Dobar vam dan, mili moji!
Bez ikakve dvojbe, jedna od mojih najdražih pita. Krasna krema od limuna draži vaše nepce, a miris koji se širi kuhinjom vas omamljuje. Kod nje vrijedi pravilo manje je više! Jednostavno, pita koja osvježava i koju ćete pamtiti!
Bečko tijesto:
150 g glatkog brašna
100 g omekšalog maslaca
50 g šećera
pola jaja
malo soli
Zamijesite tijesto, razvaljajte ga u okrugli kalup i stavite peći 10 minuta na 180*C. Na tijesto stavite papir za pečenje pa grah da se ne digne prilikom pečenja. Nakon 10 minuta maknite grah i prelijte ga kremom.
Krema:
100 g maslaca - otopljenog
2 limuna
3 jaja
300 g šećera
Sitno naribajte koricu 2 limuna i iscijedite sok. Miksajte 3 cijela jaja, šećer, maslac i dodajte limunov sok, te sve prelijte preko tijesta.
Nastavite peći pitu još 40 minuta na 160*C, dok lijepo ne porumeni. Ukrasite prema želji!
Probajte je i uživajte!
Servus :)