Pozdrav!
Danas imam za vas jedan efektan, ali uistinu jednostavan kolač!
Kremast je i osvježavajuć, a kombinacija bijele čokolade i malina ga čini neodoljivim!
Podloga može biti od keksa, prhkog tijesta ili vaš omiljeni biskvit, kako god vi želite!
Kod ukrašavanja pustite mašti na volju i dozvolite svojoj kreativnosti da dođe do izražaja, zadivite svoju obitelj :)
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem, dobro promiješajte i utisnite prstima u kalup za pite tako da obložite i stijenke kalupa do pola
Umak od malina:
4 žlice šećera
žlica gustina
70 ml vode
žlica limunovog soka
450 g smrznutih malina
- sve sastojke pomiješajte i stavite kuhati dok se voće ne raspadne
- procijedite umak
- ostavite ga da se ohladi, a ova količina je i više nego dovoljna
- možete ga još posebno servirati uz pitu ili iskoristiti za neki drugi kolač
Nadjev:
500 g svježeg krem sira
70 g šećera
jaje
bjelanjak
aroma vanilije
žlica limunovog soka
200 g bijele čokolade
50 ml slatkog vrhnja
- otopiti čokoladu i pomiješati je sa šlagom koji ste dobili od 50 ml slatkog vrhnja
- od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
- mikserom izraditi sir, žumanjak i šećer te dodati otopljenu čokoladu sa šlagom
- na samom kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka
- preko kore izlijte nadjev od sira
- sada pitu ukrasite umakom od malina kako želite
- moja je kružno pokapana umakom i onda sam čačkalicom spajala točkice tako da sam dobila oblik srca
- nakon što ste je ukrasili stavite je peći na 180*C oko 35 minuta, ovisno o vašoj pećnici
Dobro je ohladite i servirajte uz preostali umak od malina!
Servus i u slast :)