Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

MENTA MAKRONI SA ČOKOLADOM

Pozdrav svima!
Moja zaluđenost after eight čokoladom je tako duboka da će ta ovisnost i prijateljstvo sigurno trajati cijeli moj život . Volim kombinaciju čokolade i mente u bilo kojem obliku, zato su me ovi makroni kupili odmah čim sam ih isprobala. Nevjerojatan okus čokolade i svježina mente će vas natjerati da i vi zavolite ove predivne hrskave kolačiće. Neki recepti za makrone jednostavno "ne drže vodu", ali pokušajte s ovim jer su zaista super ispali, vi samo slijedite moje upute i držite fige:)
Sastojci potrebni za izradu makrona:
150 g bademovog brašna
150 g šećera u prahu
110 g bjelanjaka (3 kom.)
40 ml vode
120 g šećera
3-4 kapi arome mente (jačina okusa ovisi o vama)
zelena boja (ako treba)
Krema:
200 g čokolade
50 ml slatkog vrhnja
aroma mente
Bademovo brašno i šećer u prahu pomiješajte i prosijte da ne ostanu grudice. Stavite kuhati vodu i šećer dok se šećer ne otopi i postane gusti sirup (5 minuta) te polako ulijevajte u snijeg koji ste napravili od bjelanjaka. Kada ste dobili čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano špatulom umiješajte bademovo brašno i šećer u prahu. Sada možete dodati aromu mente i boju prema potrebi. Polako miješajte masu dok ne dobije strukturu lave tj. da lagano curi sa špatule. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i na plehu za pečenje, koji ste obložili pek papirom, radite kružiće jednake veličine. Ostavite da stoje 30 minuta i stavite ih peći na 160*C oko 12 minuta. Probajte ih pomaknuti i ako se odvajaju od papira za pečenje vaši makroni su gotovi. Ostavite ih na plehu da se ohlade, pa spajajte sa čokoladnom kremom!
Ugrijte slatko vrhnje i prelijte ga preko čokolade. Dobro promiješajte, dodajte par kapi mente i stavite hladiti da možete mazati i spajati makrone.Kremu je najbolje napraviti prvu da se stigne ohladiti i stisnuti.
Ukrasite makrone kako god želite ili neka ostanu jednostavno zeleni!
Tako fini i hrskavi će nestati za tren, bili ukrašeni ili ne:)
Servus i uživajte:)




Post je objavljen 31.03.2016. u 07:16 sati.