Danas imam za vas kolač koji je vrlo jednostavan za izradu, a morat ćete priznati izgleda vrlo efektno!
Lagana krema i slojevi prhkog kolača su kombinacija koja oduševljava, a uz malo svježeg voća kolač-torta postaje neodoljiv :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
230 g maslaca sobne temperature
60 g šećera u prahu
jaje
280 g brašna
100 g mljevenih badema
malo soli
aroma vanilije
- mikserom izradite maslac i šećer te dodajte jaje
- zatim ručno umješajte brašno i tijesto koje će biti vrlo mekano obavezno stavite u hladnjak na sat vremena
- između dva papira za pečenje ga razvaljajte i izrežite krug promjera 24 cm, a zatim sredinu promjera 12 cm
- dobit ćete dva prstena koja pecite na 180*C oko 20 minuta
- tijesto ostavite da se hladi dok vi napravite kremu
Sastojci potrebni za izradu kreme:
250 g mascarpone sira
300 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
- mikserom izradite šlag
- mascarpone izmiksajte s vanilijom i šećerom te ručno dodajte kremi izrađeni šlag
- kremom napunite vrećicu za ukrašavanje
Na ukrasni pladanj stavite tijesto i u obliku kapljica na njega istisnite kremu na koju stavite drugi prsten tijesta i ponovite cijeli postupak. Samo o vašoj maštovitosti ovisi kako ćete ukrasiti kolač, ali svakako preporučam svježe sezonsko voće.
Ja sam od ostataka tijesta ispekla keksiće u obliku srca koje sam iskoristila za ukrašavanje ove vrlo ukusne torte!
Servus i u slast :)
Recept sam pronašla na mojoj omiljenoj stranici Home Cooking Adventure!