Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

TORTA OD JAGODA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za ovu predivnu mousse tortu koja spada u one koje se ne peku, pa će biti idealan izbor slastice za vruće ljetne dane.Bijeli mousse od čokolade i lagana krema od jagoda djeluju tako osvježavajuće i čine predivan kontrast hrskavoj podlozi od keksa. Ovo je jedna prava proljetna tortica koju svakako morate isprobati! Možda jagode nisu vaš izbor, pokušajte je napraviti s vašim omiljenim voćem!
Sastojci potrebni za izradu torte:
250 g Digestiv keksa
100 g rastopljenog maslaca
Mljevene kekse prelijte s maslacem i utisnite u kalup za torte. Možete koristiti kalup promjera 20 cm jer onda je tortica viša ili kalup koji inače koristite.
Sljedeći postupak neka bude krema od jagoda:
300 g jagoda
50 g šećera
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
200 ml slatkog vrhnja
Operite i narežite jagode te ih stavite kuhati sa šećerom. Kada se malo raskuhaju usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im rastopljenu želatinu. Ostavite da se ohlade i na kraju im umješajte šlag od 200 ml vrhnja.
Bijeli mousse od čokolade:
200 g bijele čokolade
150 ml + 200 ml slatkog vrhnja
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
Otopite čokoladu i 15o ml slatkog vrhnja na pari ili u mikrovalnoj te smjesi dodajte otopljenu želatinu. Posebno mikserom izradite 200 ml slatkog vrhnja i sjedinite sa otopljenom čokoladom koja se prethodno ohladila.
Preko podloge prvo premažite bijelu kremu, pa stavite u frižider da se malo stvrdne. Zatim stavite kremu od jagoda i sve skupa ostavite da se rashladi. Tortu ukrasite svježim jagodama ili preljevom od čokolade!
Servus i sigurna sam da ćete uživati u ovoj predivnoj slastici :)




Post je objavljen 23.04.2016. u 08:26 sati.