Pozdrav!
Sočna, osvježavajuća i ukusna slastica koju jednostavno morate napraviti i sami!
Domaće klementine ili mandarine koje niste uspjeli svježe konzumirati biti će upravo savršene za ovaj vrlo jednostavan, ali zato ništa manje ukusan desert!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
5 mandarina
2 jaja
100 g brašna
200 g šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo
- očistite mandarine i usitnite ih u blenderu
-mikserom izradite omekšali maslac i šećer te dodajte jaja
-dobro promješajte i dodajte mandarine, a na samom kraju brašno i prašak za pecivo
-dobivenu smjesu ulijte u mali kalup za torte (20 cm) te pecite na 190*C oko 30 minuta (provjerite čačkalicom)
Dok se torta hladi napravite ušećerene mandarine, naravno ako ste se odlučili ukrasiti tortu s njima!
Potrebno vam je:
2 mandarine
100 g šećera
50 ml vode
-pustite šećer i vodu da zakuhaju te stavite kriške mandarina da se lagano kuhaju 20 minuta
-izvadite ih pažljivo na papir za pečenje te ostavite da se ohlade
Glazura od sira:
2 žlice sira
2 žlice toplog mlijeka
2 žlice šećera u prahu
-ohlađenu tortu premažite glazurom i ukrasite mandarinama!
Napravite je odmah dok još traje sezona ovog predivnog voća!
Servus i u slast :)