Gurmanka

25.09.2018., utorak

MAKRONI





... krhki, slatki i neodoljivi keksići koji jednostavno osvajaju!

Recept možete pronaći ovdje!

Servus i u slast :)

Oznake: makroni, jagode, bademi, Keksići


- 21:04 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

23.07.2018., ponedjeljak

MAKRONI S MALINAMA



... krema od bijele čokolade i malina, neka slika sama govori!
Servus :)

Oznake: kolači, makroni, maline


- 07:30 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

26.04.2018., četvrtak

ČOKOLADNI MAKRONI






Lijep pozdrav svima i do čitanja :)

Oznake: čokolada, makroni, Rovinj


- 21:04 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

23.09.2016., petak

MAKRONI S DŽEMOM OD JAGODA

Pozdrav svima!
Poznato je da uživam u pečenju kolača, ali za taj hobi vam je potrebno osim dobre volje i viška vremena još poprilično raznih stvarčica. Naravno, uživam u kupovini svih tih kalupa, boja,ukrasa, raznog kuhinjskog pribora...i baš mi "sve" to treba :) Već dugo vremena sve što trebam nalazim u jednom malom slatkom dućanu koji ima zaista sve do najsitnih detalja, pa nije čudo da se zove Sve i svašta!
Nedavno sam tamo kupila podlogu za makrone koju sam odmah morala isprobati. Moja ekipa obožava te male, slatke, hrskave, šarene kolačiće i vrlo često ih radim. Moram priznati da ponekad jednostavno ne ispadnu dobro usprkos istom receptu, uvjetima, istoj kuharici... :)
Zato je svaki put iznenađenje kako će ispasti, jednostavno stisnete fige "sretnice" i gurnete ih u pećnicu, pa kako bude!!!!
Nastojte neuspjeh pretvoriti u šalu i pokušajte ponovo jer zaista su vrijedni toga!
Sastojci potrebni za izradu makrona:
150 g bademovog brašna
150 g šećera u prahu
3 bjelanjka
40 ml vode
120 g šećera
prehrambena boja (po želji)
Bademovo brašno i šećer u prahu pomiješajte i prosijte da ne ostanu grudice.
Stavite kuhati vodu i šećer dok se šećer ne otopi i postane gusti sirup (5 minuta) te polako ulijevajte u snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
Kada ste dobili čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano špatulom umiješajte bademovo brašno i šećer u prahu. Sada možete dodati boju koju želite.
Polako miješajte masu dok ne dobije strukturu lave tj. da lagano curi sa špatule. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i na plehu za pečenje, koji ste obložili pek papirom, radite kružiće jednake veličine.Do sada sam koristila isprintanu šablonu za kružiće, a sada vidim da postoje i te gotove silikonske šablone za pečenje makrona (pojednostavite si tamo gdje možete).



Ostavite ih da stoje oko 15 minuta,probajte ih dotaknuti prstom i ako se ne lijepe vrijeme je da ih stavite peći na 160*C oko 12-14 minuta. Probajte ih pomaknuti i ako se odvajaju od papira za pečenje vaši makroni su gotovi!
Spajam ih džemom od jagoda jer su nam baš takvi božanstveni, a jedina mana im je što nestanu u trenu :):)
Servus i u slast :)







Oznake: makroni, kalup, SVE I SVAŠTA


- 13:20 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

31.03.2016., četvrtak

MENTA MAKRONI SA ČOKOLADOM

Pozdrav svima!
Moja zaluđenost after eight čokoladom je tako duboka da će ta ovisnost i prijateljstvo sigurno trajati cijeli moj život . Volim kombinaciju čokolade i mente u bilo kojem obliku, zato su me ovi makroni kupili odmah čim sam ih isprobala. Nevjerojatan okus čokolade i svježina mente će vas natjerati da i vi zavolite ove predivne hrskave kolačiće. Neki recepti za makrone jednostavno "ne drže vodu", ali pokušajte s ovim jer su zaista super ispali, vi samo slijedite moje upute i držite fige:)
Sastojci potrebni za izradu makrona:
150 g bademovog brašna
150 g šećera u prahu
110 g bjelanjaka (3 kom.)
40 ml vode
120 g šećera
3-4 kapi arome mente (jačina okusa ovisi o vama)
zelena boja (ako treba)
Krema:
200 g čokolade
50 ml slatkog vrhnja
aroma mente
Bademovo brašno i šećer u prahu pomiješajte i prosijte da ne ostanu grudice. Stavite kuhati vodu i šećer dok se šećer ne otopi i postane gusti sirup (5 minuta) te polako ulijevajte u snijeg koji ste napravili od bjelanjaka. Kada ste dobili čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano špatulom umiješajte bademovo brašno i šećer u prahu. Sada možete dodati aromu mente i boju prema potrebi. Polako miješajte masu dok ne dobije strukturu lave tj. da lagano curi sa špatule. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i na plehu za pečenje, koji ste obložili pek papirom, radite kružiće jednake veličine. Ostavite da stoje 30 minuta i stavite ih peći na 160*C oko 12 minuta. Probajte ih pomaknuti i ako se odvajaju od papira za pečenje vaši makroni su gotovi. Ostavite ih na plehu da se ohlade, pa spajajte sa čokoladnom kremom!
Ugrijte slatko vrhnje i prelijte ga preko čokolade. Dobro promiješajte, dodajte par kapi mente i stavite hladiti da možete mazati i spajati makrone.Kremu je najbolje napraviti prvu da se stigne ohladiti i stisnuti.
Ukrasite makrone kako god želite ili neka ostanu jednostavno zeleni!
Tako fini i hrskavi će nestati za tren, bili ukrašeni ili ne:)
Servus i uživajte:)


Oznake: makroni, menta, čokolada


- 07:16 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO