TIRAMISU KOLAČ
Pozdrav svima!
Ništa nije bolje nego se ovih vrućih dana osvježiti hladnim desertom. Tiramisu je jedna od tih neodoljivih slastica koje nije potrebno peći. Bogat je i pahuljast tako da se doslovno topi u ustima. Nije ni čudo da ga svi vole, a ja ću danas podijeliti s vama svoj recept za jedan klasičan Tiramisu koji ćete sigurno i vi zavoljeti! Sastojci potrebni za izradu kolača: 300 g piškota espresso kava (hladna) + rum 6 jaja 10 žlica šećera aroma vanilije 500 g mascarponea Prvo skuhajte jaku espresso kavu i po želji joj dodajte malo ruma (ja sam dodala žlicu arome vanilije). Uzmite kalup ili lim veličine 30 x 30 centimetara u koji ćete slagati kolač. Odvojite bjelanjke, a žumanjcima dodajte 6 žlica šećera te ih mikserom malo izradite na pari dok ne dobijete gustu svijetlu smjesu. Ovaj recept volim baš zbog toga što u njega ne idu sirovi žumanjci nego su toplinski obrađeni. Na kraju smjesi dodajte 2 žlice arome vanilije i ostavite da se dobro ohladi. Za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i 4 žlice šećera. Pomiješajte mikserom mascarpone i žumanjke te ručno dodajte snijeg od bjelanjaka. Dobivena krema nije jako čvrsta, ali tako treba i biti. Volim kada mi je krema za Tiramisu baršunasta i glatka, gotovo tekuća. Postupak slaganja: Kratko umočite piškote u kavu i poslažite na dno kalupa. Premažite ih s pola kreme te složite drugi red piškota koji prekrijte s ostatkom kreme. Obilno posipajte s kakaom u prahu i ostavite u frižideru da se dobro rashladi! Servus i uživajte u jednom od omiljenih kolača moje obitelji:) Oznake: tiramisu, mascarpone, kava |
< | kolovoz, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |