MEDENA KATA
Pozdrav!
Medena Kata je neizostavan kolač bilo da se radi o blagdanima ili pak o jednom sasvim običnom hladnom i tmurnom zimskom danu. Kada poželite da vaš dom zamiriše na medene kore, domaći pekmez od šljiva i uspomene napravite ovaj fini kolač i uživajte! Sastojci potrebni za kore: 2 jaja žlica masti 2 žlice meda 3 žlice mlijeka 150 g šećera 450 g oštrog brašna mala žličica sode - jedno jaje, mast, med, šećer i mlijeko zagrijte u posudi, dodajte brašno, sodu i drugo jaje te zamijesite tijesto - razvaljajte i ispecite 4 kore, nekih 5 minuta na 200*C - olakšajte si tako da koru razvaljajte na papiru za pečenje i s njim stavite na preokrenutu tepsiju, ispikajte vilicom i pecite - ohladite ispečene kore, ali filajte isti dan jer sam primjetila da kore pucaju ako ih ispečete dan ranije Krema: 300 ml mlijeka 3 žlice brašna (ali ne vrhom) 2 vanilin šećera 200 g maslaca 200 g šećera u prahu - u vruće mlijeko zakuhati brašno i vanilin šećer te ohladiti - mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte ohlađenoj kremi - postupak: kora-pola kreme-kora-marmelada od šljiva-kora-ostatak kreme-kora - pitu možete posipati šećerom u prahu ili preliti glazurom - svakako ostavite jedan dan da kore malo omekšaju i uživajte u ovoj medenoj piti! Servus i u slast :) Oznake: kolači, Medena Kata, med, pekmez od šljiva |
< | prosinac, 2018 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |