Gurmanka

12.02.2019., utorak

LJUBAVNA JOGURTICA





Danas poznata jogurtica, ali ovaj put u ljubavnom ruhu za sve zaljubljene :)

Oznake: torte, valentinovo, jogurtica, voće


- 13:38 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

27.09.2018., četvrtak

TORTA S MANDARINAMA





Sočna i mirisna, baš jesenska!

Recept možete pronaći ovdje!


Oznake: torte, mandarine, voće, jesen


- 18:26 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

24.08.2018., petak

ŠARENA TORTA





Danas imam za vas kolač koji je vrlo jednostavan za izradu, a morat ćete priznati izgleda vrlo efektno!
Lagana krema i slojevi prhkog kolača su kombinacija koja oduševljava, a uz malo svježeg voća kolač-torta postaje neodoljiv :)

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
230 g maslaca sobne temperature
60 g šećera u prahu
jaje
280 g brašna
100 g mljevenih badema
malo soli
aroma vanilije
- mikserom izradite maslac i šećer te dodajte jaje
- zatim ručno umješajte brašno i tijesto koje će biti vrlo mekano obavezno stavite u hladnjak na sat vremena
- između dva papira za pečenje ga razvaljajte i izrežite krug promjera 24 cm, a zatim sredinu promjera 12 cm
- dobit ćete dva prstena koja pecite na 180*C oko 20 minuta
- tijesto ostavite da se hladi dok vi napravite kremu

Sastojci potrebni za izradu kreme:
250 g mascarpone sira
300 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
- mikserom izradite šlag
- mascarpone izmiksajte s vanilijom i šećerom te ručno dodajte kremi izrađeni šlag
- kremom napunite vrećicu za ukrašavanje

Na ukrasni pladanj stavite tijesto i u obliku kapljica na njega istisnite kremu na koju stavite drugi prsten tijesta i ponovite cijeli postupak. Samo o vašoj maštovitosti ovisi kako ćete ukrasiti kolač, ali svakako preporučam svježe sezonsko voće.
Ja sam od ostataka tijesta ispekla keksiće u obliku srca koje sam iskoristila za ukrašavanje ove vrlo ukusne torte!
Servus i u slast :)
Recept sam pronašla na mojoj omiljenoj stranici Home Cooking Adventure!





Oznake: kolač-torta, mascarpone, slatko vrhnje, voće


- 12:02 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

27.07.2018., petak

JOGURTICA S VOĆEM



...lagana i osvježavajuća torta koju ćete sigurna sam odmah zavoljeti :)

Odabir voća prepuštam vama, a recept možete pronaći ovdje!


Oznake: torte, jogurt, voće


- 12:04 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

05.07.2018., četvrtak

LEDENI VJETAR




... slatko i osvježavajuće!
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kolači, ledeni vjetar, voće


- 20:54 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

20.04.2018., petak

MILERAMKA






... samo jedan mali podsjetnik na ovu izuzetnu tortu!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: torte, mileram, voće


- 12:18 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

07.04.2018., subota

PROLJEĆE






“Mogu li riječi opisati miris i okus proljeća?“
– Neltje Blanchan

... proljeće na mojem stolu!

Oznake: proljeće, pita, voće


- 15:37 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

07.11.2017., utorak

TORTA OD KLEMENTINA

Pozdrav!
Zimsko doba je vrijeme kada se citrusno voće najviše konzumira, a za kolač koji vam danas nudim je potrebno tek nekoliko komada ovog slasnog voća i vaša istančana nepca će biti i više nego zadovoljna!
Torta slasna, sočna, osvježavajuća i za svaku preporuku :)
Sastojci potrebni za izradu torte:
200 g šećera
100 g mljevenih badema
50 g krušnih mrvica
prašak za pecivo
4 jaja
175 ml ulja
naribana korica 5 klementina (mandarina)
- izradite mikserom jaja i šećer te dodajte ulje
- suhe sastojke posebno izmješajte i dodajte im mokre sastojke
- sve skupa dobro promiješajte i smjesu izlijte u podmazani kalup promjera 20 cm
- tortu pecite na 180*C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom)
Sirup:
75 g šećera
sok od 3 klementine
- pomiješajte sastojke i kuhajte ih oko 5 minuta dok se šećer dobro ne rastopi
- još toplu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je s nekoliko narezanih kriški klementina te prelijte vrućim sirupom
Servus i u slast :)


Oznake: torte, voće, klementine


- 07:47 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

28.08.2017., ponedjeljak

LEDENE MINI TORTICE

Pozdrav svima!
Ponekad zaista nedostaje vremena za pripremu deserta, a nenajavljeni gosti su gotovo na vratima. Napravite ove brze i interesantne mini tortice, a s dekoracijom se možete poigrati sami. Ne morate znati gotovo ništa o izradi slastica da bi napravili ovaj desert. Ovo je samo jedna mala ideja koja mi se svidjela, a draga je i mojoj obitelji!
Postupak pripreme:
Uzmite kalup za muffine i obložite ga papirnatim čašicama.
Sameljite oko 100 g čajnih keksa i prelijte ih sa 20 g otopljenog maslaca. Koristila sam čokoladne kekse Gran Cereale i super su se okusom uklopili u cijelu ovu priču. Stavite veliku žlicu keksa u svaku čašicu i lagano ih pritisnite na dno.
Sada možete uzeti Dukatos jogurte raznih voćnih okusa i njima napuniti čašice tj, po nekoliko žlica jogurta stavite preko keksa. Vaše tortice stavite u škrinju da se blago zamrznu. Mislim da je potrebno oko sat-dva i tada ih izvadite da se malo otope da možete izvaditi tortice iz papirnatih čašica i servirati vašim gostima.
Ukrasite ih svježim voćem, prelijte ih otopljenom čokoladom ili nekim finim voćnim preljevom, posipajte lješnjacima... Mogućnosti ukrašavanja su bezbrojne i vjerujte da će gosti biti zadovoljni, ali i da ćemo svi uživati u toplim danima rashlađujući se ovim mini ledenim torticama!
Servus i uživajte :)


Oznake: mini tortice, Dukatos, keksi, voće


- 10:52 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

06.04.2017., četvrtak

ČOKOLADNI CHEESECAKE




Pozdrav!
Bogat, gust i nevjerojatno ukusan kolač od čokolade i sira, stvoren za poseban užitak!
Kremasta baršunasta torta koju je teško ne voljeti, jedinstven kolač koji svakako morate isprobati!
Sastojci potrebni za podlogu:
150 g mljevenih badema
3 žlice kakaa
3 žlice šećera u prahu
6 žlica rastopljenog maslaca
- pomiješajte sve sastojke, utisnite u kalup za torte promjera 22 cm i pecite 10-tak minuta na 180*C
Nadjev:
200 g čokolade
žlica maslaca
500 g krem sira
100 g šećera u prahu
aroma vanilije
3 jaja
3 žlice kakaa
70 ml slatkog vrhnja
Glazura:
150 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade
aroma mente
Postupak izrade:
- otopiti maslac i čokoladu
- mikserom izraditi sir, vaniliju, jaja i šećer
- izraditi šlag od slatkog vrhnja i dodati mu kakao
- pomiješati otopljenu čokoladu i šlag te sve dodati smjesi sira
- peći na 180*C oko 45 minuta (provjeriti čačkalicom)
- kada se torta ohladi prelijte je glazurom, posipajte kakaom ili samo ukrasite svježim voćem
Servus i uživajte :)

Oznake: torte, čokoladni cheesecake, voće


- 07:54 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

29.06.2016., srijeda

PITA OD VOĆA I LIMUNA

Pozdrav svima!
Samo nekoliko riječi za ovaj predivan desert!
Prepuna boja i okusa, pita koja će vas sigurno oduševiti svojom svježinom i lakoćom okusa. Vrlo jednostavno se priprema, a okus joj je iznenađujuće bogat i lagan! Svakako je isprobajte :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
250 g glatkog brašna
prstohvat soli
90 g šećera
150 g maslaca
2 žumanjka
žlica vrhnja
pola praška za pecivo
Zamijesite tijesto, razvaljajte ga u okrugli kalup i ispecite prazno. Obično ga prekrijem papirom za pečenje i kao uteg stavim grah da se tijesto ne digne i da ostane mjesto za kremu.Pecite ga 15 minuta na 200*C, maknite grah i još malo dopecite dok ne porumeni.
Mousse od limuna:
2 žumanjka
jedno cijelo jaje
8 žlica šećera
50 ml soka od limuna
5 žlica narezanog maslaca
200 ml slatkog vrhnja
Na pari miksajte 10-tak minuta jaja, šećer i sok od limuna. Kada pobijeli i krema postane gusta maknite s vatre i dodajte maslac.
Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i polako ga ručno umiješajte u hladnu kremu.
Ohlađeno tijesto prekrijte s kremom od limuna i preko kreme poslažite razno voće. Meni osobno najviše odgovara okus svježih borovnica uz finu laganu kremu od limuna!
Servus i uživajte u ovom laganom osvježavajućem desertu :)


Oznake: pita, voće, limun


- 09:07 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

30.05.2016., ponedjeljak

LAGANI VOĆNI KOLAČ

Pozdrav svima!
Danas vam darujem lagani voćni kolač od malina, ali vi ga možete napraviti i s nekim drugim voćem, biti će jednako dobar. Jednostavan je i osvježavajući, pa se nadam da ćete cijelo ljeto uživati u njegovom okusu i mirisu.Danas zaboravimo orahe, čokoladu, nutellu i uživajmo u laganim voćnim okusima!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
2 jaja
2 žlice šećera
vanil šećer
2 žlice glatkog brašna
pola praška za pecivo
2 žlice ulja
Odvojite bjelanjke i izradite mikserom. Žumanjke posebno miksajte sa šećerom te dodajte ostale sastojke i na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu istresite u uski dugoljasti kalup obložen pek papirom i pecite na 200*C oko 10 minuta tj. dok ne porumeni.
Krema:
450 g malina (može i smrznutih)
150 g šećera
100 ml vode ili soka od malina
2 vrećice želatine
150 ml slatkog vrhnja
Za kremu pomiješati voće, šećer i vodu te staviti kuhati 10-tak minuta. Kada se malo ohladi izraditi štapnim mikserom i dodati otopljenu želatinu. Lagano rukom umiješati šlag od slatkog vrhnja i preliti preko pečene kore. Kada se krema stisne možete je preliti crvenim preljevom za kolače (ako želite).
Servus i uživajte u ovom laganom osvježavajućem desertu :)


Oznake: lagani kolač, maline, voće


- 07:10 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO