ČOKOLADNI TART S MERINGOM
Pozdrav! Danas imam za vas tart s hrskavom koricom i bogatim čokoladnim punjenjem te glatkom svilenom meringom na vrhu, ovo je slatko zadovoljstvo koje ne smijete propustiti! Sastojci potrebni za izradu podloge: 125 g glatkog brašna 50 g maslaca jaje pola praška za pecivo vanilin šećer 50 g šećera žlica hladne vode po potrebi -zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za tart četvrtasti ili okrugli (morate obložiti i stijenke kalupa) -prekrijte tijesto s pek papirom na koji stavite dvije šake graha i pecite ga na "slijepo" oko 15 minuta na 190*C, zatim maknite grah i papir te pecite dalje dok ne porumeni -ostavite ga da se ohladi dok vi napravite kremu Sastojci potrebni za izradu kreme: 200 ml slatkog vrhnja 250 g čokolade 2 velike žlice nutelle -ugrijte vrhnje i prelijte preko komadića čokolade -kada se čokolada otopila dodajte nutellu i sve skupa dobro promiješajte -kremu prelijte preko ohlađene podloge od tijesta te ostavite da se ohladi i stisne Sastojci potrebni za izradu meringe: 2 bjelanjka 100 g šećera prstohvat soli žlica arome vanilije - na pari prvo lagano rukom miješajte sastojke dok ne postignete temperaturu od 70*C -maknite smjesu s izvore topline i izradite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg sa čvrstim sjajnim vrhovima - meringu premažite preko čokoladnog punjenja i ukrasite prema želji Servus i u slast :) Oznake: tart, pita, čokolada.nutella, meringa |
JESENSKI KOLAČ
Pozdrav!
Uživate li u okusima jeseni ovaj kolač je kao stvoren za vas! Miris pečenih jabuka i cimeta te okusi koje ćete osjetiti pružit će vam pravo zadovoljstvo i utjehu u ovim hladnim jesenskim danima! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 110 g omekšalog maslaca 150 g šećera 4 žumanjka 50 ml kiselog vrhnja naribana korica od limuna aroma vanilije pola žličice soli 250 g brašna pola praška za pecivo Sastojci za nadjev: 5 jabuka sok od pola limuna 2 žličice cimeta 4 žlice brašna Meringa: 4 bjelanjka 150 g šećera - ogulite i narežite jabuke, preko njih iscijedite limunov sok i posipajte ih šećerom i brašnom te sve dobro promiješajte - pećnicu uključite na 180*C i podmažite kalup za torte promjera 26 cm - za biskvit prvo izradite mikserom maslac i šećer te dodajte žumanjke - zatim postepeno dodajte vrhnje, aromu vanilije i limunovu koricu - na samom kraju dodajte brašno i sve dobro promiješajte - izlijte smjesu u kalup i preko nje složite narezane i začinjene jabuke - kolač prvo pecite oko 30 minuta, izvadite pa ga prekrijte bjelancima izrađenim sa šećerom i nastavite peći dok bjelanjci ne poprime lijepu boju ( cca. 20 minuta, probajte čačkalicom) Nadam se da ćete ga isprobati, servus i u slast :) Oznake: kolači, jabuke, meringa |
PITA OD LIMUNA I MERINGE
Pozdrav!
Danas imam za vas laganu sočnu pitu, slasticu prepunu osvježavajuće arome limuna! Ukusna prhka podloga daje kontrast glatkom osvježavajućem nadjevu, a pahuljasta meringa onu posebnu završnu notu za slatko-kiselu igru osjetila! Sastojci potrebni ta podlogu: 250 g glatkog brašna 150 g maslaca 80 g šećera u prahu pola praška za pecivo jaje prstohvat soli žlica vrhnja - po potrebi - zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga u okrugli kalup za pite, ali dublji - može to biti i kalup za torte kojeg morate tijestom obložiti do pola stijenke - koru pecite na "slijepo" s grahom na 200*C oko 15 minuta dok ne dobije lagano boju, zatim maknite grah i pecite je još 5 minuta Nadjev: 300 g šećera 70 g gustina prstohvat soli 4 žumanjka 300 ml vode 100 ml soka od limuna 3 žlice maslaca naribana kora od limuna - stavite lagano kuhati žumanjke, vodu,gustin, sok i šećer te kuhajte dok se ne zgusne - maknite s vatre i dodajte maslac i koricu - vrući nadjev prelijte preko pečene kore Meringa: 4 bjelanjka 100 g šećera aroma vanilije žlica gustina - mikserom napravite snijeg od bjelanjaka i žlicom ga stavljajte na nadjev od limuna, ukrasite prema želji - sve skupa pecite još 20 minuta na 180*C - pitu dobro ohladite prije serviranja Servus i u slast :) Oznake: kolači, pita, limun, meringa |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |