Pozdrav!
Danas imam za vas tart s hrskavom koricom i bogatim čokoladnim punjenjem te glatkom svilenom meringom na vrhu, ovo je slatko zadovoljstvo koje ne smijete propustiti!
Sastojci potrebni za izradu podloge:
125 g glatkog brašna
50 g maslaca
jaje
pola praška za pecivo
vanilin šećer
50 g šećera
žlica hladne vode po potrebi
-zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za tart četvrtasti ili okrugli (morate obložiti i stijenke kalupa)
-prekrijte tijesto s pek papirom na koji stavite dvije šake graha i pecite ga na "slijepo" oko 15 minuta na 190*C, zatim maknite grah i papir te pecite dalje dok ne porumeni
-ostavite ga da se ohladi dok vi napravite kremu
Sastojci potrebni za izradu kreme:
200 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade
2 velike žlice nutelle
-ugrijte vrhnje i prelijte preko komadića čokolade
-kada se čokolada otopila dodajte nutellu i sve skupa dobro promiješajte
-kremu prelijte preko ohlađene podloge od tijesta te ostavite da se ohladi i stisne
Sastojci potrebni za izradu meringe:
2 bjelanjka
100 g šećera
prstohvat soli
žlica arome vanilije
- na pari prvo lagano rukom miješajte sastojke dok ne postignete temperaturu od 70*C
-maknite smjesu s izvore topline i izradite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg sa čvrstim sjajnim vrhovima
- meringu premažite preko čokoladnog punjenja i ukrasite prema želji