Gurmanka

19.09.2018., srijeda

FRANGIPANE TART S JABUKAMA




Poseban desert koji ćete sigurno obožavati, a okuse mu možete mijenjati ovisno o voću kojim ćete ga nadjenuti!
Ovaj ukusan, sočan i prhak kolač biti će često na vašem stolu!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
200 g brašna
prstohvat soli
2 žlice šećera
110 g maslaca
žumanjak
30 ml hladne vode
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitak kalup za tart
- tijesto pecite na 180*C oko 20 minuta
- kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica

Sastojci potrebni za frangipane:
110 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
aroma vanilije
2 jaja
120 g badema
2 žlice brašna
- mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke
- premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor)
- tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju

Kada se ohladi posipajte ga šećerom u prahu i servirajte!
Servus i u slast :)



Oznake: kolači, tart, pita, bademi, jabuke, frangipane


- 20:15 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO