TIRAMISU
|
ČOKOLADNA TORTA
Jednostavno joj nisam mogla odoljeti, sočna i ukusna, ali sumnjam da ću je uskoro ponoviti jer za njenu pripremu treba izdvojiti poprilično vremena, iako nimalo ne žalim, vrijedilo je :) Naravno, recept sa svim pojašnjenjima možete pronaći na jednoj od mojih omiljenih stranica Home Cooking Adventure! Servus i u slast :) Oznake: torte, čokolada, kava, mascarpone |
ŠARENA TORTA
Danas imam za vas kolač koji je vrlo jednostavan za izradu, a morat ćete priznati izgleda vrlo efektno! Lagana krema i slojevi prhkog kolača su kombinacija koja oduševljava, a uz malo svježeg voća kolač-torta postaje neodoljiv :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 230 g maslaca sobne temperature 60 g šećera u prahu jaje 280 g brašna 100 g mljevenih badema malo soli aroma vanilije - mikserom izradite maslac i šećer te dodajte jaje - zatim ručno umješajte brašno i tijesto koje će biti vrlo mekano obavezno stavite u hladnjak na sat vremena - između dva papira za pečenje ga razvaljajte i izrežite krug promjera 24 cm, a zatim sredinu promjera 12 cm - dobit ćete dva prstena koja pecite na 180*C oko 20 minuta - tijesto ostavite da se hladi dok vi napravite kremu Sastojci potrebni za izradu kreme: 250 g mascarpone sira 300 ml slatkog vrhnja 80 g šećera u prahu aroma vanilije - mikserom izradite šlag - mascarpone izmiksajte s vanilijom i šećerom te ručno dodajte kremi izrađeni šlag - kremom napunite vrećicu za ukrašavanje Na ukrasni pladanj stavite tijesto i u obliku kapljica na njega istisnite kremu na koju stavite drugi prsten tijesta i ponovite cijeli postupak. Samo o vašoj maštovitosti ovisi kako ćete ukrasiti kolač, ali svakako preporučam svježe sezonsko voće. Ja sam od ostataka tijesta ispekla keksiće u obliku srca koje sam iskoristila za ukrašavanje ove vrlo ukusne torte! Servus i u slast :) Recept sam pronašla na mojoj omiljenoj stranici Home Cooking Adventure! Oznake: kolač-torta, mascarpone, slatko vrhnje, voće |
KREM PITA OD JAGODA
Pozdrav!
Pošto sam oduvijek veliki obožavatelj tradicionalnih pita pokušat ću ovu napraviti u malo modernijem ruhu! Za njenu izradu koristila sam samo jagode, ali vi možete koristiti bilo koju kombinaciju voća, sigurna sam da će i dalje ostati ukusna! Mislim da bi se i maline savršeno uklopile, ali to ću ostaviti za slijedeći put :) Sastojci potrebni za podlogu: 250 g oreo keksa 80 g otopljenog maslaca - usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup veličine 22 cm tako da i bočne stranice budu oko 2 cm visine obložene keksima - sada rastopite 150 g čokolade i 100 ml slatkog vrhnja te 2/3 čokolade prelijte po podlozi od keksa, a mali dio ostavite za ukrašavanje - podlogu stavite u frižider da se stisne dok vi radite kremu Sastojci potrebni za kremu: 500 g mascarponea 100 g šećera 100 ml kiselog vrhnja aroma vanilije 240 ml slatkog vrhnja od kojeg napravite šlag 300 g svježih jagoda - prvo mikserom izradite sir, kiselo vrhnje, vaniliju i šećer - dodajte ručno šlag od slatkog vrhnja i kremu premažite preko podloge od keksa - pitu ukrasite narezanim sočnim jagodama i prelijte ostatkom čokolade - dobro je ohladite prije serviranja Servus i uživajte u ovoj osvježavajućoj i ukusnoj poslastici :) Oznake: kolači, pita, oreo keksi, jagode, mascarpone |
PITA S JAGODAMA
Pozdrav! Danas imam za vas poseban recept, mirisna i ukusna kremasta pita s jagodama koju ne trebate peći, malo miksanja i vaša pita je spremna za serviranje! Osvježavajuće i ukusno zadovoljstvo kojeg ćete sigurno raditi češće kada ga jednom isprobate! Sastojci potrebni za podlogu: 300 g čajnih kolutića 100 g otopljenog maslaca - usitnite kekse i prelijte ih maslacem - smjesu dobro promiješajte i utisnite u duboki kalup za pite, a može vam poslužiti i običan kalup za torte - podlogu lagano ispecite na 180*C oko 10 minuta zbog lakšeg rezanja prilikom serviranja Nadjev: 500 ml slatkog vrhnja 200 g bijele čokolade 250 g mascarponea ili nekog drugog krem sira 500 g svježih jagoda crveni preljev za torte - otopite čokoladu i 50 ml slatkog vrhnja - mikserom izradite šlag od ostatka slatkog vrhnja - mascarpone i otopljenu čokoladu pomiješajte te ručno umiješajte šlag - kremu nanesite na rashlađenu podlogu - ukrasite je jagodama kako vi želite, ja sam stavljala cijele jagode, a praznine popunila s nekoliko komadića - preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte lagano žlicom preko jagoda i kreme - pitu dobro rashladite prije serviranja Servus i u slast svima :) Oznake: torte, jagode, mascarpone, bijela čokolada |
TORTA OD MRKVE
Pozdrav svima!
Danas vam darujem ovu malenu slatku torticu od mrkve. Miriše na proljeće, svježinu i cimet, a svojim okusom sigurno će zavesti sve one koji vole jednostavne deserte. Lagana krema od sira i vlažan, sočan biskvit izvrsno se nadopunjuju, pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom! Ovaj put sam poželjela malu tortu, pa sam je pekla u kalupu promjera 20 cm, ako vi želite veću prilagodite količinu sastojaka vašem kalupu. Sastojci potrebni za izradu biskvita: 3 cijela jaja 135 g šećera 1/2 žličice soli 1 žlica arome od vanilije 2 žlice ulja 1 žličica soka od limuna 2 mrkve (sitno naribane) 100 g brašna 1/2 praška za pecivo 1/2 žličice sode 2 žličice cimeta Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u kalup te peći biskvit na 180*C oko 15 minuta.Ohladite ga i prerežite na dva dijela. Krema: 240 ml vrhnja za šlag 250 g mascarponea 1/2 žličice cimeta 4 žlice šećera u prahu 1 žlica arome od vanilije Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. Premažite biskvit s kremom, stavite drugi dio i završite tortu s kremom te ostavite da se ohladi. Posipajte šećerom u prahu ili cimetom, a možete je ukrasiti i svježim voćem koje izvrsno odgovara okusu torte. Servus i uživajte :) Oznake: torte, mrkva, mascarpone, cimet |
RAFFAELO TORTA
Pozdrav!
Danas imam za vas jednu nježnu i elegantnu tortu od kokosa! Kolač je nježne teksture, blago se osjeća aroma badema i kokosa, upotpunjena okusima bijele čokolade i mascarponea! Sigurna sam da ćete biti zadovoljni kada je isprobate :) Recept za tortu sam pronašla na stranici Home Cooking Adventure koju sa zadovoljstvom pratim već duže vrijeme i uživam u njihovim slasticama! Sastojci potrebni za biskvit: 6 jaja prstohvat soli 200 g šećera 100 g mljevenih badema 125 g brašna - odvojite bjelanjke i izradite od njih i šećera čvrsti snijeg - žumanjke i aromu vanilije pomiješajte i dodajte bjelanjcima - lagano rukom umiješajte mljevene bademe, pa zatim brašno - tortu pecite na 170*C oko 40 minuta - izvadite je, ohladite i razrežite na tri dijela Krema: 200 g bijele čokolade 250 g mascarpone sira 500 ml slatkog vrhnja 30 g šećera u prahu 40 g kokosovog brašna - na pari otopite čokoladu i dodajte je siru - slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte mu šećer - pomiješajte obje smjese i kremi dodajte kokosovo brašno Postupak slaganja: - biskvit malo natopite toplim mlijekom i premažite 1/3 kreme - postupak ponovite još dva puta, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme - posipajte je kokosovim brašnom i ukrasite raffaelo kuglicama Servus i u slast :) Oznake: torte, raffaelo, kokos, mascarpone |
TIRAMISU MOUSSE
Pozdrav svima!
Apsolutno obožavam tiramisu iako baš nisam ljubiteljica piškota. Oduvijek me oduševljavala ta bogata glatka krema, pa sam odlučila izbaciti piškote iz ovog recepta. Volim mascarpone, šlag i okus kave, pa zašto ih ne složiti u čašu i samo uživati u ovoj predivnoj kombinaciji okusa. Danas je takav dan kada mi nisu potrebni keksi, kolači, torte... Dovoljna mi je mala žličica i božanstvena tiramisu krema servirana u običnoj teglici i današnji dan je upravo postao savršen! Sastojci potrebni za tiramisu kremu: 11/2 žličica instant kave 50 ml vruće vode 200 ml slatkog vrhnja 100 g šećera u prahu 250 g mascarponea žlica arome vanilije žlica kakaa naribana čokolada za ukras Skuhati kavu i ostaviti da se malo ohladi. Mikserom izraditi slatko vrhnje, a mascarpone i šećer u prahu miksati posebno te mu dodati 3 žlice skuhane kave. Lagano ručno dodajte šlag i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje. Čašu, zdjelicu ili prigodnu staklenku naizmjence punite kremom i posipajte kakaom da se vide slojevi koji čine cijelu ovu priču interesntnijom! Na sam vrh naribajte čokoladu i tek tada će ovaj desert postati kompletan! Servus i uživajte :) Oznake: kolači, tiramisu, krema, mascarpone |
TORTA OD MALINA
Pozdrav svima!
Još jedna savršena poslastica za ljeto! Predivna torta s malinama i kremom od mascarponea, sočna i ukusna. Još traje sezona malina koje se savršeno uklapaju u ovaj osvježavajuću desert, pa moramo iskoristiti vrijeme i uživati u zdravom voću. Jedini korak koji zahtijeva pečenje je biskvit, a sve ostalo je igra sa slojevima kreme i ukrašavanjem. Sastojci potrebni za izradu biskvita: 380 g brašna 1/2 žličice soli prašak za pecivo 230 g omekšalog maslaca 200 g šećera 5 jaja 2 žličice ekstrakta vanilije 240 ml mlijeka Izradite mikserom maslac i šećer te polako dodajte jedno po jedno cijelo jaje. Dodajte brašno i prašak za pecivo naizmjence s mlijekom. Smjesu izlijte u dva jednaka kalupa za torte i pecite na 200*C oko 25 minuta. Kada se biskvit ohladi, svaki prerežite na pola jer trebate 4 komada biskvita. Umak od malina: 600 g svježih ili smrznutih malina 160 g šećera 30 ml vode 1 žlica soka od limuna Sve sastojke stavite u posudu i kuhajte oko 25 minuta dok se umak ne zgusne. Procijedite ga i uklonite koštice te ostavite da se ohladi. Krema od mascarponea: 500 g mascarpone sira 550 ml slatkog vrhnja 80 g šećera u prahu 2 žličice ekstrakta vanilije Izradite posebno šlag od vrhnja i pomiješajte ga s mascarponeom, šećerom i vanilijom. Postupak slaganja: Biskvit premažite 1/3 umaka od malina na koji vrećicom za kreme stavite 1/4 kreme. Kremu sam stiskala u obliku kapljica tako da kada pritisnete gornju koru ispadnu latice na krajevima (vidi sliku torte). Nastavite sloj biskvita, malina, kreme...a završite s kremom i ukrasite je svježim malinama i listićima mente. Servus i ugodan vikend vam želim :) Ovako izgleda uvod... ...a ovo je konačna verzija :) Oznake: maline, torta, mascarpone |
TIRAMISU KOLAČ
Pozdrav svima!
Ništa nije bolje nego se ovih vrućih dana osvježiti hladnim desertom. Tiramisu je jedna od tih neodoljivih slastica koje nije potrebno peći. Bogat je i pahuljast tako da se doslovno topi u ustima. Nije ni čudo da ga svi vole, a ja ću danas podijeliti s vama svoj recept za jedan klasičan Tiramisu koji ćete sigurno i vi zavoljeti! Sastojci potrebni za izradu kolača: 300 g piškota espresso kava (hladna) + rum 6 jaja 10 žlica šećera aroma vanilije 500 g mascarponea Prvo skuhajte jaku espresso kavu i po želji joj dodajte malo ruma (ja sam dodala žlicu arome vanilije). Uzmite kalup ili lim veličine 30 x 30 centimetara u koji ćete slagati kolač. Odvojite bjelanjke, a žumanjcima dodajte 6 žlica šećera te ih mikserom malo izradite na pari dok ne dobijete gustu svijetlu smjesu. Ovaj recept volim baš zbog toga što u njega ne idu sirovi žumanjci nego su toplinski obrađeni. Na kraju smjesi dodajte 2 žlice arome vanilije i ostavite da se dobro ohladi. Za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i 4 žlice šećera. Pomiješajte mikserom mascarpone i žumanjke te ručno dodajte snijeg od bjelanjaka. Dobivena krema nije jako čvrsta, ali tako treba i biti. Volim kada mi je krema za Tiramisu baršunasta i glatka, gotovo tekuća. Postupak slaganja: Kratko umočite piškote u kavu i poslažite na dno kalupa. Premažite ih s pola kreme te složite drugi red piškota koji prekrijte s ostatkom kreme. Obilno posipajte s kakaom u prahu i ostavite u frižideru da se dobro rashladi! Servus i uživajte u jednom od omiljenih kolača moje obitelji:) Oznake: tiramisu, mascarpone, kava |
CHEESECAKE OD BOROVNICA
Pozdrav svima!
Moje najdraže voće u kombinaciji sa sirom, ne može biti loše, dapače kolač je ispao fenomenalan. Ova torta sa sirom i borovnicama idealna je poslastica za sve prigode, a može se raditi u svim oblicima ( kao kolač, torta ili tart...). Ovo je jedan jako lagan i ukusan desert za koji je potrebno izdvojiti malo vremena, a rezultat će oduševiti i vas i vaše ukućane. Lagana, lepršava i vesela tortica, pravi je uvod za vesele ljetne dane! Sastojci potrebni za izradu torte: 230 g keksa (Digestive ili čajni kolutići) 80 g otopljenog maslaca 500 g mascarponea 200 ml slatkog vrhnja 200 ml jogurta 2 žlice soka od limuna 6 žlica šećera u prahu 2 žlice želatine 300 g borovnica 6 žlica šećera 2 žlice soka od limuna 2 žlice želatine Borovnice, šećer i limunov sok zagrijte na blagoj vatri. Želatinu namočite sa 2 žlice hladne vode i ostavite da stoji 5 minuta, pa dodajte borovnicama i miješajte dok se ne otopi. Ostavite smjesu da se ohladi prije nego je umiješate u bijeli dio kreme. Kekse usitnite, prelijte s maslacem i utisnite u manji kalup za torte (22 cm). Mikserom izradite sir, jogurt i vrhnje te toj smjesi dodajte otopljenu želatinu sa dvije žlice vode i kremu podijelite na tri dijela. Jedan dio pomiješajte s plodovima borovnica koje ste prokuhali i malo soka te prelijte preko keksa. Drugi dio kreme pomiješajte samo sa par žlica soka tako da krema bude svjetlija od donjeg dijela torte, ali nemojte preliti odmah da se kreme ne pomiješaju nego pričekajte da želatina počne stezati. Za sam vrh torte ostavite bijelu kremu koju možete blago ukrasiti s nekoliko crvenih kapljica soka ili preliti preljevom za torte. Torta je predivnog okusa, a o izgledu prosudite sami! Servus i uživajte:) Oznake: cheesecake, mascarpone, borovnice |
TART SA SMOKVAMA
Pozdrav svima!
Cijela ova priča počinje s podlogom koja je aromatična i hrskava te obogačena orasima. Zatim slijedi kremasti sloj od sira i meda, dovoljno bogat da osjećate njegovu baršunastu strukturu. Sve završava predivnim mozaikom od svježih smokava! One daju ovom posebnom kolaču umjetnički i elegantan izgled, dok ga blaga voćna slatkoća čini svježim i laganim! Savršen ljetni desert :) Sastojci potrebni za izradu podloge: 200 g keksa 60 g oraha 2 žlice šećera u prahu 8 žlica rastopljenog maslaca Usitnite kekse i pomiješajte ih s mljevenim orasima i šećerom. Prelijte smjesu maslacem i utisnite u četvrtasti kalup 20x20 centimetara ili manji kalup za torte. Krema: 300 g sira mascarponea 2 jaja 70 g meda žlica arome vanilije prstohvat soli Izradite mikserom sve sastojke i prelijte preko podloge od keksa. Originalan recept kaže da se kolač peče u vrućoj vodenoj kupki jedan sat na 160*C. Međutim, malo sam zanemarila recept i stavila kolač normalno peći na 170*C oko 45 minuta. Pazite pred kraj, ako vam jako potamni prekrijte ga zadnjih 15 minuta folijom. Meni je dosta potamnio, ali to se kasnije nije vidjelo zbog smokava. Kada se kolač ohladi prekrijte ga narezanim smokvama i servirajte, okus mu je zaista poseban, naravno, ako volite smokve! Moj savjet vam je da ga pojedete isti dan jer smokve brzo tamne ili narežite svježe smokve na kocku neposredno prije serviranja. Također možete prokuhati narezane smokve s malo šećera i napraviti džem te njime premazati kolač. Budite kreativni, ali vjerujem da kako god odlučili servirati kolač, biti će ukusan i poseban! Servus i u slast :) Oznake: tart sa smokvama, med, orasi, mascarpone |
KOLAČ OD MALINA
Pozdrav svima!
Kada razmišljam o ljetu i suncu osjećam mirise voća, a posebno miris malina. Sve ovo se nalazi na jednom mjestu, upravo u ovom kolaču od malina. Gust čokoladni brownies koji je podloga ovog deserta toliko je sočan,ukusan i pun aroma da bi bio i sam dovoljan kao kolač. Naravno, ja sam ga odlučila preliti s osvježavajućom kremom od sira i pireom od malina, a dobivenim rezultatom sam više nego zadovoljna. Kada ga probate i vaš dan će obasjati zrake sunca i sreće :) Prvo napravite pire od malina: 200 g malina (mogu biti i smrznute,jednako dobar izbor su i kupine) 50 g šećera 50 ml vode Prokuhajte sve sastojke 10-tak minuta i protisnite kroz krpu ili sito da odvojite koštice od pirea te ostavite da se malo ohladi. Sastojci potrebni za podlogu: 200 g šećera 90 g kakaa 2 jaja 12 žlica otopljenog maslaca 60 g glatkog brašna prstohvat soli žlica arome vanilije Mikserom izradite jaja i šećer, dodajte rastopljeni maslac i na kraju brašno i kakao. Istresite biskvit u lim za pečenje 20x20 cm ili u kalup za torte ako želite okrugli oblik. Krema od sira: 300 g sira mascarponea 100 ml dukatos jogurta jaje 50 g šećera prstohvat soli Mikserom izradite sve sastojke kreme i premažite sloj brownies biskvita. Pokapajte kremu s pireom od malina i nožem napravite vrtloge tj. razne šare da kolač bude što atraktivniji. Sada sve skupa stavite u pećnicu na 180*C oko jedan sat! P.S. Meni se kolač mrvicu prepekao jer boje nisu bile jako intenzivne kako moraju biti. Pri kraju ga češće provjeravajte jer je kolač predivan sa onim divnim ljubičastim mramornim efektom! Okus mu je zaista fantastičan, ali da smanjim doživljaj, jednostavno ga morate sami kušati! Servus i uživajte :) Oznake: Brownies, maline, mascarpone |
TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI
Pozdrav svima!
Ako ste ljubitelj palačinki, a uz to volite i Tiramisu okuse onda je ovo pravi desert za vas. Nježne palačinke s blagim okusom kave ispunjene glatkom kremom od mascarponea i šlaga su dobar izbor kada poželite lagan i lepršav desert. Nakon što zarežete u tortu, oduševit će vas slojevi koji govore sami za sebe, tako pahuljasti i lijepi. Ovaj jednostavan i elegantan desert možete dodatno zasladiti preljevom od čokolade ili samo uživati u blagoj aromi kave! Sastojci potrebni za izradu torte: 8 jaja 830 ml mlijeka 120 ml jake kave 110 ml rastopljenog maslaca 50 g šećera žlica arome vanilije 320 g glatkog brašna Krema: 300 ml slatkog vrhnja 350 g mascarponea 50 g šećera u prahu 50 ml jake kave Prvo umutite sve tekuće sastojke za palačinke, dodajte brašno i ispecite palačinke koje zatim ostavite da se malo ohlade. Mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja te mu dodajte sir, kavu, šećer i vaniliju. Svaku palačinku premažite sa žlicom kreme i posipajte kakaom. Pošto kod mene ne prolaze gorki okusi svaku palačinku sam posula sa čokoladom u prahu i slagala slojeve do kraja, a na samom vrhu sam završila s kakaom. Tortu dobro rashladite i uživajte u njenim blagim okusima! Servus :) Oznake: Tiramisu torta, palačinke, mascarpone |
NUTELLA CHEESECAKE
Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za predivnu tortu bogatog i glatkog okusa.Pošto se ne peče i izrada joj je brza i jednostavna idealan je izbor za nadolazeće vruće ljetne dane. Hrskavi zarazni Oreo keksi čine podlogu prekrasne strukture, a glatko punjenje od krem sira i Nutelle će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije! Sastojci potrebni za podlogu: 300 g Oreo keksa 80 g maslaca Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem. Utisnite ih na dno i uz rubove kalupa promjera 20 cm. Krema: 750 g mascarponea 200 ml slatkog vrhnja 140 g Nutelle žlica arome vanilije 60 g šećera u prahu Izraditi mikserom sir, šećer i vaniliju te posebno napraviti šlag od slatkog vrhnja. Sjediniti sve sastojke te podijeliti na dva dijela. Nutellu dodajte u jedan dio i dobro promiješajte. Na podlogu od keksa naizmjence stavljajte žlicom bijelu i crnu kremu i to tako da bude za dva reda. Kada potrošite sav nadjev uzmite nož i njime radite vrtloge tj. lagano pomiješajte kremu da izgleda lijepo i šareno. Tortu dobro rashladite! Servus i uživajte u dobrom društvu uz ovaj fini desert :) Oznake: Nutella torta, mascarpone, desert |
ROLADA S JAGODAMA
Pozdrav svima!
Ne želim propustiti sezonu jagoda, a da ne isprobam neki novi recept. Pošto uživam u okusu i izgledu rolada napravila sam jednu od jagoda. Ovo je lagan i sočan kolač savršen za tople dane proljeća. Nadam se da ćete se složiti da izgleda impresivno, a okus mu je nevjerojatan, naprosto se topi u ustima. Biskvit od vanilije, marmelada od svježih jagoda i lagana mascarpone krema će sigurno potaknuti i vas da pripremite ovaj predivan desert za svoju obitelj i goste! Sastojci potrebni za biskvit: 100 g glatkog brašna pola praška za pecivo pola žličice soli 4 jaja 120 g šećera žlica arome vanilije 50 g rastopljenog maslaca Izradite mikserom sve sastojke počevši s jajima i šećerom, dodajte rastopljeni maslac i brašno te izlijte smjesu u papirom obložen lim veličine 30x40cm. Pecite biskvit na 180*C oko 15 minuta, izvadite i nakon par minuta odvojite od papira, ali ponovo ga zarolajte u isti papir i ostavite da se ohladi. Marmelada od jagoda: 300 g jagoda 50 g šećera žlica vode Narežite jagode i stavite ih kuhati sa šećerom i vodom. Lagano ih pritisnite s kuhačom da se ubrza proces i kuhajte dok se ne zgusnu,oko 15 minuta. Ostavite marmeladu da se ohladi. Krema od sira: 200 g sira mascarponea 150 ml slatkog vrhnja 4 žlice šećera u prahu žlica arome vanilije Napravite šlag od vrhnja i dodajte ga siru,šećeru i vaniliji. Sada odmotajte biskvit i premažite ga prvo marmeladom od jagoda, pa zatim kremom od sira. Lagano ga zamotajte i ostavite nekoliko sati da se stegne. Posipajte ga šećerom u prahu, ukrasite sa svježim jagodama i opustite se u ugodnom društvu! Servus :) Oznake: rolada, jagode, mascarpone, vanilija |
BAKINA ROLADA S LIMUNOM
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za slasnu i neodoljivu roladu s limunom. Mekana je i lagana, a krema od sira je čini još posebnijom. Vrlo je jednostavna, kore se lagano savijaju a možete je premazati svojom omiljenom kremom. Koristila sam kremu od mascarponea, limuna i šlaga što mi idealno odgovara uz ovaj lagani biskvit. Umjesto limuna možete dodati žličicu cimeta koji će isto tako obogatiti kremu od sira. Najbitnije je da ste vi zadovoljni sa svojom roladom koja izgleda tako svečano, a tako je jednostavna! Sastojci potrebni za biskvit: 3 jaja 3 žlice šećera 2 vanil šećera 3 žlice glatkog brašna pola praška za pecivo 3 žlice ulja Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka. Miksajte žumanjke i šećer, dodajte ulje i brašno te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite biskvit u limu na pek papiru oko 15 minuta na 200*C dok ne porumeni. Ostavite ga minutu i skupa sa papirom zarolajte u roladu dok je biskvit još vruć. Krema: 200 ml slatkog vrhnja 200 g mascarponea naribane korice od limuna 4 žlice šećera u prahu žlica arome vanilije Izradite slatko vrhnje i šlag pomiješajte sa sirom. Dodajte ostale sastojke i premažite roladu, a možete narezati i svježeg voća. Ponovo je zarolajte i ukrasite ostatkom kreme, čokoladom ili nekim omiljenim preljevom. Možete je i samo posipati šećerom u prahu, jednako je ukusna kako god završili ovu slatku priču! Servus i uživajte:) Oznake: rolada, limun, mascarpone |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |