Pozdrav svima!
Ne želim propustiti sezonu jagoda, a da ne isprobam neki novi recept. Pošto uživam u okusu i izgledu rolada napravila sam jednu od jagoda. Ovo je lagan i sočan kolač savršen za tople dane proljeća. Nadam se da ćete se složiti da izgleda impresivno, a okus mu je nevjerojatan, naprosto se topi u ustima. Biskvit od vanilije, marmelada od svježih jagoda i lagana mascarpone krema će sigurno potaknuti i vas da pripremite ovaj predivan desert za svoju obitelj i goste!
Sastojci potrebni za biskvit:
100 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
pola žličice soli
4 jaja
120 g šećera
žlica arome vanilije
50 g rastopljenog maslaca
Izradite mikserom sve sastojke počevši s jajima i šećerom, dodajte rastopljeni maslac i brašno te izlijte smjesu u papirom obložen lim veličine 30x40cm. Pecite biskvit na 180*C oko 15 minuta, izvadite i nakon par minuta odvojite od papira, ali ponovo ga zarolajte u isti papir i ostavite da se ohladi.
Marmelada od jagoda:
300 g jagoda
50 g šećera
žlica vode
Narežite jagode i stavite ih kuhati sa šećerom i vodom. Lagano ih pritisnite s kuhačom da se ubrza proces i kuhajte dok se ne zgusnu,oko 15 minuta. Ostavite marmeladu da se ohladi.
Krema od sira:
200 g sira mascarponea
150 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
žlica arome vanilije
Napravite šlag od vrhnja i dodajte ga siru,šećeru i vaniliji.
Sada odmotajte biskvit i premažite ga prvo marmeladom od jagoda, pa zatim kremom od sira. Lagano ga zamotajte i ostavite nekoliko sati da se stegne.
Posipajte ga šećerom u prahu, ukrasite sa svježim jagodama i opustite se u ugodnom društvu!
Servus :)