BOUNTY TORTA
Pozdrav!
Danas imam za vas malenu torticu koja će vas, sigurna sam osvojiti već na prvi pogled! Čokolada i kokos "ljube" se u svim kombinacijama tako da je ova tortica pun pogodak za sve vas ljubitelje slatkog, a na vama je da provjerite zašto! Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm): 160 g kakao keksa s kokosom 100 g maslaca - usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslace, te utisnite u kalup za torte Sastojci potrebni za tamni čokoladni mousse: 140 g tamne čokolade 400 ml slatkog vrhnja pola vrećice želatine - želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri - otopite tamnu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja - prelijte tamni mousse preko podloge i ostavite u frižideru da se stegne dok vi ne napravite bijeli mousse Sastojci potrebni za bijeli mousse: 200 g bijele čokolade s kokosom 400 ml slatkog vrhnja pola vrećice želatine - želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri -otopite bijelu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja - prelijte bijeli mousse preko onog od tamne čokolade i ostavite da se torta stisne u frižideru dok vi ne pripremite glazuru Sastojci potrebni za glazuru: 100 g čokolade 120 ml slatkog vrhnja - otopite čokoladu s vrhnjem na laganoj temperaturi i ostavite 20-tak minuta da se ohladi da možete formirati kapljice na torti - prvo žličicom napravite kapljice, a ostatkom glazure prelijte tortu Servus i u slast :) Oznake: torte, bounty, kokos, čokolada |
KOKOS ZVJEZDICE
Pozdrav!
Danas vam darujem recept za tradicionalne ukusne i prhke zvjezdice koje morate neizostavno napraviti već ovih blagdana! Igrajte se u kuhinji s vašom dječicom, unucima ili samo za svoj gušt baš kao i ja danas :) Sastojci potrebni za izradu zvjezdica: 200 g oštrog brašna 100 g kokosovog brašna 80 g šećera 130 g maslaca jaje pola vrećice praška za pecivo 2 vanilin šećera šećer u prahu za posipanje - od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga na pola centimetra debljine - kalupom izrežite željeni oblik kolačića i pecite ih na 180*C oko 10 minuta - još tople ih uvaljajte u šećer Servus i u slast :) Oznake: kolači, zvjezdice, kokos, blagdani |
RAFFAELO TORTA
Pozdrav!
Danas imam za vas jednu nježnu i elegantnu tortu od kokosa! Kolač je nježne teksture, blago se osjeća aroma badema i kokosa, upotpunjena okusima bijele čokolade i mascarponea! Sigurna sam da ćete biti zadovoljni kada je isprobate :) Recept za tortu sam pronašla na stranici Home Cooking Adventure koju sa zadovoljstvom pratim već duže vrijeme i uživam u njihovim slasticama! Sastojci potrebni za biskvit: 6 jaja prstohvat soli 200 g šećera 100 g mljevenih badema 125 g brašna - odvojite bjelanjke i izradite od njih i šećera čvrsti snijeg - žumanjke i aromu vanilije pomiješajte i dodajte bjelanjcima - lagano rukom umiješajte mljevene bademe, pa zatim brašno - tortu pecite na 170*C oko 40 minuta - izvadite je, ohladite i razrežite na tri dijela Krema: 200 g bijele čokolade 250 g mascarpone sira 500 ml slatkog vrhnja 30 g šećera u prahu 40 g kokosovog brašna - na pari otopite čokoladu i dodajte je siru - slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte mu šećer - pomiješajte obje smjese i kremi dodajte kokosovo brašno Postupak slaganja: - biskvit malo natopite toplim mlijekom i premažite 1/3 kreme - postupak ponovite još dva puta, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme - posipajte je kokosovim brašnom i ukrasite raffaelo kuglicama Servus i u slast :) Oznake: torte, raffaelo, kokos, mascarpone |
ČUPAVCI
Pozdrav! Što reći za kolač koji svi poznajemo i u njemu uživamo svaki put iznova! Ovaj klasik vole sve generacije, jednostavan je za izradu i garantirano uvijek uspijeva. Ovo je recept koji već godinama ne mijenjam jer su mali slatki čupavi kolačići jedni od omiljenih kolača moje obitelji! Provjerite zašto :):) Sastojci potrebni za biskvit: 4 jaja 250 g šećera 250 g brašna (pola-pola) 150 ml mlijeka 150 ml ulja prašak za pecivo Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izradite snijeg od bjelanjaka. Ostale sastojke dobro izradite mikserom i na kraju ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte na papirom obložen lim za pečenje dimenzija cca. 23x33 cm i pecite na 200*C! Krema: 130 g čokolade 200 ml mlijeka 250 g šećera U vruće mlijeko stavite čokoladu i šećer te kratko prokuhaje. Biskvit malo rashladite, ali neka bude još topao dok ga režete,uronite čupavce u kremu još tople jer će je tako bolje upiti i biti sočniji. Lagano ih uvaljajte u kokosovo brašno (250 g) i slažite na pladanj da se ohlade! Servus i u slast svima :) Oznake: kolači, čupavci, kokos, čokolada |
PITA OD KOKOSA
Pozdrav!
Ako volite kokos onda ovaj kolač svakako morate isprobati. Danas vam darujem recept za bogatu i kremastu pitu od kokosa posebnog okusa. Hrskavo prhko tijesto prekriveno je ukusnom i gustom kremom od kokosa, a sama pita završava mekanim i prozračnim oblacima bjelanjaka! Jednostavna je za napraviti,vrlo izdašna i ukusna, zašto je ne biste isprobali i vi? Sastojci potrebni za tijesto: 250 g glatkog brašna pola žličice soli pola praška za pecivo 70 g šećera u prahu 140 g maslaca jaje - zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga u okrugli kalup za pite, ali dublji - može to biti i kalup za torte kojem morate tijestom obložiti do pola i stijenke - koru pecite na 200*C oko 15 minuta dok ne dobije lagano boju Sastojci potrebni za kremu: 100 g šećera 50 g brašna prstohvat soli 400 ml mlijeka 3 žumanjka 3 žlice otopljenog maslaca aroma vanilije 150 g kokosovog brašna - mikserom izradite žumanjke, brašno, šećer i malo mlijeka, a ostatak mlijeka ugrijte do vrenja - mlijeko prvo ulijte u smjesu žumanjaka, dobro promiješajte i vratite na vatru te kuhajte dok se ne zgusne - kremu maknite s vatre i dodajte joj maslac, vaniliju i kokos - premažite kuhanom kremom koru od tijesta i prekrijte je šaumom od bjelanjaka Šaum: 3 bjelanjka 6 žlica šećera aroma vanilije - miksajte bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti šaum - sve skupa stavite peći još oko 15-tak minuta, ali pazite da vam bjelanjci previše ne potamne Pitu dobro rashladite i servirajte posutu šećerom u prahu ili je ukrasite čipsom od kokosa koji sam slučajno pronašla u svojoj "slatkoj ladici" tko zna od kuda, ali je vrlo ukusan i dekorativan! Servus i u slast :) Oznake: kolači, kokos, pita, šaum |
KOKOS RASPUKNUTIĆI
Pozdrav svima!
Posebno pozdravljam sve ljubitelje kokosa! Danas imam za vas poznate kekse raspuknutiće, ali u sasvim novom ruhu. Čokoladu je zamijenio kokos i mogu vam reći da je odradio svoju rolu na visokom nivou. Probajte ih i uvjerite se sami! P.S. Malo sam ih ipak ukrasila čokoladom jer nas kokos uz čokoladu odvodi u neke sasvim nove slatke svjetove! Sastojci potrebni za izradu keksa: 180 g glatkog brašna prašak za pecivo 100 g omekšalog maslaca 150 g šećera 2 jaja žlica arome vanilije 75 g kokos brašna 3 žlice šećera u prahu - za uvaljati kekse Izradite mikserom maslac, šećer i jaja te dodajte ostale sastojke. Smjesu stavite na hladno nekih 30 minuta pa radite kuglice pomoću žlice za sladoled i uvaljajte ih u šećer u prahu. Meni je ispalo 12 keksa posloženo na dva lima za pečenje. Obavezno ostavite razmak da se keksi ne zalijepe jedni za druge. Pecite ih na 180*C oko 14 minuta. Mirišu na kokos, vaniliju i sreću! Servus i uživajte :) Oznake: kokos, keksi, raspuknutići |
ŠUBARICE
Pozdrav svima! Groznica božićnih kolača je pri kraju.Želim vas još samo podsjetiti na ovaj recept jer ga nikako ne smijete izostaviti ovih blagdana. Neka vaša obitelj i prijatelji uživaju u ovim mekanim i sočnim kolačićima! Sastojci za biskvit: 6 jaja, 400 g šećera, 300 ml ulja, 150 ml mlijeka, 400 g brašna, 1 prašak za pecivo i 1 žlica kakaa. Posebno miksati bjelanjke, posebno ostale sastojke i ručno pomiješati sve zajedno. Biskvit peći u velikoj tepsiji od pećnice cca 25 min na 180*C. Krema: 1 l mlijeka, 16 žlica šećera, 1 vanil šećer, 10 žlica brašna i 125 g maslaca. Staviti kuhati mlijeko, šećer i vaniliju. Ostale sastojke izmiksati s malo mlijeka i skuhati kremu. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac. Kada se biskvit ohladi okruglom modlom vaditi krugove, a zatim svaki prerežite na pola.Filajte kremom, spojite krugove i premažite bočne strane.Odmah uvaljajte bočne strane u kokos (250 g kokos brašna). Glazura:150 g čokolade, 3 žlice mlijeka, 1 žlica šećera i 20 g maslaca.Rastopite sve sastojke na laganoj vatri i malom žlicom prelijte vrh svake. Provjereno dobre šubarice! Kolači su gotovi, a sada vam samo preostaje da uživate i radujete se blagdanima s obitelji i prijateljima! Servus :) Oznake: šubarice, Kolačići, kokos |
Šubarice :)
Pozdrav svima, dragi moji! Postoje razni kolačići s kokosom a šubarice su najukusnije među njima, barem meni. One su na samom vrhu jer kokos je u kombinaciji s čokoladom kralj slastica. Istina, dosta je to reckanja, mazanja, umakanja, ali znate i sami da se isplati potruditi.Pokušajte i vi, umočite malo prste u čokoladu, a uz ovaj recept ne bi trebalo biti iznenađenja. Sastojci za biskvit: 6 jaja, 400 g šećera, 300 ml ulja, 150 ml mlijeka, 400 g brašna, 1 prašak za pecivo i 1 žlica kakaa. Posebno miksati bjelanjke, posebno ostale sastojke i ručno pomiješati sve zajedno. Biskvit peći u velikoj tepsiji od pećnice cca 25 min na 180*C. Krema: 1 l mlijeka, 16 žlica šećera, 1 vanil šećer, 10 žlica brašna i 125 g maslaca. Staviti kuhati mlijeko, šećer i vaniliju. Ostale sastojke izmiksati s malo mlijeka i skuhati kremu. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac. Kada se biskvit ohladi okruglom modlom vaditi krugove, a zatim svaki prerežite na pola.Filajte kremom, spojite krugove i premažite bočne strane.Odmah uvaljajte bočne strane u kokos (250 g kokos brašna). Glazura:150 g čokolade, 3 žlice mlijeka, 1 žlica šećera i 20 g maslaca.Rastopite sve sastojke na laganoj vatri i malom žlicom prelijte vrh svake. Provjereno dobre šubarice! Servus :) Oznake: šubarice, kokos, desert |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |