada ste dobro promiješali vratite smjesu na vatru i kuhajte dok se ne počne zgušnjavati (2 minute) - maknite s vatre i dodajte maslac i limunov sok - mikserom napravite snijeg od bjelanjaka i ostatka šećera te ručno lagano umiješajte u smjesu - posudice u kojima ćete raditi nabujak premažite maslacem i kristal šećerom te ih napunite do vrha - nožem izravnajte i uklonite višak smjese - pecite ih 16 minuta na 200*C - još tople prelijte omiljenim voćnim umakom Servus i uživajte u ovom posebnom desertu :) Oznake: kolači, limun, souffle, maline |
ZEBRA KOLAČ S MALINAMA
Pozdrav!
Zebra kolač, uvijek atraktivan i ukusan! Nedavno sam vidjela na netu ovu kombinaciju koja me je vrlo zaintrigirala,a poznato je da s okusima čokolade i malina ne možete nikada pogriješiti i zaista nisam! Kolač je sočan, osvježavajuć i ukusan, a da fantastično izgleda to morate i sami priznati, zar ne? Sastojci potrebni za izradu kolača: 400 g glatkog brašna 200 g šećera pola praška za pecivo prstohvat soli 4 jaja 200 ml ulja aroma vanilije 200 ml mlijeka - mikserom izradite prvo mokre sastojke, pa ih dodajte suhim sastojcima lagano miješajući i na samom kraju dodajte mlijeko - smjesu podijelite na dva dijela - jednom dodajte 3 žlice kakaa - drugom 100 g marmelade od malina, aromu maline i crvenu boju ako je potrebno - smjesu sam stavila u vrećice za kremu i naizmjence istiskala, krug po krug u kalup za torte promjera 24 cm. - pecite je na 180*C oko 40 minuta ( provjerite čačkalicom) - kada je pečena dobro je ohladite - možete je samo posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom od: 200 ml slatkog vrhnja i 200 g čokolade Ukrasite je svježim malinama i uživajte! Servus :) Oznake: kolači, zebra kolač, maline, čokolada |
PITA OD SIRA,MALINA I BIJELE ČOKOLADE
Pozdrav!
Danas imam za vas jedan efektan, ali uistinu jednostavan kolač! Kremast je i osvježavajuć, a kombinacija bijele čokolade i malina ga čini neodoljivim! Podloga može biti od keksa, prhkog tijesta ili vaš omiljeni biskvit, kako god vi želite! Kod ukrašavanja pustite mašti na volju i dozvolite svojoj kreativnosti da dođe do izražaja, zadivite svoju obitelj :) Sastojci potrebni za podlogu: 300 g čajnih kolutića 100 g maslaca - usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem, dobro promiješajte i utisnite prstima u kalup za pite tako da obložite i stijenke kalupa do pola Umak od malina: 4 žlice šećera žlica gustina 70 ml vode žlica limunovog soka 450 g smrznutih malina - sve sastojke pomiješajte i stavite kuhati dok se voće ne raspadne - procijedite umak - ostavite ga da se ohladi, a ova količina je i više nego dovoljna - možete ga još posebno servirati uz pitu ili iskoristiti za neki drugi kolač Nadjev: 500 g svježeg krem sira 70 g šećera jaje bjelanjak aroma vanilije žlica limunovog soka 200 g bijele čokolade 50 ml slatkog vrhnja - otopiti čokoladu i pomiješati je sa šlagom koji ste dobili od 50 ml slatkog vrhnja - od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg - mikserom izraditi sir, žumanjak i šećer te dodati otopljenu čokoladu sa šlagom - na samom kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka - preko kore izlijte nadjev od sira - sada pitu ukrasite umakom od malina kako želite - moja je kružno pokapana umakom i onda sam čačkalicom spajala točkice tako da sam dobila oblik srca - nakon što ste je ukrasili stavite je peći na 180*C oko 35 minuta, ovisno o vašoj pećnici Dobro je ohladite i servirajte uz preostali umak od malina! Servus i u slast :) Oznake: kolači, maline, sir, bijela čokolada |
BROWNIE S MALINAMA
Pozdrav svima!
Novi kolač oduševio je sve prisutne, kako izgledom tako i okusom! Predivna sočna čokoladna podloga i fina lagana krema od sira i malina, možete li poželjeti nešto više? Učinite ovaj dosadan kišni dan posebnijim i počastite se s osvježavajućim desertom :) Sastojci potrebni za podlogu: 100 g omekšalog maslaca 100 g šećera 100 g smeđeg šećera malo soli 2 jaja žlica arome vanilije 125 g brašna 50 g kakaa Izradite mikserom maslac i šećer te dodajte prvo jaja, pa onda sve ostale sastojke. Gustu brownie smjesu razmažite na dno kalupa 20x20 cm. Krema: 250 g sira (ABC) 150 ml jogurta 2 jaja 50 g šećera 2 žlice brašna žlica arome vanilije šalica svježih ili otopljenih malina (možete koristiti i neko drugo bobičasto voće) Izradite mikserom sir i jogurt te dodajte ostale sastojke. Na samom kraju lagano umiješajte maline i dobivenu smjesu prelijte preko brownie podloge. Kolač stavite peći na 180*C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom)! Ohladite ga i ukrasite prema želji čokoladom, voćem, šlagom... Servus i u slast :) Oznake: kolači, brownie, maline, sir, desert |
TORTA OD MALINA
Pozdrav svima!
Još jedna savršena poslastica za ljeto! Predivna torta s malinama i kremom od mascarponea, sočna i ukusna. Još traje sezona malina koje se savršeno uklapaju u ovaj osvježavajuću desert, pa moramo iskoristiti vrijeme i uživati u zdravom voću. Jedini korak koji zahtijeva pečenje je biskvit, a sve ostalo je igra sa slojevima kreme i ukrašavanjem. Sastojci potrebni za izradu biskvita: 380 g brašna 1/2 žličice soli prašak za pecivo 230 g omekšalog maslaca 200 g šećera 5 jaja 2 žličice ekstrakta vanilije 240 ml mlijeka Izradite mikserom maslac i šećer te polako dodajte jedno po jedno cijelo jaje. Dodajte brašno i prašak za pecivo naizmjence s mlijekom. Smjesu izlijte u dva jednaka kalupa za torte i pecite na 200*C oko 25 minuta. Kada se biskvit ohladi, svaki prerežite na pola jer trebate 4 komada biskvita. Umak od malina: 600 g svježih ili smrznutih malina 160 g šećera 30 ml vode 1 žlica soka od limuna Sve sastojke stavite u posudu i kuhajte oko 25 minuta dok se umak ne zgusne. Procijedite ga i uklonite koštice te ostavite da se ohladi. Krema od mascarponea: 500 g mascarpone sira 550 ml slatkog vrhnja 80 g šećera u prahu 2 žličice ekstrakta vanilije Izradite posebno šlag od vrhnja i pomiješajte ga s mascarponeom, šećerom i vanilijom. Postupak slaganja: Biskvit premažite 1/3 umaka od malina na koji vrećicom za kreme stavite 1/4 kreme. Kremu sam stiskala u obliku kapljica tako da kada pritisnete gornju koru ispadnu latice na krajevima (vidi sliku torte). Nastavite sloj biskvita, malina, kreme...a završite s kremom i ukrasite je svježim malinama i listićima mente. Servus i ugodan vikend vam želim :) Ovako izgleda uvod... ...a ovo je konačna verzija :) Oznake: maline, torta, mascarpone |
SEMIFREDDO S MALINAMA
Pozdrav svima!
Semifreddo ili smrznuta krema od tri čokolade nam se jako svidjela, pa sam odlučila napraviti ovu voćnu varijantu. Zaista je jednostavan recept i ako slijedite osnovnu bazu recepta možete se sami poigrati sa raznim vrstama voća. Ovaj osvježavajući elegantni desert je idealan za serviranje u toplim ljetnim večerima baš kao što je ova današnja! Sastojci potrebni za izradu kreme: 3 jaja 2 žumanjka 1 žličica ekstrakta vanilije 200 šećera 500 ml slatkog vrhnja Na pari mikserom izradite 10 minuta sve sastojke kreme i na kraju lagano ručno umiješajte šlag od slatkog vrhnja. Dugoljasti kalup obložite prozirnom folijom i stavite voće koje želite te ga prelijte kremom. Moje maline su ostale cijele, pa su se teško rezale prilikom serviranja deserta. Bolje je voće koje koristite narezati na sitnije komadiće ili čak izmiksati pa samo umiješati u gotovu kremu. Vizualno je ljepše vidjeti žutu kremu prošaranu voćem, ali i nježni desert u boji ima svoju draž. Stavite kremu preko noći u zamrzivač i već sutradan možete uživati u vašem ledenom desertu! Stvorite sami svoj omiljeni ljetni okus! Servus i uživajte :) Oznake: Semifreddo, ledena krema, vanilija, maline |
ČOKOLADNA TORTA S KREMOM OD KAVE
Pozdrav svima!
Samo da vas podsjetim na ovu tortu ako je već prije niste primjetili. Razlog što je često na našem repertoaru je vrlo jednostavan, bogata čokoladna biskvitna podloga i mousse od kave pun aroma, mekan i prozračan. To su dva razloga zašto je i vi morate kušati. Čokolada i kava su već provjereno dobra kombinacija, a baš njihova veza čini ovu tortu nezaboravnom. Brza i jednostavna je za pripremu, zato prionite i napravite je što prije! Svakako mi javite vaše dojmove :) Sastojci potrebni za izradu biskvita: 110 g maslaca 150 g čokolade 3 jaja 100 g šećera žlica kakaa prstohvat soli Mousse od kave: 2 žumanjka 100 g šećera 1 i1/2 žlica gustina 160 ml toplog mlijeka žlica arome vanilije žlica instant kave 5 g želatine 2 žlice hladne vode 250 ml slatkog vrhnja Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izradite bjelanjke sa šećerom. Rastopite maslac i čokoladu, dodajte žumanjke jedan po jedan te kakao. Ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite peći biskvit 20 minuta na 180*C te ga ostavite da se ohladi. Mousse od kave: Miksajte žutanjke i šećer te smjesi dodajte gustin i sve skupa umutite u toplo mlijeko. Sada stavite kuhati na vatru i kada se zgusne maknite te dodajte vaniliju i kavu. Ostavite da se krema ohladi, a za to vrijeme pripremite želatinu. Namočite je u dvije žlice hladne vode te nakon 10 minuta rastopite na vatri i dodajte kuhanoj kremi. Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano umiješajte u kremu koju zatim prelijte preko biskvita. Tortu posipajte kakaom i ukrasite prema želji. Maline su se predivno uklopile i svojim okusom dale posebnu svježinu ovom desertu! Servus i uživajte :) Oznake: čokoladna torta, mousse od kave, maline |
KOLAČ OD MALINA
Pozdrav svima!
Kada razmišljam o ljetu i suncu osjećam mirise voća, a posebno miris malina. Sve ovo se nalazi na jednom mjestu, upravo u ovom kolaču od malina. Gust čokoladni brownies koji je podloga ovog deserta toliko je sočan,ukusan i pun aroma da bi bio i sam dovoljan kao kolač. Naravno, ja sam ga odlučila preliti s osvježavajućom kremom od sira i pireom od malina, a dobivenim rezultatom sam više nego zadovoljna. Kada ga probate i vaš dan će obasjati zrake sunca i sreće :) Prvo napravite pire od malina: 200 g malina (mogu biti i smrznute,jednako dobar izbor su i kupine) 50 g šećera 50 ml vode Prokuhajte sve sastojke 10-tak minuta i protisnite kroz krpu ili sito da odvojite koštice od pirea te ostavite da se malo ohladi. Sastojci potrebni za podlogu: 200 g šećera 90 g kakaa 2 jaja 12 žlica otopljenog maslaca 60 g glatkog brašna prstohvat soli žlica arome vanilije Mikserom izradite jaja i šećer, dodajte rastopljeni maslac i na kraju brašno i kakao. Istresite biskvit u lim za pečenje 20x20 cm ili u kalup za torte ako želite okrugli oblik. Krema od sira: 300 g sira mascarponea 100 ml dukatos jogurta jaje 50 g šećera prstohvat soli Mikserom izradite sve sastojke kreme i premažite sloj brownies biskvita. Pokapajte kremu s pireom od malina i nožem napravite vrtloge tj. razne šare da kolač bude što atraktivniji. Sada sve skupa stavite u pećnicu na 180*C oko jedan sat! P.S. Meni se kolač mrvicu prepekao jer boje nisu bile jako intenzivne kako moraju biti. Pri kraju ga češće provjeravajte jer je kolač predivan sa onim divnim ljubičastim mramornim efektom! Okus mu je zaista fantastičan, ali da smanjim doživljaj, jednostavno ga morate sami kušati! Servus i uživajte :) Oznake: Brownies, maline, mascarpone |
TORTA OD MALINA I RICOTTA SIRA
Pozdrav svima!
Ako ste možda ljubitelji jednostavnih rustikalnih slastica ovo je desert za vas. Lagana torta od mekanog prozračnog biskvita i malina koje svojom svježinom daju posebnu notu ovoj jednostavnoj torti. Biskvit je sočan i mekan baš zbog ricotta sira, pa ga nemojte izostaviti kod pripreme jer on daje vašoj torti ukusan i osvježavajući okus! Sastojci potrebni za izradu torte: 200 g brašna 150 g šećera pola praška za pecivo prstohvat soli 3 jaja 300 g ricotta sira žlica arome vanilije 110 g rastopljenog maslaca 200 g svježih ili smrznutih malina Izradite dobro mikserom jaja, šećer, sir i vaniliju te dodajte ovoj smjesi rastopljeni maslac. Suhe sastojke lagano umiješajte na kraju i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.Pola malina lagano ručno dodajte u biskvit te izlijte u kalup za torte obložen pek papirom. Ostatak malina rasporedite po vrhu biskvita i tortu pecite na 200*C oko sat vremena dok ne dobije lijepu boju! Servus i uživajte u ovom finom laganom desertu :) Oznake: torta, maline, ricotta sir |
LAGANI VOĆNI KOLAČ
Pozdrav svima!
Danas vam darujem lagani voćni kolač od malina, ali vi ga možete napraviti i s nekim drugim voćem, biti će jednako dobar. Jednostavan je i osvježavajući, pa se nadam da ćete cijelo ljeto uživati u njegovom okusu i mirisu.Danas zaboravimo orahe, čokoladu, nutellu i uživajmo u laganim voćnim okusima! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 2 jaja 2 žlice šećera vanil šećer 2 žlice glatkog brašna pola praška za pecivo 2 žlice ulja Odvojite bjelanjke i izradite mikserom. Žumanjke posebno miksajte sa šećerom te dodajte ostale sastojke i na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu istresite u uski dugoljasti kalup obložen pek papirom i pecite na 200*C oko 10 minuta tj. dok ne porumeni. Krema: 450 g malina (može i smrznutih) 150 g šećera 100 ml vode ili soka od malina 2 vrećice želatine 150 ml slatkog vrhnja Za kremu pomiješati voće, šećer i vodu te staviti kuhati 10-tak minuta. Kada se malo ohladi izraditi štapnim mikserom i dodati otopljenu želatinu. Lagano rukom umiješati šlag od slatkog vrhnja i preliti preko pečene kore. Kada se krema stisne možete je preliti crvenim preljevom za kolače (ako želite). Servus i uživajte u ovom laganom osvježavajućem desertu :) Oznake: lagani kolač, maline, voće |
PITA OD MALINA I SIRA
Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept za ukusnu voćnu pitu idealnu za svako doba godine, ovisno o voću koje želite koristiti. Moja pita je ispunjena finim krem sirom s okusom limuna i slasnim svježim malinama kojima nisam mogla odoljeti. Cijela ova priča nije potpuna bez pravih, domaćih i zlaćanih kora koje pucketaju pri svakom zalogaju! Sastojci potrebni za pitu: 230 g glatkog brašna žlica šećera prstohvat soli 70 ml vode 150 g maslaca Zamijesite tijesto i razvaljajte ga tako da mu rubovi vise preko okruglog kalupa u kojem ćete peći pitu. Nadjev: 150 g krem sira 3 žlice soka od limuna naribana korica od limuna 200 g šećera u prahu 200 g malina ili kupina... 2 žlice gustina Mikserom izradite sir s pola šećera te smjesi dodajte limun. Od malina uzmite nekoliko komada koje zgnječite vilicom i promiješajte s gustinom i šećerom te dodajte ostatak voća. Na razvaljanu koru prvo stavite smjesu sira a na vrh složite maline. Rubove tijesta savijte prema unutra (kao na slici) i premažite ga žumanjkom te posipajte smeđim šećerom. Pitu pecite na 180*C dok ne dobije lijepu boju, ohladite i posipajte šećerom u prahu! Servus i uživajte :) |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |