Gurmanka

22.12.2018., subota

MAĐARICA





Kakvi bi to blagdani bili bez mađarice, nezamislivo!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kolači, mađarica, čokolada, blagdani


- 16:59 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

15.12.2017., petak

BLAGDANSKI KOLAČI -6


Pozdrav!
Švrljajući kroz arhivu naišla sam i na ovaj klasik koji, sigurna sam voli i većina vas.
Ako tražite recept za dobru mađaricu uzmite u obzir i ovaj, provjeren je već mnogo puta na zadovoljstvo svih nas :)

MAĐARICA

Sastojci potrebni za tijesto:
150 g margarina
600 g glatkog brašna
250 g šećera
plavo kiselo vrhnje
2 jaja
1 prašak za pecivo
Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada. Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih izbodite vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje. Pecite na 200*C oko 14 minuta!
Sastojci potrebni za kremu:
1 1/2 l mlijeka
120 g oštrog brašna
450 g šećera
3 žlice kakaa
2 vanil šećera
150 g margarina
50 g maslaca
Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko zavri. Kada se krema ohladi, dodajte joj margarin i maslac.
Kore namažite odmah jer sam primjetila da pucaju ako ih mažete drugi dan. Kada napravite mađaricu premažite je glazurom od 200 g čokolade i pola margarina. Čim se glazura malo stisne, lagano označite gdje ćete je rezati da vam kasnije ne puca, samo ćete slijediti po označenim crtama.
Servus i u slast :)



Oznake: blagdanski kolači, mađarica, čokolada


- 09:12 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

13.10.2016., četvrtak

MAĐARICA

Pozdrav svima!
Drugi kolač s hodočašća za koji sam vam dužna recept je mađarica. Što reći o njoj, a da to već niste čuli ili kako je prezentirati, a da to već niste vidjeli?
Oni koji su probali mađaricu po ovom receptu znaju o čemu govorim, a vama preostaje da je napravite sami. Recept za kore je odličan jer se lagano radi s njima dok je krema standardno dobra! Ako tražite recept za mađaricu uzmite u obzir i ovaj, provjeren je već mnogo puta na zadovoljstvo svih nas :)
Sastojci potrebni za tijesto:
150 g margarina
600 g glatkog brašna
250 g šećera
plavo kiselo vrhnje
2 jaja
1 prašak za pecivo
Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada. Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih ispikajte vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje. Pecite na 200*C oko 14 minuta!
Sastojci potrebni za kremu:
1 1/2 l mlijeka
120 g oštrog brašna
450 g šećera
3 žlice kakaa
2 vanil šećera
150 g margarina
50 g maslaca
Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko zavri. Kada se krema ohladi, dodajte joj margarin i maslac.
Kore namažite odmah jer sam primjetila da pucaju ako ih mažete drugi dan. Kada napravite mađaricu premažite je glazurom od 200 g čokolade i pola margarina. Čim se glazura malo stisne, lagano označite gdje ćete je rezati da vam kasnije ne puca, samo ćete slijediti po označenim crtama.
Servus i u slast :)









Oznake: kolači, mađarica, klasik, pita


- 09:09 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

27.10.2015., utorak

Mađarica

Dragi moji!
Netko je rekao da je mađarica kraljica kolača i potpuno se slažem s tim. Uz dobar recept da se napraviti i dobra mađarica. Istina da s njom ima mnogo posla ali za posebne prilike se uvijek vrijedi potruditi.Vidjet ćete da izrada mađarice nije znanstvena fantastika, a nagrada će vam biti kolač koji je tako sočan da se topi u ustima!

Tijesto:15 dkg margarina, 60 dkg glatkog brašna, 25 dkg šećera, 1 plavo kiselo vrhnje, 2 jaja i 1 prašak za pecivo.
Zamijesiti tijesto i podijeliti na 6 komada. Razvaljati kore i peći na okrenutoj tepsiji, ispikati vilicom i dobro paziti kod pečenja da kore ostanu žute boje.
Krema: 1i1/2 l mlijeka, 12 dkg oštrog brašna, 45 dkg šećera,3 žlice kakaa, 2 vanil šećera, 15 dkg margarina i 5 dkg maslaca.
Staviti kuhati mlijeko, ostale sastojke izmiksati i zakuhati u mlijeko. Kada se krema ohladi, dodati margarin i maslac.
Kore maži odmah jer sam primjetila da pucaju ako ih filaš drugi dan. Kada napraviš mađaricu premaži je glazurom od 20 dkg čokolade i pola margarina. Čim se stvrdne odmah si zareži na glazuri kako ćeš rezati da ti poslije ne puca.
Ako sam nešto propustila objasniti, na raspolaganju sam, pitajte.
Servus:)


Oznake: mađarica, pita, kolač, desert


- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO