ČOKOLADNI TART S MERINGOM
Pozdrav! Danas imam za vas tart s hrskavom koricom i bogatim čokoladnim punjenjem te glatkom svilenom meringom na vrhu, ovo je slatko zadovoljstvo koje ne smijete propustiti! Sastojci potrebni za izradu podloge: 125 g glatkog brašna 50 g maslaca jaje pola praška za pecivo vanilin šećer 50 g šećera žlica hladne vode po potrebi -zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za tart četvrtasti ili okrugli (morate obložiti i stijenke kalupa) -prekrijte tijesto s pek papirom na koji stavite dvije šake graha i pecite ga na "slijepo" oko 15 minuta na 190*C, zatim maknite grah i papir te pecite dalje dok ne porumeni -ostavite ga da se ohladi dok vi napravite kremu Sastojci potrebni za izradu kreme: 200 ml slatkog vrhnja 250 g čokolade 2 velike žlice nutelle -ugrijte vrhnje i prelijte preko komadića čokolade -kada se čokolada otopila dodajte nutellu i sve skupa dobro promiješajte -kremu prelijte preko ohlađene podloge od tijesta te ostavite da se ohladi i stisne Sastojci potrebni za izradu meringe: 2 bjelanjka 100 g šećera prstohvat soli žlica arome vanilije - na pari prvo lagano rukom miješajte sastojke dok ne postignete temperaturu od 70*C -maknite smjesu s izvore topline i izradite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg sa čvrstim sjajnim vrhovima - meringu premažite preko čokoladnog punjenja i ukrasite prema želji Servus i u slast :) Oznake: tart, pita, čokolada.nutella, meringa |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |