TORTA S KLEMENTINAMA
Pozdrav! Sočna, osvježavajuća i ukusna slastica koju jednostavno morate napraviti i sami! Domaće klementine ili mandarine koje niste uspjeli svježe konzumirati biti će upravo savršene za ovaj vrlo jednostavan, ali zato ništa manje ukusan desert! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 5 mandarina 2 jaja 100 g brašna 200 g šećera 100 g maslaca prašak za pecivo - očistite mandarine i usitnite ih u blenderu -mikserom izradite omekšali maslac i šećer te dodajte jaja -dobro promješajte i dodajte mandarine, a na samom kraju brašno i prašak za pecivo -dobivenu smjesu ulijte u mali kalup za torte (20 cm) te pecite na 190*C oko 30 minuta (provjerite čačkalicom) Dok se torta hladi napravite ušećerene mandarine, naravno ako ste se odlučili ukrasiti tortu s njima! Potrebno vam je: 2 mandarine 100 g šećera 50 ml vode -pustite šećer i vodu da zakuhaju te stavite kriške mandarina da se lagano kuhaju 20 minuta -izvadite ih pažljivo na papir za pečenje te ostavite da se ohlade Glazura od sira: 2 žlice sira 2 žlice toplog mlijeka 2 žlice šećera u prahu -ohlađenu tortu premažite glazurom i ukrasite mandarinama! Napravite je odmah dok još traje sezona ovog predivnog voća! Servus i u slast :) Oznake: torte, klementine, glazura od sira, mandarine |
TORTA S MANDARINAMA
|
TORTA S MANDARINAMA
|
ČOKOLADNI KOLAČ S MANDARINAMA
Pozdrav!
Ne mora svaki desert biti zastrašujući i kompliciran. Danas dijelim s vama recept jednog jednostavnog čokoladnog kolača. Sočan je i ukusan, a okusi čokolade i mandarina se izvrsno slažu pogotovo kada je još cijeli kolač preliven čokoladnim preljevom. Ukrasite ga kriškama svježih ili ušećerenih mandarina, podijelite s prijateljima i uživajte u ovom izvrsnom kolaču! Sastojci potrebni za izradu kolača: 5 jaja 150 g šećera aroma vanilije žlica instant kave + 30 ml vode 240 g marmelade od mandarina ili naranče 240 ml dukatos jogurta 125 g brašna 60 g kakaa prašak za pecivo Mikserom izradite cijela jaja, šećer i vaniliju sve dok smjesa ne postane svijetle boje. Jajima dodajte kavu te marmeladu i jogurt. Dobro promiješajte, a na samom kraju ručno lagano umiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Izlijte biskvit u tepsiju veličine 22x32 cm i pecite oko 30 minuta na 180*C! Kada se ohladi možete ga premazati marmeladom od mandarina i prelijati s čokoladnim preljevom! Biti će dobar i samo preljev ako vam nije preostalo marmelade. Napravite ga od 200 g čokolade i 60 ml ulja ili možete napraviti čokoladni ganache od 140 g čokolade i 140 ml slatkog vrhnja. Kako god napravili, ohlađeni kolač prelijte glazurom, narežite na kocke i uživajte u slasnom okusu! Preskočite ovo moje "friziranje" ušećerenim mandarinama i samo prionite dok je čokolada još topla :) Servus i uživajte :) Oznake: kolači, čokoladne kocke, mandarine |
TORTA S MANDARINAMA
Pozdrav svima!
Sezona mandarina je u punom tijeku, a osobito se radujem našim domaćim mandarinama koje dobivam posebnim kanalima od svojih "dobavljača" :) Zelene i sitne, a tako slatke i mirisne da miriše po njima cijela kuća. Uz sav naš "trud" teško je pojesti cijelu vreću, pa sam, naravno, odlučila ispeći neki kolačić od njih. Ova predivna i jednostavna torta za koju sam dobila recept od prijateljice je bila moj prvi izbor, a kada je probate uvjerit ćete se i sami zašto! Sočna, ukusna, tako lijepa i osvježavajuća! Ukrasila sam je ušećerenim mandarinama i preljevom, a vama prepuštam da sami odaberete kako ćete je prezentirati. Dovoljno je samo posuti je šećerom u prahu i ukrasiti kojom kriškom mandarine! Sastojci potrebni za izradu torte: 5 mandarina 2 jaja 100 g brašna 200 g šećera 100 g maslaca prašak za pecivo Očistite mandarine i sameljite ih u blenderu. Mikserom izradite omekšali maslac i šećer te dodajte jaja. Dobro promiješajte i dodajte mandarine, a na samom kraju brašno i prašak za pecivo. Dobivenu smjesu ulijte u mali kalup za torte (20 cm) te pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom). Dok se torta hladi napravite ušećerene mandarine, naravno ako ste se odlučili ukrasiti tortu s njima. Potrebno vam je: 3 mandarine 300 g šećera 200 ml vode Pustite šećer i vodu da zakuhaju te stavite kolutove mandarina da se lagano kuhaju 20 minuta. Izvadite ih pažljivo na papir za pečenje te ostavite da se ohlade. Glazura: 2 žlice sira 2 žlice toplog mlijeka 2 žlice šećera u prahu Ohlađenu tortu premažite glazurom i ukrasite mandarinama! Napravite je odmah dok traje sezona ovog predivnog voća jer ćete je sigurno morati ponoviti! Servus i u slast :) Oznake: torte, mandarine, osvježavajuće |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |