Gurmanka

27.10.2015., utorak

Mađarica

Dragi moji!
Netko je rekao da je mađarica kraljica kolača i potpuno se slažem s tim. Uz dobar recept da se napraviti i dobra mađarica. Istina da s njom ima mnogo posla ali za posebne prilike se uvijek vrijedi potruditi.Vidjet ćete da izrada mađarice nije znanstvena fantastika, a nagrada će vam biti kolač koji je tako sočan da se topi u ustima!

Tijesto:15 dkg margarina, 60 dkg glatkog brašna, 25 dkg šećera, 1 plavo kiselo vrhnje, 2 jaja i 1 prašak za pecivo.
Zamijesiti tijesto i podijeliti na 6 komada. Razvaljati kore i peći na okrenutoj tepsiji, ispikati vilicom i dobro paziti kod pečenja da kore ostanu žute boje.
Krema: 1i1/2 l mlijeka, 12 dkg oštrog brašna, 45 dkg šećera,3 žlice kakaa, 2 vanil šećera, 15 dkg margarina i 5 dkg maslaca.
Staviti kuhati mlijeko, ostale sastojke izmiksati i zakuhati u mlijeko. Kada se krema ohladi, dodati margarin i maslac.
Kore maži odmah jer sam primjetila da pucaju ako ih filaš drugi dan. Kada napraviš mađaricu premaži je glazurom od 20 dkg čokolade i pola margarina. Čim se stvrdne odmah si zareži na glazuri kako ćeš rezati da ti poslije ne puca.
Ako sam nešto propustila objasniti, na raspolaganju sam, pitajte.
Servus:)


Oznake: mađarica, pita, kolač, desert


- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO