SRETNA NOVA!
|
ROĐENDANSKI CHEESECAKE
|
SRETAN BOŽIĆ!
|
MAĐARICA
|
KOKOS ZVJEZDICE
Pozdrav!
Danas vam darujem recept za tradicionalne ukusne i prhke zvjezdice koje morate neizostavno napraviti već ovih blagdana! Igrajte se u kuhinji s vašom dječicom, unucima ili samo za svoj gušt baš kao i ja danas :) Sastojci potrebni za izradu zvjezdica: 200 g oštrog brašna 100 g kokosovog brašna 80 g šećera 130 g maslaca jaje pola vrećice praška za pecivo 2 vanilin šećera šećer u prahu za posipanje - od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga na pola centimetra debljine - kalupom izrežite željeni oblik kolačića i pecite ih na 180*C oko 10 minuta - još tople ih uvaljajte u šećer Servus i u slast :) Oznake: kolači, zvjezdice, kokos, blagdani |
KOLAČ OD BOROVNICA I LIMUNA
Pozdrav!
Nedavno sam radila ovaj jednostavan, ali vrlo ukusan kolač prepun ugodnih voćnih aroma. Okus borovnica u kolačima mi je oduvijek bio poseban, a osobito ovaj jer je sočan i mekan dok mu limun daje određenu notu svježine. Možete ga poslužiti samo posutog šećerom u prahu ili prelivenog preljevom od limuna, obje kombinacije su vrlo ukusne! Sastojci potrebni za tijesto: 220 g omekšalog maslaca 300 g šećera 3 jaja žlica arome vanilije 2 žlice naribane limunove kore 2 žlice soka od limuna 370 g brašna prašak za pecivo žličica soli 200 ml mlaćenice (koristila sam jogurt 0.9 %) 200 g smrznutih borovnica Limun glazura: 125 g šećera u prahu 2 žlice soka od limuna -izradite mikserom maslac i šećer te dodajte jaja -naizmjence dodajte jogurt i brašno te ostale sastojke -borovnice pomješajte sa žlicom brašna da ne puste jako boju po tijestu -na kraju ih ručno, ali vrlo kratko umješajte u smjesu te stavite peći u namašćen dugoljasti kalup -pecite ga na 180*C oko jedan sat i provjeravajte štapićem sredinu da li je pečeno -ukrasite ga preljevom, voćem ili samo posipajte šećerom! Servus i u slast :) Oznake: kolač, borovnice, limun |
FRITULE
FRITULE
Malene vruće i i mirisne loptice koje nas oduvijek silno raduju i griju naša srca u ove hladne blagdanske dane! Sastojci potrebni za izradu fritula: 3 jaja 120 g šećera, prstohvat soli 2 žlice ruma ili rakije 2 jogurta grožđice po želji prašak za pecivo 500 g oštrog brašna naribana korica od limuna -ugrijati dobro ulje i lagano spuštati žlicom fritule te ih peći dok ne porumene - pečene fritulice izvadite na salvetu da upije višak masnoće - obilno ih posipajte šećerom u prahu Oznake: kolači, fritule, blagdani |
MEDENA KATA
Pozdrav!
Medena Kata je neizostavan kolač bilo da se radi o blagdanima ili pak o jednom sasvim običnom hladnom i tmurnom zimskom danu. Kada poželite da vaš dom zamiriše na medene kore, domaći pekmez od šljiva i uspomene napravite ovaj fini kolač i uživajte! Sastojci potrebni za kore: 2 jaja žlica masti 2 žlice meda 3 žlice mlijeka 150 g šećera 450 g oštrog brašna mala žličica sode - jedno jaje, mast, med, šećer i mlijeko zagrijte u posudi, dodajte brašno, sodu i drugo jaje te zamijesite tijesto - razvaljajte i ispecite 4 kore, nekih 5 minuta na 200*C - olakšajte si tako da koru razvaljajte na papiru za pečenje i s njim stavite na preokrenutu tepsiju, ispikajte vilicom i pecite - ohladite ispečene kore, ali filajte isti dan jer sam primjetila da kore pucaju ako ih ispečete dan ranije Krema: 300 ml mlijeka 3 žlice brašna (ali ne vrhom) 2 vanilin šećera 200 g maslaca 200 g šećera u prahu - u vruće mlijeko zakuhati brašno i vanilin šećer te ohladiti - mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte ohlađenoj kremi - postupak: kora-pola kreme-kora-marmelada od šljiva-kora-ostatak kreme-kora - pitu možete posipati šećerom u prahu ili preliti glazurom - svakako ostavite jedan dan da kore malo omekšaju i uživajte u ovoj medenoj piti! Servus i u slast :) Oznake: kolači, Medena Kata, med, pekmez od šljiva |
KUGLOF S VIŠNJAMA
Kuglof nam donosi poseban duh blagdana, našim stolovima daruje svečani izgled i s njim je svaki blagdan još posebniji! Danas vam darujem jednu finu sočnu varijantu s višnjama! Sastojci potrebni za izradu kuglofa: 250 g maslaca 250 g smeđeg ili običnog šećera 4 jaja 350 g glatkog brašna prašak za pecivo prstohvat soli 270 ml mlijeka aroma vanilije ili ruma smrznute višnje ili iz kompota - mikserom dobro izradite šećer i maslac te smjesi dodajte žumanjke - kada ste sve dobro promiješali dodajte brašno i prašak za pecivo - zatim mlijeko i arome umiješajte u glatku smjesu - na samom kraju rukom lagano dodajte smjesi snijeg od bjelanjaka - istresite dio smjese u dobro podmazani kalup za kuglof, poslažite višnje i prekrijte ih ostatkom smjese - kuglof pecite na 180*C oko sat vremena - ukrasite ga prema želji Servus i u slast :) Oznake: kolači, kuglof, blagdani, višnje |
< | prosinac, 2018 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |