ŠTRUDLA OD JABUKA
|
MEDENE KOCKE
|
TORTA OD MRKVE
Pozdrav svima!
Danas vam darujem ovu malenu slatku torticu od mrkve. Miriše na proljeće, svježinu i cimet, a svojim okusom sigurno će zavesti sve one koji vole jednostavne deserte. Lagana krema od sira i vlažan, sočan biskvit izvrsno se nadopunjuju, pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom! Ovaj put sam poželjela malu tortu, pa sam je pekla u kalupu promjera 20 cm, ako vi želite veću prilagodite količinu sastojaka vašem kalupu. Sastojci potrebni za izradu biskvita: 3 cijela jaja 135 g šećera 1/2 žličice soli 1 žlica arome od vanilije 2 žlice ulja 1 žličica soka od limuna 2 mrkve (sitno naribane) 100 g brašna 1/2 praška za pecivo 1/2 žličice sode 2 žličice cimeta Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u kalup te peći biskvit na 180*C oko 15 minuta.Ohladite ga i prerežite na dva dijela. Krema: 240 ml vrhnja za šlag 250 g mascarponea 1/2 žličice cimeta 4 žlice šećera u prahu 1 žlica arome od vanilije Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. Premažite biskvit s kremom, stavite drugi dio i završite tortu s kremom te ostavite da se ohladi. Posipajte šećerom u prahu ili cimetom, a možete je ukrasiti i svježim voćem koje izvrsno odgovara okusu torte. Servus i uživajte :) Oznake: torte, mrkva, mascarpone, cimet |
MEDENA ROLADA
Pozdrav!
Danas imam za vas još jedan prijedlog, ali ovaj put za tradicionalni božićni kolač od meda! Mekana i sočna rolada puna je aroma meda i cimeta, miriše na snijeg i zimu, na blagdane! Premažite je obilno kremom od šlaga i posipajte cimetom, zadovoljstvo ovim jednostavnim kolačem će vas iznenaditi! Sastojci potrebni za roladu: 3 jaja 100 ml meda žlica otopljenog maslaca 30 g šećera 120 g brašna 1/4 žličice sode žlica cimeta prstohvat soli Krema: 300 ml slatkog vrhnja 3 žlice šećera u prahu žlica cimeta Postupak izrade: Odvojite bjelanjke i izradite od njih i šećera čvrsti snijeg. Mikserom izradite žumanjke, med i maslac dok ne postanu svijetle boje te toj smjesi dodajte brašno i sodu. Na samom kraju lagano umiješajte rukom snijeg od bjelanjaka u žutu smjesu i stavite peći na lim za pečenje obložen pek papirom. Veličina lima neka bude cca. 37x25 cm, a biskvit pecite oko 12 minuta (probajte čačkalicom)! Kada ga izvadite ostavite ga nekoliko minuta da se rashladi, odvojite od papira za pečenje, ali odmah ponovo zarolajte u taj isti papir da se ohladi. Ne brinite ako malo negdje pukne, kada je premažete kremom ništa se neće primjetiti! Ohlađeni biskvit premažite s 2/3 kreme i zarolajte te premažite ostatkom kreme. Lagano ga posipajte cimetom i ostavite da se dobro ohladi! Servus i uživajte u ovoj svečanoj, ali jednostavnoj blagdanskoj roladi :) Oznake: kolači, rolada, med, cimet, LAG |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |