Gurmanka

23.08.2018., četvrtak

ŠTRUDLA OD JABUKA




Što napraviti kada ti susjeda daruje punu vrećicu domaćih jabuka nego ignorirati vrućinu i ispeći ukusnu i slasnu štrudlu na sveopće zadovoljstvo ukućana :)

Servus i u slast :)

Oznake: kolači, štrudla, jabuke, cimet


- 13:10 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

01.09.2017., petak

MEDENE KOCKE



Jednostavnost koja će vam podariti poseban užitak i vratiti vas u djetinjstvo kada su medenjaci Medeno srce bili vaš omiljeni desert :)
Recept za ove ukusne medene kocke pronašla sam na Majinom blogu!
Detalje možete pogledati ovdje!
U slast :)

Oznake: kolači, med, cimet, čokolada


- 11:46 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

17.03.2017., petak

TORTA OD MRKVE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem ovu malenu slatku torticu od mrkve. Miriše na proljeće, svježinu i cimet, a svojim okusom sigurno će zavesti sve one koji vole jednostavne deserte. Lagana krema od sira i vlažan, sočan biskvit izvrsno se nadopunjuju, pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom!
Ovaj put sam poželjela malu tortu, pa sam je pekla u kalupu promjera 20 cm, ako vi želite veću prilagodite količinu sastojaka vašem kalupu.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
3 cijela jaja
135 g šećera
1/2 žličice soli
1 žlica arome od vanilije
2 žlice ulja
1 žličica soka od limuna
2 mrkve (sitno naribane)
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice sode
2 žličice cimeta
Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u kalup te peći biskvit na 180*C oko 15 minuta.Ohladite ga i prerežite na dva dijela.
Krema:
240 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
1/2 žličice cimeta
4 žlice šećera u prahu
1 žlica arome od vanilije
Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. Premažite biskvit s kremom, stavite drugi dio i završite tortu s kremom te ostavite da se ohladi. Posipajte šećerom u prahu ili cimetom, a možete je ukrasiti i svježim voćem koje izvrsno odgovara okusu torte.
Servus i uživajte :)






Oznake: torte, mrkva, mascarpone, cimet


- 19:21 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

22.12.2016., četvrtak

MEDENA ROLADA

Pozdrav!
Danas imam za vas još jedan prijedlog, ali ovaj put za tradicionalni božićni kolač od meda!
Mekana i sočna rolada puna je aroma meda i cimeta, miriše na snijeg i zimu, na blagdane!
Premažite je obilno kremom od šlaga i posipajte cimetom, zadovoljstvo ovim jednostavnim kolačem će vas iznenaditi!
Sastojci potrebni za roladu:
3 jaja
100 ml meda
žlica otopljenog maslaca
30 g šećera
120 g brašna
1/4 žličice sode
žlica cimeta
prstohvat soli
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
3 žlice šećera u prahu
žlica cimeta
Postupak izrade:
Odvojite bjelanjke i izradite od njih i šećera čvrsti snijeg.
Mikserom izradite žumanjke, med i maslac dok ne postanu svijetle boje te toj smjesi dodajte brašno i sodu.
Na samom kraju lagano umiješajte rukom snijeg od bjelanjaka u žutu smjesu i stavite peći na lim za pečenje obložen pek papirom.
Veličina lima neka bude cca. 37x25 cm, a biskvit pecite oko 12 minuta (probajte čačkalicom)!
Kada ga izvadite ostavite ga nekoliko minuta da se rashladi, odvojite od papira za pečenje, ali odmah ponovo zarolajte u taj isti papir da se ohladi. Ne brinite ako malo negdje pukne, kada je premažete kremom ništa se neće primjetiti!
Ohlađeni biskvit premažite s 2/3 kreme i zarolajte te premažite ostatkom kreme.
Lagano ga posipajte cimetom i ostavite da se dobro ohladi!
Servus i uživajte u ovoj svečanoj, ali jednostavnoj blagdanskoj roladi :)

Oznake: kolači, rolada, med, cimet, LAG


- 08:54 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO