Pozdrav svima!
Još jedna savršena poslastica za ljeto!
Predivna torta s malinama i kremom od mascarponea, sočna i ukusna. Još traje sezona malina koje se savršeno uklapaju u ovaj osvježavajuću desert, pa moramo iskoristiti vrijeme i uživati u zdravom voću.
Jedini korak koji zahtijeva pečenje je biskvit, a sve ostalo je igra sa slojevima kreme i ukrašavanjem.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
380 g brašna
1/2 žličice soli
prašak za pecivo
230 g omekšalog maslaca
200 g šećera
5 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
240 ml mlijeka
Izradite mikserom maslac i šećer te polako dodajte jedno po jedno cijelo jaje. Dodajte brašno i prašak za pecivo naizmjence s mlijekom. Smjesu izlijte u dva jednaka kalupa za torte i pecite na 200*C oko 25 minuta. Kada se biskvit ohladi, svaki prerežite na pola jer trebate 4 komada biskvita.
Umak od malina:
600 g svježih ili smrznutih malina
160 g šećera
30 ml vode
1 žlica soka od limuna
Sve sastojke stavite u posudu i kuhajte oko 25 minuta dok se umak ne zgusne. Procijedite ga i uklonite koštice te ostavite da se ohladi.
Krema od mascarponea:
500 g mascarpone sira
550 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
Izradite posebno šlag od vrhnja i pomiješajte ga s mascarponeom, šećerom i vanilijom.
Postupak slaganja:
Biskvit premažite 1/3 umaka od malina na koji vrećicom za kreme stavite 1/4 kreme. Kremu sam stiskala u obliku kapljica tako da kada pritisnete gornju koru ispadnu latice na krajevima (vidi sliku torte). Nastavite sloj biskvita, malina, kreme...a završite s kremom i ukrasite je svježim malinama i listićima mente.
Servus i ugodan vikend vam želim :)
Ovako izgleda uvod...