Gurmanka

13.10.2016., četvrtak

MAĐARICA

Pozdrav svima!
Drugi kolač s hodočašća za koji sam vam dužna recept je mađarica. Što reći o njoj, a da to već niste čuli ili kako je prezentirati, a da to već niste vidjeli?
Oni koji su probali mađaricu po ovom receptu znaju o čemu govorim, a vama preostaje da je napravite sami. Recept za kore je odličan jer se lagano radi s njima dok je krema standardno dobra! Ako tražite recept za mađaricu uzmite u obzir i ovaj, provjeren je već mnogo puta na zadovoljstvo svih nas :)
Sastojci potrebni za tijesto:
150 g margarina
600 g glatkog brašna
250 g šećera
plavo kiselo vrhnje
2 jaja
1 prašak za pecivo
Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada. Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih ispikajte vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje. Pecite na 200*C oko 14 minuta!
Sastojci potrebni za kremu:
1 1/2 l mlijeka
120 g oštrog brašna
450 g šećera
3 žlice kakaa
2 vanil šećera
150 g margarina
50 g maslaca
Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko zavri. Kada se krema ohladi, dodajte joj margarin i maslac.
Kore namažite odmah jer sam primjetila da pucaju ako ih mažete drugi dan. Kada napravite mađaricu premažite je glazurom od 200 g čokolade i pola margarina. Čim se glazura malo stisne, lagano označite gdje ćete je rezati da vam kasnije ne puca, samo ćete slijediti po označenim crtama.
Servus i u slast :)









Oznake: kolači, mađarica, klasik, pita


- 09:09 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO