Gurmanka

02.01.2019., srijeda

TORTA S KLEMENTINAMA


Pozdrav!
Sočna, osvježavajuća i ukusna slastica koju jednostavno morate napraviti i sami!
Domaće klementine ili mandarine koje niste uspjeli svježe konzumirati biti će upravo savršene za ovaj vrlo jednostavan, ali zato ništa manje ukusan desert!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
5 mandarina
2 jaja
100 g brašna
200 g šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo
- očistite mandarine i usitnite ih u blenderu
-mikserom izradite omekšali maslac i šećer te dodajte jaja
-dobro promješajte i dodajte mandarine, a na samom kraju brašno i prašak za pecivo
-dobivenu smjesu ulijte u mali kalup za torte (20 cm) te pecite na 190*C oko 30 minuta (provjerite čačkalicom)
Dok se torta hladi napravite ušećerene mandarine, naravno ako ste se odlučili ukrasiti tortu s njima!
Potrebno vam je:
2 mandarine
100 g šećera
50 ml vode
-pustite šećer i vodu da zakuhaju te stavite kriške mandarina da se lagano kuhaju 20 minuta
-izvadite ih pažljivo na papir za pečenje te ostavite da se ohlade
Glazura od sira:
2 žlice sira
2 žlice toplog mlijeka
2 žlice šećera u prahu
-ohlađenu tortu premažite glazurom i ukrasite mandarinama!
Napravite je odmah dok još traje sezona ovog predivnog voća!
Servus i u slast :)

Oznake: torte, klementine, glazura od sira, mandarine


- 19:39 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

07.11.2017., utorak

TORTA OD KLEMENTINA

Pozdrav!
Zimsko doba je vrijeme kada se citrusno voće najviše konzumira, a za kolač koji vam danas nudim je potrebno tek nekoliko komada ovog slasnog voća i vaša istančana nepca će biti i više nego zadovoljna!
Torta slasna, sočna, osvježavajuća i za svaku preporuku :)
Sastojci potrebni za izradu torte:
200 g šećera
100 g mljevenih badema
50 g krušnih mrvica
prašak za pecivo
4 jaja
175 ml ulja
naribana korica 5 klementina (mandarina)
- izradite mikserom jaja i šećer te dodajte ulje
- suhe sastojke posebno izmješajte i dodajte im mokre sastojke
- sve skupa dobro promiješajte i smjesu izlijte u podmazani kalup promjera 20 cm
- tortu pecite na 180*C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom)
Sirup:
75 g šećera
sok od 3 klementine
- pomiješajte sastojke i kuhajte ih oko 5 minuta dok se šećer dobro ne rastopi
- još toplu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je s nekoliko narezanih kriški klementina te prelijte vrućim sirupom
Servus i u slast :)


Oznake: torte, voće, klementine


- 07:47 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO