Gurmanka

07.01.2019., ponedjeljak

BOUNTY TORTA

Pozdrav!
Danas imam za vas malenu torticu koja će vas, sigurna sam osvojiti već na prvi pogled!
Čokolada i kokos "ljube" se u svim kombinacijama tako da je ova tortica pun pogodak za sve vas ljubitelje slatkog, a na vama je da provjerite zašto!

Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm):
160 g kakao keksa s kokosom
100 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslace, te utisnite u kalup za torte

Sastojci potrebni za tamni čokoladni mousse:
140 g tamne čokolade
400 ml slatkog vrhnja
pola vrećice želatine
- želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri
- otopite tamnu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja
- prelijte tamni mousse preko podloge i ostavite u frižideru da se stegne dok vi ne napravite bijeli mousse

Sastojci potrebni za bijeli mousse:
200 g bijele čokolade s kokosom
400 ml slatkog vrhnja
pola vrećice želatine
- želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri
-otopite bijelu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja
- prelijte bijeli mousse preko onog od tamne čokolade i ostavite da se torta stisne u frižideru dok vi ne pripremite glazuru

Sastojci potrebni za glazuru:
100 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
- otopite čokoladu s vrhnjem na laganoj temperaturi i ostavite 20-tak minuta da se ohladi da možete formirati kapljice na torti
- prvo žličicom napravite kapljice, a ostatkom glazure prelijte tortu

Servus i u slast :)

Oznake: torte, bounty, kokos, čokolada


- 09:00 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

20.12.2018., četvrtak

KOKOS ZVJEZDICE

Pozdrav!
Danas vam darujem recept za tradicionalne ukusne i prhke zvjezdice koje morate neizostavno napraviti već ovih blagdana!
Igrajte se u kuhinji s vašom dječicom, unucima ili samo za svoj gušt baš kao i ja danas :)

Sastojci potrebni za izradu zvjezdica:
200 g oštrog brašna
100 g kokosovog brašna
80 g šećera
130 g maslaca
jaje
pola vrećice praška za pecivo
2 vanilin šećera
šećer u prahu za posipanje
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga na pola centimetra debljine
- kalupom izrežite željeni oblik kolačića i pecite ih na 180*C oko 10 minuta
- još tople ih uvaljajte u šećer

Servus i u slast :)


Oznake: kolači, zvjezdice, kokos, blagdani


- 19:35 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

11.02.2017., subota

RAFFAELO TORTA

Pozdrav!
Danas imam za vas jednu nježnu i elegantnu tortu od kokosa!
Kolač je nježne teksture, blago se osjeća aroma badema i kokosa, upotpunjena okusima bijele čokolade i mascarponea!
Sigurna sam da ćete biti zadovoljni kada je isprobate :)
Recept za tortu sam pronašla na stranici Home Cooking Adventure koju sa zadovoljstvom pratim već duže vrijeme i uživam u njihovim slasticama!
Sastojci potrebni za biskvit:
6 jaja
prstohvat soli
200 g šećera
100 g mljevenih badema
125 g brašna
- odvojite bjelanjke i izradite od njih i šećera čvrsti snijeg
- žumanjke i aromu vanilije pomiješajte i dodajte bjelanjcima
- lagano rukom umiješajte mljevene bademe, pa zatim brašno
- tortu pecite na 170*C oko 40 minuta
- izvadite je, ohladite i razrežite na tri dijela
Krema:
200 g bijele čokolade
250 g mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
40 g kokosovog brašna
- na pari otopite čokoladu i dodajte je siru
- slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte mu šećer
- pomiješajte obje smjese i kremi dodajte kokosovo brašno
Postupak slaganja:
- biskvit malo natopite toplim mlijekom i premažite 1/3 kreme
- postupak ponovite još dva puta, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme
- posipajte je kokosovim brašnom i ukrasite raffaelo kuglicama
Servus i u slast :)






Oznake: torte, raffaelo, kokos, mascarpone


- 09:22 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

09.01.2017., ponedjeljak

ČUPAVCI




Pozdrav!
Što reći za kolač koji svi poznajemo i u njemu uživamo svaki put iznova!
Ovaj klasik vole sve generacije, jednostavan je za izradu i garantirano uvijek uspijeva.
Ovo je recept koji već godinama ne mijenjam jer su mali slatki čupavi kolačići jedni od omiljenih kolača moje obitelji!
Provjerite zašto :):)
Sastojci potrebni za biskvit:
4 jaja
250 g šećera
250 g brašna (pola-pola)
150 ml mlijeka
150 ml ulja
prašak za pecivo
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izradite snijeg od bjelanjaka.
Ostale sastojke dobro izradite mikserom i na kraju ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte na papirom obložen lim za pečenje dimenzija cca. 23x33 cm i pecite na 200*C!
Krema:
130 g čokolade
200 ml mlijeka
250 g šećera
U vruće mlijeko stavite čokoladu i šećer te kratko prokuhaje.
Biskvit malo rashladite, ali neka bude još topao dok ga režete,uronite čupavce u kremu još tople jer će je tako bolje upiti i biti sočniji.
Lagano ih uvaljajte u kokosovo brašno (250 g) i slažite na pladanj da se ohlade!
Servus i u slast svima :)








Oznake: kolači, čupavci, kokos, čokolada


- 07:53 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

05.01.2017., četvrtak

PITA OD KOKOSA

Pozdrav!
Ako volite kokos onda ovaj kolač svakako morate isprobati.
Danas vam darujem recept za bogatu i kremastu pitu od kokosa posebnog okusa.
Hrskavo prhko tijesto prekriveno je ukusnom i gustom kremom od kokosa, a sama pita završava mekanim i prozračnim oblacima bjelanjaka!
Jednostavna je za napraviti,vrlo izdašna i ukusna, zašto je ne biste isprobali i vi?
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g glatkog brašna
pola žličice soli
pola praška za pecivo
70 g šećera u prahu
140 g maslaca
jaje
- zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga u okrugli kalup za pite, ali dublji
- može to biti i kalup za torte kojem morate tijestom obložiti do pola i stijenke
- koru pecite na 200*C oko 15 minuta dok ne dobije lagano boju
Sastojci potrebni za kremu:
100 g šećera
50 g brašna
prstohvat soli
400 ml mlijeka
3 žumanjka
3 žlice otopljenog maslaca
aroma vanilije
150 g kokosovog brašna
- mikserom izradite žumanjke, brašno, šećer i malo mlijeka, a ostatak mlijeka ugrijte do vrenja
- mlijeko prvo ulijte u smjesu žumanjaka, dobro promiješajte i vratite na vatru te kuhajte dok se ne zgusne
- kremu maknite s vatre i dodajte joj maslac, vaniliju i kokos
- premažite kuhanom kremom koru od tijesta i prekrijte je šaumom od bjelanjaka
Šaum:
3 bjelanjka
6 žlica šećera
aroma vanilije
- miksajte bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti šaum
- sve skupa stavite peći još oko 15-tak minuta, ali pazite da vam bjelanjci previše ne potamne
Pitu dobro rashladite i servirajte posutu šećerom u prahu ili je ukrasite čipsom od kokosa koji sam slučajno pronašla u svojoj "slatkoj ladici" tko zna od kuda, ali je vrlo ukusan i dekorativan!
Servus i u slast :)






Oznake: kolači, kokos, pita, šaum


- 09:01 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

25.02.2016., četvrtak

KOKOS RASPUKNUTIĆI

Pozdrav svima!
Posebno pozdravljam sve ljubitelje kokosa! Danas imam za vas poznate kekse raspuknutiće, ali u sasvim novom ruhu. Čokoladu je zamijenio kokos i mogu vam reći da je odradio svoju rolu na visokom nivou. Probajte ih i uvjerite se sami!
P.S. Malo sam ih ipak ukrasila čokoladom jer nas kokos uz čokoladu odvodi u neke sasvim nove slatke svjetove!
Sastojci potrebni za izradu keksa:
180 g glatkog brašna
prašak za pecivo
100 g omekšalog maslaca
150 g šećera
2 jaja
žlica arome vanilije
75 g kokos brašna
3 žlice šećera u prahu - za uvaljati kekse
Izradite mikserom maslac, šećer i jaja te dodajte ostale sastojke. Smjesu stavite na hladno nekih 30 minuta pa radite kuglice pomoću žlice za sladoled i uvaljajte ih u šećer u prahu. Meni je ispalo 12 keksa posloženo na dva lima za pečenje. Obavezno ostavite razmak da se keksi ne zalijepe jedni za druge. Pecite ih na 180*C oko 14 minuta.
Mirišu na kokos, vaniliju i sreću!
Servus i uživajte :)


Oznake: kokos, keksi, raspuknutići


- 09:56 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

24.12.2015., četvrtak

ŠUBARICE


Pozdrav svima!
Groznica božićnih kolača je pri kraju.Želim vas još samo podsjetiti na ovaj recept jer ga nikako ne smijete izostaviti ovih blagdana. Neka vaša obitelj i prijatelji uživaju u ovim mekanim i sočnim kolačićima!
Sastojci za biskvit:
6 jaja, 400 g šećera, 300 ml ulja, 150 ml mlijeka, 400 g brašna, 1 prašak za pecivo i 1 žlica kakaa.
Posebno miksati bjelanjke, posebno ostale sastojke i ručno pomiješati sve zajedno. Biskvit peći u velikoj tepsiji od pećnice cca 25 min na 180*C.
Krema: 1 l mlijeka, 16 žlica šećera, 1 vanil šećer, 10 žlica brašna i 125 g maslaca.
Staviti kuhati mlijeko, šećer i vaniliju. Ostale sastojke izmiksati s malo mlijeka i skuhati kremu. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
Kada se biskvit ohladi okruglom modlom vaditi krugove, a zatim svaki prerežite na pola.Filajte kremom, spojite krugove i premažite bočne strane.Odmah uvaljajte bočne strane u kokos (250 g kokos brašna).
Glazura:150 g čokolade, 3 žlice mlijeka, 1 žlica šećera i 20 g maslaca.Rastopite sve sastojke na laganoj vatri i malom žlicom prelijte vrh svake.
Provjereno dobre šubarice! Kolači su gotovi, a sada vam samo preostaje da uživate i radujete se blagdanima s obitelji i prijateljima!
Servus :)



Oznake: šubarice, Kolačići, kokos


- 07:56 - Komentari (6) - Isprintaj - Link

04.11.2015., srijeda

Šubarice :)


Pozdrav svima, dragi moji!
Postoje razni kolačići s kokosom a šubarice su najukusnije među njima, barem meni. One su na samom vrhu jer kokos je u kombinaciji s čokoladom kralj slastica. Istina, dosta je to reckanja, mazanja, umakanja, ali znate i sami da se isplati potruditi.Pokušajte i vi, umočite malo prste u čokoladu, a uz ovaj recept ne bi trebalo biti iznenađenja.
Sastojci za biskvit: 6 jaja, 400 g šećera, 300 ml ulja, 150 ml mlijeka, 400 g brašna, 1 prašak za pecivo i 1 žlica kakaa.
Posebno miksati bjelanjke, posebno ostale sastojke i ručno pomiješati sve zajedno. Biskvit peći u velikoj tepsiji od pećnice cca 25 min na 180*C.
Krema: 1 l mlijeka, 16 žlica šećera, 1 vanil šećer, 10 žlica brašna i 125 g maslaca.
Staviti kuhati mlijeko, šećer i vaniliju. Ostale sastojke izmiksati s malo mlijeka i skuhati kremu. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
Kada se biskvit ohladi okruglom modlom vaditi krugove, a zatim svaki prerežite na pola.Filajte kremom, spojite krugove i premažite bočne strane.Odmah uvaljajte bočne strane u kokos (250 g kokos brašna).
Glazura:150 g čokolade, 3 žlice mlijeka, 1 žlica šećera i 20 g maslaca.Rastopite sve sastojke na laganoj vatri i malom žlicom prelijte vrh svake.
Provjereno dobre šubarice!
Servus :)






Oznake: šubarice, kokos, desert


- 09:05 - Komentari (3) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO