TORTA OD MALINA
Pozdrav svima!
Još jedna savršena poslastica za ljeto! Predivna torta s malinama i kremom od mascarponea, sočna i ukusna. Još traje sezona malina koje se savršeno uklapaju u ovaj osvježavajuću desert, pa moramo iskoristiti vrijeme i uživati u zdravom voću. Jedini korak koji zahtijeva pečenje je biskvit, a sve ostalo je igra sa slojevima kreme i ukrašavanjem. Sastojci potrebni za izradu biskvita: 380 g brašna 1/2 žličice soli prašak za pecivo 230 g omekšalog maslaca 200 g šećera 5 jaja 2 žličice ekstrakta vanilije 240 ml mlijeka Izradite mikserom maslac i šećer te polako dodajte jedno po jedno cijelo jaje. Dodajte brašno i prašak za pecivo naizmjence s mlijekom. Smjesu izlijte u dva jednaka kalupa za torte i pecite na 200*C oko 25 minuta. Kada se biskvit ohladi, svaki prerežite na pola jer trebate 4 komada biskvita. Umak od malina: 600 g svježih ili smrznutih malina 160 g šećera 30 ml vode 1 žlica soka od limuna Sve sastojke stavite u posudu i kuhajte oko 25 minuta dok se umak ne zgusne. Procijedite ga i uklonite koštice te ostavite da se ohladi. Krema od mascarponea: 500 g mascarpone sira 550 ml slatkog vrhnja 80 g šećera u prahu 2 žličice ekstrakta vanilije Izradite posebno šlag od vrhnja i pomiješajte ga s mascarponeom, šećerom i vanilijom. Postupak slaganja: Biskvit premažite 1/3 umaka od malina na koji vrećicom za kreme stavite 1/4 kreme. Kremu sam stiskala u obliku kapljica tako da kada pritisnete gornju koru ispadnu latice na krajevima (vidi sliku torte). Nastavite sloj biskvita, malina, kreme...a završite s kremom i ukrasite je svježim malinama i listićima mente. Servus i ugodan vikend vam želim :) Ovako izgleda uvod... ...a ovo je konačna verzija :) Oznake: maline, torta, mascarpone |
< | kolovoz, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |