Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

TART OD KARAMELE

Pozdrav svima!
Nastavljam u blagdanskom duhu i poklanjam vam ovu idealnu kombinaciju koja je namijenjena samo pravim ljubiteljima čokolade. Svi čokoholičari neka zaslade život uz ovu predivnu kombinaciju s karamelom, tako glatkom i nježnom da samo klizi niz nepce dok joj hrskavo tijesto daje predivan kontrast.
Ovaj desert je pravo savršenstvo okusa, uvjerite se sami!
Tijesto:
160 g brašna
30 g badema
30 g kakaa
50 g šećera
pola žličice soli
110 g omekšalog maslaca
1 žlica arome vanilije
1 jaje
1/2 žlice hladne vode
Zamijesite tijesto, prekrite ga pek papirom, stavite grah i pecite prazno 15 minuta na 180*C pa maknite grah i pecite još 15 minuta. Tijesto ostavite da se ohladi.
Karamela:
300 g šećera
1 dcl vode
pola žličice soli
120 g vrhnja za šlag
70 g maslaca
Staviti kuhati šećer i vodu dok ne dobije smeđu boju, maknuti s vatre i dodati vrhnje, ali miješati samo 2 minute, vratiti na vatru i dodati maslac te miješati dok se ne otopi(vrlo kratko). Vrući karamel preliti po tijestu i čekati da se ohladi te preliti tart, čokoladom.
Preljev:
120 ml vrhnja za šlag
120 g čokolade
Ugrijati vrhnje i rastopiti čokoladu te preliti po karameli na tartu. Ukrasiti bademima, lješnjacima,...
Servus i uživajte :)









Post je objavljen 03.01.2016. u 10:32 sati.