Gurmanka

30.03.2017., četvrtak

PITA S JAGODAMA



Pozdrav!
Danas imam za vas poseban recept, mirisna i ukusna kremasta pita s jagodama koju ne trebate peći, malo miksanja i vaša pita je spremna za serviranje!
Osvježavajuće i ukusno zadovoljstvo kojeg ćete sigurno raditi češće kada ga jednom isprobate!
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g otopljenog maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih maslacem
- smjesu dobro promiješajte i utisnite u duboki kalup za pite, a može vam poslužiti i običan kalup za torte
- podlogu lagano ispecite na 180*C oko 10 minuta zbog lakšeg rezanja prilikom serviranja
Nadjev:
500 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
250 g mascarponea ili nekog drugog krem sira
500 g svježih jagoda
crveni preljev za torte
- otopite čokoladu i 50 ml slatkog vrhnja
- mikserom izradite šlag od ostatka slatkog vrhnja
- mascarpone i otopljenu čokoladu pomiješajte te ručno umiješajte šlag
- kremu nanesite na rashlađenu podlogu
- ukrasite je jagodama kako vi želite, ja sam stavljala cijele jagode, a praznine popunila s nekoliko komadića
- preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte lagano žlicom preko jagoda i kreme
- pitu dobro rashladite prije serviranja
Servus i u slast svima :)




Oznake: torte, jagode, mascarpone, bijela čokolada


- 07:37 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

02.03.2017., četvrtak

PITA OD SIRA,MALINA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav!
Danas imam za vas jedan efektan, ali uistinu jednostavan kolač!
Kremast je i osvježavajuć, a kombinacija bijele čokolade i malina ga čini neodoljivim!
Podloga može biti od keksa, prhkog tijesta ili vaš omiljeni biskvit, kako god vi želite!
Kod ukrašavanja pustite mašti na volju i dozvolite svojoj kreativnosti da dođe do izražaja, zadivite svoju obitelj :)
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem, dobro promiješajte i utisnite prstima u kalup za pite tako da obložite i stijenke kalupa do pola
Umak od malina:
4 žlice šećera
žlica gustina
70 ml vode
žlica limunovog soka
450 g smrznutih malina
- sve sastojke pomiješajte i stavite kuhati dok se voće ne raspadne
- procijedite umak
- ostavite ga da se ohladi, a ova količina je i više nego dovoljna
- možete ga još posebno servirati uz pitu ili iskoristiti za neki drugi kolač
Nadjev:
500 g svježeg krem sira
70 g šećera
jaje
bjelanjak
aroma vanilije
žlica limunovog soka
200 g bijele čokolade
50 ml slatkog vrhnja
- otopiti čokoladu i pomiješati je sa šlagom koji ste dobili od 50 ml slatkog vrhnja
- od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
- mikserom izraditi sir, žumanjak i šećer te dodati otopljenu čokoladu sa šlagom
- na samom kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka
- preko kore izlijte nadjev od sira
- sada pitu ukrasite umakom od malina kako želite
- moja je kružno pokapana umakom i onda sam čačkalicom spajala točkice tako da sam dobila oblik srca
- nakon što ste je ukrasili stavite je peći na 180*C oko 35 minuta, ovisno o vašoj pećnici
Dobro je ohladite i servirajte uz preostali umak od malina!
Servus i u slast :)





Oznake: kolači, maline, sir, bijela čokolada


- 07:48 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

09.05.2016., ponedjeljak

BIJELE ČOKO KOCKE S JAGODAMA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za ove predivne kocke od bijele čokolade i jagoda. Nevjerojatno je kremast i ukusan, a tako lako se napravi. Ovisno o vrsti voća koje koristite možete ga raditi i uživati u njemu tijekom cijele godine.
P.S. Volite li maline?
Budite sigurni da je s njima ovaj kolač jednako dobar :)
Sastojci potrebni za izradu podloge:
300 g mljevenih čajnih kolutića
150 g maslaca
Rastopite maslac, prelijte ga preko keksa i promiješajte. Dobivenu smjesu utisnite u lim za kolače cca. 32x22 centimetra i stavite nekih 7 minuta u pećnicu da se malo zazlati i zbog lakšeg rezanja kolača.
Krema:
350 g bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
250 g krem sira
150 ml Dukatos jogurta
300 g svježih jagoda (voće po izboru)
Čokoladu pažljivo otopiti u mikrovalnoj i dodati izmiksanom siru i jogurtu.Dobivenoj kremi dodajte šlag i lagano rukom promiješajte sve sastojke. Pola kreme izlijte na ohlađenu podlogu, prekrijte svježim voćem i premažite ostatkom kreme. Svaku kocku ukrasite komadićem voća, a možete i cijeli kolač preliti s još malo otopljene bijele čokolade. Kolač ostavite da se malo ohladi ili možete poput nas odmah krenuti s kušanjem :)
P.S. Moram naglasiti da je nama kolač izvrstan, ali ako vi niste ljubitelji bijele čokolade onda ovaj recept nije izbor za vas :(
Ukusi su različiti i svatko neka uživa u onom što voli, a ja volim slatko!
Servus i uživajte :)




.

Oznake: kolač, bijela čokolada, jagode


- 07:09 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

23.04.2016., subota

TORTA OD JAGODA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za ovu predivnu mousse tortu koja spada u one koje se ne peku, pa će biti idealan izbor slastice za vruće ljetne dane.Bijeli mousse od čokolade i lagana krema od jagoda djeluju tako osvježavajuće i čine predivan kontrast hrskavoj podlozi od keksa. Ovo je jedna prava proljetna tortica koju svakako morate isprobati! Možda jagode nisu vaš izbor, pokušajte je napraviti s vašim omiljenim voćem!
Sastojci potrebni za izradu torte:
250 g Digestiv keksa
100 g rastopljenog maslaca
Mljevene kekse prelijte s maslacem i utisnite u kalup za torte. Možete koristiti kalup promjera 20 cm jer onda je tortica viša ili kalup koji inače koristite.
Sljedeći postupak neka bude krema od jagoda:
300 g jagoda
50 g šećera
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
200 ml slatkog vrhnja
Operite i narežite jagode te ih stavite kuhati sa šećerom. Kada se malo raskuhaju usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im rastopljenu želatinu. Ostavite da se ohlade i na kraju im umješajte šlag od 200 ml vrhnja.
Bijeli mousse od čokolade:
200 g bijele čokolade
150 ml + 200 ml slatkog vrhnja
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
Otopite čokoladu i 15o ml slatkog vrhnja na pari ili u mikrovalnoj te smjesi dodajte otopljenu želatinu. Posebno mikserom izradite 200 ml slatkog vrhnja i sjedinite sa otopljenom čokoladom koja se prethodno ohladila.
Preko podloge prvo premažite bijelu kremu, pa stavite u frižider da se malo stvrdne. Zatim stavite kremu od jagoda i sve skupa ostavite da se rashladi. Tortu ukrasite svježim jagodama ili preljevom od čokolade!
Servus i sigurna sam da ćete uživati u ovoj predivnoj slastici :)


Oznake: torta, jagode, bijela čokolada, mousse


- 08:26 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO