TORTA S KLEMENTINAMA
Pozdrav! Sočna, osvježavajuća i ukusna slastica koju jednostavno morate napraviti i sami! Domaće klementine ili mandarine koje niste uspjeli svježe konzumirati biti će upravo savršene za ovaj vrlo jednostavan, ali zato ništa manje ukusan desert! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 5 mandarina 2 jaja 100 g brašna 200 g šećera 100 g maslaca prašak za pecivo - očistite mandarine i usitnite ih u blenderu -mikserom izradite omekšali maslac i šećer te dodajte jaja -dobro promješajte i dodajte mandarine, a na samom kraju brašno i prašak za pecivo -dobivenu smjesu ulijte u mali kalup za torte (20 cm) te pecite na 190*C oko 30 minuta (provjerite čačkalicom) Dok se torta hladi napravite ušećerene mandarine, naravno ako ste se odlučili ukrasiti tortu s njima! Potrebno vam je: 2 mandarine 100 g šećera 50 ml vode -pustite šećer i vodu da zakuhaju te stavite kriške mandarina da se lagano kuhaju 20 minuta -izvadite ih pažljivo na papir za pečenje te ostavite da se ohlade Glazura od sira: 2 žlice sira 2 žlice toplog mlijeka 2 žlice šećera u prahu -ohlađenu tortu premažite glazurom i ukrasite mandarinama! Napravite je odmah dok još traje sezona ovog predivnog voća! Servus i u slast :) Oznake: torte, klementine, glazura od sira, mandarine |
TORTA OD KLEMENTINA
Pozdrav!
Zimsko doba je vrijeme kada se citrusno voće najviše konzumira, a za kolač koji vam danas nudim je potrebno tek nekoliko komada ovog slasnog voća i vaša istančana nepca će biti i više nego zadovoljna! Torta slasna, sočna, osvježavajuća i za svaku preporuku :) Sastojci potrebni za izradu torte: 200 g šećera 100 g mljevenih badema 50 g krušnih mrvica prašak za pecivo 4 jaja 175 ml ulja naribana korica 5 klementina (mandarina) - izradite mikserom jaja i šećer te dodajte ulje - suhe sastojke posebno izmješajte i dodajte im mokre sastojke - sve skupa dobro promiješajte i smjesu izlijte u podmazani kalup promjera 20 cm - tortu pecite na 180*C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom) Sirup: 75 g šećera sok od 3 klementine - pomiješajte sastojke i kuhajte ih oko 5 minuta dok se šećer dobro ne rastopi - još toplu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je s nekoliko narezanih kriški klementina te prelijte vrućim sirupom Servus i u slast :) Oznake: torte, voće, klementine |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |