Gurmanka

29.01.2019., utorak

ČOKOLADNI TART S MERINGOM




Pozdrav!
Danas imam za vas tart s hrskavom koricom i bogatim čokoladnim punjenjem te glatkom svilenom meringom na vrhu, ovo je slatko zadovoljstvo koje ne smijete propustiti!

Sastojci potrebni za izradu podloge:
125 g glatkog brašna
50 g maslaca
jaje
pola praška za pecivo
vanilin šećer
50 g šećera
žlica hladne vode po potrebi
-zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za tart četvrtasti ili okrugli (morate obložiti i stijenke kalupa)
-prekrijte tijesto s pek papirom na koji stavite dvije šake graha i pecite ga na "slijepo" oko 15 minuta na 190*C, zatim maknite grah i papir te pecite dalje dok ne porumeni
-ostavite ga da se ohladi dok vi napravite kremu

Sastojci potrebni za izradu kreme:
200 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade
2 velike žlice nutelle
-ugrijte vrhnje i prelijte preko komadića čokolade
-kada se čokolada otopila dodajte nutellu i sve skupa dobro promiješajte
-kremu prelijte preko ohlađene podloge od tijesta te ostavite da se ohladi i stisne

Sastojci potrebni za izradu meringe:
2 bjelanjka
100 g šećera
prstohvat soli
žlica arome vanilije
- na pari prvo lagano rukom miješajte sastojke dok ne postignete temperaturu od 70*C
-maknite smjesu s izvore topline i izradite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg sa čvrstim sjajnim vrhovima
- meringu premažite preko čokoladnog punjenja i ukrasite prema želji

Servus i u slast :)

Oznake: tart, pita, čokolada.nutella, meringa


- 19:57 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2019 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO