Pozdrav!
Uživate li u okusima jeseni ovaj kolač je kao stvoren za vas!
Miris pečenih jabuka i cimeta te okusi koje ćete osjetiti pružit će vam pravo zadovoljstvo i utjehu u ovim hladnim jesenskim danima!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
110 g omekšalog maslaca
150 g šećera
4 žumanjka
50 ml kiselog vrhnja
naribana korica od limuna
aroma vanilije
pola žličice soli
250 g brašna
pola praška za pecivo
Sastojci za nadjev:
5 jabuka
sok od pola limuna
2 žličice cimeta
4 žlice brašna
Meringa:
4 bjelanjka
150 g šećera
- ogulite i narežite jabuke, preko njih iscijedite limunov sok i posipajte ih šećerom i brašnom te sve dobro promiješajte
- pećnicu uključite na 180*C i podmažite kalup za torte promjera 26 cm
- za biskvit prvo izradite mikserom maslac i šećer te dodajte žumanjke
- zatim postepeno dodajte vrhnje, aromu vanilije i limunovu koricu
- na samom kraju dodajte brašno i sve dobro promiješajte
- izlijte smjesu u kalup i preko nje složite narezane i začinjene jabuke
- kolač prvo pecite oko 30 minuta, izvadite pa ga prekrijte bjelancima izrađenim sa šećerom i nastavite peći dok bjelanjci ne poprime lijepu boju ( cca. 20 minuta, probajte čačkalicom)
Nadam se da ćete ga isprobati, servus i u slast :)