MAĐARICA
Pozdrav svima!
Drugi kolač s hodočašća za koji sam vam dužna recept je mađarica. Što reći o njoj, a da to već niste čuli ili kako je prezentirati, a da to već niste vidjeli? Oni koji su probali mađaricu po ovom receptu znaju o čemu govorim, a vama preostaje da je napravite sami. Recept za kore je odličan jer se lagano radi s njima dok je krema standardno dobra! Ako tražite recept za mađaricu uzmite u obzir i ovaj, provjeren je već mnogo puta na zadovoljstvo svih nas :) Sastojci potrebni za tijesto: 150 g margarina 600 g glatkog brašna 250 g šećera plavo kiselo vrhnje 2 jaja 1 prašak za pecivo Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada. Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih ispikajte vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje. Pecite na 200*C oko 14 minuta! Sastojci potrebni za kremu: 1 1/2 l mlijeka 120 g oštrog brašna 450 g šećera 3 žlice kakaa 2 vanil šećera 150 g margarina 50 g maslaca Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko zavri. Kada se krema ohladi, dodajte joj margarin i maslac. Kore namažite odmah jer sam primjetila da pucaju ako ih mažete drugi dan. Kada napravite mađaricu premažite je glazurom od 200 g čokolade i pola margarina. Čim se glazura malo stisne, lagano označite gdje ćete je rezati da vam kasnije ne puca, samo ćete slijediti po označenim crtama. Servus i u slast :) Oznake: kolači, mađarica, klasik, pita |
< | listopad, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |