Pozdrav!
Danas imam za vas malenu torticu koja će vas, sigurna sam osvojiti već na prvi pogled!
Čokolada i kokos "ljube" se u svim kombinacijama tako da je ova tortica pun pogodak za sve vas ljubitelje slatkog, a na vama je da provjerite zašto!
Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm):
160 g kakao keksa s kokosom
100 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslace, te utisnite u kalup za torte
Sastojci potrebni za tamni čokoladni mousse:
140 g tamne čokolade
400 ml slatkog vrhnja
pola vrećice želatine
- želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri
- otopite tamnu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja
- prelijte tamni mousse preko podloge i ostavite u frižideru da se stegne dok vi ne napravite bijeli mousse
Sastojci potrebni za bijeli mousse:
200 g bijele čokolade s kokosom
400 ml slatkog vrhnja
pola vrećice želatine
- želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri
-otopite bijelu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja
- prelijte bijeli mousse preko onog od tamne čokolade i ostavite da se torta stisne u frižideru dok vi ne pripremite glazuru
Sastojci potrebni za glazuru:
100 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
- otopite čokoladu s vrhnjem na laganoj temperaturi i ostavite 20-tak minuta da se ohladi da možete formirati kapljice na torti
- prvo žličicom napravite kapljice, a ostatkom glazure prelijte tortu
Servus i u slast :)