KREM TART OD LIMUNA
Danas imam za vas jedno ukusno svileno iznenađenje! Tart od limuna kojim ćete iznenaditi vaše najmilije je vrlo ukusan i osvježavajuć, a svojim aromama ih mora jednostavno osvojiti! Sastojci potrebni ta podlogu: 200 g Digestive keksa 50 g šećera prstohvat soli 10 žlica otopljenog maslaca - kekse usitnite i dodajte im ostale sastojke te ih utisnite u željeni kalup i pecite na 180*C oko 10 minuta Sastojci potrebni za mousse od limuna: 4 žumanjka 200 g šećera u prahu 80 g maslaca 100 ml soka od limuna - šećer i žumanjke izradite mikserom, dodajte ostale sastojke i u posudi nad parom lagano kuhajte dok ne dođe do vrenja i krema se ne počne zgušnjavati - ostavite je da se malo ohladi dok vi ne napravite šlag od 200 ml slatkog vrhnja - lagano ga umiješajte u kremu od limuna i tart ukrasite prema vašem ukusu Servus i u slast :) Oznake: kolači, tart, limun, mousse, valentinovo |
ČOKOLADNI TART S MERINGOM
Pozdrav! Danas imam za vas tart s hrskavom koricom i bogatim čokoladnim punjenjem te glatkom svilenom meringom na vrhu, ovo je slatko zadovoljstvo koje ne smijete propustiti! Sastojci potrebni za izradu podloge: 125 g glatkog brašna 50 g maslaca jaje pola praška za pecivo vanilin šećer 50 g šećera žlica hladne vode po potrebi -zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za tart četvrtasti ili okrugli (morate obložiti i stijenke kalupa) -prekrijte tijesto s pek papirom na koji stavite dvije šake graha i pecite ga na "slijepo" oko 15 minuta na 190*C, zatim maknite grah i papir te pecite dalje dok ne porumeni -ostavite ga da se ohladi dok vi napravite kremu Sastojci potrebni za izradu kreme: 200 ml slatkog vrhnja 250 g čokolade 2 velike žlice nutelle -ugrijte vrhnje i prelijte preko komadića čokolade -kada se čokolada otopila dodajte nutellu i sve skupa dobro promiješajte -kremu prelijte preko ohlađene podloge od tijesta te ostavite da se ohladi i stisne Sastojci potrebni za izradu meringe: 2 bjelanjka 100 g šećera prstohvat soli žlica arome vanilije - na pari prvo lagano rukom miješajte sastojke dok ne postignete temperaturu od 70*C -maknite smjesu s izvore topline i izradite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg sa čvrstim sjajnim vrhovima - meringu premažite preko čokoladnog punjenja i ukrasite prema želji Servus i u slast :) Oznake: tart, pita, čokolada.nutella, meringa |
ČOKOLADNI TART
Pozdrav!
Uskoro je jedan 18 rođendan, a ja sam obećala nešto čokoladno i posebno! Lutajući po bespućima interneta naletjela sam na ovu čokoladnu fantaziju koja nas je sve momentalno osvojila svojim okusom. Dijelim je danas sa svim štovateljima čokolade jer samo vi možete razumjeti strast prema ovom savršenstvu okusa :) Sastojci potrebni za izradu: 4 jaja 10 dkg šećera 20 dkg maslaca 10 dkg čokolade za kuhanje 4 žlice brašna 0.5 l slatkog vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje 1 žlica šećera Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći u kalupu za torte na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema. P.S. Nisam pronašla čiji je recept, ali svakako autoru zahvaljujem na simfoniji okusa i jednostavnosti izrade! Servus i u slast :) Oznake: kolači, tart, čokolada, torta |
LIMUN TART
Mirisan, hrskav i ukusan tart koji ćete sigurno zavoljeti! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna 150 g maslaca 80 g šećera u prahu pola praška za pecivo jaje malo soli žlica vrhnja - zamijesite tijesto i tanko razvaljajte u kalup za tart te ispecite na 180*C dok ne postane rumeno Sastojci potrebni za kremu: 120 g maslaca 300 g šećera u prahu 3 jaja 3 žumanjka 150 ml limunovog soka naribana korica 2 limuna - na pari kuhajte sve sastojke osim maslaca i korice limuna - kada se krema ugusti maknite je s vatre i dodajte maslac i koricu limuna - kremu prelijte preko ohlađene kore i ukrasite meringom tj. šaumom Sastojci potrebni za meringu: 3 bjelanjka 150 g šećera 4 žlice vode - mikserom izradite bjelanjke i dodajte im prokuhanu vodu i šećer koje ste kuhali do 120*C - sve skupa dobro izradite mikserom i željenim oblicima ukrasite tart Servus i u slast :) Oznake: kolači, limun, tart, pita |
ČOKOLADNI TART S MALINAMA
|
FRANGIPANE TART S JABUKAMA
Poseban desert koji ćete sigurno obožavati, a okuse mu možete mijenjati ovisno o voću kojim ćete ga nadjenuti! Ovaj ukusan, sočan i prhak kolač biti će često na vašem stolu! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 200 g brašna prstohvat soli 2 žlice šećera 110 g maslaca žumanjak 30 ml hladne vode - od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitak kalup za tart - tijesto pecite na 180*C oko 20 minuta - kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica Sastojci potrebni za frangipane: 110 g maslaca sobne temperature 100 g šećera aroma vanilije 2 jaja 120 g badema 2 žlice brašna - mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke - premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor) - tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju Kada se ohladi posipajte ga šećerom u prahu i servirajte! Servus i u slast :) Oznake: kolači, tart, pita, bademi, jabuke, frangipane |
PITA OD JABUKA I KARAMELE
Pozdrav svima! Jesen i kiša me uvijek rastužuju, a ima li išta bolje za utjehu nego pita od jabuka? Miris jabuka i cimeta grije dušu i vraća nas u djetinjstvo, dane štrudli, pita i bazlamača. Ovaj tradicionalan desert sam napravila u malo modernijem ruhu, a najbolji dio je vruća slatka domaća karamela kojom sam je prelila! Tart je puno jednostavniji za izradu od pite, a svojim izgledom me oduševio! Istovremeno meko, sočno i hrskavo, desert koji ćete sigurno ponoviti ako ne zbog okusa onda sigurno zbog mirisa koji će se cijeli dan širiti vašom kuhinjom. Sastojci potrebni za tijesto: 300 g oštrog brašna 200 g maslaca 100 g šećera jaje žličica praška za pecivo vanil šećer naribana korica limuna Zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga u plitki kalup za tart, a može biti dugoljast ili okrugli. Može vam poslužiti i okrugli kalup za torte, samo malo obložite s tijestom i stijenke kalupa. Tijesto ispikajte s vilicom i napunite s grahom te podlogu pecite 15 minuta s grahom, pa još 5 minuta bez njega. Bitno je ne dozvoliti podlozi da se digne da bi ostalo mjesta za nadjev. Nadjev: Narežite 3 jabuke na kockice i prodinstajte na 3 žlice maslaca dok ne omekšaju. Grubo narežite na kriške još dvije jabuke i dodajte smjesi 100 g šećera te dinstajte sve skupa oko 10-tak minuta. Na toplo tijesto stavite prvo sitno rezane jabuke, a po vrhu složite kriške. Sve skupa još pecite oko 30 minuta te ostavite da se malo ohladi. Sada slijedi moj najdraži dio, ali vi ga ne morate raditi ako ne volite karamelu. Osobno, uživam u okusu karamele i ova kombinacija s jabukama mi je naprosto neodoljiva! Karamela: 250 g šećera 250 ml slatkog vrhnja 50 g maslaca Otopite šećer na srednjoj vatri, a maslac stavite u slatko vrhnje i zagrijte. Kada se šećer otopi i dobije lijepu žućkastu boju maknite ga s vatre i sve sastojke sjedinite te ostavite da se ohladi. Naravno, ja sam odmah obilno prelila karamel preko jabuka i "otplovila" u neki drugi bolji svijet :) Servus i u slast :) Oznake: kolači, tart, jabuke, karamela, pita |
TART OD LIMUNA
Pozdrav!
Danas dijelim s vama novi recept za tart od limuna - sočno, mirisno i ukusno zadovoljstvo, kušajte ga i vi! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 175 g glatkog brašna 25 g šećera u prahu 100 g maslaca žumanjak žlica hladne vode - pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto - razvaljajte ga prema promjeru vašeg kalupa za tart, ali pazite da njime obložite malo i stijenke kalupa u visinu - tijesto ispecite na "slijepo" tj. prekrijte ga folijom i stavite na njega kao uteg nekoliko šaka graha - grah stavljamo da se tijesto tijekom pečenja ne digne i da ostane mjesta za nadjev od limuna - tijesto pecite na 200*C oko 20 minuta - izvadite ga i maknite grah te prelijte nadjevom Nadjev od limuna: naribana korica i sok od 4 limuna 5 cijelih jaja 230 g šećera u prahu 125 ml slatkog vrhnja - pjenjačom umutite jaja i šećer - dodajte koricu i limunov sok te na kraju tekuće slatko vrhnje - sve sastojke dobro promiješajte i prelijte preko tijesta te još sve skupa pecite na 160*C oko 40 minuta - tart dobro rashladite i obilno posipajte šećerom u prahu Servus i u slast :) |
HRSKAVI TART OD BOROVNICA
Pozdrav!
Hrskavo, sočno zadovoljstvo koje ćete sigurno zavoljeti! Tart možete kombinirati s raznim sezonskim voćem i raditi kada god poželite, jednostavan je, ali i vrlo ukusan! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 100 g brašna od badema 100 g oštrog brašna 50 g šećera pola žličice soli pola praška za pecivo 70 g omekšalog maslaca 1 žlica arome vanilije 1 jaje - od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga tako da malo obložite i stijenke kalupa za pite - odrežite dijelove tijesta koji vire i spremite ih jer ćete s njima kasnije posipati vašu pitu po vrhu Nadjev: 300 g borovnica žlica meda ili 50 g šećera 2 žličice gustina - sve sastojke dobro promiješajte i njima prekrijte koru koju ste prethodno razvaljali u kalupu - sada krupno nasjeckajte šaku oraha i posipajte po borovnicama - od onog ostatka tijesta trgajte komadiće i njih razbacajte po piti - pecite je na 180*C oko 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju Servus i u slast :) Oznake: kolači, tart, borovnice, orasi |
TART SA ČOKOLADOM I MALINAMA
Pozdrav svima!
Ovaj poseban recept je samo za one koji znaju uživati u čokoladi, a osobito u čokoladi koja miriše na svježe maline čiji se okus savršeno upotpunjuje s njom. Ako želite napraviti nešto zaista posebno, napravite ovaj tart za koji je potrebno samo 15-tak minuta vašeg vremena i čarobna torta iz bajke je spremna za vaš užitak! Sastojci potrebni za izradu deserta: 400 g oreo keksa 120 g otopljenog maslaca 700 g čokolade 300 ml slatkog vrhnja 300 g svježih malina Oreo kekse usitnite i prelijte s otopljenim maslacem te dobro promiješajte. Prstima ili pomoću žlice pritisnite smjesu u okrugli kalup te stavite u frižider da se malo stegne. Čokoladu i slatko vrhnje otopite kako inače radite, na pari ili u mikrovalnoj pećnici i miješajte dok ne dobijete gustu kompaktnu smjesu koju prelijte preko podloge od keksa. Vratite još malo u frižider da vam maline ne potonu ako je čokoladna smjesa mekana. Probajte lagano da li se krema počela stezati pa složite voće na nju. Ostavite da se sve skupa malo stegne i posipajte šećerom u prahu! Servus i vjerujem da ćete uživati u svakom zalogaju ovog predivnog deserta:) Oznake: tart, čokolada, maline=užitak |
TART SA ČOKOLADOM I JAGODAMA
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama ovaj predivan recept kojem će se sigurno razveseliti svi koji vole čokoladu. Ako niste još smislili čime iznenaditi voljenu osobu za Dan zaljubljenih ovaj kolač može biti jedna od mogućnosti.Kolač od jagoda koji se ne peče, apsolutno idealno rješenje za Valentinovo. Iznenadite voljene ovim tartom koji je zaista posebnog okusa. Prhki Oreo keksi predivno se nadopunjuju sa mekanim glatkim čokoladnim dijelom. Jagode su zaista kao šlag na kraju, ali ako pronađete samo maline i one su dobar izbor za ovaj kolač. Posipajte ga nasjeckanim bademima, ukrasite crvenom mašnom i uživajte sa voljenom osobom u ovim posebnim okusima! Za podlogu trebate: 330 g Oreo keksa 110 g otopljenog maslaca Kekse sitno samljeti, dodati otopljeni maslac i promiješati te utisnuti u kalup za torte (rub ne mora biti visok-cca.2 cm). Čokoladni preljev: 200 g mliječne čokolade 100 g tamne čokolade 200 ml slatkog vrhnja Ugrijati vrhnje te preliti po čokoladi i miješati dok se ne otopi. Preliti po podlozi od keksa i kada se malo ohladi utisnuti jagode. Posipajte krupno nasjeckanim bademima, orasima... i gotovo,ništa lakše! Nadam se da ćete ovim kolačem ugodno iznenaditi nekog koga volite, a ako ste sami ugodite sebi i uživajte! Servus:) Oznake: tart, čokolada, jagode |
TART OD KARAMELE
Pozdrav svima!
Nastavljam u blagdanskom duhu i poklanjam vam ovu idealnu kombinaciju koja je namijenjena samo pravim ljubiteljima čokolade. Svi čokoholičari neka zaslade život uz ovu predivnu kombinaciju s karamelom, tako glatkom i nježnom da samo klizi niz nepce dok joj hrskavo tijesto daje predivan kontrast. Ovaj desert je pravo savršenstvo okusa, uvjerite se sami! Tijesto: 160 g brašna 30 g badema 30 g kakaa 50 g šećera pola žličice soli 110 g omekšalog maslaca 1 žlica arome vanilije 1 jaje 1/2 žlice hladne vode Zamijesite tijesto, prekrite ga pek papirom, stavite grah i pecite prazno 15 minuta na 180*C pa maknite grah i pecite još 15 minuta. Tijesto ostavite da se ohladi. Karamela: 300 g šećera 1 dcl vode pola žličice soli 120 g vrhnja za šlag 70 g maslaca Staviti kuhati šećer i vodu dok ne dobije smeđu boju, maknuti s vatre i dodati vrhnje, ali miješati samo 2 minute, vratiti na vatru i dodati maslac te miješati dok se ne otopi(vrlo kratko). Vrući karamel preliti po tijestu i čekati da se ohladi te preliti tart, čokoladom. Preljev: 120 ml vrhnja za šlag 120 g čokolade Ugrijati vrhnje i rastopiti čokoladu te preliti po karameli na tartu. Ukrasiti bademima, lješnjacima,... Servus i uživajte :) Oznake: tart, karamela, čokolada, desert |
PITA OD LIMUNA
Dobar vam dan, mili moji!
Bez ikakve dvojbe, jedna od mojih najdražih pita. Krasna krema od limuna draži vaše nepce, a miris koji se širi kuhinjom vas omamljuje. Kod nje vrijedi pravilo manje je više! Jednostavno, pita koja osvježava i koju ćete pamtiti! Bečko tijesto: 150 g glatkog brašna 100 g omekšalog maslaca 50 g šećera pola jaja malo soli Zamijesite tijesto, razvaljajte ga u okrugli kalup i stavite peći 10 minuta na 180*C. Na tijesto stavite papir za pečenje pa grah da se ne digne prilikom pečenja. Nakon 10 minuta maknite grah i prelijte ga kremom. Krema: 100 g maslaca - otopljenog 2 limuna 3 jaja 300 g šećera Sitno naribajte koricu 2 limuna i iscijedite sok. Miksajte 3 cijela jaja, šećer, maslac i dodajte limunov sok, te sve prelijte preko tijesta. Nastavite peći pitu još 40 minuta na 160*C, dok lijepo ne porumeni. Ukrasite prema želji! Probajte je i uživajte! Servus :) Oznake: pita od limuna, desert, tart |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |