TIRAMISU
|
TIRAMISU TORTA S MALINAMA
|
TIRAMISU U ČAŠI
|
TIRAMISU TORTA S MALINAMA
|
TIRAMISU
|
TIRAMISU MOUSSE
Pozdrav svima!
Apsolutno obožavam tiramisu iako baš nisam ljubiteljica piškota. Oduvijek me oduševljavala ta bogata glatka krema, pa sam odlučila izbaciti piškote iz ovog recepta. Volim mascarpone, šlag i okus kave, pa zašto ih ne složiti u čašu i samo uživati u ovoj predivnoj kombinaciji okusa. Danas je takav dan kada mi nisu potrebni keksi, kolači, torte... Dovoljna mi je mala žličica i božanstvena tiramisu krema servirana u običnoj teglici i današnji dan je upravo postao savršen! Sastojci potrebni za tiramisu kremu: 11/2 žličica instant kave 50 ml vruće vode 200 ml slatkog vrhnja 100 g šećera u prahu 250 g mascarponea žlica arome vanilije žlica kakaa naribana čokolada za ukras Skuhati kavu i ostaviti da se malo ohladi. Mikserom izraditi slatko vrhnje, a mascarpone i šećer u prahu miksati posebno te mu dodati 3 žlice skuhane kave. Lagano ručno dodajte šlag i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje. Čašu, zdjelicu ili prigodnu staklenku naizmjence punite kremom i posipajte kakaom da se vide slojevi koji čine cijelu ovu priču interesntnijom! Na sam vrh naribajte čokoladu i tek tada će ovaj desert postati kompletan! Servus i uživajte :) Oznake: kolači, tiramisu, krema, mascarpone |
TIRAMISU KOLAČ
Pozdrav svima!
Ništa nije bolje nego se ovih vrućih dana osvježiti hladnim desertom. Tiramisu je jedna od tih neodoljivih slastica koje nije potrebno peći. Bogat je i pahuljast tako da se doslovno topi u ustima. Nije ni čudo da ga svi vole, a ja ću danas podijeliti s vama svoj recept za jedan klasičan Tiramisu koji ćete sigurno i vi zavoljeti! Sastojci potrebni za izradu kolača: 300 g piškota espresso kava (hladna) + rum 6 jaja 10 žlica šećera aroma vanilije 500 g mascarponea Prvo skuhajte jaku espresso kavu i po želji joj dodajte malo ruma (ja sam dodala žlicu arome vanilije). Uzmite kalup ili lim veličine 30 x 30 centimetara u koji ćete slagati kolač. Odvojite bjelanjke, a žumanjcima dodajte 6 žlica šećera te ih mikserom malo izradite na pari dok ne dobijete gustu svijetlu smjesu. Ovaj recept volim baš zbog toga što u njega ne idu sirovi žumanjci nego su toplinski obrađeni. Na kraju smjesi dodajte 2 žlice arome vanilije i ostavite da se dobro ohladi. Za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i 4 žlice šećera. Pomiješajte mikserom mascarpone i žumanjke te ručno dodajte snijeg od bjelanjaka. Dobivena krema nije jako čvrsta, ali tako treba i biti. Volim kada mi je krema za Tiramisu baršunasta i glatka, gotovo tekuća. Postupak slaganja: Kratko umočite piškote u kavu i poslažite na dno kalupa. Premažite ih s pola kreme te složite drugi red piškota koji prekrijte s ostatkom kreme. Obilno posipajte s kakaom u prahu i ostavite u frižideru da se dobro rashladi! Servus i uživajte u jednom od omiljenih kolača moje obitelji:) Oznake: tiramisu, mascarpone, kava |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |